Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
kabostebeztak
Member

Повідомлення

Z440_User: 12.04.2026 00:39
yuriy_dd: 11.04.2026 23:45

ну через те що ви фанат х86 - вам тут слова кривого не скажуть
не те що мені, хоч я не пропонував купляти БУ на олх
Я не фанат х86, реальність сьогодні такова, що ARM поки що не здатен забезпечити мої потреби.

А ще з чіпсету G41 пішов прикол "зібрати пк дешевше дешевого".
S775+P4+DDR400 -> MacPro (PowerPC) -> Asus G41 S775 DDR3 в 2015р. по приколу піднята зі стану "на запчастини", перепрошита та з OLX Xeon E5440 з пам'яттю 2*4GB DDR3-1333 -> Мать S1156 на запчастини в 2022р було взято тут:
спойлер
IMG-5e2d236eb9608f7d5c1e793775e7fa57-V.jpg
вона отам, в корпусі, ESC H55H-M, виявилася повністю робоча, на OLX взято Х3470 та 2*8Гб DDR3-1600 і отримано апгрейд домашнього ПК на сумму близько 1000грн :laugh:
Жаль що з поточною Е5-2690v4 в 2024році так не вийшло :D

Чекаю поки хтось на смітник викине щось на пам'яті DDR5 :lol:
Повезло
А я тільки атлон х2 проц і батарейку від ноутбука знайшов...
kabostebeztak
Member

Повідомлення

169 найссс
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Z440_User: 12.04.2026 00:39 Я не фанат х86, реальність сьогодні такова, що ARM поки що не здатен забезпечити мої потреби.
дуже мало хто має такі потреби, і захоче купляти як ви
Z440_User: 12.04.2026 00:39в 2022р було взято тут:
фу ..
Z440_User
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 12.04.2026 08:16
Z440_User: 12.04.2026 00:39 Я не фанат х86, реальність сьогодні такова, що ARM поки що не здатен забезпечити мої потреби.
дуже мало хто має такі потреби
Та ви що? :eek:
для ютубчику, кіношек, ігоря, браузера (пошук чогось в тирнеті, спілкування на парі форумів та в парі соц.мереж), іноді музики, ще менше для роботи (мені її на роботі вистачає)
Це якісь специфічні потреби, які мало кому потрібні?

:laugh:
То промислове сміття підприємства де я працюю (коробки-каністри-упаковки-списаний хлам...).
Так що все ок. Просто так винести не можна, а от з того контейнеру забрати можна, охорона все бачить і питань не задає.
waryag
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 11.04.2026 22:42ну якщо ви лох з села якого будь хто може розвести - то напевне вам взагалі не варто таке купувати
Якщо ти не лох з села - навіщо взагалі зв'язуватися з сумнівними товарами заради жалюгідних пари сотень доларів? :popcorn:
yuriy_dd: 11.04.2026 22:42а це чому? можи ви маєте можливість красти електрику?
Можливість - питання компетенції. Намір і рішення - питання виховання і моралі.
Я розумію, що для тебе таких питань в принципі немає, але інші - не ти :lol:
kabostebeztak: 11.04.2026 23:23а які ще ліміти є, окрім скаляру щоб не спалити проц?
Залежить від покоління, охолодження, мети.
kabostebeztak: 11.04.2026 23:23до речі, про пам'ять - є сенс гнати до 3600 задираючи таймінги до цл27 наприклад?
Думаю, краще спробувати піджати таймінги. А взагалі, треба дивитися, які чипи. Залежно від цього (і їх вдалості) може бути різна реакція на напругу та інші параметри.
waryag
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 12.04.2026 08:16дуже мало хто має такі потреби, і захоче купляти як ви
Тобі сумно без клоунського носу? Наче ж недавно повозили обличчям по статистиці ноутів...
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Z440_User: 12.04.2026 09:18 для ютубчику, кіношек, ігоря, браузера (пошук чогось в тирнеті, спілкування на парі форумів та в парі соц.мереж), іноді музики, ще менше для роботи (мені її на роботі вистачає)
Це якісь специфічні потреби, які мало кому потрібні?
конкретно під це - буде ідеально ніо, заодно зможете побачити що означає сучасна швидкість
пс: за швидкість потрібно платити, дуже довго Інтел проци були самі швидкі, і за це брали божевільні гроші - я памятаю як +20% до швидкості Інтел брала *5 до ціни
а зараз Епл дає одно-потік швидше за будь-який х86 і бере за це найменше грошей
waryag: 12.04.2026 09:19 Якщо ти не лох з села - навіщо взагалі зв'язуватися з сумнівними товарами заради жалюгідних пари сотень доларів? :popcorn:
це суттєво дешевше, а гроші завжди є куди витратити (донат Стерненку наприклад)
waryag: 12.04.2026 09:19 Я розумію, що для тебе таких питань в принципі немає, але інші - не ти :lol:
чергова якась брехня проти мене?
waryag: 12.04.2026 09:21 дуже мало хто має такі потреби, і захоче купляти як ви
Тобі сумно без клоунського носу? Наче ж недавно повозили обличчям по статистиці ноутів...
слабка спроба образити, якщо що - дайте статистику скільки людей купують бузеони для простих повсякдених задач

а статистика ноутів - АРМ на рівні АМД. Очікується що доля АРМ скоро суттєво виросте - особливо після новин, що Епл вже 5-6 млн ніо продала
і нові Квалкоми починають продаватись, дорого правда
waryag
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 12.04.2026 10:41чергова якась брехня проти мене?
В цій темі та на форумі взагалі тебе регулярно ловлять на брехні та спробах маніпуляцій різного ступеня вдалості, але ти постійно намагаєшся це заперечувати і відігравати ображену невинність. Це виглядає настільки незграбно, що смішно :lol:
yuriy_dd: 12.04.2026 10:41це суттєво дешевше, а гроші завжди є куди витратити (донат Стерненку наприклад)
Вірю. Я повірив!
спойлер
ні
yuriy_dd: 12.04.2026 10:41 слабка спроба образити, якщо що - дайте статистику скільки людей купують бузеони для простих повсякдених задач
Довелося гуглити. Гугл каже, що це російський музей паперу, тож думаю, що таких людей вкрай небагато.
yuriy_dd: 12.04.2026 10:41а статистика ноутів - АРМ на рівні АМД. Очікується що доля АРМ скоро суттєво виросте - особливо після новин, що Епл вже 5-6 млн ніо продала
і нові Квалкоми починають продаватись, дорого правда
Ти порівнюєш топ-3 світу по капіталізації з відносно невеликими корпораціями, одна з яких нещодавно вийшла із затяжної кризи, а інша знаходиться в її розпалі.
yuriy_dd: 12.04.2026 10:41конкретно під це - буде ідеально ніо, заодно зможете побачити що означає сучасна швидкість
Це дно навіть для тебе. Хоча б прочитав цитату повністю... :facepalm:
yuriy_dd: 12.04.2026 10:41пс: за швидкість потрібно платити, дуже довго Інтел проци були самі швидкі, і за це брали божевільні гроші - я памятаю як +20% до швидкості Інтел брала *5 до ціни
Пруфів не буде? Записуємо чергову брехню? :popcorn:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

waryag: 12.04.2026 15:58В цій темі та на форумі взагалі тебе регулярно ловлять на брехні
не один раз питав - і ще раз вас запитаю - ви зможете навести приклад?
waryag: 12.04.2026 15:58та спробах маніпуляцій різного ступеня вдалості
теж бажано приклад. А скільки було маніпуляцій проти макбук ейр з пасивним охолодженням - з чим його тільки не порівнювали. Але жодного разу не було порівнянні з іншим х86 теж з пасивним охолодженням
waryag: 12.04.2026 15:58Довелося гуглити. Гугл каже, що це російський музей паперу, тож думаю, що таких людей вкрай небагато.
«Бузеон» — це сленгова назва вживаних серверних процесорів Intel Xeon (найчастіше серій E5-2600 v3/v4), куплених на AliExpress
waryag: 12.04.2026 15:58Ти порівнюєш топ-3 світу по капіталізації з відносно невеликими корпораціями, одна з яких нещодавно вийшла із затяжної кризи, а інша знаходиться в її розпалі.
тобто якщо компаніх х86 стільки років роблять проци і зявляється інакша яка пропонує сильно краще рішення, то вона ще й вина в цьому?
пс: АМД вийшли з кризи з появою 3700Х десь 8 років тому. Зараз - вона по трохи стає Інтелом. Їй треба доброго копняка дати - що успішно роблять як Епл, так і Інтел
waryag: 12.04.2026 15:58 Пруфів не буде? Записуємо чергову брехню? :popcorn:
шукайте, це були серверні проци, і я був тим хто переконував що варто переплатити за проц, і я навіть можу пояснити чому - бо таке ви не зможете. До речі це актуально і зараз при вибороі проца.
kabostebeztak
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 12.04.2026 10:41
waryag: 12.04.2026 09:19 Якщо ти не лох з села - навіщо взагалі зв'язуватися з сумнівними товарами заради жалюгідних пари сотень доларів? :popcorn:
це суттєво дешевше, а гроші завжди є куди витратити (донат Стерненку наприклад)
законтачене руснявим лайном щось хрюкає про донати на армію
waryag
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 12.04.2026 19:17не один раз питав - і ще раз вас запитаю - ви зможете навести приклад?
yuriy_dd: 12.04.2026 19:17теж бажано приклад. А скільки було маніпуляцій проти макбук ейр з пасивним охолодженням - з чим його тільки не порівнювали. Але жодного разу не було порівнянні з іншим х86 теж з пасивним охолодженням
Пошук по форуму допоможе. Якщо не вистачає мізків - юзай нейронки. :lol:
yuriy_dd: 12.04.2026 19:17теж бажано приклад. А скільки було маніпуляцій проти макбук ейр з пасивним охолодженням - з чим його тільки не порівнювали. Але жодного разу не було порівнянні з іншим х86 теж з пасивним охолодженням
Клоуне, тобі показали два тести, на які ти не зміг привести жодних контрагументів, крім неспівпадіння з тестами яблучної тусовочки.
yuriy_dd: 12.04.2026 19:17 «Бузеон» — це сленгова назва вживаних серверних процесорів Intel Xeon (найчастіше серій E5-2600 v3/v4), куплених на AliExpress
Ти ж наче заперечував, що активно сидиш на російських форумах? :lol:
yuriy_dd: 12.04.2026 19:17шукайте, це були серверні проци, і я був тим хто переконував що варто переплатити за проц, і я навіть можу пояснити чому - бо таке ви не зможете. До речі це актуально і зараз при вибороі проца.
Що шукати? Різницю продуктивності в 20% при різниці кількості ядер в рази? Підтримку ЕСС пам'яті, інші важливі опції?

Мабуть, для цього треба закидуватися потужними речовинами, як один яблучний фанат?
Alexsandr
Member

Повідомлення

waryag: 12.04.2026 15:58 це суттєво дешевше, а гроші завжди є куди витратити (донат Стерненку наприклад)

Где-то в телеге я видел про донат Стерненку, там тоже кто-то требовал донат именно ему и плевать на все.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

waryag: 12.04.2026 21:31 Пошук по форуму допоможе. Якщо не вистачає мізків - юзай нейронки. :lol:
це все на що ви здатні. Ну ок - знову звинуватили, і злились навести докази
спроба образити
waryag: 12.04.2026 21:31тобі показали два тести, на які ти не зміг привести жодних контрагументів, крім неспівпадіння з тестами яблучної тусовочки
які тести? може знову ігри?
наприклад я декілька разів навів тести - де останій Інтел - гірший в 2-4 рази, споживаючи в 2 рази більше. Ви зможете навести контрагументи?
а те що самий дешевий ніо з айфона 2024 - швидше за всі х86 в одно-потоці?
waryag: 12.04.2026 21:31Що шукати? Різницю продуктивності в 20% при різниці кількості ядер в рази?
де я казав про різницю ядер? ви ж навіть повторити не здатні. Якось стає з вами не цікаво.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

waryag: 12.04.2026 21:31Мабуть, для цього треба закидуватися потужними речовинами
що ви маєте на увазі?
waryag
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 12.04.2026 22:01це все на що ви здатні. Ну ок - знову звинуватили, і злились навести докази
А чого злився з теми руснявих форумів, Юра Бузеон? :popcorn:
isusik63
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 12.04.2026 22:01
waryag: 12.04.2026 21:31 Пошук по форуму допоможе. Якщо не вистачає мізків - юзай нейронки. :lol:
це все на що ви здатні. Ну ок - знову звинуватили, і злились навести докази
спроба образити
waryag: 12.04.2026 21:31тобі показали два тести, на які ти не зміг привести жодних контрагументів, крім неспівпадіння з тестами яблучної тусовочки
які тести? може знову ігри?
наприклад я декілька разів навів тести - де останій Інтел - гірший в 2-4 рази, споживаючи в 2 рази більше. Ви зможете навести контрагументи?
а те що самий дешевий ніо з айфона 2024 - швидше за всі х86 в одно-потоці?
waryag: 12.04.2026 21:31Що шукати? Різницю продуктивності в 20% при різниці кількості ядер в рази?
де я казав про різницю ядер? ви ж навіть повторити не здатні. Якось стає з вами не цікаво.
Какой контр аргумент ? Наводили и не раз листай назад и вчитуйся троллинг макбуков при реальных задачах-роботе .Ты дописуй что в в тесте сентетики а не в реальных задачах в других бенчах нео и тд от..сует , Юрий не прими за оскорбление , но так играть умолишонного адепта , ну я уже начинаю верить . :-/
Demedik
Member

Повідомлення

Я как понял, это тема для фарма минусов Юрой? :gigi: :lol:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

isusik63: 13.04.2026 00:41Наводили и не раз листай назад и вчитуйся троллинг макбуков при реальных задачах-роботе
саме так - в тесті Cinebench 2024 на багато-потік - мій макбук ейр М4 тротлить на рівні 20%. В одно-потоці - він не тротлить взагалі.
В реальних наших задачах - найбільше його гріє це відеозвінки в teams
в інших задачах - він холодний як лід, аж не комфортно на коліна ставити. Але М1 - був ще холоднішими
isusik63: 13.04.2026 00:41Ты дописуй что в в тесте сентетики а не в реальных задачах в других бенчах нео и тд от..сует
я тут питаю ніхто відповіді дати не може - може ви спробуєте - який х86 проц (навіть десктопний гроб від розетки з споживанням під 400 Вт) буде скорішим за ніо в браузері чи майкрософт офісі? а то я маю дані що всі вони по вашій термінології - от..суют :lol: :lol:
пс: хоча кого я питаю, ви ж такий же фанат як і інші
Demedik: 13.04.2026 02:05Я как понял, это тема для фарма минусов Юрой? :gigi: :lol:
а що ще можуть зробити фанати? хоч мінус поставлять чи спробують образити. На більше вони не здатні. Може ви здатні?
Delfin4ick
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 13.04.2026 08:20
я тут питаю ніхто відповіді дати не може - може ви спробуєте - який х86 проц (навіть десктопний гроб від розетки з споживанням під 400 Вт) буде скорішим за ніо в браузері чи майкрософт офісі?
:eek: А з якого дива десктоп буде в браузері чи офісі під 400Вт жерти? 50Вт хіба разом з монітором
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Delfin4ick: 13.04.2026 08:58 :eek: А з якого дива десктоп буде в браузері чи офісі під 400Вт жерти? 50Вт хіба разом з монітором
ну тут пишуть що їм лише музика десь до 200 Вт бере
але ключеве - що навіть якщо х86 і 400 Вт візьме - все одно буде працювати повільніше ніж АРМ який споживає 3-5 Вт
ви це усвідомлюєте? вам це не здається прогресом?
Відповісти