Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Ответить
Автор
Member

Delfin4ick: 13.04.2026 08:58
yuriy_dd: 13.04.2026 08:20
я тут питаю ніхто відповіді дати не може - може ви спробуєте - який х86 проц (навіть десктопний гроб від розетки з споживанням під 400 Вт) буде скорішим за ніо в браузері чи майкрософт офісі?
:eek: А з якого дива десктоп буде в браузері чи офісі під 400Вт жерти? 50Вт хіба разом з монітором
Не звертайте на цього пана уваги.
Тема почала стухати, от він і вкидає на вентилятор, щоб підняти актив.
Просто далі дружно ігноруємо і діда піде на якісь форуми для домохазяйок, де вклоняються техніці Apple. Для мене взагалі дивно що він на цьому форумі виліз, зважаючи на його повну не компетентність і не зацікавленість темами оверлокінгу і заліза.
Сама тема цього обговорення не відповідає навіть суті, того що тут відбувається. Жоден прогрес ARM тут не обговор.ється, тільки обсмоктується богоподобність техніки Apple. І я б не проти, якби вона була дійсно богоподобна, але це далеко не так.
GreenMile
Member

yuriy_dd: 13.04.2026 08:20 я тут питаю ніхто відповіді дати не може - може ви спробуєте - який х86 проц (навіть десктопний гроб від розетки з споживанням під 400 Вт) буде скорішим за ніо в браузері чи майкрософт офісі? а то я маю дані що всі вони по вашій термінології - от..суют :lol: :lol:
Ви знову забули прийняти свої таблетки і шизи навалили?
Ось, колись тут на форумі уже сперечався в іншій темі про споживання десктопів (інтел вс амд було, але то не важливо), до вашої уваги: 13900к, який в повному навантаженні жере 360Вт+.
Задача була озвучена в рамках тесту: 10 вкладок в браузері, відео в ютюбі 4к, якісь там програми на фоні (АБ запущений) і програвання музики одночасно.
Ітогі подведьом, ненажерливий 13900к їсть в такому режимі в середньому аж 17-20Вт :dontknow:
спойлер
Припніть уже цю наркоманію.
Demedik
Member

yuriy_dd: 13.04.2026 08:20 а що ще можуть зробити фанати? хоч мінус поставлять чи спробують образити. На більше вони не здатні. Може ви здатні?
А зачем мне оно? Вы кричите про фанатизм х86... но при этом ведете себя как такой же фанатик терминальной стадии, только за АРМ. У меня даже ностальгия пробила от Ваших сообщений - такие же споры про однопоток я видел в 2012+- годах, Интел против АМД. Тогда это уже попахивало, но как минимум оснований так думать было гораздо больше. + эти старый споры по поводу RISC vs CISC(который кстати тоже устарел, бо сейчас что АРМ, что х86 - это гибриды этих подходов)...

Ну вот к примеру Ваш пассаж:
який х86 проц (навіть десктопний гроб від розетки з споживанням під 400 Вт) буде скорішим за ніо в браузері чи майкрософт офісі?
1. Вы не понимаете как действует нагрузка на проц. 2. У меня Макбук Про с м4, 24 гб - и вот я не вижу разницы в таких задачах с моим игровым и9 275 и 64гб. Причем я встаю с рабочего мака и сразу иду за игровой. Даже больше я не вижу разницы между маком и 5800Н с 32 гб(я его отдал отцу).

Т.е. даже упоминание этого говорит о многом.
RoMiLiUs
Member

yuriy_dd: 13.04.2026 08:20навіть десктопний гроб від розетки з споживанням під 400 В
Балабооолл ти мєня називалаааа(с)
Пруфи будуть?) В мене профільний системний блок споживає 100-110ват.
waryag
Member

GreenMile: 13.04.2026 12:02Ось, колись тут на форумі уже сперечався в іншій темі про споживання десктопів (інтел вс амд було, але то не важливо), до вашої уваги: 13900к, який в повному навантаженні жере 360Вт+.
Стандарт від інтел - 253Вт у багатопотоці. Які, за бажанням, можна зменшити. Або збільшити.
GreenMile
Member

waryag: 13.04.2026 13:03
GreenMile: 13.04.2026 12:02Ось, колись тут на форумі уже сперечався в іншій темі про споживання десктопів (інтел вс амд було, але то не важливо), до вашої уваги: 13900к, який в повному навантаженні жере 360Вт+.
Стандарт від інтел - 253Вт у багатопотоці. Які, за бажанням, можна зменшити. Або збільшити.
Я в курсі який ПЛ стоїть у інтела за замовчуванням, а також, скільки він бере, якщо той ліміт зняти. Та же ж питання було про офісні задачі.
yuriy_dd
Member

GreenMile: 13.04.2026 12:02Задача була озвучена в рамках тесту: 10 вкладок в браузері, відео в ютюбі 4к, якісь там програми на фоні (АБ запущений) і програвання музики одночасно.
Ітогі подведьом, ненажерливий 13900к їсть в такому режимі в середньому аж 17-20Вт
ну от чому фанати х86 такі тупі не розуміють що в компі споживає не лише проц. Від розетки міряти не пробували? Щось заважає?
а якщо навантаження дати на одне ядро - скільки буде споживати? (Cinebench single thread)
Demedik: 13.04.2026 12:08такие же споры про однопоток я видел в 2012+- годах, Интел против АМД
ну коли Інтел дійсно був кращий - то було про що сперечатись, зараза вже не можуть, то й стало не цікаво
Demedik: 13.04.2026 12:08эти старый споры по поводу RISC vs CISC(который кстати тоже устарел, бо сейчас что АРМ, что х86 - это гибриды этих подходов)...
тоді може поясните - чому АРМ так мало споживає? наприклад в смартфонах
Demedik: 13.04.2026 12:081. Вы не понимаете как действует нагрузка на проц
та невже. А ви розумієте?
Demedik: 13.04.2026 12:08У меня Макбук Про с м4, 24 гб - и вот я не вижу разницы в таких задачах с моим игровым и9 275 и 64гб. Причем я встаю с рабочего мака и сразу иду за игровой. Даже больше я не вижу разницы между маком и 5800Н с 32 гб(я его отдал отцу).
якщо ви не бачите різниці з самих швидким одно-потоком, то напевне ви не побачите різниці й з самим швидким х86 процом. Не пробували їм там таке сказати? Заодно - що прогресу у х86 - нема?
RoMiLiUs: 13.04.2026 12:57 Пруфи будуть?) В мене профільний системний блок споживає 100-110ват.
ви про свій 9950X3D? це коли він так споживає?
RoMiLiUs
Member

yuriy_dd: 13.04.2026 15:11ви про свій 9950X3D? це коли він так споживає?
Я про весь ПК. При звичайному використанні.
Demedik
Member

yuriy_dd: 13.04.2026 15:11 ну коли Інтел дійсно був кращий - то було про що сперечатись, зараза вже не можуть, то й стало не цікаво
Уход от темы засчитан. Тема была, про однопоток и споры про него в 2012+-.
yuriy_dd: 13.04.2026 15:11 тоді може поясните - чому АРМ так мало споживає? наприклад в смартфонах
Лимиты, которые можно например установить. + тут выше было тестирование 13900к... поделить на 24 ядра не пробовали? Ну так, чтобы усредненное значение узнать. А из розетки - какое например отношение имеет экран к архитектуре АРМ?
yuriy_dd: 13.04.2026 15:11 та невже. А ви розумієте?
Явно по больше Вас.
yuriy_dd: 13.04.2026 15:11 якщо ви не бачите різниці з самих швидким одно-потоком, то напевне ви не побачите різниці й з самим швидким х86 процом. Не пробували їм там таке сказати? Заодно - що прогресу у х86 - нема?
В браузере/офисе? Да, с определенного уровня разницу Вы не ощутите. Там счет идет на 2х значные числа мс... А если Вы видите ее, то Вы придумали себе ощутимую разницу, чтобы оправдать свой фанатизм в этих задачах. Так для сравнение, двойное нажатие назад на мобилах чаще всего ставят - 300 мс, а скорость реакции пилотов Формулы 1 - 100-150 мс.
-----
Я ж говорю, у Вас терминальная стадия фанатизма по АРМ. Поэтому Вы мне интересны только ради того чтобы продлить свою жизнь смехом.
yuriy_dd
Member

RoMiLiUs: 13.04.2026 15:40 ви про свій 9950X3D? це коли він так споживає?
Я про весь ПК. При звичайному використанні.
ну то мак міні М4 - споживає від 1 десь до 12 Вт у звичайному використані. І працює скоріше ніж ваш.
Demedik: 13.04.2026 15:42 ну коли Інтел дійсно був кращий - то було про що сперечатись, зараза вже не можуть, то й стало не цікаво
Уход от темы засчитан. Тема была, про однопоток и споры про него в 2012+-.
я ж вам конкретно по темі і відповів. Пару раз спробуйте почитати.
Demedik: 13.04.2026 15:42Лимиты, которые можно например установить. + тут выше было тестирование 13900к... поделить на 24 ядра не пробовали? Ну так, чтобы усредненное значение узнать
цікава у вас арифметика. Але так не працює - що лише доводить ваш рівень знань в процах
Demedik: 13.04.2026 15:42А из розетки - какое например отношение имеет экран к архитектуре АРМ?
а до чого тут екран? я теж не знаю.
Demedik: 13.04.2026 15:42 та невже. А ви розумієте?
Явно по больше Вас.
це ви вже продемонстрували. Але даю вам ще шанс - а чому одно-потік у М5 такий швидкий? які основні складові?
Demedik: 13.04.2026 15:42В браузере/офисе? Да, с определенного уровня разницу Вы не ощутите
достатньо взяти важку сторінку в браузері - наприклад графіки з багатьма даними, чи важкий Ексель документ. У вас напевне такого нема.
yuriy_dd
Member

Demedik: 13.04.2026 15:42 Я ж говорю, у Вас терминальная стадия фанатизма по АРМ. Поэтому Вы мне интересны только ради того чтобы продлить свою жизнь смехом.
це ви мене хочете спробувати образити, бо аргументів у вас нема.
RoMiLiUs
Member

yuriy_dd: 13.04.2026 15:49І працює скоріше ніж ваш.
Це треба бути геть відірваним від реальності що б порівнювати M4 та 9950x3d. Це термінальна стадія.
Сам пишеш про споживання в 400 ват, я тебе окунаю в твоє ж :censoured: брехні, ти з'їжджаєш на споживання М4.
Последний раз редактировалось RoMiLiUs 13.04.2026 15:55, всего редактировалось 2 раза.
Demedik
Member

yuriy_dd: 13.04.2026 15:49 це ви мене хочете спробувати образити, бо аргументів у вас нема.
:lol: :lol: :lol:
yuriy_dd
Member

що фанатику? так швидко злились, і назад під лавку?

а я думав про проци щось розкажете, ну нічого, переживемо :lol: :lol:
Demedik
Member

yuriy_dd: 13.04.2026 16:05 що фанатику? так швидко злились, і назад під лавку?

а я думав про проци щось розкажете, ну нічого, переживемо :lol: :lol:
Я ж говорю, что Вы скучный.
А на счет обидеть - то так что Вы из себя представляете, чтобы мне даже с этим заморачиваться? Тут как бы без обид, но для этого Вы мне не интересны. Живете в своем манямирке - живете дальше. Мне то чего? :))) Меряйте и дальше потребление процессоров на любой архитектуре от розетки. :)))
GreenMile
Member

yuriy_dd: 13.04.2026 15:11
ну от чому фанати х86 такі тупі не розуміють що в компі споживає не лише проц. Від розетки міряти не пробували? Щось заважає?
а якщо навантаження дати на одне ядро - скільки буде споживати? (Cinebench single thread)
Чому не пробував? Мій системник (13900к, 4070ті, два ССД, два ХДД, АІО система на якій 6 кулерів, плюс три корпусних) бере з розетки в середньому 70-90Вт в офісних задачах. Зустрічне питання, чому фанати АРМ такі тупі намагаються постійно видавати бажане за дійсне?
Яке саме ядро? У мене їх є продуктивні і енергоефективні. Ну і знову ж таки, питання було про офісні задачі, до чого тут сінебенч, це офісна задача :facepalm: ?
yuriy_dd
Member

GreenMile: 13.04.2026 16:43Яке саме ядро? У мене їх є продуктивні і енергоефективні
ну якщо є навантаження - то звичайно що продуктивне
GreenMile: 13.04.2026 16:43Ну і знову ж таки, питання було про офісні задачі, до чого тут сінебенч, це офісна задача :facepalm: ?
офісні задачі - конкретно офіс та браузер - в основному одно-потокове навантаження, при чому по максимуму - але на короткі проміжки часу
якщо важкий документ чи веб сторінка - то поки не відкриє то буде крутити
чому досих пір офіс одно-потоковий - це питання до Майкрософт, але я як програміст знаю - що в загальному випадку завдання розпаралелити - це важка задача. Ось наприклад - парсувати текст в xml чи json форматах. Чи наприклад робота бази даних - хоч Postgre і підтримує але для малих запитів краще відключити. Малі запити - це по пару мс на таблицях з розміром сотні Гб.
yuriy_dd
Member

GreenMile: 13.04.2026 16:43Чому не пробував? Мій системник (13900к, 4070ті, два ССД, два ХДД, АІО система на якій 6 кулерів, плюс три корпусних) бере з розетки в середньому 70-90Вт в офісних задачах
о, а ви можете запустити Cinebench 2026 ST - сказати результат та споживання?
так само для MT & GPU?
GreenMile
Member

yuriy_dd: 13.04.2026 17:11
GreenMile: 13.04.2026 16:43Яке саме ядро? У мене їх є продуктивні і енергоефективні
ну якщо є навантаження - то звичайно що продуктивне
Це з якого переляку? Енергоефективні ядра для того і зробили щоб вони обробляли певане навантаження не жеручи при цьому в три горлянки.
yuriy_dd: 13.04.2026 17:11 офісні задачі - конкретно офіс та браузер - в основному одно-потокове навантаження, при чому по максимуму - але на короткі проміжки часу
якщо важкий документ чи веб сторінка - то поки не відкриє то буде крутити
чому досих пір офіс одно-потоковий - це питання до Майкрософт, але я як програміст знаю - що в загальному випадку завдання розпаралелити - це важка задача. Ось наприклад - парсувати текст в xml чи json форматах. Чи наприклад робота бази даних - хоч Postgre і підтримує але для малих запитів краще відключити. Малі запити - це по пару мс на таблицях з розміром сотні Гб.
В офісних задачах немає такого навантаження, щоб забивало один однопотік до 100%, а інші ядра відпочивали. Приклад вам був наданий на відео вище - відтворення 4к відео у браузері з іншими вкладками, відтворення музики додатку, фонові задачі (месенжери там всякі, АБ ) - споживання до 20Вт в средньому і то все на енергоефективних ядрах крутиться. Шо ви тут зараз намагаєтесь ще викрутити, до чого тут Postgre взагалі? У вас як не сінебенч, то ще якась прутня виссана з пальця, яка до офісних задач відношення не має.
Єдине де в домашньому ПК треба однопотік - це ігри, все інше чудово паралелиться вже давно, за виключенням якогось лєгасі лайна, розробленого за царя гороха.
GreenMile
Member

yuriy_dd: 13.04.2026 17:17
GreenMile: 13.04.2026 16:43Чому не пробував? Мій системник (13900к, 4070ті, два ССД, два ХДД, АІО система на якій 6 кулерів, плюс три корпусних) бере з розетки в середньому 70-90Вт в офісних задачах
о, а ви можете запустити Cinebench 2026 ST - сказати результат та споживання?
А толку? У мене в сінебенчі за моїм бажанням може бути від 15Вт до 320Вт+, залежно від того який я поставлю паверліміт.
Ответить