SSD. Выбор накопителя, результаты тестов

SSD, HDD, Flash и прочие носители информации
Ответить
Автор
Король клавиатуры

Последний раз редактировалось Vovchic_jrc 05.03.2015 11:09, всего редактировалось 62 раза.
Vader
Member

Хлопцi,щоб я довго не блукав по темi..Треба M2 на 1тр.чисто пiд iгри(нехвата менi 512)Порекомендуйте шось,хто в темi.Буду вдячен.
Hells Angels
Member

Vader: 18.08.2025 13:59Треба M2 на 1т
kioxia g3, wd sn770, lexar nm790, kingston kc3000
Vader
Member

Hells Angels
Дякую,я так розумію можно брати під ігри,що дешевше..з цього.
Hells Angels
Member

Vader: 18.08.2025 14:33що дешевше..з цього.
з перших трьох так, кінгстон трошки дорого під файлопомийку
Vader
Member

Дякую!
luckygamerks
Member

Вроді wd sn5000 та wd 7100 теж не погані, хоча вроді не сильно холодні? Чи все ж таки запропоновані вище варіанти краще?

У самого wd sn770 на 1тб та 2 ТБ, Kingston kc3000 на 1 ТБ та Samsung pm981а 512 гб.
Kingston 1 ТБ та wd на 2 ТБ стоять у пк,
Samsung 512 стоїть у ноутбуці.
Wd sn770 на 1 ТБ стоїть у зовнішньому накопичувачі ugreen з підключенням по type-c 20gbps.

На ноутбуці нажаль один порт і походу pci 3.0

Є ще один зовнішній nvme карман пустий.

Думав чи кинути самсунг у ugreen кейс а wd770 на 1 ТБ у ноутбук, але цей wd наскільки я розумію, гарячий парень, тому не впевнений, що це гарна ідея, хоча в кармані йому тех наврядче дуже прохолодно.

Другий варіант був кинути самсунг у другий кейс, а у ноутбук купити, щось відносно холодне.

Хоча я так розумію, можна було б розглянути і третій варіант, це kc3000 у ноутбук, а Samsung у пк, і в парі з 2 ТБ sn770 в пк не так і погано буде.

Оце в мене мухи.

Хто б цей зоопарк, як розсортував?

Що краще всього взяти на 1 ТБ, бажано холодне та з пʼятирічною гарантією??? Задачі прості, навчання, ігри, трохи офісної роботи. Дивився на sn5000, але він щось не дуже холодний вроді як.

Хоча можливо буду продавати ноутбук, а ssd може переїхати у щось інше . Зараз ноутбук Lenovo ideapad 5 Pro 16ACH6 Cloud Grey (82L500XNRA), ноутбук нереально класний, тонкий, повністю металевий, легкий, з шикарним 2к екраном з 100 покриттям та rtx3050, але так життєві плани трохи змінились, хочу або купити потужніший ноутбук на умовній 4060-5060, або взагалі зібрати пк.
Nouriel
Member

luckygamerks
як на мене, по контролеру уже всі ссд норм, тому будь-який виробник який гарантовано не рандомить залізо норм
Reverse_rain
Member

Скажіть будь ласка, SSD Samsung 990 Pro нормальні накопичувачі? А то потрапили на очі новини що вони колись дохли за кілька місяців використання (може зараз пофіксили)... А то в мене як завжди чпочатку замовив, а поки чекаю прибуття почав дивитися що саме замовив)))
luckygamerks
Member

Походу, я своїм повідомлення, ввів усіх у ступор :)))

Спробуємо по іншому, чи варто в дитячий ноутбукта тонкий, ще й з ryzen 5800h, тому не самий холодний, ставити вже наявний wd770 1тб, який зараз стоїть у кармані.
Якщо не варто, то який топ за свої гроші? Kioxia? Чи той же sn5000 піде?)
Filabatya
Member

Доброго дня, правильно розумію що WD BLACK SN7100 є зараз нахолоднішим ссд для ноута на 4 пісі?
Ostin
Member

Купіть ссд з гарантійкою на 5 років та ставте куди завгодно і менше думайте про це. Ссд мають вбудований теплозахист, тому взагалі пофіг на всі обмеження в рамках гарантійного терміну. Окрім вичерпування ресурсу, звісно. Якщо ссд є в наявності - то користуйтесь ним!
До того ж, якщо ссд не буде в робочій машині, яка переганяє дані туди-сюди постійно 24\7 (типу відеомонтаж якийсь), то чому взагалі думати про температури комплектуючих, які споживають якісь нещасні вати енергії? Хвилинний простій в роботі і воно вже холодне. Це якщо переживаєте, що ноут почне тормозити через перегрів і ви це відчуєте. Ні, такого не станеться і не відчуєте.
dr-kart
Member

в поиске на 2TB с возможностью обновить прошивку без винды. В фокусе T500 Crucial. Есть противопоказания? Или есть что-то интереснее?
oletym
Junior

T500 Crucial з вінди перепрошити ще та заморока, краще купляти з останньою прошивкою P8CR004.
dr-kart
Member

T500 Crucial з вінди перепрошити ще та заморока, краще купляти з останньою прошивкою P8CR004.
"ручной" апдэйт через предлагаемые загрузочные образы iso тоже как оказалось у людей не работает согласно интернету с кучей жалоб. Решил сам попробовать. И никуя :mad:
спойлер
Плюс https://wiki.archlinux.org/title/Solid_ ... ve#Crucial говорит что вроде можно. Но, как оказалось, no joy. Загрузочный образ не стартует. Разными способами создавал флешку. Вываливается в GRUB консоль и все. (там кстати линукс на iso-шках от crucial).
+ ручками пытался стартовать по https://hints.jeb.be/2024/06/27/upgrade ... mx500-ssd/ и тоже не заводится.
Вот набрел на https://blinken.life/crucial-p3plus-fw/ и тупо скачал содержащий bin свежайший firmware введя (на авось) ссылку https://content.crucial.com/content/dam ... 8cr004.zip :super: Согласно статье, nvme-cli должна залить в сабж.
Не думал что так все запущено с обновлением
oletym
Junior

Микрон так намудрила, що простому користувачу не світить нічого.
https://www.reddit.com/r/buildapc/comme ... ate_issue/

Там ще є проблеми яку прошивку оновлювати, ССД із P8CR001 рекомендували здавати виробнику.
Shpoker
Member

исошники крушла всегда кидал в вентой - никогда проблем не имел (но т700 не попадались, может конкретно в них что-то намудрили)
dr-kart
Member

всегда кидал в вентой - никогда проблем не имел
тоже пробовал. Кидает в grub консоль и все. Дальше никак.
Shpoker
Member

dr-kart
у меня всё загрузилось в вентое, но потом я понял что вентой то у меня не прост)), короче инструкция
1) качаем прошивку https://www.crucial.com/content/dam/cru ... 04_ISO.zip
2) распаковываем архив, кидаем исо в вентой
3) создаём файл там-же (прямо возле исо, это важно!, имя тоже обязательно как исо, но в конец после точки добавить .vcfg) T500_P8CR004.iso.vcfg с вот таким контентом

Код: Выделить всё

menuentry "I_HATE_CRUCIAL $vtoy_chosen_file" {
	loopback isoloop "${vtoy_iso_part}${vtoy_chosen_path}"
	set root=isoloop

echo 'downloading vmlinuz ...'
	linux  /boot/vmlinuz64 libata.allow_tpm=1 quiet base loglevel=3 waitusb=10 superuser mse-iso rssd-fw-update rssd-fwdir=/opt/firmware

echo 'downloading initrd ...'
	initrd /boot/corepure64.gz
}

4) сохраняем и бутаемся, теперь при выборе этого исо будет другое меню загрузки которое реально это загрузит

===============
голое тоже загрузил
1) качаем iso
2) через ДД пишем (в руфусе тоже есть такой метод записи, если что) (если развертываем чем другим - то сменится (сd1) на что-то другое, в ls будет видно)
3) бутаемся, видим grub>
4) пишем это

set root=(cd1)
linux /boot/vmlinuz64 libata.allow_tpm=1 quiet base loglevel=3 waitusb=10 superuser mse-iso rssd-fw-update rssd-fwdir=/opt/firmware
initrd /boot/corepure64.gz
boot
радуемся тому что мы админы, ну или материм крушл за кривое бутменю (его просто нет)

Ну или это защита от дурака, что б не запускали домохозяйки и не пороли диски. Типа кому надо - тот загрузит, остальные несите по гарантии, если подохнет
dr-kart
Member

Shpoker это ценная инфа для всех обладателей crucial T500 как минимум. :up:
ССД із P8CR001 рекомендували здавати виробнику
Благодарю за инфу oletym.
спойлер
пришел с прошивкой P8CR002 и был перепрошит на свежайшую P8CR004 в консоли ч\з nvme-cli без перезагрузок, без флешек, за пару минут.

Firmware Log for device:nvme0
afi  : 0x1
frs1 : 0x034303052433850 (P8CR004.)
MSiAventador
Member

Прокачав стандартний Кісон на XS2000 як локальне сховище аудіо в ЦАПі FiiO K17.
Изображение
Сподобалось:
Чудові швидкості з рідним кабелем USB
Чудовий формфактор
Індикатор активності
Гумовий чохол у комплекті
Не сподобалося: Вартість
Досвід використання: кілька місяців
Чудові швидкості. При підключенні до ЦАПу ФііО К17 будь-які локальні музичні файли (DSD/FLAC/MQA) перемикаються і прокручуються без затримок, на відміну від простих флешок USB 3.1/3.2 типу Kingston Kyson .
Ответить