Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Ответить
Автор
Member

TypStar: 06.09.2026 07:50XG27AQWMG але тут глянцеве покриття щось я себе накрутив що мені воно буде заважати
там треба дивитись на наявність бандінгу та джинси з коробки, примусово зробити пару чисток, оновити і якщо влаштовує то брати його, а далі вже почнеться інший квест з налаштуваннями :D
TypStar: 06.09.2026 07:50271QP QD-OLED X24 - тут не знайшов
фулл глянець, такий самий як асус
FirstTDM
Member

TypStar: 06.09.2026 07:50розглядаю до покупки:
Asus ROG Strix OLED XG27AQWMG - это WOLED Gen 4 от LG Display - TrueBlack Glossy Tandem
MAG 271QP QD-OLED X24 - это QD-OLED Gen 3 от Samsung - глянцевый Anti-Reflection

Яркость выше у Asus, насыщенность и максимальный цветовой охват у MSI

Лучше перед покупкой почитать обзоры про +/- технологий WOLED и QD-OLED... на последних десятках страниц форума это часто обсуждали...
romius30
Member

TypStar: 06.09.2026 07:50 розглядаю до покупки:
1) Asus ROG Strix OLED XG27AQWMG але тут глянцеве покриття щось я себе накрутив що мені воно буде заважати.
2) MAG 271QP QD-OLED X24 - тут не знайшов яке покриття пише просто антиблікове :-/
Взяв нещодавно XG27AQWMG, і після глянця дивитись на мої профільні, матові монітори без сльози неможливо, дуже подобається асус) Буде тільки дискомфорт якщо з вікна постійно сонце світить на єкран :insane:
В комфі якщо шо, w4 с прошивкої 107 з коробки привезли, бандінг є, не такий як на реддіт в старих темах, але треба розуміти що він точно буде, як і джинса на сірому)
walkman3000
Member

romius30: 06.09.2026 13:50w4 с прошивкої 107
w4 це випуск квітень 2026, знайомому попався такий самий з майже ідеальним екраном і теж з комфі
romius30
Member

walkman3000: 06.09.2026 14:22
romius30: 06.09.2026 13:50w4 с прошивкої 107
w4 це випуск квітень 2026, знайомому попався такий самий з майже ідеальним екраном і теж з комфі
Ну майже ідеальний це суб'єктивно, в кого більш, в кого менш помітно, але він буде точно) В мене дизкомфорт не викликає, ні бандінг, ні джинса, в іграх чи фільмах його нема, навіть в юніти не бачу бандінг, та і при 240 гц він трохи менш помітни. HDR на олед всі ці косяки перекриває (і не тільки HDR), але ж треба розуміти, що ще є олед без бандінга, якщо ви прискіпливий) Але при цьому я вибрав волед свідомо і не жалкую :shuffle:
TypStar
Member

romius30: 06.09.2026 13:50
TypStar: 06.09.2026 07:50 розглядаю до покупки:
1) Asus ROG Strix OLED XG27AQWMG але тут глянцеве покриття щось я себе накрутив що мені воно буде заважати.
2) MAG 271QP QD-OLED X24 - тут не знайшов яке покриття пише просто антиблікове :-/
Взяв нещодавно XG27AQWMG, і після глянця дивитись на мої профільні, матові монітори без сльози неможливо, дуже подобається асус) Буде тільки дискомфорт якщо з вікна постійно сонце світить на єкран :insane:
В комфі якщо шо, w4 с прошивкої 107 з коробки привезли, бандінг є, не такий як на реддіт в старих темах, але треба розуміти що він точно буде, як і джинса на сірому)
дякую! а W4 це типу серійник? де його дивитися?
і в комфі дають перевірити екран на їхньому ПК?
walkman3000
Member

TypStar: 06.09.2026 15:40а W4 це типу серійник? де його дивитися?
коробка або стікер позаду. w це 26рік а цифра це місяць
TypStar: 06.09.2026 15:40в комфі дають перевірити екран на їхньому ПК?
на їхньому пк тільки за гроші і це юзлесс, треба ноут і самому дивитись тести типу https://whitescreen.im/oled-gray-screen-test/ бо це головна проблема моніторів woled
якщо що можна притарабанити додому і вже там перевіряти не чіпаючи плівки але це хардмод і треба мати ауру коли його треба бути повертати. краще ноут та самому дивитись
sdbndfgn
Member

Вітаю! Підкажіть, будь ласка, дешевий IPS 4k екран на 27" 75Гц+. Потрібен для роботи з текстом і офісними програмами. Без колонок, півота, юсб. Тіки hdmi/dp і якісний екран.
FirstTDM
Member

sdbndfgn: 06.09.2026 17:08Підкажіть, будь ласка, дешевий IPS 4k екран на 27" 75Гц+. Потрібен для роботи з текстом і офісними програмами. Без колонок, півота, юсб. Тіки hdmi/dp і якісний екран.
Чуда не будет с такими требованиями - если хочется качества с такими параметрами запросов, то сильно дешево не получится:

Dell U2725QE
BenQ EX271U
Dell P2725QE
Dell S2725QS
romius30
Member

TypStar: 06.09.2026 15:40
romius30: 06.09.2026 13:50
дякую! а W4 це типу серійник? де його дивитися?
і в комфі дають перевірити екран на їхньому ПК?
Там одназу на коробці, серійний номер, я доставкою замовляв, коли будете бандінг перевіряти, посилання вам дав камрад вище, ставте 280 гц (треба виключити захист в налаштуваннях монітора, бо буде макс 240, при якому бандінг менш агресивно відображаєтся) і не більше 30 відсотків яскравості :shuffle:
Також можете запустити нвідіа апп, або краще темну тему віндовс для наглядності, там будет видно наскільки все добре чи погано)
StTechnik
Member

TypStar: 06.09.2026 15:40і в комфі дають перевірити екран на їхньому ПК?
Я брал в Комфи. Без лишних разговоров - вывезли, распаковали, я врубил в него свой ноут по USB-C - и все проверил. Ни стоило ни сколько. Базовая процедура.
9005
Junior

sdbndfgn: 06.09.2026 17:08Вітаю! Підкажіть, будь ласка, дешевий IPS 4k екран на 27" 75Гц+. Потрібен для роботи з текстом і офісними програмами. Без колонок, півота, юсб. Тіки hdmi/dp і якісний екран.
Samsung LU28R550 на ОЛХ 5-6 тыс грн, он 60 гц но это никак не мешает работе.
Ответить