Забудьте уже эти 1080р , да и 24" такое себе сейчас, сейчас нормальный минимум это 27" 2к, а всё что ниже то для киберкотлет.wladislawolk1: ↑ 14.05.2026 22:45Вітаю
Цікавить порада з підбору монітору.
Хочу переїхати або на 24 дюйми fullhd, або ж стрибнути на 27 2k(хоча поки сумніви є).
Новости
Последние статьи и обзоры
Выбор монитора
-
Melofon
Member
-
wladislawolk1
Junior
MSI G272QPF E2walkman3000: ↑ 15.05.2026 16:57 покаж шо там в тебе,
Philips 27M2N3501PA
Philips 27B2U3601/00
Gigabyte M27Q3
Asus TUF Gaming VG27AQ5A
Gigabyte M27Q2 QD
Ого, яке мавпування. Дуже зріло.walkman3000: ↑ 15.05.2026 16:57 подивитись як тобі на VA у cad-и, 3d моделювання в них же, інколи екселі/ворди
І чим я викликав таке бажання перекривляти?
Я ніби намагався описати специфіку використання моніка, щоб точніше описати свої побажання.
Ок, дяки, зараз пошукаюwalkman3000: ↑ 15.05.2026 16:57 тут пару сторінок тому десь був власник нового G Pro 27Qi 2026, пошукай
-
walkman3000
Member
я брав би цей, там хоча б контрасту навалилиwladislawolk1: ↑ 15.05.2026 19:15Gigabyte M27Q2 QD
просто скопіпастив твій юзкейс, ніякого мавпуванняwladislawolk1: ↑ 15.05.2026 19:15Ого, яке мавпування. Дуже зріло
-
wladislawolk1
Junior
О, зараз глянув
Asus VG27AQ5A і Gigabyte M27Q2 завезли в комфі, поїду подивлюсь, доки не закрився
Тоді вибачаюсь, але це просто було схоже на кривляння.walkman3000: ↑ 15.05.2026 19:31 просто скопіпастив твій юзкейс, ніякого мавпування
-
Filabatya
Member
Головне на оледіки там не дивіться, бо де один кретит там два 
-
Untegental
Member
Вітання.
Стало питання заміни моніка.
Сценарій використання дуже широкий: робота Да Вінчі, фотошоп та ігри з кіно.
Поточно використовую старенький 60-герцовий Сіменс з Adobe RGB 95+% здебільшого для роботи, а також 120-герцовий Асус для ігор. Фінал існування останнього призводить до необхідності нового.
Хотілося б, щоб новий, можливо, закривав обидва напрямки використання, тобто мав і якусь порядну герцовку і широкий кольоровий простір.
Також хочеться зацінити той всіма нахайплений вау ефект нової вундер-вафлі у вигляді ОЛЕД. А також формат 21\9
Діагональ 34, 1440 по короткій стороні.
Основні питання, які цікавлять.
Наскільки наявна проблема вигорання, в якій перспективі при щоденному використанні годин по 10, з мінімальним набором запобіжних заходів, ця проблема має стати наглядною? 1 рік, 3, 5? Чи більше?
На що загалом краще дивитись при виборі? Я так бачив є різні покоління, на що це здебільшого впливає?
Я бачу, що на бумазі кольоровий простір ширший, ніж у моніка, у якого 7–8 років. Як загалом ОЛЕД в продуктивних задачах?
Стало питання заміни моніка.
Сценарій використання дуже широкий: робота Да Вінчі, фотошоп та ігри з кіно.
Поточно використовую старенький 60-герцовий Сіменс з Adobe RGB 95+% здебільшого для роботи, а також 120-герцовий Асус для ігор. Фінал існування останнього призводить до необхідності нового.
Хотілося б, щоб новий, можливо, закривав обидва напрямки використання, тобто мав і якусь порядну герцовку і широкий кольоровий простір.
Також хочеться зацінити той всіма нахайплений вау ефект нової вундер-вафлі у вигляді ОЛЕД. А також формат 21\9
Діагональ 34, 1440 по короткій стороні.
Основні питання, які цікавлять.
Наскільки наявна проблема вигорання, в якій перспективі при щоденному використанні годин по 10, з мінімальним набором запобіжних заходів, ця проблема має стати наглядною? 1 рік, 3, 5? Чи більше?
На що загалом краще дивитись при виборі? Я так бачив є різні покоління, на що це здебільшого впливає?
Я бачу, що на бумазі кольоровий простір ширший, ніж у моніка, у якого 7–8 років. Як загалом ОЛЕД в продуктивних задачах?
-
wladislawolk1
Junior
Подивився, ось на уцінців комфі стоїть Одіссей 5
Десь коробку загубили
Екран цілий, корпус теж
Класна картинка, але 19к..
.
Кусається
-
Filabatya
Member
то саме дно, там навіть по висоті він не регулюється, є гіга за 20ть така ж де все регулюється і корпус не з алі експрес пластик
-
walkman3000
Member
напряму залежить від того в якому режимі використовувати, багатогодинна яскрава статика в HDR то смертьUntegental: ↑ 15.05.2026 20:16Наскільки наявна проблема вигорання
MSI MPG 341CQR ідеально але він курвед. десь тут був власник такогоUntegental: ↑ 15.05.2026 20:16ОЛЕД, Да Вінчі, 21\9 Діагональ 34, 1440
-
ADv
Member
При выборе 2к олед очень внимательно смотрите на цветовые ореолы на мелком тексте и линиях, это главная проблема таких экранов. Если не замечаете - значит вам повезло и будете наслаждаться всеми плюсами оледов. А вот если замечаете и это раздражает - лучше отказаться от приобретения либо в пользу 4к олед, либо ипс\ва.
-
Untegental
Member
walkman3000
Дивився це відео дякую. Але як зрозумів МСІ ще тільки з'являється на ринку а Асус ще нема навіть.
Малий курвед я так зрозумів буде в будь якому разі на 21\9, мене це влаштовує, головне щоб не сильний вигиб р800.
Стосовно режиму використання, за умов бережного режиму і вмикання HDR тільки під ігри, а яскравість високу тільки в умовно 30% часу. На який термін використання приблизно можна розраховувати?
Дивився це відео дякую. Але як зрозумів МСІ ще тільки з'являється на ринку а Асус ще нема навіть.
Малий курвед я так зрозумів буде в будь якому разі на 21\9, мене це влаштовує, головне щоб не сильний вигиб р800.
Стосовно режиму використання, за умов бережного режиму і вмикання HDR тільки під ігри, а яскравість високу тільки в умовно 30% часу. На який термін використання приблизно можна розраховувати?
-
FirstTDM
Member
Разумно... логично... работать в SDR под виндой (у меня, например, 27% яркости для работы), а HDR только под игры/видео - имхо, прогнозируемое время нормальной работы будет не менее 5 лет... справедливости ради - никто точно не знает, т.к. новым матрицам всего лишь 1-2 года и что будет завтра - не совсем понятно... но нет никаких предпосылок к тому, что будет "смерть" монитору - гарантия и так 3 года, ну и 5 лет - это вполне нормальный расчетный срок, если не жарить по максимуму HDR в режиме 24/7...Untegental: ↑ 15.05.2026 21:17Стосовно режиму використання, за умов бережного режиму і вмикання HDR тільки під ігри, а яскравість високу тільки в умовно 30% часу.
-
walkman3000
Member
Untegental мсі вже продається, тут був власник з телемарту здається. там курва R1800
, для ген5 це мінімум, враховуючи новий техпроцес та фічі oled care. статика на яскравості більше 80 ворог
на гарантійний точноUntegental: ↑ 15.05.2026 21:17На який термін використання приблизно можна розраховувати?
-
Melki
Member
моя видюха не загнулась, а кошелёк это да, тут у каждого свойwladislawolk1: ↑ 15.05.2026 14:33Та ну, моя відюха і гаманець загнуться від такого.
они там сейчас так сову на глобус натягивают своими технологиями, что по итогу, картинка стала в разы лучше, а видюха не так прям чтоб на колени упала больше чем она была на них
Асус при прочих равных, всегда всё дешевле, чем у конкурентовwladislawolk1: ↑ 15.05.2026 14:33щось раціональне можна послухати
нравится? - бериwladislawolk1: ↑ 15.05.2026 20:23Класна картинка
не прокусит - один раз живёмwladislawolk1: ↑ 15.05.2026 20:23Кусається
всегда выбирайте 4кADv: ↑ 15.05.2026 21:11При выборе 2к олед
оно не так работает и сроки пока не известны - ориентируйся на гарантиюUntegental: ↑ 15.05.2026 21:17 за умов бережного режиму і вмикання HDR тільки під ігри, а яскравість високу тільки в умовно 30% часу. На який термін використання приблизно можна розраховувати?
-
Striker
Member
Читав колись відгуки, що в іграх і фільмах різницю важко побачити між 4к і 2к, або вона не така значна. Точно завжди 4к?Melki: ↑ 15.05.2026 22:28всегда выбирайте 4к
-
FirstTDM
Member
Это сказки - на 32" мониторе разница 2К vs 4К однозначно видна... аналогично очень видна разница на ТВ от 55" и выше...Striker: ↑ 15.05.2026 23:41Читав колись відгуки, що в іграх і фільмах різницю важко побачити між 4к і 2к, або вона не така значна.
Да!Striker: ↑ 15.05.2026 23:41 Точно завжди 4к?
-
Melofon
Member
Зачем всегда? Всё зависит от диагонали, если это 27" то вполне хватит и 2к но при этом фпс в играх будет куда шустрее, а вот для 32" или выше то тут конечно уже 2к не так хорошо смотрятся пиксели и тут уже 4к оправдывает своё разрешение и затраты на его требования, даже учитывая всякие апскейлинги.Melki: ↑ 15.05.2026 22:28всегда выбирайте 4к
Не точноStriker: ↑ 15.05.2026 23:41Точно завжди 4к?
-
Melki
Member
2к не юзал, не знаюStriker: ↑ 15.05.2026 23:41що в іграх і фільмах різницю важко побачити між 4к і 2к
с фильмами вообще засада, не смотрю я их, особенно качественные
-
Filabatya
Member
10років на 32 2к тепер 32 4к різниця є і замітна. В ютубі теж відчутно, якщо 4к відос поставити в 2к на 4к панелі, не треба сцатися 4к: 9070, 5070 в перформансі і пошумів 
-
FirstTDM
Member
OLED vs IPSwladislawolk1: ↑ 15.05.2026 14:33Не обов'язково, щось раціональне можна послухати, гроші за подивитися не беруть