Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
Entar
Member

Повідомлення

alumem: 06.04.2026 16:17
Striker: 06.04.2026 16:12Не знаю як там у крутих користувачів з 4к моніторами та ВК "ада" та "блеквелл", на моїй 3060 і моніторі 2560x1080,у hogwarts i last of us, різниця між длсс кваліті і длаа колосально ріже очі в мерехтінні на сітках, драбинах, дверях, краях об'єктів. Я краще знижу в моїй персональній ситуації налаштування , але залишу натив+длаа, картинка виглядає значно ціліснішою.
ну тут еще вопрос с каким пресетом он играл, он же не уточняет
Ну у меня в том же AS Shadows в который я на своей 4070 не смог бы комфортно играть на максималках (ибо 40 фпс), с dlss качество и фреймгеном все нормально.
Может все-таки длсс действительно настолько лучше фср
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Striker: 06.04.2026 16:12Так це на статичній картинці. А в динаміці?
А в динаміці перевага DLSS над нативним рендерингом ще більша.
FirstTDM
Member

Повідомлення

Striker: 06.04.2026 16:16Ви ж розумієте, що оце фото ніфіга близького не має з реальністю? Я також намагався фоткати, і в мене також на фото IPS такий же засвічений, але вживу такого немає, вживу просто чорний.
Я уже прошел этот этап - у меня рядом стояли для работы/игр 4К 32" Dell UltraSharp и 4К 32" MSI QD-OLED и я всё увидел вживую на фото, видео, интерфейсах... разница в черном цвете в пользу оледа ошеломляющая - спорить тут не очем.

Кстати, если смотреть фильмы/сериалы/мультики без HDR то разница не такая уж и большая, но при работе с фото и в играх с HDR - разница колоссальная.

https://www.reddit.com/r/OLED_Gaming/co ... g_an_oled/

Отправлено спустя 43 секунды:
alumem: 06.04.2026 16:19ваше фото? на ips в левом верхнем углу жуть, там и глоу и завет
Реддит

https://www.reddit.com/r/OLED_Gaming/co ... e_changer/

Отправлено спустя 50 секунд:
Entar: 06.04.2026 16:18Ну вот и я рассчитываю на такой эффект
Такой и будет - Вау! :super:

Если, конечно, правильно настроить монитор/ТВ и освещение в комнате.
alumem
Member

Повідомлення

Entar
https://www.reddit.com/r/OLED_Gaming/co ... xperience/
вот кстати пример тандема)
Entar
Member

Повідомлення

FirstTDM: 06.04.2026 16:24 Такой и будет - Вау! :super:

Если, конечно, правильно настроить монитор/ТВ и освещение в комнате.
О чем именно речь? Оно разве с коробки не ок?

К слову об освещении. По ряду причин задумываюсь о его улучшении... у меня сейчас обычные LED "люстра" (представляющая собой плоский светильник радиусом 30-40 см со светодиодами). Я так подозреваю / ощущаю что глазам от этого не идеально. Видел в инстаграмме тренд на "нижнее освещение"... Такое более приглушенное и уютное.

Відправлено через 28 секунд:
alumem: 06.04.2026 16:30 Entar
https://www.reddit.com/r/OLED_Gaming/co ... xperience/
вот кстати пример тандема)
Жестячок
FirstTDM
Member

Повідомлення

Entar: 06.04.2026 16:34О чем именно речь? Оно разве с коробки не ок?
Хм... вынули из коробки и включили - всё Ok!

Но теперь надо свежую прошивку залить, дрова под винду, цветовой профиль, настройки в самом мониторе (см. RTINGS)... в общем - картинку можно улучшить и сделать "правильной"
Melki
Member

Повідомлення

Entar: 06.04.2026 16:35Оно разве с коробки не ок?
оно с коробки тебе даст такой "ВАУ" что ото всё что описал FirstTDM ты вспомнишь недели через две, когда осознаешь, что других "качественных" экранов не существует
Alexsandre93
Member

Повідомлення

Привіт всім, підскажіть як бути, вчора удачно подох мій самс ж5 на 27(2к). Тепер я в думах, чи брати такий самий за 7к, є біля мене g5 34 (4к). В наявності 3080 на 10 і 13600кф. Ігри в основному щось типу факторії, доти, харстоуну. Чи варто лізти в більшу діагональ, поділіться опитом.
Zakarul
Member

Повідомлення

Народ, всем привет!
Посоветуйте монитор бюджетный для ps5 с динамиками. Ну я так понимаю минимум этот 2к разрешение + 120 - 140 герц. Цена Не больше 10.000грн. Может кто что посоветовать?

Пока что мониторю что-то типа ACER Nitro XF273UF3bmiiprx
Entar
Member

Повідомлення

Alexsandre93: 07.04.2026 10:44Ігри в основному щось типу факторії, доти, харстоуну. Чи варто лізти в більшу діагональ, поділіться опитом.
Люблю факторіо, особливо з модами angel+bob/pya.
Щодо діагоналі - тут багато залежить від ваших особистих особливостей. Коли я взяв 32" вперше мені здалося що круто, так багато місця. Але потім я стикнувся з незручністю, і потім коли пересів назад на 27" 2к - то все набагато краще.
alumem
Member

Повідомлення

Alexsandre93: 07.04.2026 10:44Чи варто лізти в більшу діагональ, поділіться опитом.
не стоит
Alexsandre93: 07.04.2026 10:44Привіт всім, підскажіть як бути, вчора удачно подох мій самс ж5 на 27(2к). Тепер я в думах.
g5 который на va?
Alexsandre93: 07.04.2026 10:44є біля мене g5 34 (4к)
за 4к может и стоит

Zakarul: 07.04.2026 12:31Пока что мониторю что-то типа ACER Nitro XF273UF3bmiiprx
Все бюджетки это рулетка с битыми пикселями с засветами и глоу.
желательно выбирать те модели на которые есть обзоры с замерами
Alexsandre93
Member

Повідомлення

alumem: 07.04.2026 12:58
Alexsandre93: 07.04.2026 10:44Чи варто лізти в більшу діагональ, поділіться опитом.
не стоит
Alexsandre93: 07.04.2026 10:44Привіт всім, підскажіть як бути, вчора удачно подох мій самс ж5 на 27(2к). Тепер я в думах.
g5 который на va?
Alexsandre93: 07.04.2026 10:44є біля мене g5 34 (4к)
за 4к может и стоит

Zakarul: 07.04.2026 12:31Пока что мониторю что-то типа ACER Nitro XF273UF3bmiiprx
Все бюджетки это рулетка с битыми пикселями с засветами и глоу.
желательно выбирать те модели на которые есть обзоры с замерами
Іпс, і 4к то розширення :gigi: . Чи зручно буде з 3080 на при такій роздільній здатності.
Сорі не глянув у мене був іпс, ва брати не хочу. Є мсі 31 іпс, 4к. Все в ціні біля 10000.
Striker
Member

Повідомлення

Entar: 07.04.2026 12:46Щодо діагоналі - тут багато залежить від ваших особистих особливостей. Коли я взяв 32" вперше мені здалося що круто, так багато місця. Але потім я стикнувся з незручністю, і потім коли пересів назад на 27" 2к - то все набагато краще
А що за незручність, якщо не секрет? Пересівши з Full HD 23.8" на 2к 27" в мене був більший ефект "вау", ніж від OLED. :rolleyes: А от як з 32" - вже питання. Бо здається, що сильно близько для такої діагоналі, щоб все вловити очами.
alumem: 07.04.2026 12:58Все бюджетки это рулетка с битыми пикселями с засветами и глоу.
Не тільки бюджетки. Я останній раз думав купити нахвалений Dell IPS 2к, здається за 16к грн, то також перечитав купу відгуків на Reddit і т. д., і багато негативних відгуків, навіть з 3-го разу людині попадався екземпляр з засвітами. Тому плюнув і взяв OLED в 2 рази дорожче, щоб не гратися з засвітами.
alumem
Member

Повідомлення

Alexsandre93: 07.04.2026 13:45Чи зручно буде з 3080 на при такій роздільній здатності.
ну для фактории доты и хс точно хватит) а вот с ААА около новинками будут проблемсы
Alexsandre93: 07.04.2026 13:45Сорі не глянув у мене був іпс, ва брати не хочу
ва и не предлагаю, просто спросил ибо этих самсунгов на g5 море, я б вообще бюджетные самсунги не брал
Entar
Member

Повідомлення

Striker: 07.04.2026 13:49 А що за незручність, якщо не секрет? Пересівши з Full HD 23.8" на 2к 27" в мене був більший ефект "вау", ніж від OLED. :rolleyes: А от як з 32" - вже питання. Бо здається, що сильно близько для такої діагоналі, щоб все вловити очами.
Доводиться вертіти головою більше, те що ближче до края монітору видно гірше (але в мене зір поганий тому так). 27" мені оптимально. Можливо для людей з хорошим зором все ок і на 32.
FirstTDM
Member

Повідомлення

Можно легко запутаться в этих поколениях панелей :)

На сегодня Samsung использует термин "Penta Tandem" для всех панелей "5-го поколения" - ну вот значит надо так их и называть, например у MSI это будут модели:

QD-OLED Penta Tandem™ Modelle:

MPG 341CQRDE QD-OLED X36
MAG 341CQPDE QD-OLED X28
MPG 322URDE QD-OLED X24
MAG 321UPDE QD-OLED X24
MAG 272UPDE QD-OLED X24
MPG 272URXDE QD-OLED

А маркетинговые термины для нового покрытия (Darkshield/Blackshield), разработанного самой компанией Samsung, звучат так:

* на Samsung "QuantumBlack", MSI "DarkArmor", Gigabyte "ObsidianShield", Asus "BlackShield Film"
Entar
Member

Повідомлення

FirstTDM: 07.04.2026 17:53 А маркетинговые термины для нового покрытия (Darkshield/Blackshield), разработанного самой компанией Samsung, звучат так:
Я начитался реддита и если ему верить то глянцевое покрытие дает значительно лучшую картинку на оледе чем матовое
FirstTDM
Member

Повідомлення

Entar: 07.04.2026 18:42Я начитался реддита и если ему верить то глянцевое покрытие дает значительно лучшую картинку на оледе чем матовое
Ну как-бы да... скорее всего... дело в том, что большинство QD-OLED мониторов имеет глянцевое или полуглянцевое покрытие - и наоборот: большинство WOLED с матовым покрытием... ну там еще исключения и нюансы - всякие дополнительные антибликовые слои... в общем: важнее всего тип OLED матрицы, а потом уже покрытие...
Cirax
Member

Повідомлення

Striker: 06.04.2026 13:44
Krovatka: 02.04.2026 13:02получается если хочешь делать чистки во время работы, должен сам следить за временем и ждать статуса "готов".
В мене на AORUS FO27Q2 (2к 27") також ніколи ніяких повідомлень не вилазить, тільки сам заходжу в OLED Care і руцями запускаю, коли вже пройшло багато часу. По-факту очистку роблю не кожні 4 години, а може через 6-8 годин. Коротше, також не парюсь і користуюсь так, як мені зручно.

p. s. А що це всі побіжали за 4к OLED'ами? Ціни дійсно зараз гарні, я свій 2к ще за 30к брав, але зараз би все одно дивився на 2к. Бо грати одразу з FSR/DLLS якось сумнівно, якщо у вас не 5080 мінімум.
Я тоже ухватил от жадности 4к гигу. Посмотрел, покрутил, подумал - вернул, и взял 27" 2к.
Striker
Member

Повідомлення

Cirax: 07.04.2026 20:17Я тоже ухватил от жадности 4к гигу. Посмотрел, покрутил, подумал - вернул, и взял 27" 2к.
Який взяли 27"? І що не сподобалось в 4к 32"?
Відповісти