Path of Exile

Игры для ПК, консолей и прочих платформ
Ответить
Автор
Member

divinity: 03.09.2025 21:23 Геральт
Дивно чути взагалі, бо 2 частина це все "найкраще", що було в ruthless - немає крафту (вже потрохи додають), немає бенчу де можна накрафтити фіз дамаг/резіст на шмотки, дроп-онлі геми, а не купівля у вендору, золото теж в рузлес спершу додали, не було мувабілок, зараз додали спрінт кривий. POE - це гра про ендгейм, де прокачка сюжетки це навіть не 0.01% всього контенту.

Який лут фільтр і "бігав до 6 рівня". Це як сказати що запустив Dark Souls і не пройшов пролог де тебе вбиває перший туторіал босс. Сапорти ніяки, ну да, бо це перші 15 хвилин з сюжетки на 20-25 годин. Дійсно, чого зразу не дають топові сапорти?

Перс в POE2 рухається за інерцією, треба звикнути, таке управління, щоб можна було і атакувати, і муватись водночас.
В ендгеймі мені дадуть редактор луту? Навряд. Так само доведеться в блокнотику правила набивати. І навіть на лоу-лвл вже стикався з браком місця в рюкзаку, тобто фільтр вже потрібний.

Макс рівень в POE1 здається 100. В камапанії 75-76. Оті 25 перкопойнтів може й будуть помічні, але особливої погоди не зроблять. Про які 99,99% контенту в ендгеймі мова, не ясно. Моби ті самі, карти, а точініше шматки карти, фактично ті самі. Ну, шмотки може там якісь і падають, але то таке. Камінчик качається, так його і в кампанії качати можна.

Рухатись і атакувати і так можна було б, бо атака на ПКМ, а рух на ЛКМ. А вони щось таке придумали...

Загалом, можна було б побігати, гра не погана. Але особливо від першої не відрізняється. Навіть більш казуальна стала. Не треба думати над кольором гнізд, наприклад. То якщо я правильно зрозумів за ті 6 рівнів.
destructX
Member

Геральт: 04.09.2025 16:44
divinity: 03.09.2025 21:23 Геральт
Дивно чути взагалі, бо 2 частина це все "найкраще", що було в ruthless - немає крафту (вже потрохи додають), немає бенчу де можна накрафтити фіз дамаг/резіст на шмотки, дроп-онлі геми, а не купівля у вендору, золото теж в рузлес спершу додали, не було мувабілок, зараз додали спрінт кривий. POE - це гра про ендгейм, де прокачка сюжетки це навіть не 0.01% всього контенту.

Який лут фільтр і "бігав до 6 рівня". Це як сказати що запустив Dark Souls і не пройшов пролог де тебе вбиває перший туторіал босс. Сапорти ніяки, ну да, бо це перші 15 хвилин з сюжетки на 20-25 годин. Дійсно, чого зразу не дають топові сапорти?

Перс в POE2 рухається за інерцією, треба звикнути, таке управління, щоб можна було і атакувати, і муватись водночас.
В ендгеймі мені дадуть редактор луту? Навряд. Так само доведеться в блокнотику правила набивати. І навіть на лоу-лвл вже стикався з браком місця в рюкзаку, тобто фільтр вже потрібний.

Макс рівень в POE1 здається 100. В камапанії 75-76. Оті 25 перкопойнтів може й будуть помічні, але особливої погоди не зроблять. Про які 99,99% контенту в ендгеймі мова, не ясно. Моби ті самі, карти, а точініше шматки карти, фактично ті самі. Ну, шмотки може там якісь і падають, але то таке. Камінчик качається, так його і в кампанії качати можна.

Рухатись і атакувати і так можна було б, бо атака на ПКМ, а рух на ЛКМ. А вони щось таке придумали...

Загалом, можна було б побігати, гра не погана. Але особливо від першої не відрізняється. Навіть більш казуальна стала. Не треба думати над кольором гнізд, наприклад. То якщо я правильно зрозумів за ті 6 рівнів.

Суть гри це пройти якомога глибше по атласу, вбиваючи уберів та закривати найвищий тір мап, експерементуючи з білдом та шмотками. Ти ж їх навіть в очі не бачив, не кажучи про файти з ними. Попутно крафтити, трейдитись, аналізувати та змінювати білди, фармити валюту. Я вже мовчу про косметичну сторону гри. Або про те, шо до найважливіших нодів в гілкі ти як раз і добираєшся ближче до 80+ рівнів.
Ось це можна і потрібно робити в РОЕ. А не "качати камінчіки в кампанії" і казати про потрібність тих чи інших речей :D
Хоча шо я хочу від людини яка аналізує гру по 6 рівням :lol:
Геральт
Member

destructX: 04.09.2025 17:29 Суть гри це пройти якомога глибше по атласу,
По атласу я пройшов кілька нодів і забив. Нічого, абсолютно нічого нового. Все те саме.

З білдом ти не сильно там наексперементуєш, бо дерево не скинеш. Ото хіба що задротити фармити. Якщо ти (чи розробники) думають, що я її буду як онлайнову грати, роками і без перерви на сон, то помилка, не буду )

Це які такі найважливіші ноди, що там аж 80 рівнів до них тягнутись? Тицьни пальцем, пошукаю коротший шлях. Хай буде для відьми, бо нею грав
divinity
Member

Graveworm: 04.09.2025 07:11 Ой, ну не знаю
Теж поганяв трохи в другу частину на безкоштовних вихідних
Якась така духота жахлива, не зайшло
Я і не кажу, що гра топова. Перша частина в 100 разів краща. Але ж пан Геральт мсьє в ізвращеніях, грає в кампанії і в ruthless режимі, тому PoE2 - гра для нього.

Геральт
Все те саме? Ні. Щоб зробити робочим щось, левели дають більше свободи, я вже не кажу про першу частину, де є кластерні джевели. Це як мозаїка, зробити білд, як писати комп програму - ти пишеш, але коли вона стає робочою то прям кайф - все зібралось до купи. Але десь з 95 по 100 можна підняти за 5 пунктів на 40% дамаг чи живку в першій частині, хоча по дереву ти скажеш пару процентів. Все діло, що люди стакають важливі стати і завжди є куди потратити поінти.

А про все те саме можна сказати про будь-яку гру. Мультиплеер шутер - все те саме, стріляєш і все. Дота - все те саме, кожен матч. Скайрім - все те саме - машеш мечем або стрілєш з лука, робиш квести. І т.д. і т.п.
Щоб про гру судити треба хоча б пройти ендгейм, я вже не кажу про уберів, але атлас, контент в атласі, різні механіки. Хоча шо казати, коли тобі подобається кампанія, где дійсно все те саме - всі беруть пару скілів, які дозволяють скіпати її найшвидше, щоб грати у гру нарешті).

Те що фільтр потрібний, так і Diablo 4 він потрібний, але його немає, ти очами непотрібний хлам фільтериш, ото гра, ото контент :laugh: В PoE є Neversink Filterblade, якщо лінь розбиратися (але там все просто) - то качаєш презет - semi-strict, strict і т.п., і граєш. Фільтр - це тупо мастхев, тому що замість того щоб дивитися на 1 предмет сто разів, ти його один раз в фільтрі прибираєш і все. Зекономлений час. Фільтр і в кампанії економить час, але коли ти кажеш що в кампанії закінчуються місце в сундуку... може не треба збирати весь хлам і все таки скачати фільтр? :rolleyes:
Геральт
Member

divinity: 04.09.2025 21:49 Все те саме? Ні. Щоб зробити робочим щось, левели дають більше свободи,
Якої свободи? Там з 85 до 100 експу треба набивати вічність. То рабство, а не свобода.
divinity: 04.09.2025 21:49 А про все те саме можна сказати про будь-яку гру.

Про більшість онлайнових др@чилень так. Сінгл не завжди. Як мінімум карта міняється. Мені оті "треба пройти" нагадує суперечку щодо Kingdoom. Пройшов і думку не змінив. Тут буде те саме, тільки часу займе більше.
D4 пробував. Навіть безкоштовно не грав би, а за гроші тим більше.

На чорта мені той Neversink Filterblade з 10к стрічок коду? Якщо можна написати свій на 100? Ну наклікай мені в тому Neversink Filterblade простий фільтр, який буде лишати броню з енерг(ES)+броня(AR) і буде відсіювати суто ES, суто AR, і Evasion (в будь-якмоу поєднанні). Все, більше нічого. Там же все просто. Зможеш? Але виключно за допомогою того Neversink Filterblade. Бо в блокноті і я можу.
Ясно, що фільтр маст хев. От тільки гра редактора не пропонує. Від слова зовсім. Синтаксис є, а редактора нема.

Так то в POE2 місце закінчилось. Я тим навіть не морочився, бо за пару год аби в гру спробувати. Фільтр то вже потім, якщо раптом релізнуть. І ні, не треба качати чужий фільтр. Бо воно чуже і мені не підходить.
Stamb
Member

Геральт
У filterblade будь які комбінації можна зробити. Це дефакто стандартний фільтер будь якого гравця котрий хоче грати серйозно

Відправлено через 51 секунду:
Ruthless режим грати взагалі без сенсу новому гравцю.
Геральт
Member

Stamb
Та ок, ок. Зліпіть мені простий фільтр з прикладу вище. "Будь-які комбінації", "все просто"...Для гравця, який не хоче грати серйозно )
Бо вже здається 3є спеців про той Neversink згадують, але так робочий фільтр (під просту вимогу) і не надали.
Он навіть скачав POE1, одразу закину фільтр і перевіримо. Заодно час озвучте, скільки зайняло. Ну, можна ще ускладнити. Без логіну в той Neversink Filterblade. Але то вже наступна задачка. З зірочкою.

Сенс SSF Ruthless якраз таки в "автоматичному" відсіюванні хламу і нецікавих механік. Але є проблема, фільтр в Ruthless не ховає предмети. Не працює там "Hide"
Stamb
Member

Геральт
Я зараз не граю пое і спеціально для вас бавитися із фільтром бажання не маю. Пишу що там можна зробити, бо знаю це на власному досвіді.
Геральт
Member

Stamb: 05.09.2025 00:05 Геральт
Я зараз не граю пое і спеціально для вас бавитися із фільтром бажання не маю. Пишу що там можна зробити, бо знаю це на власному досвіді.
Так і я з власного досвіду. Нормальний фільтр під себе лише в блокноті. Той сайт я бачив. І фільтри звідти качав. Воно перевантажене, незручне і не дозволяє робити певні речі. Filtration Fork в поєднанні з Notepad++ найбільш функціонально. Але хотілося б в самій грі.
Graveworm
Member

divinity
Та я знаю, я про те, що поки 2га частина, принаймні механічно, виглядає як солслайк, натягнутий на пережовану першу частину
Якогось відчуття чогось нового не виникає, наче чергове доповнення до першої частини. Хіба що рушій допиляний, але все як в солідолі
Earanak
Member

Качнулся до 91лвла в PoE2, думаю до утра буду уже 93-им, прокачал Атлас весь кроме боссов. Сейчас босс-ветку качаю.
Мне понравилось как они игру изменили с 0.3.0 патчем. В правильном направлении.
Стало меньше фрустрации, меньше духоты, прогрессию ускорили.

Личный топ фишек :
1.) Спринт (прикольно, но ОЧЕНЬ непривычно по началу, но с +30% к Мувспиду сапогами - норм)
2.) Интерлюдии (не нужно проходить компанию два раза до мапок).
3.) Саппорт гемы можно тыкать в несколько скиллов разом.
4.) 4 Акт - неплох. Плюс боссы новые интересные.
5.) Экономику стабилизировали неплохо (на мой взгляд) этим введением Т2-3 валюты.
6.) Сделали более вариативное дерево пассивок.

Пока что у игры три основные проблемы, на мой взгляд :
1.) В PoE1 - Больше контента и вариативности.
Причем что по билдам что по механикам и по эндгейму.
2.) Оптимизация. Просто люто бесит когда у тебя с 165 до 40FPS садиться. (Важное примечание - не всегда, не на всех картах).
Это СИЛЬНО от карты зависит. Т.е у вас может быть МЯСНАЯ карта где просадки всего до 100FPS.
А может быть средняя по плотности карта, но где из-за всратой оптимизации - моментами просадки до 40FPS :mad:
И это у меня 1440p, DLSS-Balance, и все в минимум убитое. Вот карта мясная но простая как выглядит - https://youtu.be/uFqZ42p_M7w
То есть такой вариант карты с этим лесом - держит норм FPS. А бывает прост капец... А ведь у меня билд максимально чувствительный.
Получил микростан который сожрал чарм - умер. Уперся в дерево-лестницу-камень - умер. Влетел неудачно (начал плохо инициацию) - умер.
Не успел разогреться перед файтом (что бы реген был максимальный) - умер. Провтыкал сильную тычку - умер.
И вот бесит эта неравномерность когда на одной карте у тебя просадки до 120FPS а на другой до 40-50FPS.
Особенно когда ты бежишь делириум+бричь+100% пак сайз какой нить и на карте графически тяжелой.
3.) Унылый Атлас, ну это из первого пункта вытекает. Во первых он быстро прокачивается. Во вторых там мало вариативности. Это небо и земля относительно ПоЕ1.

Игре еще несколько лет расти до ПоЕ1, по наполнению и механикам. Там ведь ты строишь город, отправляешь корабли по торговле, качаешь гильдию воров для налётов и одеваешь их, копаешь шахту, и Атлас у тебя огромный, плюс боссов и проходок к ним тонны... Ты можешь часов 300+ херачить. А тут уже на 80-100 часу - ты понимаешь что всего этого нету. И делать в игре - нечего. Ну будешь ты этого несчастного убер босса душить, а че толку то. Грусть. Но. Основа POE2 мне очень нравится. Бодрая.

И да, дисклеймер :
Я в ПоЕ1/ПоЕ2 - Новичок. Сыграл только 4 лиги (2 ПоЕ2, 2 ПоЕ1).
Игры поверхностно щупал, доходя конечно до убер-боссов но не сказать что с легкостью.
Так что этот отзыв от среднестатистического подпиваса а не задрота и экспертного эксперта.

Играю на этом билде сейчас :
https://mobalytics.gg/poe-2/builds/arc- ... er-peuget2
+
https://www.youtube.com/watch?v=qIJt-K9GLtE

Для его работы нужно ~25 Диванов или ~1400 Экзальтов. Не сильно дорогой билд.
divinity
Member

Earanak
у тебе ввімкнений Screen shake? Це ж найублюдніша настройка в грі) А взагалі на 4090 ще й просадки бувають? :lol: Без звуку зовсім граєш, навіть фільтра предметів? Я знаю що так фпс буває до 1.5 рази вище, але я би без звуку фільтру взагалі не грав, та і без звуків гри теж.
І ще щоб менше вмирати - це не білду проблема, це гір. Хороший гір - ти не вмираєш. Поганий - вмираєш.. Рекомендую поставити значення хп/щита щоб бачити що тебе і наскільки пробиває, а не так що ти не бачиш взагалі.

Я граю на 6600, у мене в першій грі 140-165 фпс з просадками до 100... а в другій версії 80-90 фпс з просадками до 60, може і менше буває, я в другу версію мало граю. Але я без масштабування, бо мене бісить воно, може на NVidia норм, але мило бачити не можу на FSR.

А взагалі в PoE думаю будь-яке залізо буде просідати коли в тебе на мапі буде 10000 рарних мобів (в PoE1 можна так зробити). Я знаю що групи грають на Nvidia Cloud Gaming, щоб не викидувало на таких мапах, коли в паті 6 рил і еффекти всіх тормозять твій пк.

Я сам в соло тільки граю, ненавиджу паті в принципі. Одиночна гра - ван лав.
Earanak
Member

divinity: 09.09.2025 08:32 Earanak
у тебе ввімкнений Screen shake? Це ж найублюдніша настройка в грі)
А взагалі на 4090 ще й просадки бувають? :lol:
Во блин ! А у меня был включен Screen Shake. Спасибо, отключил :up:

Да. На некоторых мапках сильно проседает. Причем конкретно на определенных локациях.
Там, поле фермерское с высокой 'кукурузой', замок где вокруг штормит море, и где поляна-лес.
То есть, есть карты где ты дуешь пак-сайз на 1005000 мобов - и все норм. А есть карты где именно от локации проседает.

Особенно когда 2-3 Брича одновременно открываю (из одного в другой перехожу) и на Т15 мапках у меня +100% Пак-Сайз накручен.
Когда весь экран в мобах. Но даже не всегда когда прям много мобов. Вот например, нажал F1 что бы глянуть FPS, так как почувствовал просадки...

Как видно - Процессор в шоке, выдает 16-18мс на просчет кадра.
Я проверил, на всякий. Игра юзает только CCD#0 с X3D кэшом :dontknow:
И это у меня еще проц разогнан, fMAX +200, Курва, и Скаляр х10, т.е он в игре бустит CCD#0 до 5.6+ ггц.
А видеокарта, как видно - отдыхает, и способна выдавать 3-4мс (1000/3 = ~250-300FPS).
divinity: 09.09.2025 08:32 Без звуку зовсім граєш, навіть фільтра предметів?
Я знаю что там есть звук дропа вкусняшек ;) Играю с ЛутФильтром но без звука.
Я играю с открытой картой на весь экран и если где то что-то выпадает я этот значок вижу на самой карте.
Даже если что-то упало далеко за экраном.
divinity: 09.09.2025 08:32І ще щоб менше вмирати - це не білду проблема, це гір.
Хороший гір - ти не вмираєш. Поганий - вмираєш..
Да я уже понял, я уже скоро 96-ым лвлом буду, у меня все резко лучше стало с гиром и выживаемостью.
Правда теперь Item Rarity нехватает, будто бы +26% мало, переодеваюсь в +100%
divinity: 09.09.2025 08:32 Рекомендую поставити значення хп/щита щоб бачити що тебе і наскільки пробиває, а не так що ти не бачиш взагалі.
Да, тоже поставил, спасибо за подсказку. У меня 3100хп и 7300 Щита, плюс этот сумасшедший реген.
Реген за счет этого уник камня Undying Hate + Sacrifice Blood. В общем, третий Симулякр я живу без особых проблем теперь.
Раньше я сдыхал даже на первом :D Сейчас могу сдохнуть в основном если 'Чарм' на защиту от стана закончился (0/2) и меня окружили мобы и держат в стаггере.

divinity: 09.09.2025 08:32Я граю на 6600, у мене в першій грі 140-165 фпс з просадками до 100... а в другій версії 80-90 фпс з просадками до 60, може і менше буває, я в другу версію мало граю. Але я без масштабування, бо мене бісить воно, може на NVidia норм, але мило бачити не можу на FSR.
У меня в первой части вообще никаких проблем с фреймрейтом не было.
divinity: 09.09.2025 08:32А взагалі в PoE думаю будь-яке залізо буде просідати коли в тебе на мапі буде 10000 рарних мобів (в PoE1 можна так зробити). Я знаю що групи грають на Nvidia Cloud Gaming, щоб не викидувало на таких мапах, коли в паті 6 рил і еффекти всіх тормозять твій пк.
Да я уже понял это )) И смирился.
divinity: 09.09.2025 08:32Я сам в соло тільки граю, ненавиджу паті в принципі. Одиночна гра - ван лав.
:up:
Earanak
Member

UPD - Уже третьего перса до 96лвла прокачал (Ведьма, Монах, Лучница).
И вот на Лучницу накопил на Хэдхантер, и просто афигел от того что на экране происходит порой :lol:
Если я жаловался на просадки до 40FPS, то теперь когда вижу 10FPS не особо то и удивляюсь.
Причем игра часто начала вылетать на 10FPS, просто виснет и закрывается.
Помогло переключение с DX12 на Vulkan, так хоть при тех же 10FPS не вылетает :laugh:
Геральт
Member

Path of Exile: Keepers of the Flame Content Reveal
Earanak
Member

Смотрю в след лиге PoE2 обещают завезти оптимизации. Якобы вплоть до +50% при определенных раскладах.
Что-ж, просадки до 45FPS в лейтгейм бричах вместо 30FPS - уже неплохо :laugh:
alumem
Member

Earanak
такой оптимизон завели что местами стало даже хуже ГАГА
Technomancer
Junior

Геральт: 08.01.2025 12:40 Чим більше граю, тим більше дивуюсь, що ж гравці в тому фільтерблейді фільтрували. :dontknow:
Синтексис лут-фільтру не вміє в ключові атрибути (сила/інта/спритність), тому доводиться фільтрувати по похідних (BaseArmour, BaseEvasion, BaseEnergyShield).
Але і там засада: фільтр не вміє в комплексні правила з and, по-типу:
BaseArmour >0 and BaseEnergyShield >0.
Тому доводиться писати кілька правил на той самий тип айтема. Але і там є нюанси.

Таке враження, що крім феєрії шрифтів/фонів/звуків більше нічого нікому не треба. :-/
До речі, там з'явився оператор Import, і отакі комплексні фільтри можна було б організувати набагато елегантіше з опціональним підвантаженням потрібних "бібліотек" для різних класів/режимів тощо. А не вивалювати простині на 10к стрічок.
Спробуй ось цей https://demonfilter.com/
Ответить