Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Ответить
Автор
Member

waryag: 05.04.2026 08:53Ловлять на брехні
наведете приклад хоч одної?
waryag: 05.04.2026 08:53Один і той же набір тез
а що маю робити - шапка не підтримується, а фанати х86 - як золоті рибки - постійно обнуляються

ось наприклад dext десь проснувся з печери виліз про 43 години, і інші про це писали - ви ж їм не кажете що повторюють те що я сказав вже давно
waryag
Member

yuriy_dd: 05.04.2026 13:06наведете приклад хоч одної?
Було багато разів, навіть аналіз від ЛЛМ викладали. Але... дивись вище :laugh:
yuriy_dd
Member

waryag: 05.04.2026 13:08Було багато разів, навіть аналіз від ЛЛМ викладали
ще раз - де брехня від мене? чому ви зливаєтесь кожен раз?
kabostebeztak
Member

yuriy_dd: 05.04.2026 13:04
orange_deer: 05.04.2026 00:39Тому давайте так, напишете мені, коли 60-70% ринку перейде на ARM
доля АРМ в ноутах напевне вже більша ніж у АМД - ви так само негативно ставитесь до ноутів на АМД?
там діло в тому що інтел свої надприбутки витрачав не на розробку процесорів, а на недобросовісну боротьбу з амд, за що ЄС їх оштрафував https://www.reuters.com/sustainability/ ... 025-12-10/
але з виходом райзен 3000 кращий продукт почав потроху перемагати оем машину інтел
RoMiLiUs
Member

https://wccftech.com/samsung-takes-firs ... hitecture/

От в Samsung і WD дебіли сидять. Треба їм Юрца заслать, він їм розкаже що RISC - це гівно і покаже як треба ssh-шитись на SSD.
Последний раз редактировалось RoMiLiUs 05.04.2026 15:10, всего редактировалось 1 раз.
waryag
Member

kabostebeztak: 05.04.2026 14:07 але з виходом райзен 3000 кращий продукт почав потроху перемагати оем машину інтел
Там ще було багато помилок АМД, як вимушених, так і не дуже.
waryag
Member

yuriy_dd: 05.04.2026 13:12ще раз - де брехня від мене? чому ви зливаєтесь кожен раз?
"Зливи" це коли тебе в тебе на штанях помічають коричневі сліди, а ти починаєш всім розповідати, що це такий шоколад, а через сторінку - що такого не було?
kabostebeztak
Member

RoMiLiUs: 05.04.2026 15:07 https://wccftech.com/samsung-takes-firs ... hitecture/

От в Samsung і WD дебіли сидять. Треба їм Юрца заслать, він їм розкаже що RISC - це гівно і покаже як треба ssh-шитись на SSD.
на кожен цвях свій мікроскоп
beeeeeeee
Member

Что-то скучная тема стала. Побыстрее бы уже Apple m6 выпустила.
dext
Member

yuriy_dd: 05.04.2026 13:04 я ж писав - що раніше була проблема з цим. Але зараз стало значно краще
і це не провина АРМ, а провина вендора
кастоми є навіть на Андроїд 16 - ще раз доводить що це вендор хоче щоб ви купили новий смарт. А ви ще й йому підігруєте.
писати ви можете що завгодно, але факт залишається фактом: якщо вендор поховав свою модель за рік-півтора то ви нічого не можете з цим зробити, бо життєвий цикл дешевих ARM/android-поробок якраз рік-півтора, на відміну від x86

тому теза про дешеві, одноразові, ARM-поробки вами жодного разу не спростована, по суті :yes:
я про це написав ледве не тиждень тому, ви дуже відстаєте
поясніть, куди раптом поділась "недосяжна енергоефективність ARM" в такому випадку?
бо якщо весь "емейзінг" зав'язаний на тех.процесі то ARM не має жодної об'єктивної архітектурної переваги :rotate:
Z440_User
Member

beeeeeeee, ти що, там ще швидший однопотік буде, система буде реагувати швидше за дії юзверя, та які там дії - швидше за думки :teacher:
А енергоефективність яка буде...
Ноутом по зеленому тарифу зайву енергію продавати можна буде :eek:
kabostebeztak
Member

dext: 05.04.2026 20:40
я про це написав ледве не тиждень тому, ви дуже відстаєте
поясніть, куди раптом поділась "недосяжна енергоефективність ARM" в такому випадку?
бо якщо весь "емейзінг" зав'язаний на тех.процесі то ARM не має жодної об'єктивної архітектурної переваги :rotate:

я вважаю що оці всі архітектурні переваги абсолютно нерелевантні кінцевому споживачеві
у кого більше фпс за долар/довша робота від батареї/строк служби (підкреслити потрібне), і хто взагалі здатний виконати поставлену задачу - той і кращий.
інженеру що любить пограти в кс2 після роботи в автокаді той макбук нахрін не здався, і срати на 40 годин в ютубі, тишу, престиж, товщину, дизайн, звук, дисплей, результати сінебенчу тощо
і навпаки

мені ліньки виправляти форматування цитати
kabostebeztak
Member

Z440_User: 05.04.2026 20:44 beeeeeeee, ти що, там ще швидший однопотік буде, система буде реагувати швидше за дії юзверя, та які там дії - швидше за думки :teacher:
А енергоефективність яка буде...
Ноутом по зеленому тарифу зайву енергію продавати можна буде :eek:
мам купи
kabostebeztak
Member

dext: 05.04.2026 20:40
yuriy_dd: 05.04.2026 13:04 я ж писав - що раніше була проблема з цим. Але зараз стало значно краще
і це не провина АРМ, а провина вендора
кастоми є навіть на Андроїд 16 - ще раз доводить що це вендор хоче щоб ви купили новий смарт. А ви ще й йому підігруєте.
писати ви можете що завгодно, але факт залишається фактом: якщо вендор поховав свою модель за рік-півтора то ви нічого не можете з цим зробити, бо життєвий цикл дешевих ARM/android-поробок якраз рік-півтора, на відміну від x86

тому теза про дешеві, одноразові, ARM-поробки вами жодного разу не спростована, по суті :yes:
інтелу ніщо не заважало випускати новий сокет або чіпсет на 1 чи 2 покоління
жодна архітектура не винувата в тому як її використовують виробники
orange_deer
Member

yuriy_dd: 05.04.2026 13:04
orange_deer: 05.04.2026 00:23Вас тут гівном поливають щодня, а ви це за дві щоки наминаєте, так ще й добавки просите
скоріше навпаки - по вашим аналогіям - це я поливаю лайном фанатів х86, а вони за дві щоки наминають, ще заходять і ще хочуть
при чому нічого в захист сказати не можуть
Думайте так далі :rotate:
yuriy_dd
Member

RoMiLiUs: 05.04.2026 15:07От в Samsung і WD дебіли сидять. Треба їм Юрца заслать, він їм розкаже що RISC - це гівно і покаже як треба ssh-шитись на SSD
якщо ваш рівень знань що контролер SSD можна вважате процом загального користування - то вам ще дуже багато чого потрібно дізнатись
ви ж наразі - просто позоритесь, але місцеві фанати і слова вам не скажуть
waryag: 05.04.2026 19:28 ще раз - де брехня від мене? чому ви зливаєтесь кожен раз?
"Зливи" це коли тебе в тебе на штанях помічають коричневі сліди, а ти починаєш всім розповідати, що це такий шоколад, а через сторінку - що такого не було?
ви нічого конкретного не можете сказати - і це я вже який раз вас напряму митаю
так що це ви про себе про сліди на штанях
dext: 05.04.2026 20:40писати ви можете що завгодно, але факт залишається фактом: якщо вендор поховав свою модель за рік-півтора то ви нічого не можете з цим зробити, бо життєвий цикл дешевих ARM/android-поробок якраз рік-півтора, на відміну від x86
ще раз - поховав вендор, але конкретно телефон про який ви так кажете - підтримує сучасну версію Андроїду - тобто саме по собі залізо підтримує
ваші колеги таке називають коричневими слідами на ваших штанах
dext: 05.04.2026 20:40поясніть, куди раптом поділась "недосяжна енергоефективність ARM" в такому випадку?
бо якщо весь "емейзінг" зав'язаний на тех.процесі то ARM не має жодної об'єктивної архітектурної переваги
про це вже говорили - і я також підтримую - що це екран. І по результатам тесту - він себе проявив дуже погано - просто подивіться уважно тест
але сам по собі результат дуже добрий, тепер фанати х86 - можуть знову почати казати що висока автономність це добре
але з одно-потоком так не вийде - не зможе наздогнати
так само що цей же ноут програв по швидкості 2-4 рази споживаючи в 2 рази більше - це ви хочете обговорити? чи такі не приємні факти ви як завжи ігноруватимете?
RoMiLiUs
Member

yuriy_dd: 06.04.2026 00:57якщо ваш рівень знань що контролер SSD можна вважате процом загального користування - то вам ще дуже багато чого потрібно дізнатись
По суті є що сказати, Юрєц?

Тобто згідно твоєї логіки, процесор в FPV - це процесори загального користування? Як в тебе це в голові поміщається? Чи стрілочка не повертається? Трамп в порівнянні з тобою - просто майстер логіки і послідовності. :laugh: :laugh:

Тобі до мого рівня знань трошки далекувато)
Последний раз редактировалось RoMiLiUs 06.04.2026 01:10, всего редактировалось 1 раз.
waryag
Member

yuriy_dd: 06.04.2026 00:57якщо ваш рівень знань що контролер SSD можна вважате процом загального користування - то вам ще дуже багато чого потрібно дізнатись
Принципової різниці немає.
Як дешевший АРМ місцями(!) витіснив х86, так і сам буде все більше відчувати тиск безкоштовної ріскви.

Мені вже хочеться побачити твоє перевзування, коли технологічні гіганти почнуть перехід на неї (для початку - щоб приземлити політ фантазії топів АРМ, а там як піде).
yuriy_dd: 06.04.2026 00:57ви нічого конкретного не можете сказати - і це я вже який раз вас напряму митаю
так що це ви про себе про сліди на штанях
Не не можу, а не маю бажання, за відсутності нятків на адекватний діалог с тобою (а точніше - абсолютний ігнор неприємних фактів).
yuriy_dd
Member

RoMiLiUs: 06.04.2026 01:08Тобто згідно твоєї логіки, процесор в FPV - це процесори загального користування?
на Cortex-M можна поставити Лінукс - ОС загального призначення. І запускати ну дуже багато задач різних
зможете таке саме на тому що ви вказали?
RoMiLiUs: 06.04.2026 01:08Як в тебе це в голові поміщається? Чи стрілочка не повертається?
що далі? як будете виправдовуватись?
я недавно казав що ейр від батареї працює скоріше ніж від мережі. Місцеві на мене кидались з подібними звинуваченнями. Але чому ніхто не хоче сперечатись наприклад на гроші?
просто спробували образити, і швидка назад під лавку
як поведете себе ви?
waryag: 06.04.2026 11:22 Як дешевший АРМ місцями(!) витіснив х86, так і сам буде все більше відчувати тиск безкоштовної ріскви.
так це чудово
waryag: 06.04.2026 11:22Мені вже хочеться побачити твоє перевзування, коли технологічні гіганти почнуть перехід на неї (для початку - щоб приземлити політ фантазії топів АРМ, а там як піде).
ще раз - я за прогрес
у світі х86 - прогресу нема, конкуренції нема. Те що їм потрібно підтримувати все старе - це і перевага, але це і головний недолік
Архітектура х86 - тупикова
waryag: 06.04.2026 11:22 Не не можу, а не маю бажання, за відсутності нятків на адекватний діалог с тобою (а точніше - абсолютний ігнор неприємних фактів).
приклад ігнору?

Відправлено через 42 секунди:
RoMiLiUs: 06.04.2026 01:08 Тобі до мого рівня знань трошки далекувато)
абсолютно може бути. Зможете це довести, по знаннях що стосується даної теми або дотичних?
pelia
Member

yuriy_dd: 06.04.2026 11:59
RoMiLiUs: 06.04.2026 01:08Як в тебе це в голові поміщається? Чи стрілочка не повертається?
що далі? як будете виправдовуватись?
я недавно казав що ейр від батареї працює скоріше ніж від мережі. Місцеві на мене кидались з подібними звинуваченнями. Але чому ніхто не хоче сперечатись наприклад на гроші?
просто спробували образити, і швидка назад під лавку
Давайте, я не проти, на скільки? АЛЕ
1. Ноут має бути повністю зарядженим у обох випадках
2. Ноути мають починати з однаковою температурою
3. Має бути чітко видно показники навантаження, включаючи частоти і т.д.
4. Має бути відкрито один і той самий набір софту, з однаковими налаштуваннями, нічого зайвого взагалі, навіть додаткова вкладка в хромі чи зайва галочка в обс - вже порушення

Якщо ви це можете реалізувати, без маніпуляцій - будь ласка. Якщо буде помічена хоч якась невідповідність вимогам - ви автоматично програєте

Відправлено через 2 хвилини 37 секунд:
Ну і гроші наперед відправляються посереднику, такого ще треба знайти. Щоб відсіяти виляння
Ответить