Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Закрито
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
Timedemo
Member

Повідомлення

Paradox1306: 05.03.2023 12:14
Timedemo: 05.03.2023 12:04 геймрок до определенных оборотов тихий, а свыше 50 процентов вентилей, вой этих кульков забьет любые дроселя асусовские.
ну так на сотку я розкручував же ж теж і ніякої різниці між розкрученими на 100 кульками на геймроку і інших картах не побачив, все шумить сильно.
і де я там маю розкручувати кульки на 50+? в мене в фурмарку карта що би тримати 63-65 градусів по чіпу крутила їх на 35%
ну так у асус туфа и стрікса при 100 кульках, на 3 порядки меньше шума. засуньте її в закритий корпус, і все буде трохи по іншому.
Paradox1306
Member

Повідомлення

Timedemo: 05.03.2023 12:16
Paradox1306: 05.03.2023 12:14
ну так на сотку я розкручував же ж теж і ніякої різниці між розкрученими на 100 кульками на геймроку і інших картах не побачив, все шумить сильно.
і де я там маю розкручувати кульки на 50+? в мене в фурмарку карта що би тримати 63-65 градусів по чіпу крутила їх на 35%
ну так у асус туфа и стрікса при 100 кульках, на 3 порядки меньше шума. засуньте її в закритий корпус, і все буде трохи по іншому.
ну якось так собі віриться бо доводилось пощупати багато вендорів і різниці я не побачив. і як мені закритий корпус має допомогти зрозуміти божественність асуса якщо я у відкритому цю різницю не вловив?
Timedemo
Member

Повідомлення

якщо вже мірятись пісюнами, то у мене 3080 були від гіги геймінга до стрикса, и генварди і геймроки. то я добре міг бачити і роботу і шум і еффективність. у асуса набагато краще шумові характеристики ніж у паліта. напіть гіга геймінг ос тихіша набагато ніж геймрок. а заркитий корпус допоможе зрозуміти асус, в різниці шуму між геймроком і тим же туфом. геймрок виє як скажений пілся 50ти відсотків, а у туфа, супріма, стрікса, геймінг ос та віжини, цей шум набагато комфортніший, та і таких обертів великих немає у асусів, у геймрока максимальні обирти більші.
Paradox1306
Member

Повідомлення

Timedemo: 05.03.2023 14:24 якщо вже мірятись пісюнами, то у мене 3080 були від гіги геймінга до стрикса, и генварди і геймроки. то я добре міг бачити і роботу і шум і еффективність. у асуса набагато краще шумові характеристики ніж у паліта. напіть гіга геймінг ос тихіша набагато ніж геймрок. а заркитий корпус допоможе зрозуміти асус, в різниці шуму між геймроком і тим же туфом. геймрок виє як скажений пілся 50ти відсотків, а у туфа, супріма, стрікса, геймінг ос та віжини, цей шум набагато комфортніший, та і таких обертів великих немає у асусів, у геймрока максимальні обирти більші.
на слух я не жаліюсь, але в мене не вив. можливо проблема в тому що ти всі карти в майн суєш і викручуєш на 100% вентилятори? - якщо так то про що взагалі мова, я вже описав вище то мій геймрок був дуже тихим, але я його обслужив
Timedemo
Member

Повідомлення

вони в майні не працювали на тих потужностях як в іграх, тим паче що я їх ставив новими. я кажу тільки про умови, якщо геймрок лізе вище 50 відсотків по обертах. геймрок гарна карта, але по шуму асус краще, мсі краще, але ж вони і значно дорожче.
Telcontar
Member

Повідомлення

А чому Геймроки в оглядах є одними з найтихіших і холодних? :puzzle:
feniks_tm
Member

Повідомлення

Telcontar: 05.03.2023 16:56 А чому Геймроки в оглядах є одними з найтихіших і холодних? :puzzle:
Певно різні людям попадаються. Мій мені теж тихим не здався, навіть на мінімальних 30% було "не то". Хоча про асуси теж є доля правди, був стрікс, сам по собі тихий, а от дроселі... просто :censoured: .
Timedemo
Member

Повідомлення

В мене було по 6 шт. Мало ймовірно що всі попалися погані. С прокладками проблеми буди у деяких 3070ті
Alexandro
Junior

Повідомлення

Всім доброго дня.
Не так давно оновив комп'ютер. Багато в чому керувався порадами користувачів форуму, за що вельми вдячний)
Поточна конфігурація ПК така:
• Процесор: AMD Ryzen 5 7600X
• Материнська плата: Asus TUF Gaming B650-Plus
• Відеокарта: MSI Radeon RX580 Gaming X 4Gb
• RAM: Kingston FURY DDR5-5200 16384MB PC5-41600 (2 штуки)
• SSD: Kingston SSDNow A400 240GB
• Блок живлення: Vinga 750W (VPS-750G)
• Кулер: DeepCool AK620
• Корпус: Modecom VOLCANO CERES GLASS BLACK
Настав час оновити відеокарту.
Спочатку поглядав на б.у. карти на OLX та інших подібних сайтах, але ризик потрапити на карти після майнінгу або просто вбиті надто великий.
В деяких магазинах продають Refurbished відеокарти, такий варіант також не викликає довіри, та й гарантія на такі карти зазвичай 3-6 місяців.
Яку відеокарту ви б порадили мені взяти?
Спочатку планував взяти 3060ti, але там ніби є проблеми із пам'яттю від деяких виробників.
Зараз розглядаю два варіанти - MSI Radeon RX 6750 XT GAMING X TRIO 12G (ціна 24,5K – 28,5K грн) або PowerColor Radeon RX 6750 XT Red Devil (ціна 20,5K – 23,5K грн).
Перевагами цих карт вважаю хороше охолодження та і в загальному вони показують непогані результати. З мінусів - з трасуванням променів вони не завжди справляються, але для ігор з трасуванням треба більш дорогі моделі карт.
Мета покупки - комфортний геймінг (монітор 28 дюймів, FullHD, пізніше можливо оновлю його).
Що можете порадити? Можливо, конкретні моделі від конкретних виробників? В пріоритеті нові відеокарти на три кулери з гарантією, вартість питання до 25000 грн. Можливо, є дешевші варіанти з кращим коефіцієнтом ціни/якості?
Зарання дякую за відповіді і всім спокійного дня :beer:
Nortrom
Member

Повідомлення

Зараз розглядаю два варіанти - MSI Radeon RX 6750 XT GAMING X TRIO 12G (ціна 24,5K – 28,5K грн) або PowerColor Radeon RX 6750 XT Red Devil (ціна 20,5K – 23,5K грн).
Почему не на эти варианты? :spy:
спойлер
https://hotline.ua/ua/computer-videokar ... 05-02-20g/
https://luckylink.kiev.ua/ua/xfx-radeon ... 68xlaqfd9/
FunnyBear
Member

Повідомлення

Власники AMD RX 6000, як ваші карти загалом? Драйвери як? Стабільно працюють?
Більше всього цікавлять 6750, 6800, 6800ХТ.
ASTON
Member

Повідомлення

6750xt - працює три тижні.... за цей час вийшло дві обнови драйверів... чи може криво встали, почав крашитися відеодрайвер кожні 5-10 хвилин гри.
Ітог - перевстановив Вінду та всі дрова. 4й день ідеально.
Трохи підрозігнав пам'ять і відеоядро. Все чітко, наче. Вище 200-210Вт в іграх не жере. Загалом залочені 144Гц - так що до 190Вт вкладуюся.
Як по мені, карта супер за свої 430 Євро що обійшлася. Плюс температури супер - в іграх 50-55С, на хотспоті 65-70С.
Paradox1306
Member

Повідомлення

FunnyBear: 06.03.2023 17:35 Власники AMD RX 6000, як ваші карти загалом? Драйвери як? Стабільно працюють?
Більше всього цікавлять 6750, 6800, 6800ХТ.
та все там ок якщо потрібно просто ютубчик, ігри, офіс крім апаратного прискорення в браузері - треба лізти відключати
koteyjah
Member

Повідомлення

FunnyBear
Tuf 6900хt с даунвольтингом 200-240 вт, в зависимсости от игры. Колда - до 200вт, 150 кадров в 2к, Хогвардс - до 240вт, под 100 кадров. Температуры около 65 в нагрузке, работает видяха очень тихо . Дрова для меня очень удобные. Без даунвольта в стоке залочена на 275 вт
Paradox1306
Member

Повідомлення

koteyjah: 06.03.2023 18:48 FunnyBear
Дрова для меня очень удобные
це як?
koteyjah
Member

Повідомлення

Paradox1306
А что отключать и зачем?
Paradox1306
Member

Повідомлення

koteyjah: 06.03.2023 18:50 Paradox1306
А что отключать и зачем?
апаратне прискорення в браузері, в мене на всіх червоних картах були чорні екрани або зелені в плеєрі, після відключення все ок
то можна дізнатись що означає "зручні дрова"?
Востаннє редагувалось 06.03.2023 18:52 користувачем Paradox1306, всього редагувалось 1 раз.
koteyjah
Member

Повідомлення

Paradox1306
Это после дров нвидиа, до этого была гтх1080. Все настройки в одной программе, легкодоступные. это мое мнение после зеленых драйверов.
Paradox1306
Member

Повідомлення

koteyjah: 06.03.2023 18:52 Paradox1306
Это после дров нвидиа, до этого была гтх1080. Все настройки в одной программе, легкодоступные. это мое мнение после зеленых драйверов.
в зелених всі налаштування теж тільки в контрол панелі...а ви про програми експірієнс і адреналін, а не драйвери
_FYA_EXel
Member

Повідомлення

koteyjah: 06.03.2023 18:48 FunnyBear
240вт работает видяха очень тихо .
:laugh:
А вот на счет дров - соглашусь, у радика и интерфейс поприятнее и удобнее, чем у жирафов.
Закрито