Новини
Останні статті і огляди
SSD. Выбор накопителя, результаты тестов
-
almazmusic
Король клавиатуры
Востаннє редагувалось 05.03.2015 11:09 користувачем Vovchic_jrc, всього редагувалось 62 разів.
-
Lorichic
Member
Подскажите по поводу гарантии на ssd, проблему описывал тут
viewtopic.php?p=3638961#p3638961
Сколько надо ремапов для гарантийного случая? Сдал диск в itbox и через неделю ответ получил-"починили-забирайте"
Так чтоб не ходить туда много раз, гарантии ещё 4 года, время есть
viewtopic.php?p=3638961#p3638961
Сколько надо ремапов для гарантийного случая? Сдал диск в itbox и через неделю ответ получил-"починили-забирайте"
Так чтоб не ходить туда много раз, гарантии ещё 4 года, время есть
-
z_mashine
Member
а я ведь писал - viewtopic.php?p=3638994#p3638994
нужно чтобы значение доступного запаса упало ниже порогового значения. т.е. ниже 10.Lorichic: ↑ 22.08.2023 17:54 Сколько надо ремапов для гарантийного случая?
-
Lorichic
Member
z_mashine
Сейчас 98, надо меньше 10, правильно? Не понятно как долго писать на диск для достижения данного параметра, эти 2% получились за 8 месяцев обычного пользования и 5tb записи
Сейчас 98, надо меньше 10, правильно? Не понятно как долго писать на диск для достижения данного параметра, эти 2% получились за 8 месяцев обычного пользования и 5tb записи
-
l-m
Member
звісно не зрозуміло, адже може бути такий варіант — якась кількість "слабеньких" комірок вибула після початку експлуатації, а потім залишаться тільки нормальні та він буде працювати ще роками.Lorichic: ↑ 22.08.2023 18:10 Не понятно как долго писать на диск для достижения данного параметра
А може й не бути, та далі будуть сипатись)
-
WalkMan
Member
ні, коли опуститься 10% то треба думати про заміну SSD.Lorichic: ↑ 22.08.2023 18:10Сейчас 98, надо меньше 10
не займай увесь розмір диска розділами, залиш ті нещасні 24ГБ (https://partition.toolpie.com/ тут можна порахувати, щоб було приємне оку число)Lorichic: ↑ 22.08.2023 18:10Не понятно как долго писать на диск для достижения данного параметра
-
Alex+
Member
Такими темпами треба десь близько 30 років користуватисьLorichic: ↑ 22.08.2023 18:10Не понятно как долго писать на диск для достижения данного параметра, эти 2% получились за 8 месяцев обычного пользования
Але якщо по факту, то вам і не потрібно чекати поки він стане 10%.
Спостерігайте за атрибутом 0Е, але особливість того атрибуту в тому, що в нього вносяться не тільки критичні збої з ссд, а навіть банальні помилки CRC.
Тому лише по ньому не варто орієнтуватися, а тільки в комплексі з падінням "здоров'я"
Також поглядайте на атрибут 05. Судячи по тому, що у вас при зносі 2% він залишився нульовим, то він можливо, показує використання резервних комірок.
Якщо там почне стрімко зростати цифри, то не варто чекати "чорного дня", рятуйте данні та міняйте ссд
-
Melofon
Member
Нет, то что контроллер думает что осталось 10% никоим образом не говорит о реальном остаточном ресурсе, даже когда покажет 1% диск вполне может записать раз в 5-10 больше данных чем было записано до, все эти проценты то что на заводе вшили ему разработчики, а они всегда это делают с очень большой перестраховкой, ресурсные испытания доказали что можно и не смотреть на все эти проценты жизни бо реальный ресурс ячеек обычно куда больше.WalkMan: ↑ 22.08.2023 20:13ні, коли опуститься 10% то треба думати про заміну SSD.
-
z_mashine
Member
вы перепутали теплое с мягким. резерв не равно ресурс. и контроллер не думает, он работает.Melofon: ↑ 22.08.2023 20:43 то что контроллер думает что осталось 10% никоим образом не говорит о реальном остаточном ресурсе, даже когда покажет 1% диск вполне может записать раз в 5-10 больше данных чем было записано до
-
Trap
Member
Доброго! Що порекомендуєте при однаковій ціні – ADATA LEGEND 960 2 TB чи Crucial P5 Plus 2 TB?
Ну або щось краще при такій же чи меншій ціні...
Ну або щось краще при такій же чи меншій ціні...
-
Alex+
Member
Trap
Адата швидша в усіх дисциплінах. Краще і при цьому дешевше - немає.
Зверніть увагу, що 960 MAX 2 TB з радіатором коштує стільки ж, а радіатор цьому ссд потрібен
Зверніть увагу, що 960 MAX 2 TB з радіатором коштує стільки ж, а радіатор цьому ссд потрібен
-
Trap
Member
Радіатор є на мат платі (MSI B550M PRO-VDH)Alex+: ↑ 23.08.2023 21:59 Trap
- спойлер

-
Alex+
Member
Trap
добре. Хоча штатний від 960 буде ефективніший. При однаковій вартості ви нічого не втрачаєте
добре. Хоча штатний від 960 буде ефективніший. При однаковій вартості ви нічого не втрачаєте
-
Trap
Member
Alex+
гляну тоді, якщо знайду, тести свого охолодження, а там вже буду порівнювати
дякую за допомогу
гляну тоді, якщо знайду, тести свого охолодження, а там вже буду порівнювати
дякую за допомогу
-
Alex+
Member
Я трохи з іншого боку дивлюся - с рідним масивним радіатором він прогрівається подекуди вище 70с (звісно, якщо будете його так прожарювати), а рідний на материнській платі це звичайна пластинка. Тож він буде ще гарячіший з ним. Тому я і раджу взяти з комплектним радіатором і там вже на місці перевірте що буде краше. Якщо штатний від плати не впорається, то буде чим замінитиTrap: ↑ 23.08.2023 22:54тести свого охолодження
-
Melofon
Member
Не факт, там родной радиатор очень слабенький, в сравнении с тем что у него на материнке то плюс-минус то же самое, кусок алюмишки, я бы лучше купил обычную версию (она таки сейчас дешевле стоит если смотреть на одни и те же магазины) и отдельный нормальный радиатор под него, более ребристый, а ещё лучше с теплотрубкой.Alex+: ↑ 23.08.2023 22:49 Хоча штатний від 960 буде ефективніший
-
Alex+
Member
Ну, це важко назвати "однаковими"Melofon: ↑ 23.08.2023 23:16там родной радиатор очень слабенький, в сравнении с тем что у него на материнке то плюс-минус то же самое,
- спойлер

-
Melofon
Member
Alex+
Ну ок, разница есть, но у вас и картинки разного масштаба
и видно что верхняя сильнее увеличена, нижняя должна быть сильно больше если сделать одинаковый масштаб, 200 не большая разница но к ним добавить ещё 200 к примеру и уже будет более развитый сторонний радиатор, а если с теплотрубкой то разница в охлаждении будет существенной, как раз ему такое и надо бо он вроде даже горячее чем мой самс 980 про, а если у него ещё и как у Самсунга гарантийная наклейка на радиаторе и его нельзя снимать то это плохо, я вот немного пожалел о том что у меня нет возможности поменять радиатор на тот что я хотел бы как нибуть потом, но я свой купил даже дешевле чем некоторые 980про без радиатора и данные я записываю редко и не долго поэтому я максимум что видел это 58-60 градусов, но я не знаю что это за температура, может это память, а контроллер ещё горячее был.
Ну ок, разница есть, но у вас и картинки разного масштаба
-
z_mashine
Member
та наклейка прямыми руками нормально снимается и обратно клеится. вопрос есть ли смысл из-за 2-3 градусов в пике.Melofon: ↑ 24.08.2023 08:52 а если у него ещё и как у Самсунга гарантийная наклейка на радиаторе и его нельзя снимать то это плохо
-
Alex+
Member
Melofon
Та причому ж тут розмір? Звісно він і там і там 8см. Тут на товщину треба дивитись та на профіль радіатора. Якщо на платі це просто пластинка, то на ссд це повноцінний ребристий брусок, ще і з нижнім охолодженням (притискається до алюмінієвої пластини через термогумку)
Та причому ж тут розмір? Звісно він і там і там 8см. Тут на товщину треба дивитись та на профіль радіатора. Якщо на платі це просто пластинка, то на ссд це повноцінний ребристий брусок, ще і з нижнім охолодженням (притискається до алюмінієвої пластини через термогумку)
- спойлер

колись питав це в сапорті, сказали, що можна знімати. Тільки не викидувати. Можна ще раз перепитати.Melofon: ↑ 24.08.2023 08:52Самсунга гарантийная наклейка на радиаторе и его нельзя снимать то это плохо
-
z_mashine
Member
а еще зачастую при затяжке винтов до упора на комплектных радиаторах накопитель выгибается дугой и центральной частью уже не касается термопрокладки. приходится отпускать винты и ослаблять прижим. вариант с комплектным радиатором, облегающим накопитель с двух сторон, для неопытного пользователя будет предпочтительнее на мой взгляд.Alex+: ↑ 24.08.2023 09:41 Тут на товщину треба дивитись та на профіль радіатора. Якщо на платі це просто пластинка, то на ссд це повноцінний ребристий брусок, ще і з нижнім охолодженням (притискається до алюмінієвої пластини через термогумку)