Выбор ИБП/UPS

Корпуса и источники питания
Відповісти
Автор
Повідомлення
GreenMile
Member

Повідомлення

pawn: 14.11.2025 20:01
GreenMile: 14.11.2025 19:59За два роки ви викидаєте ще 5000 грн...
2-3 рази сходити в Сільпо)
3 блоки сигарет, ага :)

Відправлено через 3 хвилини 34 секунди:
Z440_User: 14.11.2025 19:47 Знову, я не кажу що це бестофзебест, але такий варіант теж цілком життєздатний.
"Життєздатний варіант" - це АГМ акуми при умові, що ви не висаджуєте їх циклічно більше, ніж на 30% номінальної ємності.
Стартерні акуми - це треш повний і нічого життєздатного там нема.
_VlaD_
Member

Повідомлення

pawn: 14.11.2025 20:01 2-3 рази сходити в Сільпо)
Або пркатати ТЦКшника на копоті і ще винний будеш.
То я пожартував якщо що.
Cirax
Member

Повідомлення

LiquidStorm: 13.11.2025 21:15
GreenMile: 13.11.2025 19:30Свинець буде працювати (поки не здохне, так) за будь-яких умов і виконувати свою роботу
Власне тому, в бізнес задачах, між електростанцією та навантаженням ми досі користаєм онлайнові ДБЖ.

Яка б хороша станція не була, вона не розрахована 24/7 працювати тривалий час. Наприклад, без періодичних відключень комірки втрачають баланс, а схемотехніка в більшості станцій така, що балансир працює лише під час заряду, причому він - резистивний, слаботочний, і коли комірки сильно розбігаються по напрузі, при різкому навантаженні БМС станції рубає силовий вихід батареї.

Якщо виробники трохи пропрацюють статистику роботи станцій, допиляють схемотехніку, або випустять окремий підрозділ станцій саме як ДБЖ клас, це буде агонь, а, наразі, мусім боротися із різними нюансами, чередувати станції, робити профілактику. Тобто, як на класичне ДБЖ, що увімкнув - і воно їсти не просить, тут не покладешся.
26 месяцев 24/7 - это длительный срок, или нет?
Z440_User
Member

Повідомлення

SergN всяких, в тому числі до вимкнення дбж по повному розряду, а потім автоматичного увімкнення та заряджання коли нас не було вдома.
Так, я возив свої стартерні, заряджати дубовими ручними зарядниками, бо у мене тиждень не було світла, а в боксах автоцеху є таке зарядне і на підприємстві не вимикали, тож я таскав туди свої сотки по черзі на зарядку.
Я цілком розумію профіт від ліфера. Але в умовах обмеженого бюджету та інших факторів, навіть стартерні АКБ - життєздатний варіант.
Сусід який взяв собі екофлоу-подібне питав що у мене стоїть, бо в нього світла немає, а у мене є.
Ось вам технічне завдання яке я для себе намагався вирішити та підказати сусіду. Беремо проблему сусіда:
1. Вхідна напруга:
спойлер
IMG20251114194853.jpg
2. Щоб робив котел та холодильник - кожному стоїть маленький стаб 150-300Вт
3. Хочу так щоб увімкнути та поїхати з хати хоч на півроку, щоб воно там само жило. Заряджалося/розряджалося, коли світла не буде тиждень і воно все сяде, то щоб само запустилося та зарядилося. І щоб хата не згоріла.
4. Прибрати стаби від котла та холодильника, система ж 220В видає, навіть коли заряджає АКБ.

Що можна підходяще придумати під це завдання?
Я поки не беру бюджет 20тис.грн на все.
Broness
Junior

Повідомлення

GreenMile: 13.11.2025 19:12
LiquidStorm: 13.11.2025 18:44 А як же класична поправка *0,9*0,9 = 1944 Вт*год _реальних_ ?
Там було спеціально написано "гіпотетично" і 1800 було вказано вже з рахунком втрат (корисної енергії рахували 1600Вт*г), бо людині потрібно було пояснити спочатку на базовому рівні. Всякі тонкощі на данному етапі нафіг не потрібні і це зайва витрата часу. Якщо починати описувати всі можливі особливості і премудрості на кожному кроці (починаючи з того що ПК не буде їсти рівно 400Вт всі 4 години), то це вийде на 3 стронки занудного ессе, з якого людина без базових знань нічого не винесе, нащо її так лякати? :)
І я вдячний за відповіді)
Тобто фактично 24В 100 Ам*год акум має 2400*0,9*0,9 = 1944 Вт*год. Плюс розряджати меньше 20% не варто (1944-(1944*0,2))= 1555 вт/год. Ті самі ~1600 і виходить, про які писали
fludimir
Member

Повідомлення

Z440_User: 14.11.2025 20:353. Хочу так щоб увімкнути та поїхати з хати хоч на півроку, щоб воно там само жило. Заряджалося/розряджалося, коли світла не буде тиждень і воно все сяде, то щоб само запустилося та зарядилося. І щоб хата не згоріла.
якщо ставити саме таку задачу то тільки якась дорога сертифікована система з гарантіею від виробника що воно дійсно призначене для роботи 24/7 без моніторингу і її монтаж сертифікованим спеціалістом.
tablestikus
Member

Повідомлення

Z440_User: 14.11.2025 20:35 Я поки не беру бюджет 20тис.грн на все.
Нічого. Якщо бюджет х10 зробити, то щось може і вийде.
Z440_User
Member

Повідомлення

fludimir, ну моя "пірамідка" саме так і працює, залишали на 2 тижні...

GreenMile, ну враховуючи що мій ДБЖ на 1кВт, то я електрочайник і від мережі не увімкну :laugh: . Тому і думав над варіантами 6-7кВт, щоб на весь будинок і замість стаба. Але "то синку фантастика", треба і стаб і колупати стінку під переробку проводки для встановлення гібридника для роботи в парі зі стабом. :-/
Ну це окрім грошей.
То ж тимчасове рішення з автомобільними АКБ замість AGM, живе уже майже 2 роки (в грудні буде 2 роки), поки що тримає 7 годин при 200-250Вт споживання - хай живе...

Відправлено через 4 хвилини 7 секунд:
tablestikus: 14.11.2025 21:43 Нічого. Якщо бюджет х10 зробити, то щось може і вийде.
Мій бомж-вариант на 1квт з цим справляється. Дешево і сердито. Але треба розуміти, що АКБ це розхідник за 5тис.грн раз на пару років при умові що припреш старий на здачу.
tablestikus
Member

Повідомлення

Z440_User: 14.11.2025 21:59
tablestikus: 14.11.2025 21:43 Нічого. Якщо бюджет х10 зробити, то щось може і вийде.
Мій бомж-вариант на 1квт з цим справляється. Дешево і сердито. Але треба розуміти, що АКБ це розхідник за 5тис.грн раз на пару років при умові що припреш старий на здачу.
Воно суперечить вимогам твого третього пункту. Але якщо у тебе сильна віра - то можна і так як поточний варіант.
artko
Member

Повідомлення

Z440_User: 14.11.2025 21:55 Тому і думав над варіантами 6-7кВт, щоб на весь будинок і замість стаба. Але "то синку фантастика", треба і стаб і колупати стінку під переробку проводки для встановлення гібридника для роботи в парі зі стабом.
можна щось накшалт axpert king - він подвійного перетворення, одразу і стаб. на зараз ~33к на олх, 5квт
fludimir
Member

Повідомлення

Z440_User: 14.11.2025 21:59fludimir, ну моя "пірамідка" саме так і працює, залишали на 2 тижні...
моя теж працює без втручань, але я ніколи не залишу її без нагляду на якийсь довгий строк, бо розумію скільки всього може статися. Хто не розуміе - читаемо тут viewtopic.php?t=263573&start=17720#p3848483
Z440_User
Member

Повідомлення

tablestikus: 14.11.2025 22:01 Воно суперечить вимогам твого третього пункту. Але якщо у тебе сильна віра - то можна і так як поточний варіант.
Давайте не впадати в крайнощі і не вимагати від побутового пристрою безпеки та надійності рівня обладнання реанімаційного відділення/атомної станції/тощо.

Воно таке саме по безпеці як стабілізатор на весь будинок/газовий котел/холодильник/бойлер/комповий упс/відеорекордер системи спостереження, що там ще у пересічного громадянина в хаті працює 24/7...
Та в кінці кінців - приватна СЕС без зеленого тарифу, щось типу 0,5-3кВт.

Відправлено через 5 хвилин 10 секунд:
artko: 14.11.2025 22:01 можна щось накшалт axpert king - він подвійного перетворення, одразу і стаб. на зараз ~33к на олх, 5квт
О, це приблизно те що я хочу. Питання як воно ще по шуму, бо від місця встановлення до спальні 10-15 кроків.
Бо чув я Must на 3кВт у знайомого, я з таким шумом не зміг би жити :laugh:
Хоча людина то така скотина що до всього звикає :laugh:

Відправлено через 11 хвилин 27 секунд:
fludimir: 14.11.2025 22:11 Хто не розуміе - читаемо тут viewtopic.php?t=263573&start=17720#p3848483
Почитав би, але не пускає, каже не авторизований...

P.S. Доречі, при виборі AGM чи ліфер - думав би як подружити ліфер з наявним ДБЖ і скоріш за все дивися в сторону самозбору, бо по грошах воно виходить однаково з AGM, але якщо казати про автомобільний в проти ліфера, то за ті гроші із наявним дбж - у ліфера немає шансів :laugh:
Але то суто моя історія.
tablestikus
Member

Повідомлення

Z440_User: 14.11.2025 22:49
tablestikus: 14.11.2025 22:01 Воно суперечить вимогам твого третього пункту. Але якщо у тебе сильна віра - то можна і так як поточний варіант.
Давайте не впадати в крайнощі і не вимагати від побутового пристрою безпеки та надійності рівня обладнання реанімаційного відділення/атомної станції/тощо.

Воно таке саме по безпеці як стабілізатор на весь будинок/газовий котел/холодильник/бойлер/комповий упс/відеорекордер системи спостереження, що там ще у пересічного громадянина в хаті працює 24/7...
Та в кінці кінців - приватна СЕС без зеленого тарифу, щось типу 0,5-3кВт.
Якщо ти вважаєш що те що ти зібрав таке ж надійне і безпечне як інше що ти описав - то використовуй.
fludimir
Member

Повідомлення

Z440_User: 14.11.2025 22:49Почитав би, але не пускає, каже не авторизований...
як це, посилання на цей же ж форум. тема виживальщики сторiнка 887
Z440_User
Member

Повідомлення

fludimir: 14.11.2025 23:04 як це, посилання на цей же ж форум. тема виживальщики сторiнка 887
спойлер
Screenshot_2025-11-14-23-19-38-61_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
tablestikus: 14.11.2025 22:58 Якщо ти вважаєш що те що ти зібрав таке ж надійне і безпечне як інше що ти описав - то використовуй.
Так і використовую, що ще залишається.
LiquidStorm
Member

Повідомлення

Cirax: 14.11.2025 20:32 26 месяцев 24/7 - это длительный срок, или нет?
Не бачу в тексті моделі станції, яка так гарно працює :shuffle:

Отправлено спустя 4 минуты 16 секунд:
Z440_User: 14.11.2025 22:49
fludimir: 14.11.2025 22:11 Хто не розуміе - читаемо тут viewtopic.php?t=263573&start=17720#p3848483
Почитав би, але не пускає, каже не авторизований...
Може ВПН чи не в Україні? В мене відкрилося, моторошна історія.
Z440_User
Member

Повідомлення

Немає впн, та як раз в Україні.
SergN
Member

Повідомлення

Z440_User: 14.11.2025 20:35Беремо проблему сусіда:
Z440_User: 14.11.2025 20:354. Прибрати стаби від котла та холодильника, система ж 220В видає, навіть коли заряджає АКБ.
Ти ж розумієш, що це питання насамперед стабілізатора, якщо не вирішувати першопочаткову проблему на боці постачання електрики до споживача. Падіння напруги у нього таке через пікове споживання при короткострокових включеннях е/е чи завжди? Може, там погана лінія чи ж виникає через перекос фаз? Я он минулим літом при візиті в "село" застав оновлення повітряних ліній по вулиці, був здивований. Можливо, як реакція на чиїсь претензії.

Але якщо у сусіда вже наявне "екофлоу-подібне", то додати на сонячний вхід окрему зарядку відповідно до параметрів входу того екофлоу, щоб якщо вона відмовляється брати заряд з мережі в момент просадки напруги, не просаджувати батарею, а навіть мати можливість підзарядити її. Але це ж черговий костиль, бо якщо ця проблема з напругою постійна, то її вирішувати треба не тимчасовими рішеннями.

Відправлено через 4 хвилини 23 секунди:
LiquidStorm: 15.11.2025 00:37Може ВПН чи не в Україні? В мене відкрилося, моторошна історія.
Були різні історії в свій час з тією гілкою, коли її прикривали від тих, хто зовсім втрачав почуття реальності і дуже офтопив. А, можливо, просто прикрили для відвідувачів, які не проходять (ще) за певним критерієм.
GreenMile
Member

Повідомлення

Z440_User: 14.11.2025 21:59 То ж тимчасове рішення з автомобільними АКБ замість AGM, живе уже майже 2 роки (в грудні буде 2 роки), поки що тримає 7 годин при 200-250Вт споживання - хай живе...
Я не сперечаюсь, що воно в принципі якось там працює, я сам так довго сидів на стартерному АКБ в кімнаті (освітлення 9Вт + роутрер 6Вт + іноді монітор 20Вт ненадовго), але у вас дебет з кредитом не сходиться в кожному другому пості. 7 годин тримати 200Вт - це 1400Вт*год, це половина ємності двох ваших АКБ. Відновлювати витрачений заряд після таких 7 годин воно буде щонайменше добу. Якщо ви недозарядили (тобто не розчинили сульфати) і розрядите знову - ємності залишиться ще менше і так з кожним наступним разом. Замість викидати гроші на вітер зі стартерними АКБ з безкінечною купівлею - уже б давно зібрали нормальний літієвий АКБ, руки у вас з правильного місця, то ж проблем жодних.

Відправлено через 4 хвилини 7 секунд:
LiquidStorm: 15.11.2025 00:37 Може ВПН чи не в Україні? В мене відкрилося, моторошна історія.
Це у "Виживальщиках" пост, доступ в цю гілку є тільки у тих, хто не менше року чи двох зареєстрований на форумі, чи щось таке. Можливо ще з рейтингом пов'язано. Нє, з рейтингом не пов'язано люди з від'ємним там теж постять, значить, строк реєстрації.
Filabatya
Member

Повідомлення

4 притомних нкончика для проби, бмсочку з інвертором з алі, зарядне по бажанню звідти чи з олх і комплект на роки :up:
а свиню автомобілістам скинути, якраз зима, тужаться зранку по дворам: туди свині і місце :rolleyes:
Відповісти