Новини
Останні статті і огляди
Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)
-
fan-zp
Member
acm_fan
напряжение 12В но это ж не важно,там настройки по ячейкам,
спасибо глянул,но мне в описании не понравилось
"Інвертор заряжає АКБ до 3.45V на ячейку, але вже БМС відсікає зарядку при досягнені 3.45V, а не інвертор."
не самая хорошая идея отсекать бмской аккум от инвертора
есть у кого еще фотки?
"Інвертор заряжає АКБ до 3.45V на ячейку, але вже БМС відсікає зарядку при досягнені 3.45V, а не інвертор."
есть у кого еще фотки?
-
Z440_User
Member
Ввечері можу своє показати...fan-zp: ↑ 09.02.2026 15:14 есть у кого еще фотки?
Але у мене ДБЖ максимально заряджає АКБ до 13,92-13,93В та відключається від АКБ.
Тобто у мене верхня межа до якої ДБЖ фізично може зарядити це 3,48В на комірку.
Відповідно старт балансування в 2А у мене починається з 3,38В на комірку.
Ну і у мене ДБЖ підключається/відключається від АКБ на основі своїх вимірювань, BMS то вже "друга лінія оборони" АКБ...
-
acm_fan
HWBOT OC Team
fan-zp
До 0 % разряда никогда не было, потому в реальных условиях установки не проверялись (даже не помню что там стоит).
По ссылке я больше расписал о балансировке и цифрах при заряде (нажмите на стрелку/дату в цитате).acm_fan: ↑ 28.01.2026 02:50Вывод.
Балансир стоит не зря. Без балансира отчётливо виден сценарий последующего роста напряжения на одном из элементов до любой установленной отметки OVP (OverVoltage Protection), которая у меня стоит равной 3,6 В, и отключения BMS по этому пункту защиты.
До 0 % разряда никогда не было, потому в реальных условиях установки не проверялись (даже не помню что там стоит).
-
GreenMile
Member
Його багато, але навіщо його просто так скорочувати? Якщо б використовували 220 вихід станції - тоді ще розумію додатковий акум в зарядний порт, а якщо живлення по ЮСБ, то навіщо інвертор ганяти просто так? Тут сам бог велів робити низьковольтне живлення напрямуHotspur: ↑ 09.02.2026 15:12там ресурсу багато якщо обидві не садити в 0 кожного разу. нормальне рішенняGreenMile: ↑ 09.02.2026 14:12Дуже неефективне рішення переливати з пустого в порожнє. Це там один ну два рази можна, а на постійній основі це просто розтрата енергії і ресурсу обох батарей.
Відправлено через 1 хвилину 6 секунд:в мене є під наглядом дуже старі Lifepo4 ще в великих ребристих корпусах, їм років дуже багато. і циклів. і ще живіGreenMile: ↑ 09.02.2026 14:12ресурсу обох батарей
-
Z440_User
Member
Моє для максимальних 13,93-13,92В. Більше мій дбж не здатен зарядити, відключається від АКБ (чутно як клацає реле в ньому)fan-zp: ↑ 09.02.2026 15:14 есть у кого еще фотки?
- спойлер
Десь на фінішу перед вимкненням
- спойлер
- спойлер
-
GreenMile
Member
Ось, будь ласка, налаштування від австралійського гаражного діда, підходять всім у 99% випадків. Для особливо допитливих там є його відоси з детальним тлумаченням що, для чого і чому. Можете прописувати як у нього, хібащо нижню напругу відсікання можна трохи підняти на 0,1В.fan-zp: ↑ 09.02.2026 15:14 acm_fan
есть у кого еще фотки?
-
Геральт
Member
Z440_User
90 мВ дельти, то не забагато?
90 мВ дельти, то не забагато?
-
Hotspur
Member
цікаво
-
GreenMile
Member
Тільки він не cheap, ціна звичайного якісного інвертора.
Відправлено через 7 хвилин 34 секунди:
13,93В/4=3,48В, а сок-100% у вас налаштований на 3,52ВZ440_User: ↑ 09.02.2026 18:55Моє для максимальних 13,93-13,92В. Більше мій дбж не здатен зарядити, відключається від АКБ (чутно як клацає реле в ньому)fan-zp: ↑ 09.02.2026 15:14 есть у кого еще фотки?
-
Z440_User
Member
То процес балансування, коли вистачає часу (світло є хоча б 4 години) воно балансується з дельтою 3-7мВ.
В даному випадку воно не встигло до відключення.
У мене графік третю добу підряд 1,5-2години світла вранці, 2-2,5години ввечері. Тобто 20годин без світла на добу.
Відправлено через 2 хвилини 54 секунди:
GreenMile розрядити в нуль 280Ah 12V щоб потім його зарядити 400Вт в годину з метою калібрування лічильника, з графіками коли світла немає 20годин на добу - нєпозволітєльная роскошь.
-
GreenMile
Member
Навіщо розряджати? Я про те, що у вас в налаштуваннях 100% заряду встановлено при досягненні 3,52В на комірку, це 14,08В, які, як ви написали, ваш ДБЖ не досягає ніколи. Просто поставте там ваші 3,48, чи 3,479В і все.Z440_User: ↑ 09.02.2026 21:46 GreenMile розрядити в нуль 280Ah 12V щоб потім його зарядити 400Вт в годину з метою калібрування лічильника, з графіками коли світла немає 20годин на добу - нєпозволітєльная роскошь.
-
Z440_User
Member
GreenMile воно з таким значенням рахує 3,48В як 100% 
-
Hotspur
Member
дуже тихий. хотітиGreenMile: ↑ 09.02.2026 21:14Тільки він не cheap, ціна звичайного якісного інвертора.
Відправлено через 32 секунди:
отримав ячейки
-
GreenMile
Member
Ну фіг зна, в мене FCHAO 3кВт, так до 1500Вт не вмикає кулери, тільки по температурі. Менше 500Вт то може годинами в пасиві працювати навіть влітку.Hotspur: ↑ 09.02.2026 22:14дуже тихий. хотітиGreenMile: ↑ 09.02.2026 21:14Тільки він не cheap, ціна звичайного якісного інвертора.![]()
![]()
![]()
-
Z440_User
Member
Скільки потрібно мати ємність АКБ для витримки графіку в якому 20годин відключення на добу, та яку потрібно мати зарядку для відновлення АКБ за ті проміжки в 2 години що є світло в розмірі 160-180В, щоб включати фени/чайники/кондиціонери/пралки/мікрохвильовки при "критичній інфраструктурі" що не вимикається у вигляді котла та холодильника?
На 48В в такому розкладі більше толку. Крапка.
-
GreenMile
Member
Прикол, ну тоді ок
-
Z440_User
Member
GreenMile, я вже задавався таким питанням, вичитав що для калібрування треба висадити в 0 та зарядити до 100%. Тоді БМС буде знати як виглядає повний цикл і відповідно рахувати.
Я поки що з цими графіками провалювався до 45% заряду.
Звісно що економлю, бо залишитися без опалення та гарячої води не дуже хочеться. Та і дрова вже майже скінчилися з 22 року закупу.
Тому намагаюся влізти в 1600Вт/добу, бо світла є на зарядити 1600Вт на добу.
Я поки що з цими графіками провалювався до 45% заряду.
Звісно що економлю, бо залишитися без опалення та гарячої води не дуже хочеться. Та і дрова вже майже скінчилися з 22 року закупу.
Тому намагаюся влізти в 1600Вт/добу, бо світла є на зарядити 1600Вт на добу.
-
sdbndfgn
Member
GreenMile
хм, причепити 2 модуля на lifepo4 і не мати ecoflow в цьому ланцюгу зовсім. якщо зможу подібне зробити - спробую
дякую, можливо це буде і краще
хм, причепити 2 модуля на lifepo4 і не мати ecoflow в цьому ланцюгу зовсім. якщо зможу подібне зробити - спробую
дякую, можливо це буде і краще
-
Cirax
Member
Не стоит преувеличивать.SergN: ↑ 08.02.2026 21:53Z440_User: ↑ 08.02.2026 21:00в житловому приміщенні разом з АКБ, тому і тихо потрібно, бо спальня поряд.Послухай вживу те, який писк йде від "тихої" Deye. Воно все ж індивідуально, зокрема сприйняття частот звуку, але сьогодні всією сім'єю слухали, і в результаті кожному не сподобалося. Не знаю, як там Віктрон чи інші з верхнього цінового сегменту, але Deye собі розмістив би лише в окремому приміщенні, двері в яке закриваються. В результаті ідея класна, але ж реалізація... Сам в свій час пасивні ПК регулярно збирав, аж поки не доходило до того, що писк дроселів в окремих системах просив повернути хоч один вентилятор.Z440_User: ↑ 08.02.2026 20:321. Коштовні та тихі Deye/Victron
Deye не слышно за углом стены.
Высокочастотные звуки быстро затухают.
Стоит в коридоре, в 3-5 метрах от дивана что в одну, что в другую спальню.
Ничего не слышно.
Рядом понятно что слышно.
Часы тикают раз в 10 громче.
-
SergN
Member
Я ж сказав, що індивідуально. Це прямо було на різних людях протестовано, що на різній дистанції ще було чутно кожному.Cirax: ↑ 09.02.2026 22:38Не стоит преувеличивать.SergN: ↑ 08.02.2026 21:53
Послухай вживу те, який писк йде від "тихої" Deye. Воно все ж індивідуально, зокрема сприйняття частот звуку, але сьогодні всією сім'єю слухали, і в результаті кожному не сподобалося. Не знаю, як там Віктрон чи інші з верхнього цінового сегменту, але Deye собі розмістив би лише в окремому приміщенні, двері в яке закриваються. В результаті ідея класна, але ж реалізація... Сам в свій час пасивні ПК регулярно збирав, аж поки не доходило до того, що писк дроселів в окремих системах просив повернути хоч один вентилятор.
Deye не слышно за углом стены.
Высокочастотные звуки быстро затухают.
Стоит в коридоре, в 3-5 метрах от дивана что в одну, что в другую спальню.
Ничего не слышно.
Рядом понятно что слышно.
Часы тикают раз в 10 громче.
Тому і рекомендував послухати вживу десь і перевірити на собі, якщо планується ставити поряд зі спальним місцем. Ну і характер звуку все ж різний: високочастотний писк електроніки, як на мене, представляє більш некомфортне шумове забруднення, ніж той же гул компресора холодильника. Але кожному своє.
ПС. До речі, що у нас ще хвалили з сегменту (майже) безшумних інверторів, що за базу взяли пасивне охолодження? Були якісь моделі Гровату і ще, начебто, говорилось про щось із Люкспаверу чи вже назву не згадаю...