Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)

Разговоры обо всем
Ответить
Автор
Member

бачив на сонячні станції ставлять такі акуми https://solu-sun.fr/5208-batterie-lithi ... 0-dod.html
Weco 5k-xp-eu
der_meister
Member

скажите, а как долго можно хранить аккум лифепо, заряженным на 90%? что говорят производители?
Hotspur
Member

der_meister: 28.02.2025 09:33 скажите, а как долго можно хранить аккум лифепо, заряженным на 90%? что говорят производители?
зберігати при 70-75%. розряджати заряджати раз в 6-9 місяців
1985god
Member

Мій монітор нажаль має вбудований блок живлення і працює тільки від чистого синусу :spy: АОС 32

Відправлено через 1 хвилину 8 секунд:
Hotspur: 28.02.2025 10:33
der_meister: 28.02.2025 09:33 скажите, а как долго можно хранить аккум лифепо, заряженным на 90%? что говорят производители?
зберігати при 70-75%. розряджати заряджати раз в 6-9 місяців
Пропнуєш спеціально розряджати ? Я думаю як з заводу ( з сша ) приїхали так нехай і лежать , навіть не розпаковував.
Hotspur
Member

Народ вже весна 2025. Дожили :gigi: :beer:. Всіх вітаю :D . Через супер теплу погоду апокаліпсису не було і це добре :beer: тепер готуємось до літніх блекаутів

1985god: 01.03.2025 00:25Пропнуєш спеціально розряджати ?
на 10-20% можна. повністью мені лениво
murzik
Member

Hotspur: 01.03.2025 08:20Народ вже весна 2025. Дожили . Всіх вітаю

потужний вчора такого наробив....цікаво скільки мільйонів ще виїде з понеділка. а хто залишиться саперну лопату проти дронів кабів танків
Держдеп США припинив фінансування відновлення енергосистеми України, — NBC News

Hotspur
Member

murzik: 01.03.2025 10:36потужний вчора такого наробив
ні. все логічно. подивимось що буде до кінця березня

Відправлено через 4 хвилини 7 секунд:
murzik: 01.03.2025 10:36а хто залишиться саперну лопату проти дронів кабів танків
а ще хто буде годувати 1 000 000 рообітників в сша без замовлень ЕС. он продажі тесли впали на 45%. ти не там дивишся
Hotspur
Member

Ваньок сьогодні написав в себе в телеграмі що він прогнозує обстріли енергетики і проблеми з нею
murzik
Member

Hotspur
як і минулого року після опалювального сезону
бо договорняк...
1985god
Member

murzik: 04.03.2025 19:14 Hotspur
як і минулого року після опалювального сезону
бо договорняк...

Україна прокачує в рік російської нафти на 6 млрд доларів :eek: (рф заробляє на цьому 6 млрд доларів рік), а Україна від рф заробляє 150 млн чи більше … а до 2025 перекачували газ.

Відправлено через 2 хвилини 48 секунд:
Виявляється не потрібні там повербанки на фронті, вони беруть зарядні станції , так що повербанки може хіба розетка продає :spy:
Hotspur
Member

як продавати не сильно якісні станції по ціні ТОПа :weep:
odessitmws
Member

1985god
Прокачивает для кого? для Европы которая нам в том числе помогает с топливом
Hotspur
Member

1985god: 04.03.2025 23:49Виявляється не потрібні там повербанки на фронті, вони беруть зарядні станції , так що повербанки може хіба розетка продає
все потрібно. хтось замість павербанку бере станції
fludimir
Member

Бесполезная в последнее время система с инвертором и двумя аккумами DC-House переехала на балкон и вероятно там и останется, балкон закрытый но хорошо освещаемый солнцем - какие меры стоит принять чтобы ничего плохого не произошло от перегрева? Достаточно просто чем то прикрыть аккумы от прямого солнечного света?
Hotspur
Member

fludimir: 13.04.2025 22:35какие меры стоит принять чтобы ничего плохого не произошло от перегрева?
закрити тканиною не темною від сонця. все
fludimir
Member

именно так и сделал, ну и ок
1985god
Member

Hotspur: 12.04.2025 22:08

як продавати не сильно якісні станції по ціні ТОПа :weep:
Та то ясно , то все відкати , ви прописуєте в умовах тендеру прозоро такі характеристики щоб тільки ми пройшли, а ми вам відкат, знаєм таке. Але блін якщо вже ти така пaскуда що береш відкати на товарах для військових то хоч товари поставляй нормальні хороші справжні якісні . А тут подвійна падлюка мало того що відкати так ще й лайно повне. Це бізнес на крові , навіть не знаю хто краще барига що наркоту продає чи такий … . Чого гріха таїти сам працював в контроці, яка постачала військовим різні штуки , але совість не витримала не зміг довго працювати , пішов. Хоча все в нас було 100% чесно , купили за 70 , те що в роздріб продається по 100 і продали по 120 . Ну таке .

Відправлено через 8 хвилин 19 секунд:
Hotspur: 13.04.2025 12:25
1985god: 04.03.2025 23:49Виявляється не потрібні там повербанки на фронті, вони беруть зарядні станції , так що повербанки може хіба розетка продає
все потрібно. хтось замість павербанку бере станції
Знайшов кому віддав
спойлер
IMG_0825.jpeg
Підозрюю мій запас 12Вольт 100А power queen теж туди піде якщо літо пройде без відключень. Правда що вони з ним робитимуть , віддати просто щоб віддати , щоб хтось в особистих цілях дома використовував не хочеться . Тому і є дилема складна проблема як задонатити за призначенням , щоб воно там було потрібне , а не в кращому випадку пилилось десь на складі , а в гіршому було віднесено в ломбард і гроші пробухані .

Відправлено через 2 хвилини 56 секунд:
fludimirсистема 24 Вольта ? Інвертор якщо не ір67 я б на балкон не ставив , я не впевнений що балкон прям герметичний , а так я б картонкою накрив чи в рідну картону коробку . Ну я сподіваюсь морозу вже не буде тим більше на рівні балконуб бо всі знають що акб мінус не люблять

Відправлено через 6 хвилин 13 секунд:
odessitmws: 13.04.2025 12:02 1985god
Прокачивает для кого? для Европы которая нам в том числе помогает с топливом
ну якщо так говорити то і російські заводи сталелитійні на російській сировині нехай в європі працюють адже нам європа інколи дає зброю
спойлер
а що всі вигідно всі в долі і Європа отримує дешеву нафту і дешевий метал , і ми від європи паливо і пару танків пару гаубиць і москалі мають за що на голови нашим солдатам каби скидати і війну везти і по мирняку лупити. Все красиво вигідно всім , тільки кількість могил на нашій землі росте весь час . А взагалі нащо ті санкції? Он Європа нам допомагає то треба їм дозволити в росії купувати все , на те вона й війна - рушій економіки за рахунок ВПК. Може як знімуть санкції з рф то нам і америка почне більше допомогати :gigi: ( у вас така логіка ? )
Hotspur
Member

1985god: 14.04.2025 23:29Ну я сподіваюсь морозу вже не буде тим більше на рівні балконуб бо всі знають що акб мінус не люблять
нічого їм не буде від невеликого - якщо вони не працюють :shuffle:

Відправлено через 56 секунд:
1985god: 14.04.2025 23:29Правда що вони з ним робитимуть , віддати просто щоб віддати , щоб хтось в особистих цілях дома використовував не хочеться . Тому і є дилема складна проблема як задонатити за призначенням , щоб воно там було потрібне , а не в кращому випадку пилилось десь на складі , а в гіршому було віднесено в ломбард і гроші пробухані .
це в технічний якийсь підрозділ треба вони таке люблять

Відправлено через 1 хвилину 11 секунд:
1985god: 14.04.2025 23:29 то хоч товари поставляй нормальні хороші справжні якісні .
перші були зовсім погані. зараз кажуть краще але я розбору новіших не бачив
fludimir
Member

1985god: 14.04.2025 23:29fludimirсистема 24 Вольта ? Інвертор якщо не ір67 я б на балкон не ставив , я не впевнений що балкон прям герметичний , а так я б картонкою накрив чи в рідну картону коробку . Ну я сподіваюсь морозу вже не буде тим більше на рівні балконуб бо всі знають що акб мінус не люблять
12В, але яка різниця для балкону? :)
В мене на цьому балконі багато чого що води боїться, наприклад постійно працююча приточна вентиляція, але ж я тут живу та слідкую, ну й взагалі вірогідність що балкон протече така ж як що сусіди зверху кімнату затоплять. А щодо морозів то всю зиму пройшло норм, -5 може й було на аккумах але це наче ок.
1985god
Member

Хтось радив хороші токовимірювальні кліщі ,на тлі розгляду закону про мито хочу встигнути замовити
Ответить