Новости
Последние статьи и обзоры
Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)
-
evenmore
Member
Hotspur
Как уже написал, 10квт не нужно, хватит 5.
Какую именно модель гроватт?
Как уже написал, 10квт не нужно, хватит 5.
Какую именно модель гроватт?
-
Hotspur
Member
ти споживання інвертора на годину рахував ?evenmore: ↑ 10.02.2026 17:12Как уже написал, 10квт не нужно, хватит 5.
Відправлено через 1 хвилину 15 секунд:
SPF 5000 ESevenmore: ↑ 10.02.2026 17:12Какую именно модель гроватт?
Відправлено через 1 хвилину :
Споживання гібридного інвертора Growatt SPF 5000 ES у просте (власне споживання, коли навантаження не підключене) зазвичай становить близько 50-70 Вт (або приблизно 1.5-2 кВт·год на добу).evenmore: ↑ 10.02.2026 17:12хватит 5.
-
evenmore
Member
Не считал. Но ээ есть +/- половину времени, +солнечные батареи. Не думаю, что будет критически нехватать.Hotspur: ↑ 10.02.2026 17:15ти споживання інвертора на годину рахував ?evenmore: ↑ 10.02.2026 17:12Как уже написал, 10квт не нужно, хватит 5.яке його споживання за 24 години ?
![]()
Лучше конкретную модель предложите.
-
Hotspur
Member
мій 12 V інвертор який тут всі не люблять за 24 години споживає 144 W. Це в 13.8 раз менше
-
acm_fan
HWBOT OC Team
Давайте примем 900 USD как базу для батареи - здесь и сейчас.evenmore: ↑ 10.02.2026 16:28либо зарубежом/с ожиданием, если сэкономит хотя бы 30%
Минус 30 % это 630 USD? Даже без учёта доставки откуда-то - нет таких цен. На NKON (дешёвая доставка) их фирменная https://www.nkon.nl/ru/nkon-ess-pro-51- ... terij.html 580 EUR, доставка в районе 25. Предзаказ был на весну и его уже закрыли. Остальные "бренды" будут ещё дороже. Такова реальность.
По месту, насколько я знаю, предзказаз на BIOM около месяца ожидания, если это ок, то будет дешевле, чем 900, без необходимости что-то везти. А именно где-то 700 (+-) в зависимости от "диллеров"
https://biom.ua/akkumuliatorna-batareia ... -5120vtch/ (на офсайте их с осени нет).
Китай-инверторы у перекупов по месту 18-20к (ссылки это подтверждают).
411-457 USD. На 30 % меньше это 287-320 баксов. 287 - сильно вряд ли что-то есть, даже с купонами. Цены на инверторы выросли. 320 - можно пробовать смотреть. А именно смотреть продавцов (на Али) со складом в ЕС. И доставка потом ещё с Польши сюда. Порядка 30-40 евро. 30 % тают до... мизера. Разве что выбор больше (на Алике), но это неточно.
С Китая 50+ дней и каникулы 20+ дней = 70+ дней. Что вряд ли приемлемо.
Можно сильно менять кол-во используемой техники / энергии в зависимости от "перспектив", включая организацию графика отключений лично для объектаHotspur: ↑ 10.02.2026 17:06смішно читати. все що не розраховано на 48+ годин повного блекаута можете викидати
-
Hotspur
Member
Growatt SPF 5000 ES у просте (власне споживання, коли навантаження не підключене) зазвичай становить близько 50-70 Вт (або приблизно 1.5-2 кВт·год на добу). Для початку купуєм низькочастотний 48V вагою 50 кг і ціною 2000+ доларів зі споживанням 25-30 W на годинуacm_fan: ↑ 10.02.2026 17:20Можно сильно менять кол-во используемой техники / энергии в зависимости от "перспектив", включая организацию графика отключений лично для объекта
Відправлено через 1 хвилину 5 секунд:
в принципі я згоден. але є статистика. Середній великий блекаут осені зими 2025-2026 це 2-4-6 днів. Є статистика, може бути новий блекаут на 10 днів - може, вірогідність менше ніж на 2-4-6 дібacm_fan: ↑ 10.02.2026 17:20Я к чему. Толку от 16+ кВт*ч нет, если не будет чем их зарядить (солнца нет, генератора нет).
-
SergN
Member
Статистика 99% щоденних відключень - це наявність електроенергії хоч кілька годин на добу, але зазвичай більше. Решта - аварійні типу того блекауту, які ще і реалізувалися в різних місцях з різним ефектом. Тож кожен має поставити собі питання, під який сценарій вибирати той девайс. Так можна все життя на тракторі замість нормальної машини проїздити, якщо підстраховуватися під можливий одноразовий заїзд на дуже серйозне бездоріжжя.Hotspur: ↑ 10.02.2026 17:26але є статистика. Середній великий блекаут осені зими 2025-2026 це 2-4-6 днів. Є статистика
Під варіант довгого блекауту може бути дешевше мати ще переносну зарядну станцію, яку можна десь піти підзарядити та харчуватися потім економно. Ну чи генератор в сараї при проживанні в приватному секторі.
-
evenmore
Member
acm_fan
Понял, спасибо. Тогда буду искать что можно взять прямо сейчас.
40к за батарею нормально, экономия 10к не стоит времени.
Стоит именно биом искать? Какой-то бы список на 5-6 вендоров резонных.
SPF 5000 ES тоже сойдёт. Но 6000 в ту же цену. Есть ли резон?
Отправлено спустя 1 минуту 48 секунд:
Hotspur
В случае блэкаута всё просто встанет на паузу, у меня тут не критическая инфраструктура)
Понял, спасибо. Тогда буду искать что можно взять прямо сейчас.
40к за батарею нормально, экономия 10к не стоит времени.
Стоит именно биом искать? Какой-то бы список на 5-6 вендоров резонных.
SPF 5000 ES тоже сойдёт. Но 6000 в ту же цену. Есть ли резон?
Отправлено спустя 1 минуту 48 секунд:
Hotspur
В случае блэкаута всё просто встанет на паузу, у меня тут не критическая инфраструктура)
-
nochnik89
Member
что то , что другое - отличные инверторыevenmore: ↑ 10.02.2026 18:16SPF 5000 ES тоже сойдёт. Но 6000 в ту же цену. Есть ли резон?
У 5го- ммпт чутка поинтереснее. , у 6ки послабее. Но все равно если один стринг - то не важно особо
Отправлено спустя 2 минуты 37 секунд:
acm_fan
Если сако такое фуфло китайское, то почему китайцы его толкают подороже ?
Отправлено спустя 6 минут 30 секунд:
evenmore
просто как-то странно , рассматривали дея и виктрон , а пришли к гровату
-
evenmore
Member
nochnik89
Ну, у меня нет личных предпочтений, и так уж вышло, что по этой системе нет времени вникать. Глянул мельком обзоры, вроде нормально, и гарантия 3 года по месту.
Ну, у меня нет личных предпочтений, и так уж вышло, что по этой системе нет времени вникать. Глянул мельком обзоры, вроде нормально, и гарантия 3 года по месту.
-
Timedemo
Member
то там вже фініш заряду. норм. просто немає часу на балансування.
Відправлено через 5 хвилин 54 секунди:
Поняття у жк бмс калібрування не існує. ємність вона не оновлює, це можете зробити Ви самі вручну. а край заряду або нуль, або 100 відсотків вона може оновити по досягненні комірки або нижньої межі або верхньої межі вольтажу, який Ви задаєте. Щоб вона роздуплилась про повний заряд, достатньо ду верху заряджати .Z440_User: ↑ 09.02.2026 22:30 GreenMile, я вже задавався таким питанням, вичитав що для калібрування треба висадити в 0 та зарядити до 100%. Тоді БМС буде знати як виглядає повний цикл і відповідно рахувати.
Я поки що з цими графіками провалювався до 45% заряду.
Звісно що економлю, бо залишитися без опалення та гарячої води не дуже хочеться. Та і дрова вже майже скінчилися з 22 року закупу.
Тому намагаюся влізти в 1600Вт/добу, бо світла є на зарядити 1600Вт на добу.
https://gyazo.com/f35de1b6f4c39e14810c5c1224c46564
ось приклад. коли давно до 100 нормально не міг зарядити. дійшла 100 відсотків і ще пів години пройшло щоб вона зарядилсь до повногу. а як би бмс брихала в іншу сторону, то був би різкий стрибок до 100 наприклад з 80-90 відсоктів.
-
Z440_User
Member
Саме так. Коли є хоча б 3-4години світла, у мене воно встигає повністю зарядитися та відбалансуватися до дельти 3-7мв.
Якщо світло є більше 4 години, воно фінішує з дельтою 0-3мв коли як.
Я знаю це і розумію. Але я більше орієнтуються на напругу яку показує BMS.Поняття у жк бмс калібрування не існує. ємність вона не оновлює, це можете зробити Ви самі вручну...
Я вже знаю що 13,92-13,93В у мене це 100% і дбж відключився від АКБ.
12,7В це ще 1г30хв...1г40хв мого звичайного споживання АКБ.
11В це в межах 5хв і дбж вимкнеться по розряду (БМС залишиться активною).
Як би свідомо на БМС стоять параметри трошки вищі за робочі напруги ДБЖ.
Щоб ДБЖ зі своєю логікою рулив АКБ, був автостарт після повного розряду, відключення після повного заряду...
А БМС була на підстраховці, на випадок "пішло не по плану".
Последний раз редактировалось Z440_User 10.02.2026 19:19, всего редактировалось 1 раз.
-
1985god
Member
Я ж зробив табличку в гугл докс виклав в цій темі рахуйтеZ440_User: ↑ 09.02.2026 22:22Скільки потрібно мати ємність АКБ для витримки графіку в якому 20годин відключення на добу, та яку потрібно мати зарядку для відновлення АКБ за ті проміжки в 2 години що є світло в розмірі 160-180В, щоб включати фени/чайники/кондиціонери/пралки/мікрохвильовки при "критичній інфраструктурі" що не вимикається у вигляді котла та холодильника?
На 48В в такому розкладі більше толку. Крапка.
Відправлено через 2 хвилини 1 секунду:
SergN з віком слух у верхніх частотах погіршується , тому послухайте через рік два
-
Z440_User
Member
1985god, я і без таблички розумію що то нереально.
В силу наявності пропозицій заліза із зарядним струмом від 100-150А мінімум для 12В системи
Та фізичних розмірів тієї ємності для названих умов.
В силу наявності пропозицій заліза із зарядним струмом від 100-150А мінімум для 12В системи
Та фізичних розмірів тієї ємності для названих умов.
-
SergN
Member
А на ці "рік два" ви мені якесь технічне рішення видасте?1985god: ↑ 10.02.2026 19:20тому послухайте через рік два
-
acm_fan
HWBOT OC Team
Biom (был) интересен цена/качество.evenmore: ↑ 10.02.2026 18:16Стоит именно биом искать? Какой-то бы список на 5-6 вендоров резонных.
На сейчас что-то конкретно искать ноль смысла. Ориентироваться нужно исключительно на реальное наличие. Есть скорее то, что НЕ нужно покупать, поэтому если будут варианты, то с ними и приходите. Я про сомнительную начинку (б/у или фейк-ёмкость).
Переплачивать за шильдик Deye на батарее ноль резона. Внутри там ничего необычного нет.
При разговоре о подвале быть может стоит подумать про наличие подогрева (чтобы были теплее 10 градусов) и/или влагозащиты (IP65).
Ниже уже ответ дали - главное отличие там в солнце (у 6000 два MPPT, но каждый по току слабее, вариант для двух небольших полей, а не одного массива).evenmore: ↑ 10.02.2026 18:16SPF 5000 ES тоже сойдёт. Но 6000 в ту же цену. Есть ли резон?
Хотя мне кажется 6000 будет потише в одинаковых условиях, но этот аспект уже за скобками.
Конечно нет. Если пипл готов переплатить за яркое RGB кольцо, то почему бы не заработать на нихnochnik89: ↑ 10.02.2026 18:40то почему китайцы его толкают подороже ?что-то не сходится. Китайцы не дурачки
Ну серьёзно, что в SAKO своего? Это же даже не производитель
-
1985god
Member
SergN беруші 
-
Z440_User
Member
Мій трактор з тороїдальним трансформатором десь 150мм діаметром та 100мм товщиною якось так жере сам для себе:Hotspur: ↑ 10.02.2026 17:20 мій 12 V інвертор який тут всі не люблять за 24 години споживає 144 W. Це в 13.8 раз менше
- спойлер
- відключено зовнішню мережу та відключено навантаження:
жодного разу не чув від нього вентилятора, яке б навантаження не висіло, та скільки б часу воно не висіло.Тип охолодження
Примусове повітряне охолодження з двошвидкісним вентилятором. Система охолодження керується автоматично: при низькому навантаженні вентилятор обертається повільно, при високому – увімкнено турбо-режим.
Хоча так, коли пихтить під навантаженням, то з нього може піти трошки тепліше повітря ніж зазвичай.
-
Hotspur
Member
трактор молодецьZ440_User: ↑ 11.02.2026 12:32Мій трактор з тороїдальним трансформатором десь 150мм діаметром та 100мм товщиною якось так жере сам для себе:
Відправлено через 2 хвилини 56 секунд:
поки народ бідкається китайці подають 32 000 Wh
-
2chemp
Member
а почему самосбор https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/akum ... Xb4oW.html продают дороже, чем deye той же емкости и того же продавца, в чем фишка?