Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Ответить
Автор
Member

yuriy_dd: 22.03.2026 23:11віндовс користувач в шоці від ніо
Юра, всі в шоці. Завтра біжать куплять собі макбук з 8 Гб і будуть знімать тіктоки про емейзінг. Ти правий, вже ніхто не хоче амд і інтел. Тільки мак. Завтра купляю собі нео.
beeeeeeee
Member

yuriy_dd: 22.03.2026 23:15тобто нюанси роботи Телеграму ви не будете вішати на МакОС?
Я десь вішав? Ти як там, все нормально? :laugh:
yuriy_dd: 22.03.2026 23:15а раніше скільки було?
Аж на 1 гб більше. Я думаю, шо якшо ще раз 10 перезавантажити, то дійдемо до 6Гб і тоді можна сказати, що 8Гб з головою. Ти правий.
Правда, там для школи треба ще парочка програм, ну то таке. Це не важливо.
yuriy_dd
Member

beeeeeeee: 22.03.2026 23:19Правда, там для школи треба ще парочка програм, ну то таке
я дав приклад - це 60 програм запущено
спробуйте подібне на віндовс ноуті з 8 Гб
а потім понийте як все добре на Віндовс і погано на МакОС
beeeeeeee: 22.03.2026 23:16Юра, всі в шоці. Завтра біжать куплять собі макбук з 8 Гб і будуть знімать тіктоки про емейзінг
так вже так і є - Apple (AAPL) CEO Tim Cook said the hardware launch initiated earlier this month produced the best week ever in attracting first-time Mac buyers
https://www.msn.com/en-us/news/technolo ... r-AA1Z4o0F
beeeeeeee: 22.03.2026 23:19Я десь вішав? Ти як там, все нормально?
ну а хто заявляв що Телеграм аж 2.5 Гб?
kabostebeztak
Member

yuriy_dd: 22.03.2026 23:27
beeeeeeee: 22.03.2026 23:19Правда, там для школи треба ще парочка програм, ну то таке
я дав приклад - це 60 програм запущено
спробуйте подібне на віндовс ноуті з 8 Гб
а потім понийте як все добре на Віндовс і погано на МакОС
віндовс в 2026 лмао
всі нормальні люди на лінуксі

основна машина - федора
макбук - Q4OS, дериватив Debian
сервер (Lenovo IdeaPad 320-15ISK) - Debian
kabostebeztak
Member

yuriy_dd: 22.03.2026 23:27
beeeeeeee: 22.03.2026 23:16Юра, всі в шоці. Завтра біжать куплять собі макбук з 8 Гб і будуть знімать тіктоки про емейзінг
так вже так і є - Apple (AAPL) CEO Tim Cook said the hardware launch initiated earlier this month produced the best week ever in attracting first-time Mac buyers
https://www.msn.com/en-us/news/technolo ... r-AA1Z4o0F
Задорнов був правий
Ну тупьіє...
beeeeeeee
Member

yuriy_dd: 22.03.2026 23:27це 60 програм запущено
яких 60 програм?
yuriy_dd: 22.03.2026 23:27спробуйте подібне на віндовс ноуті з 8 Гб
У мене немає такого. Хто такі ще купляє? Шо з ним робить?
yuriy_dd: 22.03.2026 23:27ну а хто заявляв що Телеграм аж 2.5 Гб?
Не знаю. Ти мені скажи.
yuriy_dd
Member

beeeeeeee: 22.03.2026 23:38 це 60 програм запущено
яких 60 програм?
відео подивіться і не тупіть
kabostebeztak
Member

beeeeeeee: 22.03.2026 23:38 У мене немає такого. Хто такі ще купляє? Шо з ним робить?
Купляють планку оперативи побільше і запихують бо інакше дум етернал не працюватиме
кажу з досвіду
beeeeeeee
Member

yuriy_dd: 22.03.2026 23:39відео подивіться і не тупіть
Юра, не знайшов які. Ану напиши. Бачу шо він відкрив всі, а які це всі, не знайшов. Але там у нього вилізло якесь повідомлення, трохи підвантажувався відос в браузері (як на телефоні сяомі в якому 2 гіга оперативи) на що він сказав, що все-таки відкрито аж 60 програм. Не розумію цього емейзінга. Для чого відкривати 60 програм? Для контенту в тік ток? Що він там відкрив? Стандартні програми макос? І що це дає? Ну для чого на вінді відкривати пеінт, блокнот, термінал і т.д.? Хто так робить? Відкрий у себе 60 програм і скинь нам скрін скільки пам'яті бере. А то ці вау эмейзінг відео від блогерів що заробляють на рекламі розраховані на вау ефект у домогосподарок. Ми все ж таки на технічному ресурсі.
AntonyKandaurov
Member

beeeeeeee
Ви дарма намагаєтесь боротись з цим інфоциганом.
AntonyKandaurov
Member

Навіть якщо ви йому підіграєте і згодитесь на всі його тези - він все одно обізве вас фанатом х86. І тєлєга на 1000 каналів не буде займати 266 мб рамки, хіба чиста телега із нюдсами куртізанки до якої ходить Юра бо у жінки клімакс. І то Олеся йому давно не дружина.
Евгений King
Member

yuriy_dd: 22.03.2026 22:23
Евгений King: 22.03.2026 20:56Своп пустий - значить хитрите, він так чи інакше юзається, навіть якщо немає нестачі пам'яті, для збереження файлів, ймовірність звернення до котрих вкрай мала
після цих слів - вам краще взагалі мовчати - менше позоритись будете
Схоже діда не має уявлення як працюють сучасні OS з пам'яттю та файлом підкачки, прогнозуванням подій, але на серйозних щах нам тут щось лізе доказувати :apes:
Ви готові оспорювати сталі механізми роботи системи з пам'ятю? Я вже зручно влаштувався і готовий записувати, пояснюйте :popcorn:
kabostebeztak
Member

beeeeeeee: 22.03.2026 23:06
kabostebeztak: 22.03.2026 23:04о, у мене зараз на макбук про 2010 17 дюймів 2 гіга з 8 зайнято на q4os)))
Ну конечно. Там операционка какая? Виндовс XP тоже много не жрёт.
спойлер
Изображение
Відправлено через 4 хвилини 19 секунд:
AntonyKandaurov: 23.03.2026 00:23 Навіть якщо ви йому підіграєте і згодитесь на всі його тези - він все одно обізве вас фанатом х86. І тєлєга на 1000 каналів не буде займати 266 мб рамки, хіба чиста телега із нюдсами куртізанки до якої ходить Юра бо у жінки клімакс. І то Олеся йому давно не дружина.
спойлер
Изображение
AntonyKandaurov
Member

kabostebeztak
Та там така сантабарбара, годі й казати.
kabostebeztak
Member

AntonyKandaurov: 23.03.2026 10:41 kabostebeztak
Та там така сантабарбара, годі й казати.
нууууудноооо
ще й юра мене в чс додав то ж мої титанічні труди з запуском контр страйку лишились непоміченими(
yuriy_dd
Member

beeeeeeee: 22.03.2026 23:57Для чого відкривати 60 програм?
для тесту. Так само як і будь який тест.
beeeeeeee: 22.03.2026 23:57Ну для чого на вінді відкривати пеінт, блокнот, термінал і т.д.? Хто так робить?
ну я користуюсь деякими вбудованими програмами, з вашого списку - всіма
Евгений King: 23.03.2026 00:51 Ви готові оспорювати сталі механізми роботи системи з пам'ятю? Я вже зручно влаштувався і готовий записувати, пояснюйте :popcorn:
розмова про ваше повідомлення:
Евгений King: 22.03.2026 20:56Своп пустий - значить хитрите, він так чи інакше юзається, навіть якщо немає нестачі пам'яті, для збереження файлів, ймовірність звернення до котрих вкрай мала.
почнемо з того що своп не використовується для збереження файлів. Як і для роботи з файлами - типу операцій читання / писання
Своп - для памяті, коли треба більше ніж є
Є складніші питання - типу mmap.
Ну і моє короне - скільки байт читається з диску якщо ви дали команду прочитати один байт - тут я впевнений що ваші знані безсилі

Відправлено через 4 години 14 хвилин 25 секунд:
waryag
Member

yuriy_dd: 23.03.2026 20:36Своп - для памяті, коли треба більше ніж є
Ти впевнений? І тільки для цього? :popcorn:

А чому притіг маніпулятивний тест з РТХ про 5000, а не звичайною 5090 мобайл? Щось я не бачу там використання прикладних програм під ЕСС, та й в маку звичайна ЛПДДР. Та й не бачу використання 128Гб пам'яті. Чи без цього різниця в ціні не дуже переконлива? :facepalm:

І чому без ігрових тестів, наприклад у тому ж кіберпанку? Недостатній рівень емейзингу?
yuriy_dd
Member

waryag: 23.03.2026 21:22Ти впевнений? І тільки для цього?
які ви загадкові - так
витіснення не активної - це як метод отримати більше фізичної
waryag: 23.03.2026 21:22чому притіг маніпулятивний тест з РТХ про 5000
а що не можна?
waryag
Member

yuriy_dd: 23.03.2026 21:54які ви загадкові - так
І все? :popcorn:
yuriy_dd: 23.03.2026 21:54а що не можна?
Враховуючи, що делл продає аналогічний по продуктивності (а може і швидший) 16" ноут з тим же процесором, 32ГБ пам'яті і 5090 мобайл за 3700 баксів, і оглядач не міг цього не знати, виникають певні питання.
kabostebeztak
Member

waryag: 23.03.2026 22:08
yuriy_dd: 23.03.2026 21:54які ви загадкові - так
І все? :popcorn:
yuriy_dd: 23.03.2026 21:54а що не можна?
Враховуючи, що делл продає аналогічний по продуктивності (а може і швидший) 16" ноут з тим же процесором, 32ГБ пам'яті і 5090 мобайл за 3700 баксів, і оглядач не міг цього не знати, виникають певні питання.
на ньому ще й контр страйк запуститься!!!!!!
Ответить