Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)

Разговоры обо всем
Ответить
Автор
Member

murzik: 22.01.2026 14:32люди зараз роблять вигляд, що справляються, але коли ситуація погіршиться ще більше і будуть мерзнути їхні діти, то навіть у виборців потужного виникнуть питання
У січні з Києва виїхали 600 000 людей — Кличко
Уезжают люди, больше ничего не сделать в квартире. Панели не поставишь, скважину для воды не пробуришь.
Кстати по бурению воды тут есть специалисты ?
acm_fan
HWBOT OC Team

EvgeniyK86: 22.01.2026 08:21треба терміново ДБЖ, а все що в описі має підтримку Lifеpo нема в наявності
Поддержка в описании LiFePo4 это обычно чистый маркетинг.
Важно иметь возможность
EvgeniyK86: 22.01.2026 08:21підкрутити
что справедливости ради есть сильно не везде.
В рядовых ИБП расчёт исключительно под свинец (речь про заряд), который не меняется и это не ОК под лиферы.
Годные девайсы закончились ещё осенью, с подключением (с) :dontknow:
OLX и перекупы в помощь, бесполезно что-то искать по официальным сайтам "украинских продуктов" (которые по факту китай-клоны условных мастов).
murzik: 22.01.2026 08:14чому акумулятори DEYE відносно не дорогі?
Обычные батареи. Цены выше средних по рынку (говоря в целом, а не про сегодня), специально под экосистему для тех кто хочет в монобренд. Владельцы инверторов Deye в большинстве своём вообще ничего не понимают в батареях (в идее работы LiFePo4), потому берут готовый продукт и не парятся.
Dubass
Member

Приїхав нарешті Anenji 5 kv48v(може зміню на Anenji 6.2kv48v) , тепер шукаю аккум на 48v від 100 ah, що краще взяти?Весною напевно буду ставити панелі, якщо так і далі буде зі світлом...
EvgeniyK86
Member

acm_fan
А можна приклад годного? І чим цей дбж в якому можна налаштувати усі параметри не ок?
Z440_User
Member

EvgeniyK86 я приклад годного під ваше тз наводив.
Ви ж бюджет нагадайте, потужність та для чого він вам.
А то ща 48В системи під сонце та 10кВт навантаження по 40+ тис.грн будуть радити. :gigi:
1985god
Member

Rain Man: 22.01.2026 00:12 Поднадоели немного такие графики 1.5 есть 4.5 нет. Это дело ещё не колхозил, и дел не имел, но короче планирую завтра собрать и поставить SUN-6K-SG05LP1-EU-AM2-Р и к нему SE F5 Pro-C, панели пока ставить не планурую, чуток попозже.. Какие щадящие настройки на заряд ставить при таком графике, стоит ли обновлять и были ли замечены какие-то улучшения при обновлении прошивки данного пепелаца? Правда как будет кушать пока не в курсе, пара компов, котёл, холодильник..
хороший вибір в інтернеті на ютубі 100 відео по налаштуванню з толкового дивись
спойлер
у нього багато толкового по дейе :super:
і такого багато
спойлер
Відправлено через 11 хвилин 13 секунд:
Dubass а не знаю мені pytes в темі порекомендували, але я ще толком його не розпробував народ массово бере dyness що точно не потрібно брати це deye, ну тема не погана зараз нарадять всього. Дивитися які протоколи підтримує той Anenji і брати таку батарею щоб по інофрмаційній шині з ним спілкувалась, з універсальних pylontech але хтось казав що там пакети і там 15s замість 16s , але протокол у нього еталонний , точніше сам протокол pylontech і є еталоном для інших , але він доооорогий явно не в ціновому діапазоні цього інвертора, тому dyness pytes, а мені довподоби тупі від гольф карів правда скажуть дорого бо $340*2 = 680 + доставка із США за два по 50

Відправлено через 4 хвилини 31 секунду:
Z440_User: 22.01.2026 19:34 EvgeniyK86 я приклад годного під ваше тз наводив.
А то ща 48В системи під сонце та 10кВт навантаження по 40+ тис.грн будуть радити. :gigi:

всі до цього приходять рано чи пізно , тож краще рано ніж пізно втративши по додаткови $ХХХ на кожній сходинці
спойлер
EvgeniyK86
Member

Бюджет ~8000, навантаження ~40-80 Вт (насоси опалення), акумулятор залізофосфат 100Аг 12В вже маю.
Я пам'ятаю ваш варіант - Кулон. Я на ньому зупинявся, знайшов версію під залізофосфат, але очікувати тиждень. В пошуках іще варіантів натрапив на ПНК-12-600. Хоч там не заявлено режим залізофосфату, але є налаштування напруги заряду/розряду/підтримки (це мені сподобалось більше ніж жосткий діапазон у Кулона - 11,8-14,6 В). Тому став розглядати цей варіант. На що пан acm_fan написав що гідні варіанти закінчились у магазинах і треба шукати деінде.
GreenMile
Member

1985god: 22.01.2026 19:59 всі до цього приходять рано чи пізно , тож краще рано ніж пізно втративши по додаткови $ХХХ на кожній сходинці
спойлер
Та нє. Це якщо для будинку з панелями - так, 24В не в тему, а для квартири 24В/3кВт за очі. Ну якщо не нахабніти. Ну і він впустив дуже важливу деталь: багато лед-стрічок і всяких гаджетів: автомобільні зарядні пристрої, маленькі інвертори, чайнички, кавоварочки тощо для фур існують саме під 24В - бортову мережу авто, а не під 48, що не потребує жодних перетворювачів ;) Наприклад, у мене на кухні ще 11 років тому підсвітка робочої зони і стелі була зроблена на лед-стрічці 24В, яка зараз чудово напряму підключена до акумулятора.
Середнє постійне споживання квартири від мережі в мене 500-800Вт (а від батареї так в половину менше), максимум, що може додаватись від батареї - чайник на 2кВт, що вкладається в 3кВт, то ж 48В мені тут не треба, як і більшості міських жителів.
Hotspur
Member

1985god: 22.01.2026 19:59всі до цього приходять рано чи пізно , тож краще рано ніж пізно втративши по додаткови $ХХХ на кожній сходинці
дурниці

Відправлено через 1 хвилину 53 секунди:
GreenMile: 22.01.2026 20:25Середнє постійне споживання квартири від мережі в мене 500-800Вт (а від батареї так в половину менше), максимум, що може додаватись від батареї - чайник на 2кВт, що вкладається в 3кВт, то ж 48В мені тут не треба, як і більшості міських жителів.
абсолютно точно
Z440_User
Member

1985god: 22.01.2026 19:59

всі до цього приходять рано чи пізно , тож краще рано ніж пізно втративши по додаткови $ХХХ на кожній сходинці
спойлер
Ну ви ж не знаєте ТЗ :rotate:

Я теж якось людині розказував що немає сенсу від 12В і треба дивитися на 48В системи.
А виявилося що людина шукала варіант "увімкнув та забув" для котла у дуже літніх батьків. Після чого був взятий кулон на 300Вт і якийсь АКБ (не знаю який) людина задоволена, батьки в теплі.
murzik
Member

Hotspur: 22.01.2026 14:50, до весни 3 тижні
дивно, а по календарю 5.5 тижні :D
acm_fan
HWBOT OC Team

EvgeniyK86: 22.01.2026 18:07А можна приклад годного? І чим цей дбж в якому можна налаштувати усі параметри не ок?
Не ОК цена (её видно) и наличие (сильно не факт). Примеры - туда же. Годное и в наличии - оверпрайс, местами дикий. А говорить про высокие материи (что-то абстрактно годное) в отрыве от цен + наличия смысла ноль.
Вот факты + абстракции, если угодно.
Инвертор "автомобильный" толковый 100 баксов.
Зарядное за 100 баксов можно взять космос-уровня. Я уже молчу про зарядный ток в этом случае (его величину).
За что там ~ 200 отдавать я не представляю. Хайп Ажиотаж :dontknow:
Dubass: 22.01.2026 15:41тепер шукаю аккум на 48v від 100 ah, що краще взяти?
Это (вышесказанное) и сюда прикладывается.
На nkon не просто наличия призматиков нет, а даже весь предзаказ выкуплен (на момент написания поста).
:dontknow:
Поэтому советовать самосбор как-то даже и не получится :-/
Остальное от запросов, бюджетов и сроков (как и всегда).
Интересно что дальше, к весне солнечных панелей не будет? :-/
спойлер
1985god: 22.01.2026 19:59у нього багато толкового по дейе :super:
:lol: толкового? В каком месте? Максимально инфоцыганский скам-канал, как и большая часть укрютуб недоблогеров.
Хуже только пан с двумя буквами Р в названии :gigi:
Z440_User
Member

EvgeniyK86 у мене свинцевий, діапазон 10,5-13,93В. Та LiFePO4 280Ah, питань не має. ;)
Hotspur
Member

Z440_User: 22.01.2026 20:35Я теж якось людині розказував що немає сенсу від 12В і треба дивитися на 48В системи.
люди ідіоти. треба знати власне споживання а не розказувати казки

Відправлено через 39 секунд:
murzik: 22.01.2026 20:40дивно, а по календарю 5.5 тижні
кліматична а є календарна
EvgeniyK86
Member

acm_fan
Треба виходити із нинішньої ситуації по цінам. Колись цей ДБЖ коштував дешевше, але на зараз така ситуація от і шукаю найкраще рішення в цей бюджет. Зв'язка інвертор + зарядне в мене викликає занепокоєння. Струм з розетки завжди буде із зарядного кочувати в інвертор через акумулятор?
На рахунок окремого швидкого зарядного в мене є думки. Але то на літо + покупка більшого акумулятора на 200 Аг, щоб уже крім опалення й інші споживачі живити і все швидко заряджати від генератора. Зараз коштів не вистачає.

Z440_User
Та то ж треба шукати спеціальний акумулятор під нього, щоб через блютуз налаштовувати БМС, щоб вимикала акумулятор вчасно? А я купив простіший залізофосфат, який не можна до 10,5 розряджати. Що було в наявності по доступній ціні те і взяв.
murzik
Member

EvgeniyK86
чим не влаштовує сонячний інвертор MUST ? там є можливість виставити вимкнення по напрузі акумулятора (19 пункт Low DC cut off battery voltage setting)
у мене на ньому лише газовий котел і освітлення, але і сам він їсть 30 Вт в годину
напруги заряду float і т.д. налаштовуєте вручну згідно даних виробника або загальнопрйинятих для конкретного типу акума
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/inve ... ZvDrp.html
торгуватись за бу
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/soln ... ZJeDo.html

але він вміє лише 20А заряд

от не розумію виробника - заряд від панелей може до 60А, а від мережі 20. брєд

інструкція https://electro100.ua/files/attach_file ... E3PQPc76a7
Последний раз редактировалось murzik 22.01.2026 21:17, всего редактировалось 1 раз.
EvgeniyK86
Member

murzik
Навіть не розглядав таке, це взагалі поза бюджетом та іще й з рук. В магазинах нема, або ціна космічна. А які переваги дасть?
Z440_User
Member

У мене споживання від АКБ не перевищує 300-350Вт згідно спостережень за показниками BMS. При чому майже не відчуваємо якихось обмежень (пралка, посудомийка, ел.духовка, 2 теплі підлоги). От реально тільки мікрохвильовки не вистачає. Чайник у нас не електричний.
При наявності мережі постійне споживання 500-1кВт (теплі підлоги + ПК 24/7, що вимикається коли переходимо на АКБ).
Як би мені +/- і кіловатника 12В вистачає як аварійного живлення.

Мої бродіння в напрямку 48В і можливо, колись, дуже не скоро, може навіть ніколи, але то не точно - сонця, пов'язане більше з лінькою ото ходити вручну перемикати I-0-II :shuffle:

Відправлено через 1 хвилину 56 секунд:
EvgeniyK86 у мене він пройшов тест з АКБ Litakala LiFePO4 100Ah, навіть з автоувімкненням після розряду, коли ДБЖ сказав що АКБ пустий і шабашим.
Куди ще простіше за litakala?! :eek:
Він взагалі нічого не каже, і не показує. Там зовсім не smart bms.
EvgeniyK86
Member

Z440_User
Ось такий я купив, тільки мені він в 11000 обійшовся, пише від 12В наче
https://www.motoblok.biz/ua/catalog/150 ... -100a.html
Z440_User
Member

EvgeniyK86 документація пише що автовідключення АКБ на 10,8В. Кулон вимикається на 10,5В. Якби на грані фолу. Не знаю.
Стосовно подальших хотєлок ваших, я б дивився на 48В і не витрачав гроші та час на 12В систему. Максимум окреме персональне живлення котла 12В 300Вт, а все інше на 48 Вольтах.
Ответить