Були в мене і такого типу, трошки інші, але принцип такий самий. Гірші. Можу пошукати фото)
+ їх ще шукати треба + сумісність, а Кімдулі за 1000грн продаються)
Були в мене і такого типу, трошки інші, але принцип такий самий. Гірші. Можу пошукати фото)
питання друге чи важливо щоб воно не виглядало як колхозRoMiLiUs: ↑ 04.09.2026 19:25а Кімдулі за 1000грн продаються)
Не бачу колхозу) і в живу так само гарно виглядають і відчуваютьсяSanьka: ↑ 04.09.2026 19:48питання друге чи важливо щоб воно не виглядало як колхоз
В вашому випадку, це вже екстремальний розгін. Якщо в мене буде дельта між водою та пам'яттю 5 градусів, мене це влаштує, враховуючи, що в мене буде 360+280 радік з контролем температури води. Навіть були думки поставити ще один 140 на задню стінку, але думаю, це вже зайве.RoMiLiUs: ↑ 04.09.2026 18:47Я ставив. Є сенс тільки в Direct-touch охолодженні, коли всі чіпи омиваються, по типу IceManCooler ICE-RWB-DT-4C. Тільки в мене на 2 плашки бо на апексі всього 2 слота, а тобі треба на 4. Інші варіанти - викинути гроші. Тоді вже краще взяти перфоровані радіатори Kimdoole KD27(вони найкращі) і активний обдув. Я радіаторів штук 5 різних пробував, навіть мідні. Кімдулі - найкращі.
Розглядаю варіант поставити повітряне охолодження на пам'ять. Запустив бублик та ТМ5 одночасно і вже через 15 хвилин температура 60 градусів. Я якось ставив свій Арктик 280 на фасад і він добряче грів пам'ять. Коли поставлю водянку буде те саме.WakeMe: ↑ 05.09.2026 11:32Постав вертухан на озу і все, якщо хвилюєшся. 53 це стресс тест, в іграшках так не буде. У мене від ддр2 радіки з трубкою, я ще жодного разу не догрів пам'ять до 50 на частоті до 7800 включно. А якщо в тебе вода буде 40+ в контурі, то що ти виграєш від тої води?
Я думаю шо твоя 4090 нормально сама гріє все шо є в корпусі, в тому числі і память, як буде контур думаю температури будуть меньші, я зі свого експіріенсу точно сказати не можу, бо зразу збирав з водоблоком на озу, але до того вона грілась дай боже, тут да. Якщо із контуром теж температура озу не будуть влаштовувати просто пізніше докупи водоблок на озу як варіант, я б на твоєму місці так зробив.kairo: ↑ 05.09.2026 12:10Розглядаю варіант поставити повітряне охолодження на пам'ять. Запустив бублик та ТМ5 одночасно і вже через 15 хвилин температура 60 градусів. Я якось ставив свій Арктик 280 на фасад і він добряче грів пам'ять. Коли поставлю водянку буде те саме.WakeMe: ↑ 05.09.2026 11:32Постав вертухан на озу і все, якщо хвилюєшся. 53 це стресс тест, в іграшках так не буде. У мене від ддр2 радіки з трубкою, я ще жодного разу не догрів пам'ять до 50 на частоті до 7800 включно. А якщо в тебе вода буде 40+ в контурі, то що ти виграєш від тої води?
- спойлер
- Screenshot 2026-09-05 120723.png
По отдельности. Одна помпа що в комборезе і її чути більше, тому вона меньше крутить, та шо в латунному топі, її майже не чути, тому вона молотить на 85%. Втикнуті вони кожна в окремий pump штекер на материнці.StTechnik: ↑ 05.09.2026 12:59 cAkeJJ
Скажи - ты обороты на двух помпах синхронно регулируешь? Или по отдельности? В том смысле они в одно гнездо воткнуты или в разные?
В мене стоїть цей водоблок, що пан скинув, дірект тач. Дельти між температурою води і озу майже не має, може десь 1 градус. По суті температура води = температура пам'яті. Тобі звісно така не підійде, як він і зазначив, якщо колись захочеш мамку в якій тільки 2 слоти озу, то це топове рішення для охолодженя рамиkairo: ↑ 04.09.2026 23:18В вашому випадку, це вже екстремальний розгін. Якщо в мене буде дельта між водою та пам'яттю 5 градусів, мене це влаштує, враховуючи, що в мене буде 360+280 радік з контролем температури води. Навіть були думки поставити ще один 140 на задню стінку, але думаю, це вже зайве.RoMiLiUs: ↑ 04.09.2026 18:47Я ставив. Є сенс тільки в Direct-touch охолодженні, коли всі чіпи омиваються, по типу IceManCooler ICE-RWB-DT-4C. Тільки в мене на 2 плашки бо на апексі всього 2 слота, а тобі треба на 4. Інші варіанти - викинути гроші. Тоді вже краще взяти перфоровані радіатори Kimdoole KD27(вони найкращі) і активний обдув. Я радіаторів штук 5 різних пробував, навіть мідні. Кімдулі - найкращі.
доречі, повертаючись до швидкості помп. Під час 5-ти годинного тесту Karhu, я моніторив температуру CPU IOD Hotspot, так от при швидкості помп 30/30 температура була на 1.5 градуса нижча, аніж 70/70. Просто було цікаво, де умовна межа ефективності. Тому вмикати 2 апекси на всі дєньгі також нема сенсу.cAkeJJ: ↑ 05.09.2026 13:09По отдельности. Одна помпа що в комборезе і її чути більше, тому вона меньше крутить, та шо в латунному топі, її майже не чути, тому вона молотить на 85%. Втикнуті вони кожна в окремий pump штекер на материнці.