Я думал старость, это когда переходишь с АТХ гробов на современные маленькие сборки.GreenMile: ↑ 12.12.2025 14:22Ви думаєте, що вас старість омине? У мене для вас погані новиниYurius: ↑ 12.12.2025 14:18
Підтягнулись "діди" і почали бурчати, нічого нового ,дякую за історію ,дуже цікава![]()
Новости
Последние статьи и обзоры
Вибір відеокарти
-
KPAH
Member
-
FirstTDM
Member
Серьезно?Yurius: ↑ 12.12.2025 13:09Відкрию таємницю....пк все пенше і менше ставлять під стіл,це можна сказати вже моветон,
Последний раз редактировалось FirstTDM 12.12.2025 14:32, всего редактировалось 1 раз.
-
oversteve
Member
1. пофіг, вантуз в цьому поколінні повна шляпа, прайм і віндфорс (аеро) цікавішіGreenMile: ↑ 11.12.2025 22:181. У вантуз плюс на 2 теплові трубки більше, а огляди і відгуки в основному про звичайний вантуз, який без плюса.bezzeb: ↑ 11.12.2025 21:49 а підкажіть MSI GeForce RTX 5080 Ventus 3X OC Plus 16GB GDDR7 DLSS4 дуже погана в охолодженні?
На неї поки що найадекватніша ціна
2. Як власник 4070ті вантуз, яка до 285Вт жере - цілком норм у неї охлад, якщо ящик не душний.
75 градусів при 2000 обертах - то хрінь якась, імхо.
- спойлер
-

-
FirstTDM
Member
Странно... а я думал, что старость это когда переходишь с молодёжных настольных аквариумов с весёленькой иллюминацией на нормальные АТХ гробы и прячешь их под столKPAH: ↑ 12.12.2025 14:28Я думал старость, это когда переходишь с АТХ гробов на современные маленькие сборки.
-
man1242
Member
це я трохи виходить скромно оцінив у 75+oversteve: ↑ 12.12.2025 14:311. пофіг, вантуз в цьому поколінні повна шляпа, прайм і віндфорс (аеро) цікавішіGreenMile: ↑ 11.12.2025 22:18 1. У вантуз плюс на 2 теплові трубки більше, а огляди і відгуки в основному про звичайний вантуз, який без плюса.
2. Як власник 4070ті вантуз, яка до 285Вт жере - цілком норм у неї охлад, якщо ящик не душний.
75 градусів при 2000 обертах - то хрінь якась, імхо.2. 5080 жере на третину більше
- спойлер
![]()
![]()
Знайшов, кому цікаво
Последний раз редактировалось man1242 12.12.2025 15:14, всего редактировалось 1 раз.
-
oversteve
Member
man1242
viewtopic.php?p=4069335#p4069335
viewtopic.php?p=4069335#p4069335
-
darkenitio
Junior
бачив в оглядах що у прайм компоненти простіше ніж у тих же PalitBloodyElf: ↑ 12.12.2025 13:10
А що з PRIME не так, чим не вразила, за її ціну? Що правда за останні дні вже подорожчала, як і інші.
-
man1242
Member
GreenMile: ↑ 11.12.2025 22:181. У вантуз плюс на 2 теплові трубки більше, а огляди і відгуки в основному про звичайний вантуз, який без плюса.bezzeb: ↑ 11.12.2025 21:49 а підкажіть MSI GeForce RTX 5080 Ventus 3X OC Plus 16GB GDDR7 DLSS4 дуже погана в охолодженні?
На неї поки що найадекватніша ціна

i це 3д марк для прогону
-
Striker
Member
Під столом, бо:
1. Менше шуму.
2. Знизу є місце.
3. На столі стоять 2 колонки, лежить планшет і ще купа дрібниць типу 3 зарядних пристроїв.
4. Малий повзає по підлозі і клацає підсвітку.
1. Менше шуму.
2. Знизу є місце.
3. На столі стоять 2 колонки, лежить планшет і ще купа дрібниць типу 3 зарядних пристроїв.
4. Малий повзає по підлозі і клацає підсвітку.
-
Vader
Member
Striker
Ніт!
1.Якщо в тебе якісне залізо-ніякого шуму
2.знизу є місце розвалити ноги,як я хочу,а не вператися в свій атх корпус.
3.Якщо в тебе зроблено ,наприклад як в мене,всі зарядки для моїх лічних гаджетів сховані і якісно прокладені(непомітні)під столом.їх на столі нема,попросту..виведені в аккурат с боку.
4.справа не в малому,а в той же пилі,як би чистенько не було,тягне с полу в корпус..В мене під ногами,замість корпуса,там прибирає в мою відсутність робот.
5.Якщо гарні дівайси,корпус,ти просто тішиш своє его,і насолоджуєшся тим,що ти маєшь..Я лічно,кайфую..

Отправлено спустя 2 минуты 33 секунды:
Striker
А ну покаж як в тебе,просто цікаво.
А малий о крім грою з підсвіткою,тобі комп не вирубає,коли ти працюєшь наприклад
Ніт!
3.Якщо в тебе зроблено ,наприклад як в мене,всі зарядки для моїх лічних гаджетів сховані і якісно прокладені(непомітні)під столом.їх на столі нема,попросту..виведені в аккурат с боку.
4.справа не в малому,а в той же пилі,як би чистенько не було,тягне с полу в корпус..В мене під ногами,замість корпуса,там прибирає в мою відсутність робот.
5.Якщо гарні дівайси,корпус,ти просто тішиш своє его,і насолоджуєшся тим,що ти маєшь..Я лічно,кайфую..

Striker
А малий о крім грою з підсвіткою,тобі комп не вирубає,коли ти працюєшь наприклад
-
Striker
Member
Vader
1. В мене звичайне залізо і мене все влаштовує.
2. Мені зручно, коли я сиджу рівно і не розкидаю ноги у всі сторони.
3. В мене подовжувач біля краю стола на 5 розеток з окремими кнопками на кожну розетку. Нічого не заважає.
4. Пил просто інколи треба прибирати. В мене в корпус не тягне тонну пилу, з самого низу тільки БЖ тягне, і то я його чистю раз в 3 місяці в кращому випадку, бо не набивається багато.
5. Кайфую від своєї коробки під столом.
Ні, не покажу.
Малий вирубав пару разів комп, я потім налаштував, щоб при натисканні нічого не відбувалось. Якщо примусово треба вимкнути, то треба зажати на 6 чи 7 секунд.
1. В мене звичайне залізо і мене все влаштовує.
2. Мені зручно, коли я сиджу рівно і не розкидаю ноги у всі сторони.
3. В мене подовжувач біля краю стола на 5 розеток з окремими кнопками на кожну розетку. Нічого не заважає.
4. Пил просто інколи треба прибирати. В мене в корпус не тягне тонну пилу, з самого низу тільки БЖ тягне, і то я його чистю раз в 3 місяці в кращому випадку, бо не набивається багато.
5. Кайфую від своєї коробки під столом.
Ні, не покажу.
Малий вирубав пару разів комп, я потім налаштував, щоб при натисканні нічого не відбувалось. Якщо примусово треба вимкнути, то треба зажати на 6 чи 7 секунд.
-
man1242
Member
Якщо на полу стоїть звук виходить прямо у вуха вгору через верхні отвори, фактично буде навіть трохи гучніш ніж під столомVader: ↑ 12.12.2025 16:53 Striker
Ніт!
3.Якщо в тебе зроблено ,наприклад як в мене,всі зарядки для моїх лічних гаджетів сховані і якісно прокладені(непомітні)під столом.їх на столі нема,попросту..виведені в аккурат с боку.![]()
4.справа не в малому,а в той же пилі,як би чистенько не було,тягне с полу в корпус..В мене під ногами,замість корпуса,там прибирає в мою відсутність робот.![]()
5.Якщо гарні дівайси,корпус,ти просто тішиш своє его,і насолоджуєшся тим,що ти маєшь..Я лічно,кайфую..![]()
Striker
А малий о крім грою з підсвіткою,тобі комп не вирубає,коли ти працюєшь наприклад![]()
-
BenderRodriguez
Junior
Температура корпусу біля заднього вентилятора видуву:FirstTDM: ↑ 12.12.2025 12:50Бывает... редко, но бывает... знаю пару десятков примеров идеальной работы TUF 5070Ti/5080 - никакого свиста нет...BenderRodriguez: ↑ 12.12.2025 12:10Спочатку зупинився на ASUS TUF 5070ti. Встановив її у свій Lian Li V100w почав тестувати, але через coil whine який було чутно в сусідній кімнаті повернув.
А вот это уже интересно - на сколько градусов снизилась?BenderRodriguez: ↑ 12.12.2025 12:10Порівнюючи з TUF температура корпусу пк значно знизилася
Про температуры - логично и понятно, они и должны быть почти одинаковыми. А вот про шум - интересно... EXPERT реально тише? А ведь в хорошем корпусе под столом TUF практически не слышно под нагрузкой...BenderRodriguez: ↑ 12.12.2025 12:10Порівнюючи температури TUF та EXPERT вони схожі, але у TUF більш гучні вентилятори.
З EXPERT скло корпусу в зоні процесора залишається ледь теплим під навантаженням, з TUF стає значно теплішою.
Вивід основного тепла на зовні з EXPERT призводить до того, що температура CPU також нижча на кілька градусів порівняно з TUF.
TUF тихий на низьких обертах (без навантаження або з мінімальним), але під максимальним навантаженням його вентилятори розкручуються до високих значень, що призводить до помітного шуму.
EXPERT тихіший за TUF при максимальному навантаженні.
EXPERT забезпечує кращий температурний режим у корпусі та нижчий рівень шуму під високим навантаженням, тоді як TUF тихий лише на низьких обертах, але значно голосніший під час інтенсивної роботи.
До речі, RTX 5070 Ti Expert використовує ту саму систему охолодження та корпус, що й потужніша RTX 5080 Expert. Як наслідок вся система розрахована на вищий TDP 5080, яка дає дуже комфортні показники шуму/температури.
-
Striker
Member
Vader
До речі, у вас коробка дуже сильно близько до стіни, там мабуть прогрівається за кілька годин добряче. В мене від стіни може 8, до 10 см, гаряче повітря хоч нормально видувається і піднімається вгору ззаду, а верхній кулер гріє я̶й̶к̶а̶ ноги.
До речі, у вас коробка дуже сильно близько до стіни, там мабуть прогрівається за кілька годин добряче. В мене від стіни може 8, до 10 см, гаряче повітря хоч нормально видувається і піднімається вгору ззаду, а верхній кулер гріє я̶й̶к̶а̶ ноги.
-
FirstTDM
Member
На пару градусов - это хорошо.BenderRodriguez: ↑ 12.12.2025 17:07температура CPU також нижча на кілька градусів порівняно з TUF.
BenderRodriguez: ↑ 12.12.2025 17:07EXPERT тихіший за TUF при максимальному навантаженні
Я же не спорю - просто интересовался на сколько градусов холоднее и на сколько dB тишеBenderRodriguez: ↑ 12.12.2025 17:07EXPERT забезпечує кращий температурний режим
-
Vader
Member
Striker
Ні,система дуже прохолодна,і там достатньо місця для комфортного виходу повітря..так здається візуально.
Звісно,я на це би звернув увагу,якщо було би щось не те
.В мене на g13 виводиться моніторінг температур постійно. 
Ні,система дуже прохолодна,і там достатньо місця для комфортного виходу повітря..так здається візуально.
Звісно,я на це би звернув увагу,якщо було би щось не те
-
GreenMile
Member
То вказана температура пам'яті, а не ядра.oversteve: ↑ 12.12.2025 14:311. пофіг, вантуз в цьому поколінні повна шляпа, прайм і віндфорс (аеро) цікавішіGreenMile: ↑ 11.12.2025 22:18 1. У вантуз плюс на 2 теплові трубки більше, а огляди і відгуки в основному про звичайний вантуз, який без плюса.
- спойлер
![]()
Звісно цікавіші, так вони і дорожчі, нє? )))
Так і охлад там не з 4070і
-
BloodyElf
Member
Не зустрічав такої інфиdarkenitio: ↑ 12.12.2025 15:13 бачив в оглядах що у прайм компоненти простіше ніж у тих же Palit
Не думаю, що у 5070ti ситуація значно змінилась.
-
oversteve
Member
GreenMile
там 2 температури - пам'ять і ядро
х з, "білий" вантуз (навіть не плюс) 59к, білий прайм 60к, біла гіга геймінг 62к, здається досить мала різниця, враховуючи цінник
у вантуз 5080 плюс практично те саме, що 4070ті - ті самі габарити, вага навіть чуть менше, ті самі 6 трубок і пластина, звичайний там взагалі 4 трубки, тобто навіть гірше
х з, "білий" вантуз (навіть не плюс) 59к, білий прайм 60к, біла гіга геймінг 62к, здається досить мала різниця, враховуючи цінник
у вантуз 5080 плюс практично те саме, що 4070ті - ті самі габарити, вага навіть чуть менше, ті самі 6 трубок і пластина, звичайний там взагалі 4 трубки, тобто навіть гірше
Последний раз редактировалось oversteve 12.12.2025 18:35, всего редактировалось 1 раз.
-
GreenMile
Member
Поглянув ок, приймається, але вони там всі не дуже по обертах і температурах, тому не бачу претензій до дешевого вантуза )man1242: ↑ 12.12.2025 15:18GreenMile: ↑ 11.12.2025 22:18 1. У вантуз плюс на 2 теплові трубки більше, а огляди і відгуки в основному про звичайний вантуз, який без плюса.
i це 3д марк для прогону![]()
Відправлено через 5 хвилин 23 секунди:
На тих скрінах тільки температура пам'яті вказана, чи я щось не бачу? І прайм на них гірший, до речі.oversteve: ↑ 12.12.2025 18:35 GreenMile
Так-то я тільки за щоб пан взяв супрім, чи що там, але як нема грошей, чи треба зекономити, то я не бачу там якихось проблем, чи сенсу докидувати 2-3к за 2-3 градуси різниці. Але то уже звісно кожен сам обирає.
Он у мене взагалі кунсткамера: супрім і вантуз, сказати, що воно мені якось бентежить, так ні