Новости
Последние статьи и обзоры
Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо
-
DesireUA
Member
Добрий день, підскажіть будь ласка чи адекватна водянка Corsair Nautilus 360 RS і чи я ризик і сенс перейти з noctua nh-d15s? Які зараз взагалі ризики спалити залізо водянкою, скільки років вона реально працює?
-
StTechnik
Member
Какой проц? Он реально прям воду просит? Или больше из за дизайна?DesireUA: ↑ 02.05.2026 16:05Добрий день
-
DesireUA
Member
StTechnik
Райзен 9900х,весь подробный конфиг в профиле, сейчас поджат рво - 27, 140ват
Райзен 9900х,весь подробный конфиг в профиле, сейчас поджат рво - 27, 140ват
-
StTechnik
Member
DesireUA
Ну если и брать воду - что то типа 280 или 360. 240 то обычно «для красоты». Арктик и подобные. Года три отслужит точно без головняков.
Ну если и брать воду - что то типа 280 или 360. 240 то обычно «для красоты». Арктик и подобные. Года три отслужит точно без головняков.
-
XXXshadyXXX
Member
Железо не спалишь, но то что помпа может помереть когда то - да, либо экран lcd на помпе или мозги пойдут по бороде, тоже шанс есть. Но если купить норм воду с норм гарантией и от норм магазина, то проблем быть не должно, если вдруг что произойдет - по гарантии поменяют воду. А шанс залития крайне мизерный.DesireUA: ↑ 02.05.2026 16:05Які зараз взагалі ризики спалити залізо водянкою, скільки років вона реально працює?
-
DesireUA
Member
StTechnik
XXXshadyXXX
Так Corsair Nautilus 360 RS на 360 и гарантия 60 месяцев и вроде норм производитель. Или какие варианты нормальных есть? И самое главное профит покрывает риски? Или всунуть два кулера в ноктуа да не парится?
Отправлено спустя 32 секунды:
Мне все эти дисплеи, ргб по сути нафиг и не нужны, комп робоче игровой, монтаж видео, изучение ue5, сабстенс, блендер
XXXshadyXXX
Так Corsair Nautilus 360 RS на 360 и гарантия 60 месяцев и вроде норм производитель. Или какие варианты нормальных есть? И самое главное профит покрывает риски? Или всунуть два кулера в ноктуа да не парится?
Отправлено спустя 32 секунды:
Мне все эти дисплеи, ргб по сути нафиг и не нужны, комп робоче игровой, монтаж видео, изучение ue5, сабстенс, блендер
Последний раз редактировалось DesireUA 02.05.2026 17:20, всего редактировалось 1 раз.
-
StTechnik
Member
DesireUA
Ну если нравится - бери конечно.
Ну если нравится - бери конечно.
-
Feras
Member
Corsair Nautilus 360 вже обговорювалась тут, але можете подивитись тести цієї СВО від харвар блогерів-тестерів і які в неї результати, гучність і т.д. у порівнянні з іншими СВО та великими повітряними куллерами (геймер нексус річний рейтинг робив там зібрані разом сво та куллери в різних тестах) + це один з топів по оцінкам і продажам на Амазон. Також чат-гпт і гугл може дати середню оцінку і інформацію "по палаті" бо я, як власник цієї СВО є упередженим.
-
XXXshadyXXX
Member
DesireUA
Моя рекомендация брать воду без экранов и с простым подключением помпы к 4pin fan разъему на мат плате. Чем проще подключение, тем лучше и надежнее. Без этих usb подключений и т.д. Подключил помпу, настроил кривую помпы в биосе и всё на этом
Моя рекомендация брать воду без экранов и с простым подключением помпы к 4pin fan разъему на мат плате. Чем проще подключение, тем лучше и надежнее. Без этих usb подключений и т.д. Подключил помпу, настроил кривую помпы в биосе и всё на этом
-
DesireUA
Member
Feras
Так оце ж я читаю по обзорам ця вода попадає там в то 3-5. Як читаш редіт то всі плюються на шум помпи. А у вас як вона працює?
Отправлено спустя 50 секунд:
XXXshadyXXX
Какие варианты есть? Биквайт?
Так оце ж я читаю по обзорам ця вода попадає там в то 3-5. Як читаш редіт то всі плюються на шум помпи. А у вас як вона працює?
XXXshadyXXX
-
XXXshadyXXX
Member
Ну может у них стоит помпа на 100% оборотов в простое...DesireUA: ↑ 02.05.2026 19:08Як читаш редіт то всі плюються на шум помпи
Когда проц нагружен прилично как бы и вентиляторы начинают молотить, звук помпы, которая выходит на 100% оборотов, и вентиляторов сливается...
- спойлер
-
Feras
Member
Ну три вентилі я чую коли проц довбиться у 100-ку навантаженняDesireUA: ↑ 02.05.2026 19:08 Feras
XXXshadyXXX
Якщо брати без ргб, то Наутілус дуже проста СВО - пряма, як двері, нема юсб, нема екранів, все на простих пінових коннекторах - 4 пін
-
Deadpool
Member
збирайте катай кастом, буде і тихо і ефективно 
-
ProBoynick
Member
Взяв собі цей охлад. Як там помпу ставити боком чи вниз? І як підкл аргб?Feras: ↑ 02.05.2026 17:55 Corsair Nautilus 360 вже обговорювалась тут, але можете подивитись тести цієї СВО від харвар блогерів-тестерів і які в неї результати, гучність і т.д. у порівнянні з іншими СВО та великими повітряними куллерами (геймер нексус річний рейтинг робив там зібрані разом сво та куллери в різних тестах) + це один з топів по оцінкам і продажам на Амазон. Також чат-гпт і гугл може дати середню оцінку і інформацію "по палаті" бо я, як власник цієї СВО є упередженим.
-
XXXshadyXXX
Member
Там как бы инструкция есть к помпеProBoynick: ↑ 13.05.2026 16:48Як там помпу ставити боком чи вниз? І як підкл аргб?
-
DesireUA
Member
ProBoynick
І що як він вам? Який процессор охолоджуєте?
І що як він вам? Який процессор охолоджуєте?
-
KingofgamE
Member
Є дешман фулл тавер корпус з 5700х + 3080.
Є бажання перед літом це все перевести на воду. На карту є водоблок який дістався з картою.
Є якийсь нормальний гайд погортати, що мені взагалі треба докупити? (зрозуміло що радіатор, фітінги і тд. Але які саме? Скільки етк)
Є слоти зверху 2х120 та спереду 2х120
Є бажання перед літом це все перевести на воду. На карту є водоблок який дістався з картою.
Є якийсь нормальний гайд погортати, що мені взагалі треба докупити? (зрозуміло що радіатор, фітінги і тд. Але які саме? Скільки етк)
Є слоти зверху 2х120 та спереду 2х120
-
a_z_z_y
HWBOT OC Team
KingofgamE: ↑ 14.05.2026 23:53дешман фулл тавер
KingofgamE: ↑ 14.05.2026 23:53все перевести на воду
Запитаюсь за бюджет і корпус, бо від цього все пляше. Поганий корпус і ви хоч купу бабла влийте - буде не дуже.
KingofgamE: ↑ 14.05.2026 23:53 слоти зверху 2х120 та спереду 2х120
А так вцілому ви праві - радіатор[и]+вертушки, фітінги (шоб недорого то 10/13 раджу), шланг, помпа+резервуар і бажано щоб це все влізло в ваш корпус
Ви і на проц воду хочете? Тоді ще ватер на проц якийсь
-
KingofgamE
Member
Абсолютно не знайомий водою і не маю досвіду. Тож і по ціні важко зорієнтуватися. Cкільки, в середньому, виходить вода для проца+карти?a_z_z_y: ↑ 15.05.2026 00:24KingofgamE: ↑ 14.05.2026 23:53дешман фулл таверKingofgamE: ↑ 14.05.2026 23:53все перевести на воду![]()
![]()
Запитаюсь за бюджет і корпус, бо від цього все пляше. Поганий корпус і ви хоч купу бабла влийте - буде не дуже.KingofgamE: ↑ 14.05.2026 23:53 слоти зверху 2х120 та спереду 2х120(пошепки) міняйте корпус
А так вцілому ви праві - радіатор[и]+вертушки, фітінги (шоб недорого то 10/13 раджу), шланг, помпа+резервуар і бажано щоб це все влізло в ваш корпус
Ви і на проц воду хочете? Тоді ще ватер на проц якийсь![]()
Без ргб, лгбт іншого. Сугубо робоча, холодна система.
Спереду 3х120, а не 2х120.
Корпус для ПК Vinga Tank
-
StTechnik
Member
KingofgamE
Назову в среднем баксов 300 - 500. Зависит от миллиона факторов.
Отличный вопросCкільки, в середньому, виходить вода для проца+карти?
Назову в среднем баксов 300 - 500. Зависит от миллиона факторов.