SSD. Выбор накопителя, результаты тестов

SSD, HDD, Flash и прочие носители информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
almazmusic
Король клавиатуры

Повідомлення

Востаннє редагувалось 05.03.2015 11:09 користувачем Vovchic_jrc, всього редагувалось 62 разів.
Lorichic
Member

Повідомлення

Подскажите по поводу гарантии на ssd, проблему описывал тут
viewtopic.php?p=3638961#p3638961
Сколько надо ремапов для гарантийного случая? Сдал диск в itbox и через неделю ответ получил-"починили-забирайте" :-/
Так чтоб не ходить туда много раз, гарантии ещё 4 года, время есть
z_mashine
Member

Повідомлення

Lorichic: 22.08.2023 17:54 Сдал диск в itbox и через неделю ответ получил-"починили-забирайте" :-/
а я ведь писал - viewtopic.php?p=3638994#p3638994
Lorichic: 22.08.2023 17:54 Сколько надо ремапов для гарантийного случая?
нужно чтобы значение доступного запаса упало ниже порогового значения. т.е. ниже 10.
Lorichic
Member

Повідомлення

z_mashine
Сейчас 98, надо меньше 10, правильно? Не понятно как долго писать на диск для достижения данного параметра, эти 2% получились за 8 месяцев обычного пользования и 5tb записи
l-m
Member

Повідомлення

Lorichic: 22.08.2023 18:10 Не понятно как долго писать на диск для достижения данного параметра
звісно не зрозуміло, адже може бути такий варіант — якась кількість "слабеньких" комірок вибула після початку експлуатації, а потім залишаться тільки нормальні та він буде працювати ще роками.
А може й не бути, та далі будуть сипатись)
WalkMan
Member

Повідомлення

Lorichic: 22.08.2023 18:10Сейчас 98, надо меньше 10
ні, коли опуститься 10% то треба думати про заміну SSD.
Lorichic: 22.08.2023 18:10Не понятно как долго писать на диск для достижения данного параметра
не займай увесь розмір диска розділами, залиш ті нещасні 24ГБ (https://partition.toolpie.com/ тут можна порахувати, щоб було приємне оку число)
Alex+
Member

Повідомлення

Lorichic: 22.08.2023 18:10Не понятно как долго писать на диск для достижения данного параметра, эти 2% получились за 8 месяцев обычного пользования
Такими темпами треба десь близько 30 років користуватись :)

Але якщо по факту, то вам і не потрібно чекати поки він стане 10%.
Спостерігайте за атрибутом 0Е, але особливість того атрибуту в тому, що в нього вносяться не тільки критичні збої з ссд, а навіть банальні помилки CRC.
Тому лише по ньому не варто орієнтуватися, а тільки в комплексі з падінням "здоров'я"

Також поглядайте на атрибут 05. Судячи по тому, що у вас при зносі 2% він залишився нульовим, то він можливо, показує використання резервних комірок.
Якщо там почне стрімко зростати цифри, то не варто чекати "чорного дня", рятуйте данні та міняйте ссд
Melofon
Member

Повідомлення

WalkMan: 22.08.2023 20:13ні, коли опуститься 10% то треба думати про заміну SSD.
Нет, то что контроллер думает что осталось 10% никоим образом не говорит о реальном остаточном ресурсе, даже когда покажет 1% диск вполне может записать раз в 5-10 больше данных чем было записано до, все эти проценты то что на заводе вшили ему разработчики, а они всегда это делают с очень большой перестраховкой, ресурсные испытания доказали что можно и не смотреть на все эти проценты жизни бо реальный ресурс ячеек обычно куда больше.
z_mashine
Member

Повідомлення

Melofon: 22.08.2023 20:43 то что контроллер думает что осталось 10% никоим образом не говорит о реальном остаточном ресурсе, даже когда покажет 1% диск вполне может записать раз в 5-10 больше данных чем было записано до
вы перепутали теплое с мягким. резерв не равно ресурс. и контроллер не думает, он работает.
Trap
Member

Повідомлення

Доброго! Що порекомендуєте при однаковій ціні – ADATA LEGEND 960 2 TB чи Crucial P5 Plus 2 TB?
Ну або щось краще при такій же чи меншій ціні...
Alex+
Member

Повідомлення

Trap
Адата швидша в усіх дисциплінах. Краще і при цьому дешевше - немає.
Зверніть увагу, що 960 MAX 2 TB з радіатором коштує стільки ж, а радіатор цьому ссд потрібен
Trap
Member

Повідомлення

Alex+: 23.08.2023 21:59 Trap
Адата швидша в усіх дисциплінах. Краще і при цьому дешевше - немає.
Зверніть увагу, що 960 MAX 2 TB з радіатором коштує стільки ж, а радіатор цьому ссд потрібен
Радіатор є на мат платі (MSI B550M PRO-VDH)
спойлер
Зображення
Alex+
Member

Повідомлення

Trap
добре. Хоча штатний від 960 буде ефективніший. При однаковій вартості ви нічого не втрачаєте
Trap
Member

Повідомлення

Alex+
гляну тоді, якщо знайду, тести свого охолодження, а там вже буду порівнювати
дякую за допомогу
Alex+
Member

Повідомлення

Trap: 23.08.2023 22:54тести свого охолодження
Я трохи з іншого боку дивлюся - с рідним масивним радіатором він прогрівається подекуди вище 70с (звісно, якщо будете його так прожарювати), а рідний на материнській платі це звичайна пластинка. Тож він буде ще гарячіший з ним. Тому я і раджу взяти з комплектним радіатором і там вже на місці перевірте що буде краше. Якщо штатний від плати не впорається, то буде чим замінити
Melofon
Member

Повідомлення

Alex+: 23.08.2023 22:49 Хоча штатний від 960 буде ефективніший
Не факт, там родной радиатор очень слабенький, в сравнении с тем что у него на материнке то плюс-минус то же самое, кусок алюмишки, я бы лучше купил обычную версию (она таки сейчас дешевле стоит если смотреть на одни и те же магазины) и отдельный нормальный радиатор под него, более ребристый, а ещё лучше с теплотрубкой.
Alex+
Member

Повідомлення

Melofon: 23.08.2023 23:16там родной радиатор очень слабенький, в сравнении с тем что у него на материнке то плюс-минус то же самое,
Ну, це важко назвати "однаковими"
спойлер
Зображення
Зображення
При різниці у вартості десь 200грн це не бачиться якоюсь вагомою переплатою
Melofon
Member

Повідомлення

Alex+

Ну ок, разница есть, но у вас и картинки разного масштаба :gigi: и видно что верхняя сильнее увеличена, нижняя должна быть сильно больше если сделать одинаковый масштаб, 200 не большая разница но к ним добавить ещё 200 к примеру и уже будет более развитый сторонний радиатор, а если с теплотрубкой то разница в охлаждении будет существенной, как раз ему такое и надо бо он вроде даже горячее чем мой самс 980 про, а если у него ещё и как у Самсунга гарантийная наклейка на радиаторе и его нельзя снимать то это плохо, я вот немного пожалел о том что у меня нет возможности поменять радиатор на тот что я хотел бы как нибуть потом, но я свой купил даже дешевле чем некоторые 980про без радиатора и данные я записываю редко и не долго поэтому я максимум что видел это 58-60 градусов, но я не знаю что это за температура, может это память, а контроллер ещё горячее был.
z_mashine
Member

Повідомлення

Melofon: 24.08.2023 08:52 а если у него ещё и как у Самсунга гарантийная наклейка на радиаторе и его нельзя снимать то это плохо
та наклейка прямыми руками нормально снимается и обратно клеится. вопрос есть ли смысл из-за 2-3 градусов в пике.
Alex+
Member

Повідомлення

Melofon
Та причому ж тут розмір? Звісно він і там і там 8см. Тут на товщину треба дивитись та на профіль радіатора. Якщо на платі це просто пластинка, то на ссд це повноцінний ребристий брусок, ще і з нижнім охолодженням (притискається до алюмінієвої пластини через термогумку)
спойлер
Зображення
Але так, без декоративної наліпки він би був набагато ефективнішим, хоча не таким ефектним :)
Melofon: 24.08.2023 08:52Самсунга гарантийная наклейка на радиаторе и его нельзя снимать то это плохо
колись питав це в сапорті, сказали, що можна знімати. Тільки не викидувати. Можна ще раз перепитати.
z_mashine
Member

Повідомлення

Alex+: 24.08.2023 09:41 Тут на товщину треба дивитись та на профіль радіатора. Якщо на платі це просто пластинка, то на ссд це повноцінний ребристий брусок, ще і з нижнім охолодженням (притискається до алюмінієвої пластини через термогумку)
а еще зачастую при затяжке винтов до упора на комплектных радиаторах накопитель выгибается дугой и центральной частью уже не касается термопрокладки. приходится отпускать винты и ослаблять прижим. вариант с комплектным радиатором, облегающим накопитель с двух сторон, для неопытного пользователя будет предпочтительнее на мой взгляд.
Відповісти