Термопаста. Выбор обсуждение

Все связанное с охлаждением и шумопонижением
Ответить
Автор
Advanced Member

Тема становится на ремонт :)
Если есть желающие помочь, пишите в личку.
Помощь может быть в любом виде: ссылки на тесты, графики и любая полезная информация по теме.

Тысты.
Свежий тест (tom's hardware)

Тестирование 11-ти термопаст by Hum
Последний раз редактировалось poulk 27.03.2014 22:16, всего редактировалось 2 раза.
Hotspur
Member

snd: 16.04.2025 16:44Чи можна ще заюзати цю пасту, як думаєте? Майже половина тюбіка ще є. 8 років вже пройшло. Чи норм?
видави трошки подивись. якщо не засохла нормально. стара МХ 4 майже не сохла
anatolikostis
Member

вдруК вы успели забыть, как именно асус делает нанесение ТИ на кристаллы RTX3080
напоминаю
Изображение
времена идут - асус на месте
PS Зато не расслоилась :gigi:
Bloodfallen
Member

Отримав з алі, вважайте за безцінь (в порівнянні з нашими цінами), honeywell ptm7950. Замінив мх6 на 2 ноутбуках. Ну панове, це бімба :eek: . Температури мінімум нижче на 10 градусів та вентилятори працюють на нижчих обертах, без тротлінгу. Цікаво чи буде такий перформанс, наприклад, на ПК? Там теж стоїть мх6, ось і думаю...
Grava
Member

Bloodfallen: 20.04.2025 00:34Цікаво чи буде такий перформанс, наприклад, на ПК?
На райзені 5700х різниці не побачив.
anatolikostis
Member

Bloodfallen
600 грн. за шмат 8x16?
Bloodfallen
Member

anatolikostis: 20.04.2025 12:22 Bloodfallen
600 грн. за шмат 8x16?
40x80 за 5 доларів :beer:
Hotspur
Member

Bloodfallen: 20.04.2025 00:34 Цікаво чи буде такий перформанс, наприклад, на ПК? Там теж стоїть мх6, ось і думаю...
не буде
feniks_tm
Member

Bloodfallen: 20.04.2025 00:34 Цікаво чи буде такий перформанс, наприклад, на ПК? Там теж стоїть мх6, ось і думаю...
На IHS проца різниця на межі похибки, а от на відяху цілком рекомендував би.
nochnik89
Member

Всем привет. Чисто на вскидку, как думаете ? улучшит ли показатели термапасты, если в нее добавить серебрина/серебрянки ?
Hotspur
Member

nochnik89: 13.07.2025 19:16 Всем привет. Чисто на вскидку, как думаете ? улучшит ли показатели термапасты, если в нее добавить серебрина/серебрянки ?
ні
den888
Member

почитаю чужу думку.
Є ноут ASUS GU603ZM (M16 2022) 12700h/3060 125w. В експлуатації 2,5 роки. Почав грітися. Стоіть на роботі, волохатих помічників тут нема, шерсті нема, звичайний пил від взуття. При тесті бублика тротлінг, один раз виключився. Так жарко, але не гарячіше за два попередніх літа. Дельта між деякими P ядрами в простої=>відкрити word=> запустити якусь не вимогливу програму, буває і 10С. Гарантія вже закінчилася, тому думаю лізти своїми кривими ручками =) З заводу рідкий метал на проці, термпопаста на графічному чіпі і рідки термпопокладки на іншому. Що бентежить, не хочу я мати справу з цим рідким металом, із-за корозії. Судячи по фоткам з інету система охолодження мідна, без нікелевого покриття. По рідким термопрокладкам спробую знайти laird 910 (типу новий), якщо не знайду, візьму 607. А от по процу... то на думку приходять прокладки з фазовым переходом laird (але їх складно наносити, порвав - бери нову, а я можу психанути :laugh: ), то якась карбонова termal grizly, то взагалі думаю намазати термопастою і будь що буде. З термпопаст скоріше за все буду мазати якась нова вийшла TG Duronaut.
feniks_tm
Member

den888: 22.07.2025 13:09 але їх складно наносити, порвав - бери нову, а я можу психанути :laugh:
Взагалі не обов'язково, формфактор прокладки лише для зручності. При фазовому переході воно розтечеться заповнивши все необхідне і видавивши зайве, відповідно навіть по розміру там необов'язково її вирізати, можна на ~10-20% менше по кожній зі сторін, якщо це допоможе зекономити її на ще одне нанесення :rotate: А от якщо порвати графенову, там вже доведеться грати в тетріс, напевно, якщо воно взагалі працюватиме. Я б обирав між PTM7950 та TC-5550 у вашому випадку.
den888
Member

Дякую
EUGENEY
Member

den888: 22.07.2025 13:09 почитаю чужу думку.
Є ноут ASUS GU603ZM (M16 2022) 12700h/3060 125w. В експлуатації 2,5 роки. Почав грітися. Стоіть на роботі, волохатих помічників тут нема, шерсті нема, звичайний пил від взуття. При тесті бублика тротлінг, один раз виключився. Так жарко, але не гарячіше за два попередніх літа. Дельта між деякими P ядрами в простої=>відкрити word=> запустити якусь не вимогливу програму, буває і 10С. Гарантія вже закінчилася, тому думаю лізти своїми кривими ручками =) З заводу рідкий метал на проці, термпопаста на графічному чіпі і рідки термпопокладки на іншому. Що бентежить, не хочу я мати справу з цим рідким металом, із-за корозії. Судячи по фоткам з інету система охолодження мідна, без нікелевого покриття. По рідким термопрокладкам спробую знайти laird 910 (типу новий), якщо не знайду, візьму 607. А от по процу... то на думку приходять прокладки з фазовым переходом laird (але їх складно наносити, порвав - бери нову, а я можу психанути :laugh: ), то якась карбонова termal grizly, то взагалі думаю намазати термопастою і будь що буде. З термпопаст скоріше за все буду мазати якась нова вийшла TG Duronaut.

Ханивел 10000 чуть мощнее Лаирд 910, можете его взять если не найдете, Лаирд 910 чуть плотнее консистенция, но тоже достаточно удобно наносить , не сухой (как сильно густая паста,можно 2мм использовать слой), 10000 ближе к пасте (1.5мм)

с Ханивел 7950 фазовым переходом даже лучше температуры чем с жидким металлом, потому что тот вытекает из места контакта и не может создать слой нужной толщины на горбатых кристаллах

не реклама
den888
Member

EUGENEY: 22.07.2025 14:40
den888: 22.07.2025 13:09 почитаю чужу думку.

Ханивел 10000 чуть мощнее Лаирд 910, можете его взять если не найдете, Лаирд 910 чуть плотнее консистенция, но тоже достаточно удобно наносить , не сухой (как сильно густая паста,можно 2мм использовать слой), 10000 ближе к пасте (1.5мм)

с Ханивел 7950 фазовым переходом даже лучше температуры чем с жидким металлом, потому что тот вытекает из места контакта и не может создать слой нужной толщины на горбатых кристаллах

не реклама
Дякую за пораду.
EUGENEY
Member

den888: 22.07.2025 15:46
Дякую за пораду.
Пожалуйста :beer:
Vlasov_s
Member

Що купити , щоб зклеїти 7500f та thermalright pa120?
Avenger80
Member

Vlasov_s: 26.11.2025 17:28Що купити , щоб зклеїти 7500f та thermalright pa120?
А чем стандартные MX4 и MX6 не подходят?
feniks_tm
Member

Vlasov_s: 26.11.2025 17:28 Що купити , щоб зклеїти 7500f та thermalright pa120?
Там і комплектна цілком ок під цей юзкейс, а так, то можна взяти DOW TC-5550 у місцевого комрада.
Alexanderxxl
Member

Всем доброго времени суток, такой вопрос, я заменил все термопрокладки на карте( делал это можно сказать в первый раз) по форумам узнал точные размеры перепроверял в разных местах и тг каналам, проверил прижим чип прижимается норм, температура тоже в норме, но... Вопрос в том а как проверить не перегреваются ли банки памяти, дросселя и остальные компоненты на которых есть прокладки???? Датчика температуры на памяти нет( ртх 3070 palit gamingpro гддр6) и термометра эелектронного или как он там называется у меня нет. Тесты делал вроде все норм, хотспот норм, но все равно как то может можно еще самого себя проверить для самоуспокоения??? Беспокоит охлаждаются ли остальные компоненты кроме самого чипа???
Ответить