Останні статті і огляди
Новини
Клуб поціновувачів старого заліза
Куратор теми:
mklm
-
ApostolCV
Member
offece-trader, звичайно TX більше цінують. Але якщо воно робоче то було б краще продати колекціонеру. З пентіумів получаються хороші ДОС машини.
-
acidburn
Member
Плата якийсь тайванський клон, дуже багато їх було на цьому чіпсеті.offece-trader: ↑ 25.10.2023 20:24 Еще одна старая материнка сокет 7. Маркировка JT-586TU4. Судя по полному отсутствию любой информации в гугле это либо что-то перемаркированное либо шото редкое. НО. Есть следы пайки (см фото 2) следы указывают что с материнки сняли один кондер возле сокета и силовик (я так думаю) с большим радиатором. Даже фото найти не смог что бы сравнить с оригиналом что оно такое. Внешне выглядит на 5, чистенькая и красивая. Год рождения 1993.
Есть ли у кого то интерес к такому и в какие деньги или тоже сдавать в металл ? Решить надо до воскресенья.
На врм випаяно два мосфета з радіаторами, кондер вкрадений не один а кілька, може ще десь дрібниці але якщо тільки це - то відновити можна. Але там зворотний бік гірше - сильно зашаркали і паяли праскою схоже, у самого лежить схожа мамка яка глючить навіть після продзвонки та відновлення всіх доріжок.
-
Бумик
Member
Закончились *мучения* по поиску видеокарты ISA 1 Mb для компа 486 .Сегодня приехала почтой Trident 8900 CL ,проверил-все ОК.
- спойлер
-
offece-trader
Member
Да, тхксы в лучшем состоянии у меня в другой коробке еще валяется. там даже должен быть ASUS tx97, но туда совсем руки не доходят. Этот просто сверху из недавнего и надо определиться в метал его или кому то надо.ApostolCV: ↑ 25.10.2023 20:51offece-trader, звичайно TX більше цінують. Але якщо воно робоче то було б краще продати колекціонеру. З пентіумів получаються хороші ДОС машини.
Отправлено спустя 35 секунд:
Так что, в металлолом ?acidburn: ↑ 25.10.2023 21:11Плата якийсь тайванський клон, дуже багато їх було на цьому чіпсеті.offece-trader: ↑ 25.10.2023 20:24 Еще одна старая материнка сокет 7. Маркировка JT-586TU4. Судя по полному отсутствию любой информации в гугле это либо что-то перемаркированное либо шото редкое. НО. Есть следы пайки (см фото 2) следы указывают что с материнки сняли один кондер возле сокета и силовик (я так думаю) с большим радиатором. Даже фото найти не смог что бы сравнить с оригиналом что оно такое. Внешне выглядит на 5, чистенькая и красивая. Год рождения 1993.
Есть ли у кого то интерес к такому и в какие деньги или тоже сдавать в металл ? Решить надо до воскресенья.
На врм випаяно два мосфета з радіаторами, кондер вкрадений не один а кілька, може ще десь дрібниці але якщо тільки це - то відновити можна. Але там зворотний бік гірше - сильно зашаркали і паяли праскою схоже, у самого лежить схожа мамка яка глючить навіть після продзвонки та відновлення всіх доріжок.
-
spoglyadach
Member
Підкинули якусь фігню на амуде, думав нормально погамаю з дірєктиксами отими, ніфіга не канає
Доведеться якесь коре 2 дуво Е6600 брати як завжди
Відправлено через 2 хвилини 36 секунд:
Можна ще на лох.уа закинути з тегами #Ретро, колекційне, продайнаібєйoffece-trader: ↑ 25.10.2023 21:17 Так что, в металлолом ?
-
Andrey2005
Member
Садив на термоклей радіатор на проци і не тільки. Якщо його нанести краплями на на текстоліт навколо ядра і зверху посадити радіатор, то навіть гарячий клей не пристає до радіатора, і відповідно можна сформувати "прокладки" потрібної висоти і потім легко зняти кулер. Але треба швидко притискати кулер, поки клей теплий і може деформуватись.spoglyadach: ↑ 25.10.2023 19:55 А якщо потім треба буде зняти той термоклей, як воно знімається з підігрівом?
Цей термоклей з часом зовсім дубіє, для створення периметру навколо кристалу ще норм, а от на проци.
Хоча треба затестити, я таку методу колись бачив десь на утубі і у якомусь ворклогу по залізкам.
А взагалі і спінений скоч підходить, наклеїти на текстоліт, а сторону до радіатора або не знімати захисну плівку, або наклеїти нову.
-
ApostolCV
Member
Бумик, невже у вас настільки ретро 486 плата, що не підтримує FPM модулі?
Я щось пропустив чи реально існували модулі simm 30 pin 2MB?
-
offece-trader
Member
Не, мне таки проще на металл сдатьspoglyadach: ↑ 25.10.2023 22:21Можна ще на лох.уа закинути з тегами #Ретро, колекційне, продайнаібєй
-
acidburn
Member
Існували на 256K, 1MB, 2MB, 4MB, 8MB і навіть на 16MB https://ram-co-shop.de/16-MB-RAM-30-pin ... 5916000T-7ApostolCV: ↑ 25.10.2023 23:06 Бумик, невже у вас настільки ретро 486 плата, що не підтримує FPM модулі?
Так, зараз більшість на 1МВ, але і на 4 знайти цілком можна, 2 радше рідкість
-
Бумик
Member
ApostolCV
Плата вот такая,скорее из первых на 486.Она и процы только 5 вольт поддерживает.Я раньше в этом топике вылаживал фото *потрохов* этого ПК.И *Даллас* пришлось пилить,чтоб подключить внешнюю батарейку.
И прикол в том,что симмы нужно ставить 4 или 8 плашек.По крайней мере,на этой матери 100 процентов.
Продавал 4 плашки по 4 мБ каждая человек на ОЛХ.
Написал - он ответил,что уже проданы,остались только по 1 мБ плашки.
Плата вот такая,скорее из первых на 486.Она и процы только 5 вольт поддерживает.Я раньше в этом топике вылаживал фото *потрохов* этого ПК.И *Даллас* пришлось пилить,чтоб подключить внешнюю батарейку.
- спойлер
Были и на 4 Мб.....я не успел купить..ApostolCV: ↑ 25.10.2023 23:06 Я щось пропустив чи реально існували модулі simm 30 pin 2MB?
И прикол в том,что симмы нужно ставить 4 или 8 плашек.По крайней мере,на этой матери 100 процентов.
Продавал 4 плашки по 4 мБ каждая человек на ОЛХ.
Написал - он ответил,что уже проданы,остались только по 1 мБ плашки.
Востаннє редагувалось 25.10.2023 23:52 користувачем Бумик, всього редагувалось 1 раз.
-
ApostolCV
Member
Скорее всего всунуть в нее 16МБ+ это ваше "хочу" которое имеет полное право на существование.
Однако отдаете ли вы себе отчёт , что у вас плата фул 16-bit ISA?
Учитываете ли то , что бутылочным горлышком тут будет выступать именно шина ISA а не объем ОЗУ?
Учитываете ли то , что бутылочным горлышком тут будет выступать именно шина ISA а не объем ОЗУ?
-
Бумик
Member
Это не мое *хочу*.В мануале читаем- 6 слотов ISA 16 бит.ApostolCV: ↑ 25.10.2023 23:52 Скорее всего всунуть в нее 16МБ+ это ваше "хочу" которое имеет полное право на существование.
И поддержка памяти до 128 мб.
- спойлер
-
ApostolCV
Member
Пожалуйста, внимательно перечитайте мое сообщение.
А ещё лучше найдите на просторах Ютуба как идёт Doom 2 на ISA видеокартах.
Надеюсь это поможет мне не прибегать к следующему аргументу.
А ещё лучше найдите на просторах Ютуба как идёт Doom 2 на ISA видеокартах.
Надеюсь это поможет мне не прибегать к следующему аргументу.
-
acidburn
Member
Ну сенсу в >8МБ для такої системи дійсно небагато, для DOS більше не потрібно, в Win95 стане краще багатозадачність або якщо фотошоп запускати з великими файлами, але й все. 128МБ підтримує для використання як сервер хіба що.Бумик: ↑ 26.10.2023 00:03 Это не мое *хочу*.В мануале читаем- 6 слотов ISA 16 бит.
И поддержка памяти до 128 мб.
До речі, скільки там кешу? Врахуйте, що він швидше за все теж не весь об'єм пам'яті зможе кешувати.
Коли перша 95 Чикага вийшла, більша частина інсталяцій були четвірки з 8МБ і нічого, все нормально працювало. А для ігор навіть квейку тих 8 достатньо, та й все одно слайд-шоу.
Відправлено через 2 хвилини 38 секунд:
ФастДум на цирозі цілком грабельний, а якщо ще підрозігнати, є і такий спорт. Але все одно кінематографічних 35 фпс не видать, так.ApostolCV: ↑ 26.10.2023 00:15 А ещё лучше найдите на просторах Ютуба как идёт Doom 2 на ISA видеокартах.
-
spoglyadach
Member
Andrey2005
Я зараз так роблю з радіаторами чіпсету, клею дві полоси двостороннього скотчу і не знімаю плівку, але ж там температури трохи інші. Тому й періодично думаю про альтернативи, плюс для тих же відях хочеться максимальний рівень захисту, що б воно мінімально поглинало навантаження. Бо днями побачив кристал під залманом 700 і там повний треш, кутів майже немає, історію картки я не знаю але не хотілося б мати собі таке горе. А на якусь там 9800 Pro та інші подібні, просто необхідно ставити нормальний охлад, бо якщо не скол то відвал настане.
Я зараз так роблю з радіаторами чіпсету, клею дві полоси двостороннього скотчу і не знімаю плівку, але ж там температури трохи інші. Тому й періодично думаю про альтернативи, плюс для тих же відях хочеться максимальний рівень захисту, що б воно мінімально поглинало навантаження. Бо днями побачив кристал під залманом 700 і там повний треш, кутів майже немає, історію картки я не знаю але не хотілося б мати собі таке горе. А на якусь там 9800 Pro та інші подібні, просто необхідно ставити нормальний охлад, бо якщо не скол то відвал настане.
-
Бумик
Member
Дум2 на этом компе и с 512 кБ видяшкой играбелен.А вот Дюк Нукем3 на 512 кб карте подлагивал,а на этой 1 метровой видяшке нормально уже игра идет.ApostolCV: ↑ 26.10.2023 00:15 А ещё лучше найдите на просторах Ютуба как идёт Doom 2 на ISA видеокартах.
-
ApostolCV
Member
Мені по странному збігу обставин згадалися Nvidia 710 4GB
-
acidburn
Member
Холодну зварку ще можна спробувати, є і термопластилін але для нього 120-130 градусів необхідно щоб добре затвердів (наприклад, феном). І так і так вийде досить жорсткий пластик, стійкий до температур.spoglyadach: ↑ 26.10.2023 00:23 Andrey2005
Я зараз так роблю з радіаторами чіпсету, клею дві полоси двостороннього скотчу і не знімаю плівку, але ж там температури трохи інші.
-
spoglyadach
Member
Можна, тіко це вже буде назавжди, а мені б щось таке що підлягає реверсивному інжинірінгу. Я тут ще подумав що непоганий варіант надрукувати на 3D-принтері проставки різної висоти, візьму консультацію в знайомого що має великий досвід в цих питаннях. Бо таку проставку на якийсь B7000 це прям ідеально, єдине питання що залишається, як би точно виміряти висотку кристалу від підложки. Єдине що приходить на думку це мікрометр і це тільки з процами амуде можливо, а якщо кристал на платі розпаяний, то вже не проканає
-
moonlight49
Member
Головне щоб електрохарчування вистачало відеомапі