Вибір відеокарти

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Ответить
Автор
Junior

Підкажіть будь ласка зіткнувся з проблемою вибору карт rtx 5070 ti дивлюся у бік Palit gaming os - s , я розумію що це карта з пластиковим бекплейтом і менше в розмірах від звичайної, але прочитавши про інші вендори в цьому ціновому діапазоні, щось не вражають PRIME і EAGLE. Можливо це всі заслані оглядачам карти, про них розповiдають шо вони найкращi, але якщо у вас є досвід використання, то поділіться будь ласка, або порадьте що буде краще уникнути
daesz
Member

Yurius: 11.12.2025 22:56
daesz: 11.12.2025 22:44У мсі експерт 69*С при 1470 (на TPU), ніби не погано, враховуючи, що той експерт - це десь +- теж саме, що й вентус.
Абсолютно ні,не плутайте з Інспаером.Експерт важить 2 кг,випарна камера,товстений алюмінієаий бекплейт і там 67 при 1400 ,вантуз полетить к 70+ і оберти будуть під 1900.
Не знайшов нормальних оглядів на 5080 вентус плюс, але знайшов на іспайр і (я думаю) він кращий за експерт
спойлер
71*С при 26.5*С кімнатній, не впевнений яка температура була у TPU (вони чомусь не вказують кімнатну температуру в своїх оглядах ну або я просто не бачу її, але ніби перечитав обидві сторінки). В інспайра також "стальний" шрауд та бекплейт (незнаю який саме метал).

Експерт важить 1.885, доречі.
спойлер
Изображение
Последний раз редактировалось daesz 12.12.2025 03:14, всего редактировалось 1 раз.
Vader
Member

Я бы брал прайм.3 года гарантии,уже + и в целом она мне кажется по интересней.Чисто мое субьективное мнение.
man1242
Member

darkenitio: 12.12.2025 02:47 Підкажіть будь ласка зіткнувся з проблемою вибору карт rtx 5070 ti дивлюся у бік Palit gaming os - s , я розумію що це карта з пластиковим бекплейтом і менше в розмірах від звичайної, але прочитавши про інші вендори в цьому ціновому діапазоні, щось не вражають PRIME і EAGLE. Можливо це всі заслані оглядачам карти, про них розповiдають шо вони найкращi, але якщо у вас є досвід використання, то поділіться будь ласка, або порадьте що буде краще уникнути
Ну у плітів ртх5000 кулера видають різні дивні звуки, тому не радив б :D Ігл знайомий брав але 5070 то на 1600обертів каже тихі, в самого паліт то кулера в нього дуже гучні :insane: вище 1500 то чутно помітно, 1800 норм але коли за 2000+ то вже жах.
BenderRodriguez
Junior

Привіт усім! Додам свої 5 копійок про лінійку MSI 5070 TI, бо бачу дуже багато суперечливих думок.
Виробник випускає карти у 3-х сегментах.
1. Бюджетні - Ventus, Shadow, Inspire. Усі вони базуються на спрощеній платі PCB MS-V531 VER:3.0 (мінімум фільтрації, 14 фаз живлення, звичайні дроселі), система охолодження без випарної камери. https://www.techpowerup.com/review/msi- ... t_full.jpg

2. Середній клас - варіанти Gaming Trio. Базуються на платі PCB MS-V531 VER:5.0 (більше конденсаторів фільтрації ніж у VER:3.0, 15 фаз живлення, звичайні дроселі), система охолодження без випарної камери. https://www.techpowerup.com/review/msi- ... t_full.jpg

3. Преміум - Vanguard, Expert. Базуються на платі PCB MS-V531 VER:2.0 (потовщені шари міді, більше конденсаторів фільтрації, 15 фаз живлення, топові карбонілові дроселі HCI), система охолодження з випарною камерою. https://www.techpowerup.com/review/msi- ... t_full.jpg

Стосовно MSI RTX 5070 Ti EXPERT OC на яку дуже мало оглядів - базується на платі PCB MS-V531 VER:2.0 як і Vanguard, вона без RGB-підсвітки, має монолітний, литий алюмінієвий корпус, схожий на FE, вага 1.875 кг (TRIO - 1.31 кг). Головний страх – "всього два вентилятори" як виявляється найбільший плюс. Два вентилятори діаметром 12 см переміщують такий самий, якщо не більший, об'єм повітря, ніж три типових 90-мм вентилятори. Тож вони працюють на дуже низьких обертах та дуже тихо. Головний плюс, як на мене - система охолодження яка викидає гаряче повітря безпосередньо за межі корпусу через монтажну планку, що знижує загальну температуру всередині ПК.

Особисто про мій досвід. Спочатку зупинився на ASUS TUF 5070ti. Встановив її у свій Lian Li V100w почав тестувати, але через coil whine який було чутно в сусідній кімнаті повернув. Після довгих пошуків альтернативи, вирішив купити MSI 5070 TI EXPERT. Якщо чесно, був вражений якістю та відчуттям від карти. Вона виявилася дуже тиха та прохолодна. Порівнюючи з TUF температура корпусу пк значно знизилася (повертаємося до того що гаряче повітря виходить одразу за межі корпусу), оберти вентиляторів рідко бувають вище за 1400, здебільшого 1100, а в навантаженнях зі споживанням до ~ 80вт взагалі не вмикаються (привіт випарна камера). Парадоксальна ціна, яка нижча за TUF та TRIO як на мене, стосується ніяк не якості EXPERT, а елементарного маркетингу, бо у виробництві вона явно дорожча за TRIO (литий алюмінієвий корпус, випарна камера, краща PCB) . Порівнюючи температури TUF та EXPERT вони схожі, але у TUF більш гучні вентилятори.
FirstTDM
Member

BenderRodriguez: 12.12.2025 12:10Спочатку зупинився на ASUS TUF 5070ti. Встановив її у свій Lian Li V100w почав тестувати, але через coil whine який було чутно в сусідній кімнаті повернув.
Бывает... редко, но бывает... знаю пару десятков примеров идеальной работы TUF 5070Ti/5080 - никакого свиста нет...
BenderRodriguez: 12.12.2025 12:10Порівнюючи з TUF температура корпусу пк значно знизилася
А вот это уже интересно - на сколько градусов снизилась?
BenderRodriguez: 12.12.2025 12:10Порівнюючи температури TUF та EXPERT вони схожі, але у TUF більш гучні вентилятори.
Про температуры - логично и понятно, они и должны быть почти одинаковыми. А вот про шум - интересно... EXPERT реально тише? А ведь в хорошем корпусе под столом TUF практически не слышно под нагрузкой...
Yurius
Member

FirstTDM: 12.12.2025 12:50в хорошем корпусе под столом TUF практически не слышно под нагрузкой...
Відкрию таємницю....пк все пенше і менше ставлять під стіл,це можна сказати вже моветон, але що не придумаєш аби вигородити ТУФ у всіх обговореннях.
Последний раз редактировалось Yurius 12.12.2025 13:13, всего редактировалось 1 раз.
BloodyElf
Member

darkenitio: 12.12.2025 02:47 Підкажіть будь ласка зіткнувся з проблемою вибору карт rtx 5070 ti дивлюся у бік Palit gaming os - s , я розумію що це карта з пластиковим бекплейтом і менше в розмірах від звичайної, але прочитавши про інші вендори в цьому ціновому діапазоні, щось не вражають PRIME і EAGLE.
Тут останні сторінок 5-10 обговорювали.
Зазвичай рекомендують брати:
ASUS PRIME
ASUS TUF
MSI EXPERT
MSI Gaming Trio

Відгуки на конкретні карти ще можна почитати на reddit, там на багато більше власників.

А що з PRIME не так, чим не вразила, за її ціну? Що правда за останні дні вже подорожчала, як і інші.
Последний раз редактировалось BloodyElf 12.12.2025 13:17, всего редактировалось 5 раз.
Yurius
Member

BenderRodriguez: 12.12.2025 12:10 Стосовно MSI RTX 5070 Ti EXPERT OC на яку дуже мало оглядів - базується на платі PCB MS-V531 VER:2.0 як і Vanguard, вона без RGB-підсвітки, має монолітний, литий алюмінієвий корпус, схожий на FE, вага 1.875 кг (TRIO - 1.31 кг). Головний страх – "всього два вентилятори" як виявляється найбільший плюс. Два вентилятори діаметром 12 см переміщують такий самий, якщо не більший, об'єм повітря, ніж три типових 90-мм вентилятори. Тож вони працюють на дуже низьких обертах та дуже тихо. Головний плюс, як на мене - система охолодження яка викидає гаряче повітря безпосередньо за межі корпусу через монтажну планку, що знижує загальну температуру всередині ПК.
Гарно розписано ,я в цій темі вже теж писав ,на власному досвіді , що Експерт це преміум , а коли побачив як тут пан , декілька сторінок тому , порівнював її с Вантузом майже на рівних ,ледве кавою не вдавився.
mult
Member

Yurius
Я не бачу сенсу в ПК на столі.
Мені не цікаві різнокольорові блималки, я все вимикаю.
Та ще, коли воно буде блимать попадаючи в периферію зору, це не додасть користі очам.
Правда вимкнути оперативку G.Skill так і не зміг :)
Щоб поставити ПК на стіл, треба брати більш менш не великий корпус.
Це все тягне купу нюансів по розмірам комплектуючих.
Я материнки менше АТХ не люблю.
Хоча є не великі корпуси і під АТХ материнки, але там повно нюансів з іншим.
Є багато сучасних столів з непоганим підвісним кріпленням для системника.
Все виглядає стильно і нічого на підлозі не стоїть.
Записувати ПК під столом в якісь пережитки, ну знаю.
Тут кожному своє.
Хтось любить купу підсвітки і ПК на видному місці.
А комусь на це пофіг, головне щоб працювало все чудово.
Не бачу ніяких пережитків минулого, просто різні вподобання і цілі.
Yurius
Member

mult: 12.12.2025 13:30Мені не цікаві різнокольорові блималки, я все вимикаю.
До чого тут це ? я теж вимикаю ,або ставлю статичний колір на невеликій яскравості.
mult
Member

Yurius
Я писав не тільки про підсвітку.
Але на стіл ставлять в основному щоб красиво світило :)
Я мав на увазі , що ПК на столі має багато нюансів і не всім воно потрібно.
Це більше про вподобання.
В цьому нема нічого поганого.
В кожного свої смаки і потреби, а не щось застаріле, а щось новітнє.
Комусь потрібний просторий корпус під столом, комусь більш компактний на столі.
GreenMile
Member

Yurius: 12.12.2025 13:09
FirstTDM: 12.12.2025 12:50в хорошем корпусе под столом TUF практически не слышно под нагрузкой...
Відкрию таємницю....пк все пенше і менше ставлять під стіл,це можна сказати вже моветон, але що не придумаєш аби вигородити ТУФ у всіх обговореннях.
Цю таємницю ви самі придумали?
Люди ставлять ПК там, де їм зручно, бо не всім потрібно корисну площу стола зайняти коробкою. Відкрию і вам таємницю: в епоху пеших IBM-сумісних ПК їх теж на столи ставили, спочатку в горизонтальному корпусі (а зверху монітор), потім пішли вертикальні, потім почали їх ставити під стіл і виготовляти "комп'ютерні столи" з нішами, потім почали робити варіанти з прозорою стінкою "для краси" (у нас такі з'явились десь на початку - середині 2000-х) і частково ставити на стіл, зараз акваріуми знову сталять на стіл. Тобто ваша "таємниця" - це всього лиш повторення того, що вже було 30 років тому і ніякого дурного тону тут нема, не треба жити з комплексом "що люди скажуть".
Последний раз редактировалось GreenMile 12.12.2025 14:17, всего редактировалось 1 раз.
oversteve
Member

BenderRodriguez: 12.12.2025 12:10 Головний страх – "всього два вентилятори" як виявляється найбільший плюс.
головний страх там то її ширина, якщо ще треба перехідник юзати, то взагалі жесть...
могли ж спокійно кожух зробити як у 4080 по ширині, але ніт
Yurius
Member

GreenMile: 12.12.2025 14:16Цю таємницю ви самі придумали?
Підтягнулись "діди" і почали бурчати, нічого нового ,дякую за історію ,дуже цікава
oversteve
Member

darkenitio: 12.12.2025 02:47 Підкажіть будь ласка зіткнувся з проблемою вибору карт rtx 5070 ti дивлюся у бік Palit gaming os - s , я розумію що це карта з пластиковим бекплейтом і менше в розмірах від звичайної, але прочитавши про інші вендори в цьому ціновому діапазоні, щось не вражають PRIME і EAGLE. Можливо це всі заслані оглядачам карти, про них розповiдають шо вони найкращi, але якщо у вас є досвід використання, то поділіться будь ласка, або порадьте що буде краще уникнути
у мене віндфорс (той самий ігл), загалом все влаштовує, прайм +- те саме
ось є порівняння більшості 5070ті, які в нас на ринку є
https://drive.google.com/drive/folders/ ... drive_link
Yurius
Member

oversteve: 12.12.2025 14:16головний страх там то її ширина, якщо ще треба перехідник юзати, то взагалі жесть...
ось тут так 150 мм,але роз'єм втоплений рівно на свою довжину мм в мм.
oversteve
Member

Yurius: 12.12.2025 14:19
oversteve: 12.12.2025 14:16головний страх там то її ширина, якщо ще треба перехідник юзати, то взагалі жесть...
ось тут так 150,але розєм втоплений рівно на свою довжину мм в мм.
та майже на всіх хоч троха та й втоплений, а якщо ще бж без 12вхпвр і перехідник юзати, то взагалі треба, щоб десь 180мм+ по ширині лізло
GreenMile
Member

Yurius: 12.12.2025 14:18
GreenMile: 12.12.2025 14:16Цю таємницю ви самі придумали?
Підтягнулись "діди" і почали бурчати, нічого нового ,дякую за історію ,дуже цікава
Ви думаєте, що вас старість омине? У мене для вас погані новини :-P
Yurius
Member

oversteve: 12.12.2025 14:21
Yurius: 12.12.2025 14:19
ось тут так 150,але розєм втоплений рівно на свою довжину мм в мм.
та майже на всіх хоч троха та й втоплений, а якщо ще бж без 12вхпвр і перехідник юзати, то взагалі треба, щоб десь 180мм+ по ширині лізло
Перехідники ті взагалі дуб дубом .

Відправлено через 40 секунд:
GreenMile: 12.12.2025 14:22
Yurius: 12.12.2025 14:18
Ви думаєте, що вас старість омине? У мене для вас погані новини :-P
та мені вже 33 ,то гумор :)
Ответить