Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Закрыто
Автор
Advanced Member

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Последний раз редактировалось StasTODD 31.07.2010 02:49, всего редактировалось 7 раз.
Yaroslav
Member

Paradox1306: кіберпанк і його 60фпс ледве-ледве з 4090 зараз тихенько десь плаче :laugh:
4К ультра DLSS Balanced + DLSS3 вкупі з розгоном до 3/25 шпарить під 144FPS :beer:
DLSS3 таки крута штука, реально ця затримка вводу практично не помітна, але дуже плавно все

...4К Native так, ~40FPS, але воно й непотрібне насправді.
GRISHMAN88
Member

Krovatka: 26.02.2023 18:08
Paradox1306: 26.02.2023 17:49 як спробуєте вищезагаданий кіберпанк з і без промінчиків тоді і обговоримо :up:
rt.png
Пробовал и так и этак. Разницу пришлось искать в интернете на скринах, чтобы потом самостоятельно все таки найти этот величайший прорыв в играх. Попробовал еще пару игр, сразу понял откуда ветер дует и махнул свою недавно взятую RTX 3070, которую взял вместо 1060, на RX 6800 XT. Ничуть не жалею, сейчас прохожу киберпанк, с лучами +/- уровень 3070, без них +/- 3080. Но мне они оказались не нужны от слова вообще, отключены во всех играх. Короче исцелила меня 3070 от лучевой болезни :gigi:

Из реальных проблем на АМД за месяц только белый курсор. За компом по 10 часов в день, браузеры разные всегда открыты, ничего нигде не дропалось, картинки на рабочем столе не мигают и т.д.
Проблема белого курсора решается отключением аппаратного ускорения анимации в хроме и ворде
_FYA_EXel
Member

Yaroslav: 09.03.2023 01:20
Paradox1306: кіберпанк і його 60фпс ледве-ледве з 4090 зараз тихенько десь плаче :laugh:

4К Native так, ~40FPS, але воно й непотрібне насправді.

А зачем 4к покупали, если непотрібне :laugh: (можете сразу ставить 1080р будет еще быстрее, чем с длсс :gigi: , а на 720р - вообще ракета)
Yaroslav
Member

_FYA_EXel :insane:
Я говорив, що саме нативне 4К не дуже то й потрібне. Суб'єктивно, dlss виглядає краще, ніж натив+taa
Alexandro
Junior

Alexandro: 06.03.2023 15:23 Всім доброго дня.
Не так давно оновив комп'ютер. Багато в чому керувався порадами користувачів форуму, за що вельми вдячний)
Поточна конфігурація ПК така:
• Процесор: AMD Ryzen 5 7600X
• Материнська плата: Asus TUF Gaming B650-Plus
• Відеокарта: MSI Radeon RX580 Gaming X 4Gb
• RAM: Kingston FURY DDR5-5200 16384MB PC5-41600 (2 штуки)
• SSD: Kingston SSDNow A400 240GB
• Блок живлення: Vinga 750W (VPS-750G)
• Кулер: DeepCool AK620
• Корпус: Modecom VOLCANO CERES GLASS BLACK
Настав час оновити відеокарту.
Спочатку поглядав на б.у. карти на OLX та інших подібних сайтах, але ризик потрапити на карти після майнінгу або просто вбиті надто великий.
В деяких магазинах продають Refurbished відеокарти, такий варіант також не викликає довіри, та й гарантія на такі карти зазвичай 3-6 місяців.
Яку відеокарту ви б порадили мені взяти?
Спочатку планував взяти 3060ti, але там ніби є проблеми із пам'яттю від деяких виробників.
Зараз розглядаю два варіанти - MSI Radeon RX 6750 XT GAMING X TRIO 12G (ціна 24,5K – 28,5K грн) або PowerColor Radeon RX 6750 XT Red Devil (ціна 20,5K – 23,5K грн).
Перевагами цих карт вважаю хороше охолодження та і в загальному вони показують непогані результати. З мінусів - з трасуванням променів вони не завжди справляються, але для ігор з трасуванням треба більш дорогі моделі карт.
Мета покупки - комфортний геймінг (монітор 28 дюймів, FullHD, пізніше можливо оновлю його).
Що можете порадити? Можливо, конкретні моделі від конкретних виробників? В пріоритеті нові відеокарти на три кулери з гарантією, вартість питання до 25000 грн. Можливо, є дешевші варіанти з кращим коефіцієнтом ціни/якості?
Зарання дякую за відповіді і всім спокійного дня :beer:
Хоч і планував на ОЛХ не шукати, знайшов кілька варіантів з рук:
MSI PCI-Ex GeForce RTX 3080 Suprim X 10G
MSI Radeon RX 6800 GAMING X TRIO 16G
Ціни навіть трошки нижчі, ніж за нову 6750 XT.
Обидві карти використовувались для ігр, не для майнінгу. В користуванні були рік-півтора. Чеки і гарантія є.
Із усіх карт 3080 найпотужніша (ще й в топовому виконанні).
І тут я заплутався трохи, що краще брати..
Що можете порадити?
ankv
Junior

всем привет, с процессором 13100f, какая видюха идеально подойдёт чтобы и проц и видеокарта были раскрыты на 100%?

я собираюсь под неё брать 3060ti , но пока буду со старенькой 1050ti на 4гб

заранее спасибо :beer:
Timedemo
Member

ankv: 10.03.2023 21:12 всем привет, с процессором 13100f, какая видюха идеально подойдёт чтобы и проц и видеокарта были раскрыты на 100%?

с лучами и хорошей графикой с этим процессором и 3090 пыхтит хорошо.
3070-3070ти. идеально.

Відправлено через 2 хвилини 31 секунду:
Может кому интересно из статистики по заводским термопастам на видяхах.
Самая д.рьмовая на Асусах, через 2 года 80 процентов карт начали греться, паста высохла в хлам.
дальше идет Палит и Пни. но не так ярко.
самые офигенные пасты на Мси и гигабайтах, температуры как с нуля. это все по картам 3070-3060ти.
Signature
Member

ankv
3060 ti
Paradox1306
Member

ankv: 10.03.2023 21:12 всем привет, с процессором 13100f, какая видюха идеально подойдёт чтобы и проц и видеокарта были раскрыты на 100%?

аааа, все ще розкривателі відеокарт є :laugh:
Prescott
Member

ankv
Нет никакого понятия раскроет или нет. Есть более или менее процессорозависимые игры исходя из которых может быть недостаточный фпс на который возможна видеокарта. Соотв.можно купить карту исходя из её потенциальных возможностей без гипотетического упора в цпу либо купить "на вырост" который будет реализован через более высокое разрешение/новый цпу/более графонистые настройки графики чтобы упор в цпу был менее ощутим или не ошутим вовсе.

Отправлено спустя 2 минуты 7 секунд:
Пример:
В БФ5 64 каски на карте Метро у меня есть недогруз карты и падение фпс (со 120 до 80-90) из-за упора в цпу но стоит ли из-за этого менять всю платформу? Пожалуй нет ибо это не существенная проблема. Недостаточный ли ЦПУ для этой игровой ситуации? Да.
Podolyanin
Member

Paradox1306: 10.03.2023 22:01
аааа, все ще розкривателі відеокарт є :laugh:
Вони ніколи не переведуться - це вічний спір. Завжди будуть ті, що не уявляють собі геймплей без циферок в куті і якщо не дай боже десь побачать недогруз відеокарти, то бігом біжать за новою платформою, і з іншого боку такі як я, що сидять на основі з 2011 року в парі з ГПУ із 2021, і не відчувають себе обділеними :gigi:
Alex2277
Junior

Всім привіт, що краще для резервного копіювання з старого HDD: зовнішній диск чи SSD?
SSD мається на увазі, стандартний для ПК, і по ідеї, скопіював та достав його з ПК. Щоб в разі чого, я мав резервну копію файлів (для "хмари" там дуже багато GB).

В мене в ПК:
- SSD 240 GB (новий під систему, ще 100 GB вільно)
- старий HDD (> 10 років).
ASTON
Member

Alex2277: 11.03.2023 16:54 Всім привіт, що краще для резервного копіювання з старого HDD: зовнішній диск чи SSD?
SSD мається на увазі, стандартний для ПК, і по ідеї, скопіював та достав його з ПК. Щоб в разі чого, я мав резервну копію файлів (для "хмари" там дуже багато GB).

В мене в ПК:
- SSD 240 GB (новий під систему, ще 100 GB вільно)
- старий HDD (> 10 років).
А відеокарти тут до чого?
Ще запитай на цій гілці яке масло краще взимку заливати в двигун!
Alex2277
Junior

ASTON
Ой :D
Melofon
Member

ankv: 10.03.2023 21:12всем привет, с процессором 13100f, какая видюха идеально подойдёт чтобы и проц и видеокарта были раскрыты на 100%?
Ладно раскрыватели видеокарт но раскрывателей процов Я ещё не видел :gigi:
anyname
Member

Melofon: 11.03.2023 17:49
ankv: 10.03.2023 21:12всем привет, с процессором 13100f, какая видюха идеально подойдёт чтобы и проц и видеокарта были раскрыты на 100%?
Ладно раскрыватели видеокарт но раскрывателей процов Я ещё не видел :gigi:
брехня.der8auer скальпиратором раскрывает на 100% даже процы на припое. :-P
Melofon
Member

anyname

То не раскрыватель, то вскрыватель, а это уже другой диагноз ;)
GRISHMAN88
Member

Alexandro: 10.03.2023 21:03
Alexandro: 06.03.2023 15:23 Всім доброго дня.
Не так давно оновив комп'ютер. Багато в чому керувався порадами користувачів форуму, за що вельми вдячний)
Поточна конфігурація ПК така:
• Процесор: AMD Ryzen 5 7600X
• Материнська плата: Asus TUF Gaming B650-Plus
• Відеокарта: MSI Radeon RX580 Gaming X 4Gb
• RAM: Kingston FURY DDR5-5200 16384MB PC5-41600 (2 штуки)
• SSD: Kingston SSDNow A400 240GB
• Блок живлення: Vinga 750W (VPS-750G)
• Кулер: DeepCool AK620
• Корпус: Modecom VOLCANO CERES GLASS BLACK
Настав час оновити відеокарту.
Спочатку поглядав на б.у. карти на OLX та інших подібних сайтах, але ризик потрапити на карти після майнінгу або просто вбиті надто великий.
В деяких магазинах продають Refurbished відеокарти, такий варіант також не викликає довіри, та й гарантія на такі карти зазвичай 3-6 місяців.
Яку відеокарту ви б порадили мені взяти?
Спочатку планував взяти 3060ti, але там ніби є проблеми із пам'яттю від деяких виробників.
Зараз розглядаю два варіанти - MSI Radeon RX 6750 XT GAMING X TRIO 12G (ціна 24,5K – 28,5K грн) або PowerColor Radeon RX 6750 XT Red Devil (ціна 20,5K – 23,5K грн).
Перевагами цих карт вважаю хороше охолодження та і в загальному вони показують непогані результати. З мінусів - з трасуванням променів вони не завжди справляються, але для ігор з трасуванням треба більш дорогі моделі карт.
Мета покупки - комфортний геймінг (монітор 28 дюймів, FullHD, пізніше можливо оновлю його).
Що можете порадити? Можливо, конкретні моделі від конкретних виробників? В пріоритеті нові відеокарти на три кулери з гарантією, вартість питання до 25000 грн. Можливо, є дешевші варіанти з кращим коефіцієнтом ціни/якості?
Зарання дякую за відповіді і всім спокійного дня :beer:
Хоч і планував на ОЛХ не шукати, знайшов кілька варіантів з рук:
MSI PCI-Ex GeForce RTX 3080 Suprim X 10G
MSI Radeon RX 6800 GAMING X TRIO 16G
Ціни навіть трошки нижчі, ніж за нову 6750 XT.
Обидві карти використовувались для ігр, не для майнінгу. В користуванні були рік-півтора. Чеки і гарантія є.
Із усіх карт 3080 найпотужніша (ще й в топовому виконанні).
І тут я заплутався трохи, що краще брати..
Що можете порадити?
Якщо будете переходити на 2к 1440p та є гроші на 3080 то її і беріть. Можна тут на форумі придбати б/в у перевірених людей.
Для full hd 3080 мені здається це занадто, якщо ви не кіберкотлета.
FunnyBear
Member

Розкажіть будь ласка ,як працює гарантія EVGA і що потрібно щоб звернутись у випадку поломки?
Розглядаю варіант придбання б/в ftw3.
Paradox1306
Member

FunnyBear: 14.03.2023 19:16 Розкажіть будь ласка ,як працює гарантія EVGA і що потрібно щоб звернутись у випадку поломки?
Розглядаю варіант придбання б/в ftw3.
тебе наші митники обрадують тим що поняття "гарантія" в україні не існує тому будеш платити за ввезеня в разі чого по фул прайсу :)
Закрыто