Зазвичай достатньо щільно заклеїти отвір синьою ізолєнтоюmult: ↑ 14.07.2025 08:26 заткув пищалку в дбж ваткою, трохи напхав в середину через дірку по центру
Новости
Последние статьи и обзоры
Выбор ИБП/UPS
-
LiquidStorm
Member
-
GreenMile
Member
Нічого не станеться, у мене давно в одному з упсів в дірці пищалки вата, а зверху ізолента. Мені треба було саме приглушити писк, а не позбутись його. Цей способі набагато простіший і менш колгоспний, бо не потребує втручання в схему.mult: ↑ 14.07.2025 08:26 Підкажіть хто шарить в технічному плані.
Я заткув пищалку в дбж ваткою, трохи напхав в середину через дірку по центру.
Ця пищалка схожа по виду на ту що в ПК іде, чорна з діркою по центру, тільки тут вона впаяна в плату.
Від моїх маніпуляцій нічого не замкне і не згорить?
Звук все одно є, але набагато тихший.
Дуже заважає ця пищалка, комп в спальні і поряд спальня тьощі.
В моєму дбж є функція вимкнення звукових сигналі і я вимкнув їх.
Але ця пищалка все одно пищить і дуже сильно коли нажимаєш кнопки і коли дбж вимикається то фінальний звук зі спрацюванням якогось реле теж з пищалкою.
Да так що чують мабуть в сусідній квартирі![]()
В іншому упсі колись виводив тумблер на вимикання пищалки.
-
кудрявый
Member
Це так, але справжня, автентична синя ізолента практично зникла, замість неї бездуховна чорна або ще якісь нетрушні кольориЗазвичай достатньо щільно заклеїти отвір синьою ізолєнтою![]()
-
МОНАХ
Member
► Привіт в темі, камради. Допоможіть розібратися, будь-ласка...
► Маю в роботі отакий агрегат - MGE NOVA AVR 625. З 2008-го року відпрацьовує справно, нарікань немає (крім хіба що однієї, технологічної - не "виїдає" вщент акуми і доводиться заміняти на зльоті 4 року використання, коли сам акум ще тримає напругу), з цієї точки зору заміняти на щось інше - немає потреби.
► Питання в тому, що досі він працював з системами максимум розрахованими на 750Вт споживання, а по факту таких навантажень і не було... Наразі хочу поставити його до нової збірки, розрахованої на теоретичне навантаження до 1000Вт - по факту робочий діапазон (з орієнтовною 5070/5070Ті в комплекті) під навантаженням буде, в основному, в діапазоні 400-800Вт... Так от, стосовно відпрацювання скачків напруги і т.п. - тут зрозуміло, мене наразі цікавить питання вимкнення світла і перехід до роботи від акума: чи вірно я розумію, що, якщо в моменті споживання буде вищим за 600Вт, то ДБЖ банально вимкнеться разом із вимкненням електроенергії в сітці?
► Роздумую, чи варто закупати щось на утримання 800-1000Вт чи сидіти далі на цьому ДБЖ, так як в 95% випадків споживання новою системою навряд чи буде перевалювати за 450-550Вт. Питання б легко вирішувалось, коли б даний ДБЖ лишав би під стару систему, з якою він і працював останні 12 років, але ж під неї маю дома ще й отаку APC Back-UPS CS 500VA штуку, теж в справному стані (понаробляли в середині 2000-х всяких якісних штукенцій - тепер шкода не використовувати
).
► Маю в роботі отакий агрегат - MGE NOVA AVR 625. З 2008-го року відпрацьовує справно, нарікань немає (крім хіба що однієї, технологічної - не "виїдає" вщент акуми і доводиться заміняти на зльоті 4 року використання, коли сам акум ще тримає напругу), з цієї точки зору заміняти на щось інше - немає потреби.
► Питання в тому, що досі він працював з системами максимум розрахованими на 750Вт споживання, а по факту таких навантажень і не було... Наразі хочу поставити його до нової збірки, розрахованої на теоретичне навантаження до 1000Вт - по факту робочий діапазон (з орієнтовною 5070/5070Ті в комплекті) під навантаженням буде, в основному, в діапазоні 400-800Вт... Так от, стосовно відпрацювання скачків напруги і т.п. - тут зрозуміло, мене наразі цікавить питання вимкнення світла і перехід до роботи від акума: чи вірно я розумію, що, якщо в моменті споживання буде вищим за 600Вт, то ДБЖ банально вимкнеться разом із вимкненням електроенергії в сітці?
► Роздумую, чи варто закупати щось на утримання 800-1000Вт чи сидіти далі на цьому ДБЖ, так як в 95% випадків споживання новою системою навряд чи буде перевалювати за 450-550Вт. Питання б легко вирішувалось, коли б даний ДБЖ лишав би під стару систему, з якою він і працював останні 12 років, але ж під неї маю дома ще й отаку APC Back-UPS CS 500VA штуку, теж в справному стані (понаробляли в середині 2000-х всяких якісних штукенцій - тепер шкода не використовувати
-
_VlaD_
Member
Так у Eaton Nova AVR 625 заявлено 360 Вт всього. Як він буде працювати із системами 400-800 Вт?МОНАХ: ↑ 28.07.2025 11:08під навантаженням буде, в основному, в діапазоні 400-800Вт...
-
МОНАХ
Member
► _VlaD_, сам так думаю, але на практиці не стикався і не дуже розуміюся на "ефективних 360Вт" і "максимальних 625VA", тому й запитуюсь. (Бо як стабілізатор він відпрацьовує дуже гарно - не знаю чи куплю щось йому на заміну настільки ж якісне не за всі гроші світу...)
► Що на сьогодні можна/варто пригледіти на 800Вт "держака"?
► Що на сьогодні можна/варто пригледіти на 800Вт "держака"?
-
Alexsandr
Member
Вы неправильно понимаете. 625 это не то, сколько может выдать ИБП. в данном случае у вас всего 360 Вт. Все что выше (+- погрешность) вызовет перегрузку ИБП и его отключение.МОНАХ: ↑ 28.07.2025 11:08
► Роздумую, чи варто закупати щось на утримання 800-1000Вт чи сидіти далі на цьому ДБЖ, так як в 95% випадків споживання новою системою навряд чи буде перевалювати за 450-550Вт. Питання б легко вирішувалось, коли б даний ДБЖ лишав би під стару систему, з якою він і працював останні 12 років, але ж під неї маю дома ще й отаку APC Back-UPS CS 500VA штуку, теж в справному стані (понаробляли в середині 2000-х всяких якісних штукенцій - тепер шкода не використовувати).
-
_VlaD_
Member
Залежить від бюджету. Але вам потрібно дивитись на упси що працюють від 24В та на 1500VA.МОНАХ: ↑ 28.07.2025 11:29 ► Що на сьогодні можна/варто пригледіти на 800Вт "держака"?
-
МОНАХ
Member
► Alexsandr, _VlaD_ - дякую, до сюди поки зрозуміло
.
► Загалом, потрібно буде якось засісти і грунтовно "покурити" ВЕСЬ "сабж", бо дуже поверхово тему знаю ...ще в далекому 2008-му, коли я тільки озвучував потрібні параметри до свого першого, по справжньому домашнього компа, а збіркою і практично підбором "заліза" і усієї периферії займалися знайомі чуваки з відповідного магазину по збірках і продажу компів, то вони на тоді навіть за менший від розрахованого мною бюджет підігнали місцями таку периферію, що я досі не мав потреби цікавитися аналогами, щоб замінювати її.
Аудіосистему досі не знаю на що поміняти, щоб в тій же ціновій категорії і так же якісно... але з підказками буде швидше і таким чином одразу буде зрозумілим, що в першу чергу вичитувати
.
► А що до 24В+, то - 2х12В (2 акуми) канає?
► А що по брендах? Бо недавно з підбором блока живлення вже зіштовхнувся з тим, що перевірені практикою БЖ від певного бренду в своїй іншій, техніко-характеристичній та бюджетній лінійці вже були б "підклали мені" непогану таку "свиню".
► В першу чергу дивлюся, напевно, АРС-и та Eaton-и? (хоча вони вже на грані, а то й поза бюджетом в основному)
► Лоджікпаувери та Паверкоми, скоріше за все, пропускаю, бо з їхньою продукцією, хоч і 10-тилітнього+ покоління, періодично стикаюся по роботі - як у себе на робочій машині, так і у колег - і не сказати, що безвідмовна техніка. Також маю на повсякденні один бюджетний Кіберпаувер - щось "ні-риба-ні-м'ясо", не здох за останні 8 років - і то добре...
► ... примітив ще отакий FSP -
якщо це той самий FSP, то, напевно, його можна розглядати як оптимальний в моєму випадку?
► Загалом, потрібно буде якось засісти і грунтовно "покурити" ВЕСЬ "сабж", бо дуже поверхово тему знаю ...ще в далекому 2008-му, коли я тільки озвучував потрібні параметри до свого першого, по справжньому домашнього компа, а збіркою і практично підбором "заліза" і усієї периферії займалися знайомі чуваки з відповідного магазину по збірках і продажу компів, то вони на тоді навіть за менший від розрахованого мною бюджет підігнали місцями таку периферію, що я досі не мав потреби цікавитися аналогами, щоб замінювати її.
► Бюджет десь 7000₴, максимум 7500₴..._VlaD_: ↑ 28.07.2025 12:07 Залежить від бюджету. Але вам потрібно дивитись на упси що працюють від 24В та на 1500VA.
► А що до 24В+, то - 2х12В (2 акуми) канає?
► А що по брендах? Бо недавно з підбором блока живлення вже зіштовхнувся з тим, що перевірені практикою БЖ від певного бренду в своїй іншій, техніко-характеристичній та бюджетній лінійці вже були б "підклали мені" непогану таку "свиню".
► В першу чергу дивлюся, напевно, АРС-и та Eaton-и? (хоча вони вже на грані, а то й поза бюджетом в основному)
► Лоджікпаувери та Паверкоми, скоріше за все, пропускаю, бо з їхньою продукцією, хоч і 10-тилітнього+ покоління, періодично стикаюся по роботі - як у себе на робочій машині, так і у колег - і не сказати, що безвідмовна техніка. Також маю на повсякденні один бюджетний Кіберпаувер - щось "ні-риба-ні-м'ясо", не здох за останні 8 років - і то добре...
► ... примітив ще отакий FSP -
-
_VlaD_
Member
Ну, 2х12В - то і є 24В.МОНАХ: ↑ 28.07.2025 13:27 ► А що до 24В+, то - 2х12В (2 акуми) канає?
-
Tesseract
Member
Апроксимована синусоїда може створити проблеми БЖ компа. Для перестраховки краще шукати з чистою синусоїдою.МОНАХ: ↑ 28.07.2025 13:27► ... примітив ще отакий FSP -якщо це той самий FSP, то, напевно, його можна розглядати як оптимальний в моєму випадку?
-
skyod69
Member
Маю невеликий досвід використання бесперебійників на роботі і дома:МОНАХ: ↑ 28.07.2025 11:08 ► Привіт в темі, камради. Допоможіть розібратися, будь-ласка...
► Роздумую, чи варто закупати щось на утримання 800-1000Вт чи сидіти далі на цьому ДБЖ, так як в 95% випадків споживання новою системою навряд чи буде перевалювати за 450-550Вт. Питання б легко вирішувалось, коли б даний ДБЖ лишав би під стару систему, з якою він і працював останні 12 років, але ж під неї маю дома ще й отаку APC Back-UPS CS 500VA штуку, теж в справному стані (понаробляли в середині 2000-х всяких якісних штукенцій - тепер шкода не використовувати).
1. ДБЖ MGE ELLIPSE 750VA 450W PL SOCKETS NEW AKU / 1859 Eaton Ellipse ASR 750 USBS 66774
переваги- добре ловить коливання мережі до 170 Вт, нічого не шумить в роботі, евророзетки, один аккум, через ЮСБ нормально працює програма для керування ДБЖ,
металевий корпус
недоліки- комп з БП 500 Вт при навантаженні десь 300 Вт не тримає,виключаеться разом зі світлом, якщо на компі Ютуб чи інтернет-все добре, часто перемикається на вкум
Поставив на живлення роутера- примається досить довго,до 12 годин
2. Eaton 5115 750i ( той же PowerWare)
переваги- тримає комп з БП 750 Вт при любому навантаженні, акуми стоять 2011 року і ще живі, на батереї рідко переходить, реле не голосно працює при просадках напруги
недоліки- вентилятор,його маму..працює ЗАВЖДИ (коли акум заряжений на 100% тихіше,але все одно...), спікер голосний і різкий, 2 акума,що дорого при заміні, при падінні
напруги нижче 190Вт починає вмикати акум, підкkючити програми по ЮСБ на Win 11-квест з невідомими умовами
Все одно надійний,як АК-й так же іноді його клинить
3. Apc smart-ups sc 620va
Переваги-1 акум на 12Вт,нема вентилятора,
Недоліки- комп не тримає при відключенні електроживлення при навантаженні (хоча тут може акум дохлий),реле різкі і голосні, гріється, проги через кабель RS232 не можу
підключити,бо нема куди совати на МП
Стоїть у кутку
-
кудрявый
Member
Ящо тут мова про ігровий ПК а не офісний то це недолік, а не перевага. Зазвичай все що більше реальних 600вт (не VA!) зроблено на 2*12в акумах, бо такий варіант бере від акума вдвічі менший струм при тій же потужності в порівнянні з 1*12в. Та й можливості по струму у того "усіма любимого свинцю" ну дуже обмежена).skyod69: ↑ 28.07.2025 15:43 Переваги-1 акум на 12Вт
На ютубі був огляд, де новенька 7аг батарея при хорошому навантаженні (як в безперебійнику) віддала щось біля 3аг
-
dr-kart
Member
APC Back-UPS 410W 750VA (BX750MI) батарея на 3й год не держит и минуту.
Или забить и взять новый типа FrimeCom на 2000VA?
- спойлер
- Нагрузка выше его возможностей конечно (пк до 550Вт легко).
Покупался в 22-ом году из того что было в Буче.
Или забить и взять новый типа FrimeCom на 2000VA?
-
Tesseract
Member
dr-kart
Краще беріть новий. Там же не лише в батареї різниця, уся схема має витримувати навантаження.
Краще беріть новий. Там же не лише в батареї різниця, уся схема має витримувати навантаження.
-
dr-kart
Member
Тогда другой вопрос в студию. Что-то интересней FrimeCom V-2000 LED есть схожей потужности?
-
LiquidStorm
Member
По грошах це - самий дешевий варіант на 2кВАdr-kart: ↑ 05.09.2025 08:49 Что-то интересней FrimeCom V-2000 LED
Якщо задача втримати на 5-15хв (залежно від навантаження), то - цілком норм.
-
FirstTDM
Member
Есть, конечно, но цена может не порадовать: APC UPS BVX 2200VA - надежный, качественный, долговечный...dr-kart: ↑ 05.09.2025 08:49Тогда другой вопрос в студию. Что-то интересней FrimeCom V-2000 LED есть схожей потужности?
https://www.se.com/ua/uk/product/BVX220 ... chuko-avr/
-
LiquidStorm
Member
При його ціні вже краще електростанцію на залізофосфаті взятиFirstTDM: ↑ 05.09.2025 20:18 APC BVX 2200VA
-
dr-kart
Member
поделие вернул в магаз через несколько часов пользования. Через каждые ~15 мин заводится кулер при обычной эксплуатации (не от батареи) . Звук отвратный.FrimeCom V-2000 LED
Есть что-то нормальное не за все деньги мира, годное для домашнего использования без этой фичи?