Новости
Последние статьи и обзоры
SSD. Выбор накопителя, результаты тестов
-
almazmusic
Король клавиатуры
Последний раз редактировалось Vovchic_jrc 05.03.2015 11:09, всего редактировалось 62 раза.
-
7mindfields
Member
1. Ти не вмієш читати, бо я казав під час знижок.luckygamerks: ↑ 13.06.2023 10:46По перше є в нас людина на форумі, яка виступає посередником і в неї остання ціна 4700 + доставка по Україні ще 50-100 гривень. Вже 4800. По друге я ніколи не замовляв з амазону і на днях коли пробував щось оформити, прописав свою адресу у Херсоні нащо мені написало "неможливо доставити у ваш регіон", но чесно глибоко питання не розбирав, можливо якось через посередників замовляється. Тому і розглянув цей варіант.7mindfields: ↑ 13.06.2023 10:02
Цікавий факт, що ти розглядаєш кс3000 під час розпродажів з алі, який буде їхати невідомо скільки і не факт що приїде взагалі те, що ти замовляв, коли під час тих же розпродажів на амазоні p31 gold виходить десь 4200 з доставкою![]()
По третє solidigm p31 дуже гарний диск, але ж на скільки я зрозумів він не кращий за kc3000, може я помиляюся. Принаймні, що касається стаціонарного пк.
Відносно Алі.
По перше я там замовляв сотні товарів, і да десь з десяток раз було, що або товар не прийшов, або дійсно пару раз був товар який не відповідає дійсності. Але це вирішується суперечкою, якщо гарний рейтинг і правильно зафіксований процес розпаковка, то все ок.
По друге доставка лотерея, але останнім часом мені не мало товарів прийшло за 2 тижні і рідко коли срок перевищував місяць, так що по строкам думаю плюс мінус однаково.
По третє саме напряжне це гарантія і тут я би зробив найбільший акцент.
Може є дуже гарна інформація по замовленню з США? Киньте будь ласка в приватні повідомлення, за це дякую.
2. Так, через посередників, потрібна адреса у штатах (той же easyexpress)
3. Ну якщо подобається чекати по декілька місяців і потім повертати кошти через відкривання суперечок то чому ні
Последний раз редактировалось 7mindfields 13.06.2023 10:53, всего редактировалось 1 раз.
-
Ostin
Member
Як і варто було передбачити, тільки з'явився реальний запит щодо купівлі бюджетного ссд, який до того ж є в списку рекомендованих при низькому бюджеті, як форум скотився до "не купуй це лайно".
Оті всі рекомендовані списки до лампочки, якщо форумчани хочуть "топ" і будуть хаяти все інше, що не вкладається в їхню логіку.
Оті всі рекомендовані списки до лампочки, якщо форумчани хочуть "топ" і будуть хаяти все інше, що не вкладається в їхню логіку.
-
7mindfields
Member
Тобто накопичувач за 1000грн на 500гб це топ по вашому? (В цьому бюджеті нічого нормального на сата3 немає більше)Ostin: ↑ 13.06.2023 10:53 Як і варто було передбачити, тільки з'явився реальний запит щодо купівлі бюджетного ссд, який до того ж є в списку рекомендованих при низькому бюджеті, як форум скотився до "не купуй це лайно".
Рекомендований список складений з перевірених варіантів, де не міняється (або міняється не суттєво) специфікація і більш ніж адекватний
-
Ostin
Member
І там є лайно за 1500 грн)))7mindfields: ↑ 13.06.2023 10:54Рекомендований список складений з перевірених варіантів, де не міняється (або міняється не суттєво) специфікація і більш ніж адекватний
До того ж, 1000 за 480 і 1500 за 1ТБ - це трохи суттєва різниця в об'ємі.
P.S. В контексті списку (з яким я особисто згоден і в нинішньому форматі) я б запропонував все ж обсудити, чи всі варіанти, представлені в ньому,мають право на життя. Зараз це суб'єктивний список, а став би загальнорекомендованим на сайті оверів, що значно спростило б життя. Бачиш у закріпленому списку - можеш брати без сумнівів.
Це так, думки вголос.
-
Alex+
Member
Хлопці не чубтесь!
Список на те і список, що вибір залишається за покупцем. Не можна скласти список та при цьому казати, оце бери, а оте не бери. Є чітка градація від ліпшого до гіршого, а доплачувати можна безкінечно і так до верху списках дійти)))
Низ списку саме там де межа між "лайно" та ще якось можна жити. Якщо розглядається варіант нонейма або якогось храйдиску з гівна та палок, чи щось з абсолютно невідомою начинкою то варто порадити спочатку глянуть по низу, де хоч якась надія є. А все що вище низу то вже хай людина сама приймає рішення.
Якщо людина віддає собі звіт що він купує, то прапор в руки, мета досягнута!
Відправлено через 2 хвилини 4 секунди:
Нажаль це не можливо, бо думки ніколи не будуть збігатися.
Я вже почав жаліти, що взагалі написав його та розворушив цю тему (((
Список на те і список, що вибір залишається за покупцем. Не можна скласти список та при цьому казати, оце бери, а оте не бери. Є чітка градація від ліпшого до гіршого, а доплачувати можна безкінечно і так до верху списках дійти)))
Низ списку саме там де межа між "лайно" та ще якось можна жити. Якщо розглядається варіант нонейма або якогось храйдиску з гівна та палок, чи щось з абсолютно невідомою начинкою то варто порадити спочатку глянуть по низу, де хоч якась надія є. А все що вище низу то вже хай людина сама приймає рішення.
Якщо людина віддає собі звіт що він купує, то прапор в руки, мета досягнута!
Відправлено через 2 хвилини 4 секунди:
Нажаль це не можливо, бо думки ніколи не будуть збігатися.
Я вже почав жаліти, що взагалі написав його та розворушив цю тему (((
-
XXXshadyXXX
Member
Ostin
Все что сейчас без dram кэша по низу рынка либо на отбраковке древней TLC, либо убогой QLC памяти начиная от 480 GB. Играть в лотерею конечно можно ибо святая ГАРАНТИЯ. Ну такое. Тут в теме опубликовали проверенные модели, все остальное реально дешман, и делать список по дешману, по которому полная лотерея по чипам и контроллеру, ну камон, сегодня TLC, завтра QLC. Надо тогда создавать отдельный раздел "дешман", где из г0вна будут советовать выбрать наименее вонючее.
Все что сейчас без dram кэша по низу рынка либо на отбраковке древней TLC, либо убогой QLC памяти начиная от 480 GB. Играть в лотерею конечно можно ибо святая ГАРАНТИЯ. Ну такое. Тут в теме опубликовали проверенные модели, все остальное реально дешман, и делать список по дешману, по которому полная лотерея по чипам и контроллеру, ну камон, сегодня TLC, завтра QLC. Надо тогда создавать отдельный раздел "дешман", где из г0вна будут советовать выбрать наименее вонючее.
-
Ostin
Member
XXXshadyXXX
Там знизу списку є конкретний TLC, гарантований виробником. І це Apacer 340\350. Був запит, чи варто його купувати за вказані 1500 грн за 1Тб. І форумчани кинулись писати, що не варто.
Питання - чому ні? В списку є, TLC гарантований на сайті виробника, ціна дуже гарна. Будь-який конкурент із вищою позицією в списку починається десь на рівні 2500-2800. А це дешева, перевірена модель на TLC. Не швидкісна, але не QLC.
Там знизу списку є конкретний TLC, гарантований виробником. І це Apacer 340\350. Був запит, чи варто його купувати за вказані 1500 грн за 1Тб. І форумчани кинулись писати, що не варто.
Питання - чому ні? В списку є, TLC гарантований на сайті виробника, ціна дуже гарна. Будь-який конкурент із вищою позицією в списку починається десь на рівні 2500-2800. А це дешева, перевірена модель на TLC. Не швидкісна, але не QLC.
-
XXXshadyXXX
Member
Правда, гарантирован? Скорее лотерея.Ostin: ↑ 13.06.2023 11:19гарантований виробником
-
Alex+
Member
XXXshadyXXX
На сайті виробника в спеціфікаціях написано, в даташиті підтверджено. Як це можна розцінити, як не гарантію виробника? Звісно обдурити можуть, але то вже на їх совісті і цього достоменно передбачить важко. Та і теоретично це є вагома причина для скарг, але зважаючи на ціну, ніхто цього робить не буде )))
На сайті виробника в спеціфікаціях написано, в даташиті підтверджено. Як це можна розцінити, як не гарантію виробника? Звісно обдурити можуть, але то вже на їх совісті і цього достоменно передбачить важко. Та і теоретично це є вагома причина для скарг, але зважаючи на ціну, ніхто цього робить не буде )))
-
lewerlin
Member
Тут ще потрібно чітко розуміти, чи потрібен такий об'єм. Бо якщо там 2/3 місця гулятимеOstin: ↑ 13.06.2023 11:04До того ж, 1000 за 480 і 1500 за 1ТБ - це трохи суттєва різниця в об'ємі.
- спойлер
- а на моїй практиці, на всіх старих ноутах, що я грейдив людям, більше як 250-300гб не використовувалось. Хоча спочатку всі хотіли місця побільше.
-
AB-Man
Member
В таком случае говорят, что цена 2000грн ни то ни се, ибо нормальную 500-ку можно купить сильно дешевле, а до нормального терабайтника добавить 300-400грн. ну а выбирать среди сортов %вна - такое себе занятие. Хотя кого то сам процесс выбора занимает.
-
Alex+
Member
На розетці людина виклала скрін зі свіжого апасера 350 (без х) на 1тб:
Порівняємо його по вартості з більш менш нормальним 2.5 жорстким диском для ноута на 1тб ( який ще й з smr буде), та із звичайним 3.5:
Саме тому він і поселився в самому низу списку - як найдешевша заміна класичному диску (якщо розмова про купівлю нового з магазину) і щоб при цьому не повне г...
- спойлер

Порівняємо його по вартості з більш менш нормальним 2.5 жорстким диском для ноута на 1тб ( який ще й з smr буде), та із звичайним 3.5:
- спойлер

Саме тому він і поселився в самому низу списку - як найдешевша заміна класичному диску (якщо розмова про купівлю нового з магазину) і щоб при цьому не повне г...
-
DuckRider
Member
Є велике але. Невідомо що там китайці напаяли, вмре щось по живленню і все, прощавайте файли. Судячи по відгукам з орківського днс (там найбільше всього відгуків) десь 5% комментаторів отримали бракований ссд. Гадаю, що реальна цифра без накрутки позитивних відгуків близька до 10%... Я б не рекомендувавAlex+: ↑ 13.06.2023 15:01 На розетці людина виклала скрін зі свіжого апасера 350 (без х) на 1тб:Контролер s11 та оригінальна тошиба тлс, хай і не сама швидка. Тест на реальний запис близько 70мб поза кешем.
- спойлер
Порівняємо його по вартості з більш менш нормальним 2.5 жорстким диском для ноута на 1тб ( який ще й з smr буде), та із звичайним 3.5:Як видно, такий ссд навіть трохи дешевше коштує ніж ноутбуковий диск, та трохи дорожче ніж звичайний 3.5. Не таке вже і лайно як для найдешевшого ссд такого об'єму.
- спойлер
-
Alex+
Member
Якщо так міркувати, то вмерти може у любого ссд, та і в компі є туча місць, де може щось вмерти. Це ви вже дуже чіпляєтесь.DuckRider: ↑ 13.06.2023 15:53 вмре щось по живленню
Не забувайте, що більшість ссд робиться на одному і тому ж заводі, особливо коли мова про фісон.
таке собі джерело інформації. З іншого боку, такі дешеві ссд і беруть дуже часто, тому логічно що негативні відгуків буде більше
По приводу відбраковки. Нікому не секрет що вартість флеш пам'яті в останній час дуже впала, ссд стають дедалі дешеві. Якщо бренд хоч трохи цінує своє ім'я, то з сміття не буде робити, бо це все одно що стріляти собі в ногу, конкуренція задавить одразу. Тому брендові виробники, які торгують свої вироби по всьому світу та дають якусь гарантію навряд чи будуть таке заподло самі собі робити. Так, вони можуть якусь повільну пам'ять поставити або взагалі qlc, але не з мусору. Відбраковна все ще досить часто зустрічається в нонейм алі-ссд, і то все рідше.XXXshadyXXX: ↑ 13.06.2023 11:17 либо на отбраковке древней TLC
Давайте поміркуємо, а що зараз є з драм кешом? У самсунга свій контролер, одна єдина модель, потім 2258\9 (не хт) і ще ось махіо mas0901 нещодавно з'явився, але вживу поки що тільки у biwin проскакував. Те саме і у м2 - драм кеш потихеньку витісняється. Це не ознака того, що ссд складається з якогось сміття чи відбраковки. Багато непоганих моделей цілком непогано себе показують і без драм кешу, звісно якшо на усьому іншому не зекономили. Он навіть для майбутніх ген5 вже безбуферні контролери зліпили. Думаю, драм буфер скоро стане прерогативою виключно топових моделей.XXXshadyXXX: ↑ 13.06.2023 11:17Все что сейчас без dram кэша
І вкотре наголошую - розмова про самий низ списку. Тобто коли виникає питання що купити при однаковій вартості - хдд чи ссд. Особисто я візьму ссд, навіть такий. На цьому завершую полеміку. Видалю той список, бо хотілося допомогти, а вийшло навпаки
-
AB-Man
Member
Это уже проблема покупателя, а не производителя, следить за стабильностью питания. Вряд ли кому то прийдет в голову поменять 7 летний БП ради замены, хотя там параметры пульсаций скорее всего уплыли. В ноутбуках с этим проще как то.Alex+: ↑ 13.06.2023 16:09 Якщо так міркувати, то вмерти може у любого ссд, та і в компі є туча місць, де може щось вмерти. Це ви вже дуже чіпляєтесь.
Не забувайте, що більшість ссд робиться на одному і тому ж заводі, особливо коли мова про фісон.
Помереть то может любой, но это из области встретить динозавра - можно встретить, а можно и нет. Вероятность разная и репутация бренда тоже накидывает немало очков к этой вероятности.
-
DuckRider
Member
Це не проблема покупця і ніяк це з залізом покупця не пов'язано. Обв'язка - це частина ссд, як і врм на материнській платі. Але за врм і дроселями люди звикли слідкувати, а на те що наляпали в ссд всім до одного місця. Навіть якщо воно все на одному заводі ліпиться, то там також бувають варианти, скільки бюджету заложив - таке залізо і буде, це як з cwt платформою у блоці живлення - оем готовий під різний бюджет сміття чи надійний продукт зліпити на одній платформіAB-Man: ↑ 13.06.2023 16:26Это уже проблема покупателя, а не производителя, следить за стабильностью питания. Вряд ли кому то прийдет в голову поменять 7 летний БП ради замены, хотя там параметры пульсаций скорее всего уплыли. В ноутбуках с этим проще как то.Alex+: ↑ 13.06.2023 16:09 Якщо так міркувати, то вмерти може у любого ссд, та і в компі є туча місць, де може щось вмерти. Це ви вже дуже чіпляєтесь.
Помереть то может любой, но это из области встретить динозавра - можно встретить, а можно и нет. Вероятность разная и репутация бренда тоже накидывает немало очков к этой вероятности.
-
Alex+
Member
Треба оглядачам ссд ідею підказати, бо ніхто ніколи на це не звертає уваги навіть в детальних оглядахDuckRider: ↑ 13.06.2023 16:41 те що наляпали в ссд всім до одного місця
Хай розписують всю електронну начинку
-
DuckRider
Member
Десть тести витривалості бачив у самсунга. Першою вмерла обв'язка відповідальна за живлення, чипи і контроллер залишились живимиAlex+: ↑ 13.06.2023 16:46Треба оглядачам ссд ідею підказати, бо ніхто ніколи на це не звертає уваги навіть в детальних оглядахDuckRider: ↑ 13.06.2023 16:41 те що наляпали в ссд всім до одного місця![]()
Хай розписують всю електронну начинку
-
z_mashine
Member
это гадание на кофейной гуще.DuckRider: ↑ 13.06.2023 15:53 десь 5% комментаторів отримали бракований ссд. Гадаю, що реальна цифра без накрутки позитивних відгуків близька до 10%... Я б не рекомендував
-
Ostin
Member
Хтось користується NVMe дисками в кишені з портами USB 2.0? Там вистачає живлення для таких дисків чи можуть бути пригоди?