Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Ответить
Автор
Member

yuriy_dd: 04.03.2026 08:48
простий приклад, один аркуш, 2 незалежні таблиці - які можна вільно незалежно переміщати, додавати забирати колонки, міняти їх ширину, виставляти дизайн меж, в тому числі повністю приховати межі
Рядом таблицы нет? перемещайте добавляйте, за счет дизайна отдельный ячеек любой дизайн создается. Есть ограничение конечно, но куча софта выкручивается.
Alexsandr: 03.03.2026 23:01 Просто все залежить від тесту. Тест модна написати підганяючи під архіткетуру.
yuriy_dd: 04.03.2026 08:48 але чому х86 за стільки років не можуть підігнати під себе тест? чому Інтел та АМД використовують індустріальні?
Пробовали, накручивать получается, потом скандалы разгораются про оптимизацию. яблоко же не пустит к себе в магазин без таковой. слишком много всего у х86 что бы всем угодить.
yuriy_dd: 04.03.2026 08:48 там ріст 2-о значні цифри. х86 таке навіть і не снилось. Якщо нове не гірше за старе - то вже добре.
Там уже классические "до" и местами даже указания сценария где именно, в другом месте явно поменьше.
В однопотоке кажется 14%+-? И это несмотря на удвоение некоторых параметров. Все же это похоже конец взрывного роста. Дальше как обычно ломать совместимость по видимому. Подождем, какие будут более реальные измерения в реальных задачах. Хотя как видели одна и та же программа но разные проекты на разных ЦП по разному работают.
yuriy_dd
Member

Барбарис: 04.03.2026 10:28Та невже? Чергова брехня.
Вони просто розширили лінійку: стилус в ультрах, а кому не треба - є звичайні s.
я і не сумніваюсь що ваші знання і в інших галузях - мінімальні, хоча ви можете прослідкувати що стилус забирають в моделях де він раніше був - та обмежують функціонал - ви ж знаєте про який функціонал я кажу? хоча з ким я розмовляю, ви ж нуль
пс: коли буде файл? про своє попередження я не забув
denon312: 04.03.2026 13:17ти критикуєш iPhone за закриту систему, але водночас обожнюєш Mac з тією ж філософією
і знову ви демонструєте своє невігластво - макос - це зовсім інакше ніж іОС - там нема обмежень по встановленню будь якого софта і будь яких кастомізацій. Я не зустрів ще щоб мене система обмежувала
denon312: 04.03.2026 13:17Дивно чути повчання про прогрес від людини, чий "35-річний досвід", здається, зупинився десь на етапі освоєння перших калькуляторів
я раніше дав професійне питання як оптимізувати дуже простий SQL - щось тут ніхто так і не зміг. Може повторити?
denon312: 04.03.2026 13:17Коли людина з таким "солідним" стажем видає купівлю бюджетного гаджета минулих сезонів за велике досягнення, це багато говорить про її реальну вагу в індустрії
він просто у мене є. Я вже казав що для мене важливо не просто смарт, а ще й можливість його перепрошити. Ну і сканер в екрані - я не переношу.
Ще можу сказати що Поко Ф5 - екран Амолед - я маю чутливі очі і бачу мерехтіння, і дуже довго уникав смартів з Амолед. Так ось у ньому мерехтіння нема.
Самсунг дуже довго ставили екрани з сильним мерехтінням, але зараз вже виправились
Зараз дуже сильне мерехтіння ще є у Пікселях - я відпомідно їх теж не розглядаю. (а до самсунг - просто відраза)
Айфон теж мерехтить - правда не дуже сильно.

Відправлено через 4 хвилини 27 секунд:
Alexsandr: 04.03.2026 14:19 простий приклад, один аркуш, 2 незалежні таблиці - які можна вільно незалежно переміщати, додавати забирати колонки, міняти їх ширину, виставляти дизайн меж, в тому числі повністю приховати межі
Рядом таблицы нет?
прошу вас дайте приклад файлу. Це ж 30 секунд справа. Але ви не здатні таке зробити. Як і всі інші. Питання - чому? Боїтесь зганьбитись?
Alexsandr: 04.03.2026 14:19слишком много всего у х86 что бы всем угодить.
хочу - легкий, швидкий, автономний ноут без активного охолодження, і дешевше за макбук ейр
невже це так багато?
Alexsandr: 04.03.2026 14:19В однопотоке кажется 14%+-?
М4 над М3 ну може десь трохи більше приріст показав. А що не так?

Відправлено через 42 хвилини 12 секунд:
ті хто може бачити прогрес АРМ (а не лише свою ненависть до Епл) - цікаве відео яке багато чого пояснює про нові М5 Про та Мах

пс: звичайно я хотів би щоб розмова в даному форумі була більше про архітектуру АРМ, а не про ненависть до Епл
dext
Member

yuriy_dd: 04.03.2026 08:48 я не розуміюсь в іграх, саме тому я обрав тематичний форум про проци. Ви спробуйте своє питання задати у відповідних форумах
пс: бачу що Епл просуває технологію metal, але чому мало розробників під неї пишуть.
ігри це найважче з можливих навантажень, де поганий однопотік є помітним неозброєним оком - чому емейзінг не може забезпечити нормальний fps, чому має такий слабкий однопотік поза зручними синтетичними бенчмарками? :rotate:

метал це 100% пропрієтарна закрита поробка, яблуко завжди або погано підтримувала відкриті індустріальні стандарти (opengl) або ніяк (vulkan)
Дивно адже на Епл найбільш платоспроможна аудиторія
вже купили CP2077 для свого маку, як грається? :rotate:
Барбарис
Member

yuriy_dd, які знання? Твої? Я пишу лише про стилус, який за твоїми словами прибрали з есок, хоча вони були лише в Note. Тепер у тебе пішли виправдання, що прибрали з моделей де був. Насправді ж розширили с та додали туди нові фічі.
Жалюгідний кадр.
waryag
Member

yuriy_dd: 04.03.2026 08:48 пс: бачу що Епл просуває технологію metal, але чому мало розробників під неї пишуть. Дивно адже на Епл найбільш платоспроможна аудиторія
Писати під метал щоб... що?

Капком спробувала з резидентами - продажі катастрофічно низкі, тисячі копій, замість мільйонів на нормальних платформах.
Немає жодного успішного прикладу порту актуальної АА/ААА гри на мак.
denon312
Member

yuriy_dd: 04.03.2026 15:33і знову ви демонструєте своє невігластво - макос - це зовсім інакше ніж іОС - там нема обмежень по встановленню будь якого софта і будь яких кастомізацій. Я не зустрів ще щоб мене система обмежувала
яке ж тупе і лицемірне, та в маку без відключенн SIP навіть системний файл не відкрити
те що ти не бачиш обмежень це лише показник що маєш "рівень досвідченого користувача Microsoft Word"
yuriy_dd: 04.03.2026 15:33Я вже казав що для мене важливо не просто смарт, а ще й можливість його перепрошити.
а машина жигулі бо маєш ключ і вмієш перебрати карбюратор?
yuriy_dd: 04.03.2026 15:33 я раніше дав професійне питання як оптимізувати дуже простий SQL - щось тут ніхто так і не зміг. Може повторити?
якщо ти поставиш це питання продавцю в мʼясному відділу то теж не отримаєш відповіді, це значить що питання тупе і недоречне, а тупість посилюєтья тим що ти це повторюєш як попугай.

Це не персональні образи, це зеркало того як ти обзиваєш всіх на цьому форумі тупими фанатиками і людей без знань.
Хто ти форумний герой?

Відправлено через 16 хвилин 42 секунди:
О напишу тут за Юрчика, несправдилися надії за ноут на чіпі смартфону за 300 баксів
Apple’s New $599 MacBook Neo Runs on an iPhone 16 Pro Chip
https://petapixel.com/2026/03/04/apples ... -pro-chip/
AntonyKandaurov
Member

denon312: 04.03.2026 16:59О напишу тут за Юрчика, несправдилися надії за ноут на чіпі смартфону за 300 баксів
Буде посилання на ібей де одна фотка коробки і ціна нижче і аргументи "хто шукає той знайде а ви всі невігласи без вмінь і знать". Нічого нового в цілому.

Відправлено через 3 хвилини 40 секунд:
denon312: 04.03.2026 16:59якщо ти поставиш це питання продавцю в мʼясному відділу то теж не отримаєш відповіді, це значить що питання тупе і недоречне, а тупість посилюєтья тим що ти це повторюєш як попугай.
За sql йому вже тут напхали в панамку і пояснили що його методи роботи це дурня але він як завжди перейшов на іншу тему.
denon312
Member

AntonyKandaurov: 04.03.2026 18:50 Буде посилання на ібей де одна фотка коробки і ціна нижче і аргументи "хто шукає той знайде а ви всі невігласи без вмінь і знать". Нічого нового в цілому.
І то через рік півтора коли зʼявляться перші битки
AntonyKandaurov: 04.03.2026 18:50 За sql йому вже тут напхали в панамку і пояснили що його методи роботи це дурня але він як завжди перейшов на іншу тему.
я не здивувся, десь було відчуття що з особливими потребми - не можна сміятися.
yuriy_dd
Member

dext: 04.03.2026 15:40ігри це найважче з можливих навантажень
найважче - це одно-потік зробити швидким. А для ігор - можна поставити більш потужну ВК і навіть на Зен3 буде швидко
dext: 04.03.2026 15:40 метал це 100% пропрієтарна закрита поробка, яблуко завжди або погано підтримувала відкриті індустріальні стандарти (opengl) або ніяк (vulkan)
так, Епл робить по свому і найкраще - приклади - свій формат для LLM - MLX, вони навіть Докер переписують - і буде значно краще
Барбарис: 04.03.2026 15:48 Я пишу лише про стилус
ви ж так і не сказали яку функціональність стилуса відключили
Барбарис: 04.03.2026 15:48 Жалюгідний кадр.
коли буде файл? часу у вас все менше
denon312: 04.03.2026 16:59 Я вже казав що для мене важливо не просто смарт, а ще й можливість його перепрошити.
а машина жигулі бо маєш ключ і вмієш перебрати карбюратор?
якщо це дасть можливість вижати ще більше прикладаючи дуже мало зусиль - я за. У мому випадку мій Snapdragon 7 Gen 2 швидший за Snapdragon 8 Elite
хоча по тестам Elite має бути швидшим суттєво
denon312: 04.03.2026 16:59 Apple’s New $599 MacBook Neo Runs on an iPhone 16 Pro Chip
https://petapixel.com/2026/03/04/apples ... -pro-chip/
у вас нема знань, ви не вмієте критично мислити, не вмієте шукати - і довіряєте всяким лайнямим сайтам які пишуть маячню. І ніхто в темі вас не виправить - бо вони такі самі.
пс: Apple A18 Pro chip

хоча ноут - лайно, краще додати і купити ейр. Тема закрита
Z440_User
Member

yuriy_dd: 04.03.2026 20:30 найважче - це одно-потік зробити швидким. А для ігор - можна поставити більш потужну ВК і навіть на Зен3 буде швидко
Ору в голос :lol:
dext
Member

yuriy_dd: 04.03.2026 20:30 найважче - це одно-потік зробити швидким.
ні: команда royal core десь згадувалось, що зробила IPC +40% у порівнянні із Zen4 за рахунок втричі більшого ядра - що не було припустимим, суто економічно, тому і померло, бо яблуко може компенсувати ціну SoC за рахунок +300% на RAM/SSD, інтел/амд - не може

тож нічого видатного/недосяжного з точки зору однопотоку яблуко не робить
А для ігор - можна поставити більш потужну ВК і навіть на Зен3 буде швидко
звичайно: там де критичний однопотік (ігри) - тільки x86 B-)
так, Епл робить по свому і найкраще - приклади
приклад металу це спростовує бо він поступається vulkan, за всіма параметрами
AntonyKandaurov
Member

yuriy_dd: 04.03.2026 20:30найважче - це одно-потік зробити швидким. А для ігор - можна поставити більш потужну ВК і навіть на Зен3 буде швидко
Це так не працює.
yuriy_dd: 04.03.2026 20:30хоча ноут - лайно, краще додати і купити ейр. Тема закрита
Хтось тут розпинався що зараз апєль як випустить макбук на проці з айфона за 500 баксів і його вистачить всім. Але знову хтось насрав юрі в штани, та що ж таке :laugh:
Барбарис
Member

yuriy_dd, зовсім забрехався. :lol: :lol: :lol:
Це ж ти писав, що його прибрали з с.
AntonyKandaurov
Member

Apple готує свій перший бюджетний ноутбук, — Марк Гурман
https://itc.ua/ua/novini/apple-gotuye-s ... rk-gurman/

думаєте комусь будують потрібні лайнові Він ноути коли за $500-600 можна купити макбук?
Це Юра писав, а тепер "лайно". Як так? :gigi:

Відправлено через 1 хвилину 36 секунд:
Юра- Юра - коричньові штанці :laugh:
dext
Member

waryag: 04.03.2026 16:18 Немає жодного успішного прикладу порту актуальної АА/ААА гри на мак.
Порт CP2077 є, успіху - немає, заможні маководи все витратили на мак та доширак :rolleyes:
waryag
Member

dext: 04.03.2026 21:19Порт CP2077 є, успіху - немає, заможні маководи все витратили на мак та доширак :rolleyes:
По КП статистики немає. Але якщо було б щось схоже на успіх - неодмінно показали би. Як ті ж СДПР показали 700к продажів третього відмака на свічі.

А по резидентам є. "Прошарена" аудиторія не хоче купляти "дорогі" ігри по 20-60 баксів. От закинути десятки, сотні, а то й тисячі баксів у "безкоштовну" ф2п - святе!
denon312
Member

yuriy_dd: 04.03.2026 20:30у вас нема знань, ви не вмієте критично мислити, не вмієте шукати - і довіряєте всяким лайнямим сайтам які пишуть маячню. І ніхто в темі вас не виправить - бо вони такі самі.
пс: Apple A18 Pro chip
ти опозорився на весь форм. :lol: :lol: :lol:
Apple has announced a brand-new, low-cost laptop, the MacBook Neo. Starting at $599, it is Apple’s most aggressively priced MacBook ever, and it sports an Apple A18 Pro chip, like the one the company used in its iPhone 16 Pro smartphones.
тобто ти навіть не вмієш читати хоча би перший абзац тексту, все що вмієш це в хамство, іспанськи стид!!!!
Хто ти форумний герой, дайся знати! Чи в таких закладах заборонено відвідувати? :gigi:

Відправлено через 2 хвилини 21 секунду:
yuriy_dd: 04.03.2026 20:30Snapdragon 7 Gen 2 швидший за Snapdragon 8 Elite
ага, і трава зеленіша :lol:
це вже справді санітари безсилі

Відправлено через 2 хвилини 39 секунд:
AntonyKandaurov: 04.03.2026 20:57Але знову хтось насрав юрі в штани, та що ж таке :laugh:
я не знаю що він там приймає, але мій вечір зробив :laugh:

Відправлено через 2 хвилини 10 секунд:
dext: 04.03.2026 21:19Порт CP2077 є, успіху - немає
Це який дурачок купує в App Store? B-)
LVladislavchik
Member

yuriy_dd: 04.03.2026 20:30якщо це дасть можливість вижати ще більше прикладаючи дуже мало зусиль - я за. У мому випадку мій Snapdragon 7 Gen 2 швидший за Snapdragon 8 Elite
хоча по тестам Elite має бути швидшим суттєво
То де ж він швидший? Брехуняка, я ж тобі робив тест той браузерний, 1+13 на стоковій прошивці взув твій поко на кастомі в тому тесті що ти просив, я скріни кинув і ти свої кинув і ти визнав що в мене швидший тел, але в твоєї дружини ще швидший айфон 16 про макс, а зараз оце моє повідомлення десь там далеко, розраховуєш що ніхто не буде гортати і мелеш що твій снап 7 ген2 швидший.

Відправлено через 2 хвилини 54 секунди:
yuriy_dd: 04.03.2026 15:33М4 над М3 ну може десь трохи більше приріст показав. А що не так?
Між зен2, зен3, зен4 та зен5 15-25% приросту, це для тебе не прогрес взагалі? Ага, топчуться на місці.

Відправлено через 6 хвилин 31 секунду:
yuriy_dd: 03.03.2026 16:25ви ж не дивились тести, не аналізували що пишуть люди
підкажу - енерго-ефективність проца - там тест навіть з виводом на зовнішній монітор
а тут писали - що їм не добре коли висока яскравість екрану - яке це має значення до проца?
Маніпулятор, в розмові по телефону капець який зайнятий, по цілому Львову мотається по об'єктах, а кажу що мак ейр м4 мало тримає якщо підсвітку чуть більше добавити і навантаження більше ютубчика то зразу розказує що дома з жалюзями сидить і 30% яскравості з головою вистачає.
yuriy_dd
Member

denon312: 04.03.2026 23:42ти опозорився на весь форм
невже я помилився, буває, вибачаюсь. Можете мене заблокати.
LVladislavchik: 05.03.2026 00:03То де ж він швидший? Брехуняка, я ж тобі робив тест той браузерний, 1+13 на стоковій прошивці взув твій поко на кастомі в тому тесті що ти просив, я скріни кинув і ти свої кинув і ти визнав що в мене швидший тел
ну то йдіть пошукайте, мій в одно-потоці швидший. Для мене важливий виключно одно чи мало потік.
Хоча тесту з відключеним енерго-режимом - щось досі від вас нема.
Як до речі ніхто і не дав щоб був швидший за мій. Невже у вас усіх смарти гірші за мій? Нагадаю не раз нарікали що він в мене старий.
LVladislavchik: 05.03.2026 00:03 Між зен2, зен3, зен4 та зен5 15-25% приросту, це для тебе не прогрес взагалі? Ага, топчуться на місці.
а як часто нова версія виходить? невже кожного року як у АРМ? А нова коли буде?
а як так що епл ноут вже на 50+% швидший в одно-потоці?
LVladislavchik: 05.03.2026 00:03а кажу що мак ейр м4 мало тримає якщо підсвітку чуть більше добавити
то це ваш метод вимірювання автономності проца?
LVladislavchik: 05.03.2026 00:03то зразу розказує що
у мене все добре з автономністю та енерго-ефективністю. І у оглядачів добре. Погано лише у вас.
AntonyKandaurov
Member

yuriy_dd: 05.03.2026 01:35автономності проца
Юра, заради всього святого, перестань пити, жерти, палити, нюхати, колоти, втирати, капати, мазати оту речовину яку тобі хтось дав!
давай ще автономність вайфай модема міряти, автономність перетворювача напруги DC-DC, шім контроллера в макбуці.
яка різниця скільки там протримає той макбук якщо в сонячну погоду на екрані нічого не видно і неможливо працювати? Якщо ти хіккан і сидиш вдома за жалюзі то знову ж таки не треба свій кейс натягувати на все і всіх.
звернись вже кудись до лікаря бо головушку вже треба трошки лікувати, та речовина яку ти вживаєш - погано на тебе впливає, 100 сторінок назад ти був інший. Юра, звернись по допомогу!
Ответить