Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Ответить
Автор
Member

честно говоря за 730$ можно было что-то и получше за бугром найти.( я бы смотрел в сторону 4к а не 2560x1440)
мне 4к не надо так как слай 780 ток по вытянет в 4к ничего из за наличия всего 3 гигов памяти. А видео менять пока желания нету да и считаю что 4к еще года 3-4 не будет народным а когда будет то тогда уже и совсем другие цены будут на мониторы. И данный моник я лично у кента поюзал и был в восторге от него.
А в скільки доставка обійдеться?
Конкретно мне ничего не будет стоить она так как человек есть свой на месте а вообще стоимость доставки зависит от веса товара. Как приедет монитор то сделаю фотки и выложу в данной теме под спойлер.
AnTiDoTe
Junior

pararam
а как на счет http://hard.rozetka.com.ua/dell_s2415h/p1720762/" target="_blank? мне поворотный экран вообще не нужен, и вот еще http://hard.rozetka.com.ua/asus_vx239h/p290190/" target="_blank пока остановил выбор на 2 этих моделях, делл можно забрать за 5800) делл конечно больше нравится, глянцевый экран, 24 дюйма, да и дизайн отличный
pararam
Member

AnTiDoTe
Якщо подобається - купуйте. Я Делл не взяв би через глянець, Асус - без vesa, це суто суб'єктивні критерії. :) З цими матрицями брав би лише беушні, не подобається незначна зміна відтінку під кутом. Ті, які обговорювались на попередній сторінці теж такі, їх перевага гарантія на дефектні пікселі.
vitold
Member

Приветствую!
Возникла идею сменить свой старый монитор Samsung SyncMaster 932B

в силу особенностей стола больше чем 22 не поместится
хотелось бы IPS с выходами DVI или HDMI
FULL-HD будет достаточно
посоветуйте плиз на что обратить внимание?
Scoffer
Member

vitold
BenQ GW2270/GW2270H (відрізняються роз'ємами) на прекрасній 8-бітній amva+ матриці (статична контрастність 3000:1! без ШІМ)
Огляди:
http://www.trustedreviews.com/benq-gw2270-review" target="_blank
http://www.citilink.ru/catalog/computer ... /rev32657/" target="_blank
vitold
Member

Scoffer
спасибо но не годится - время отклика 18 мс - иногда и поиграть во что то надо
Scoffer
Member

vitold
18 це BWB, так вже ніхто не рахує, GTG - 5мс, IPS повільніші
http://www.benq.com/product/monitor/gw2 ... fications/" target="_blank

На профільному GTG - 8мс, і якось не страждаю в іграх :)
такоэ
Member

эт смотря какие игры, иногда меняю ТН на ЭЛТ дык разница в анриле хорошо заметна по результатам, но на глаза давит. Трубка вне конкуренции
bonya
Member

Scoffer:vitold
18 це BWB, так вже ніхто не рахує, GTG - 5мс, IPS повільніші
http://www.benq.com/product/monitor/gw2 ... fications/" target="_blank

На профільному GTG - 8мс, і якось не страждаю в іграх :)
Розкажіть загалом як монітор?
Scoffer
Member

bonya
Який? BenQ GW2270 чи профільний Dell P2416D?
bonya
Member

соррі, профільний звісно ж, Делл
Дуже спокуслива ціна. Але останнім часом все частіше критикують їхні монітори.
У той час, коли я купував свій 2311h все було інакше, хоч недоліки були і тоді.
А от про P2416D дуже мало відгуків, що досить дивно.
Scoffer
Member

bonya
Гарний намівматовий екран, кристалічного ефекту не видно, якщо з лупою не придиратись, підсвічування, на око, - рівномірне, явних засвітів немає.
ШІМ відсутня, тому очі не напружує на будь-якій яскравості :) В мене зараз яскравість викручена на лише на 30%, запас величезний.
Швидкість матриці мене цілком влаштовує, артефактів в динамічних сценах не видно. Бачив, люди розганяють до 75-80Гц, але для себе такої потреби не виявив.
Фізично всі зібрано добре, не скрипить, не люфтить, нога зручна.
Ну а далі переваги і недоліки випливають з WQHD на такій діагоналі: тексти неймовірно круто виглядають (задля цього і брався), а от з прогами буває не дуже. В іграх в порівнянні з FHD різниця звісно присутня, але до вау-ефекту не дотягує. Але це все не проблема монітору, а проблема софту.
В цілому все залежить від завдань - якщо для роботи з текстами, то всіляко рекомендую, собі планую докупити ще такий самий, а якщо виключно дивитись фільми і грати в ігри, то я б, мабуть, не брав, з FHD проблем буде менше, а fps - більше ;)
Святой
Member

Приехал таобао мой Apple MC 007 CH/A 27 LED Cinema Display (2560x1440) (730$)
И товарищу I7 3960X и Rampage IV Gene X79 (156$+62$)
Монитор великолепен. Приятная металлическая задняя панель. :super: Очень четкое изображение.
спойлер
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
bonya
Member

Scoffer
Круто, дякую за такий детальний комент :beer:
А що з глоу?
Про 2515h є відгуки про нерівномірність колірної температури.
спойлер
Изображение
Що стосується hiDPI, то Лінукс все чудово відображає.
А яких "проблем буде менеше"? ФуллХД фільми гірше виглядають?
Мені просто хочеться на одному дисплеї відкрити браузер + ide і на 1080p бракує місця по горизонталі.
Scoffer
Member

bonya
А ти і не отримаєш додаткового місця, пропорції не змінюються, все ті ж 16:9, просто шрифти чіткіші.
Треба місце по горизонталі - бери 2 монітори або 21:9.

Glow-ефект присутній, якщо придивлятись. Стоїть IPS-подібна матриця (AHVA), тому в будь-якому випадку не дінешся нікуди від нього.

FHD фільми виглядають не "піксель в піксель", що логічно. Якось трішки змазано.
bonya
Member

Scoffer:bonya
А ти і не отримаєш додаткового місця, пропорції не змінюються, все ті ж 16:9, просто шрифти чіткіші.
Помиляєшся :) Це на OS X така штука є, а Вінда і Лінукс рендерить піксель в піксель. На 1080p я відкриваю Хром на 960 пікселів (по горизонталі) і IDE на стільки ж. На 2560 зможу дати Хрому ще 720px, точно тобі кажу ;) І не має значення скільки там по вертикалі.
За твоєю логікою, 1366х768 чи навіть 1280х720 вміщує стільки ж контенту, які і 1080p, 1440p і т.д. пропорції ж ті самі :)

Добавлено через 3 минуты 9 секунд:
Як просто перевірити: у Хромі натискаємо F12 і перетягуємо туди-сюди розділову лінію між панелькою і сайтом. У верхньому правому кутку сайту з'явиться індикатор.
Можна побачити як виглядає сайт на 960px і 1680px ширини. Останнього вже цілком достатньо для адекватного відображення.
Scoffer
Member

bonya
Ти мене не зрозумів. Пікселів буде достатньо, але все дуже мілке, занадто мілке в 100% масштабі. А в 125% місця буде рівно стільки ж.
Для комфортного перегляду в 100% масштабі WQHD потрібно ніяк не менше 32".

Добавлено через 8 минут 58 секунд:
Я взагалі з масштабом 150% працюю, мені так комфортно. Це при умові, що у мене зір за мірками військомату теж 150.
bonya
Member

Пишу з 15" FHD, тут 146.86 PPI, деякі сайти доводиться скейлити у 110-125%, наприклад цей форум. Але більшість сучасних ресурсів чудово виглядають на 100%.
на 24-25" QHD буде близько 120 PPI, що цілком норм і без скейлу.

Добавлено через 2 минуты 41 секунду:
Ну якщо немає потреби тримати 2 вікна, то можна і всі 200% виставити, а от у мене потреба така є і до виского PPI я звик, навіть люблю :beer:
Scoffer
Member

bonya
А ти не порівнюй ноут і стаціонарний монітор, відстань від голови до екрану сильно різна. А впиратись обличчям в монітор, щоб розгледіти що там написано, постійно напружуючи зір - погана ідея.
Я серйозно, хочеш обійтись одним монітором і отримати додаткову робочу область - бери 29" 21:9. 24" WQHD це для красивих шрифтів при мастшабувані, і вони в цьому випадку дійсно красиві.
sergiiua
HWBOT OC Team

Scoffer не нужно дальше отставлять монитор от лица, если растет диагональ, а PPI не меняется. Например, при замене 21" 1080p-монитора на 27" 1440p-монитор - далеко оставлять его нет никакого смысла. Все будет либо очень мелкое, либо придется масштабировать и потерять весь смысл от увеличения диагонали.

Старое правило расчета расстояния лица до монитора на основе диагонали считаю устаревшим. Нужно отталкиваться от PPI.
Ответить