Выбор ИБП/UPS

Корпуса и источники питания
Відповісти
Автор
Повідомлення
кудрявый
Member

Повідомлення

LiquidStorm
Виробник гарантує мінімум 8 років, це десь 3000 циклів при частоті 1 цикл в день, що цілком реально для LFP.
1. Не зустрічав таких пристроїв з 8 років гарантії. Типово 2 роки, а це в 4 рази менше.
2. Не зустрічав в зарядних станціях великих призматиків з ресурсом 4000. Зустрічав тільки циліндричні, а їхніх даташитах скромно пишуть про 1500 і то з купою обмежень - наприклад 20 градусів цельсію. Минулого літа, коли у нас було 40-43 в тіні, мій екофлоу часто вирубався по температурі, бо всередені було більше 50 і вентилятор не допомагав. Так що і на 1500 циклів я б не розраховував)
LiquidStorm
Member

Повідомлення

Rucha: 03.02.2025 22:18 різних кейса
Коли вимикають світло, невідомо, чи то на 5хв, чи то на довше, в пріорітеті мати станцію. Якщо нема на то грошів, або якщо нема потреби працювати на компі за відсутності світла, тоді і ДБЖ підійде для безпечного завершення роботи.

Власне до осені 22 року я користував саме класичний ДБЖ, бо світло якщо і пропадало, то короткотривало, і один комплект акумів у ДБЖ міг жити 4..5 років легко, без глибоких розрядів фактично весь час у буферному режимі. Коли ж світло почали вимикати на довго, а головне вмикати лише на декілька годин, класичний свинцевий ДБЖ був відправлений на "пенсію", позаяк не встигав зарядитися, і при кожному наступному відключенні тримав все менше часу. Його місце зайняла станція, з якою комп можна вільно користувати протягом 3 годин без будь-яких обмежень, або 5..6 годин в офісному режимі.
кудрявый: 03.02.2025 22:35 Не зустрічав
В Європі блюєті чи екофлов типово 5 років, але десь бачив і більше, зараз не згадаю. Щодо циклів - екофлов пише про 3000, блюєті - 3500, за їх прогнозами це ресурс на 10 років.

Щодо вимкнення станції, не знаю яка у вас модель, серед наведених мною усі мають вбудований блок живлення та розраховані на 24/7 роботу, і жодна зі станцій не вимикалася ніколи по температурі. А от станції, що мають завнішній блок живлення - отам халепа, вони не стягують безперервну роботу.
Відповісти