Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Ответить
Автор
Member

skaz19
Сейчас панели нового поколения QD Oled..=С чего вы взяли,что что то,где то выгорит?Да и думаю,что через 5 лет,вы явно купите,что нибудь,более технологичное,учитывая темпы развития.
skaz19
Member

скільки часу триває - "очистка пікселів" ?

ну ок - панель задач можна приховати

але браузер відкритий постійно - контент ти зміниш але закладки одні й ті ж
tablestikus
Member

StTechnik: 13.01.2026 12:40
tablestikus: 13.01.2026 12:19Ну а як її не нажимати коли я хочу вимкнути монітор?
А... Типа ПК включен, а моник - что бы не светил? Я ПК выключаю на ночь, монитор в стенд бай режиме. Да и засыпает он у меня итак через 3 мин.
Не знаю. У каждого свой сценарий конечно.
Ну загалом в налаштуваннях є опція вимкнути світлодіод що показує статус монітора, але тоді як я це тестував не ясно бува увімнений він чи ні)

Відправлено через 33 секунди:
FirstTDM: 13.01.2026 13:11
tablestikus: 13.01.2026 12:19Ну а як її не нажимати коли я хочу вимкнути монітор?
Не, ну крутая история... спасибо за инфу! У меня аналогичные кнопки... да они во всех моделях этой линейки MSI одинаковые...

Я на кнопки избегаю нажимать вообще... монитор включен в упс и если много часов нет света - то просто упс выключаю, если в штатном режиме - системник/монитор в сон на ночь отправляю...
Та я схоже теж оце включу його і більше не буду вимикаи))))

Відправлено через 58 секунд:
sergant2020
у мене за рік при постійно увімкненому хдр та роботі до блекаутів по 12 годин на день - не вигорів)

Відправлено через 41 секунду:
skaz19: 13.01.2026 14:11 скільки часу триває - "очистка пікселів" ?

ну ок - панель задач можна приховати

але браузер відкритий постійно - контент ти зміниш але закладки одні й ті ж
5-10 хвилин очистка іде

та нащо щось ховати - воно того не варте
StTechnik
Member

tablestikus: 13.01.2026 14:24при постійно увімкненому хдр
а я как то смог выработать привычку в Win+Alt+B, хотя раньше тоже сидел на перманентном ХДР. Но блин... Там в моем сценарии есть некоторые неудобства
sergant2020
Junior

HDR вкл только в играх или при просмотре видео, использую комбинацию Win + Alt + b :) Также видел, что иногда очистка запускается автоматически в режиме сна
tablestikus
Member

StTechnik: 13.01.2026 14:26
tablestikus: 13.01.2026 14:24при постійно увімкненому хдр
а я как то смог выработать привычку в Win+Alt+B, хотя раньше тоже сидел на перманентном ХДР. Но блин... Там в моем сценарии есть некоторые неудобства
Я постійно провтикував перемикатися, а потім шукав сценарії де треба саме сдр, не знайшов і забив.
Filabatya
Member

Якщо так переживаєте за текст, то дочекайтесь рджб нових самсунгів чи лиж :up:
В самсунгах горіла глес наклеїли тепер коте може підходити до панелі :gigi:
Злой Гений
Member

Всем привет, планирую наконец то перейти с 1080р на 2к, сразу на Олед, хочу взять ASUS XG27AQDPG на 500 герц, подскажите насколько хороший монитор? Берется под соревновательные игры, мой комп спокойно такую герцовку раскрывает (сейчас 500 герц IPs).
FirstTDM
Member

Злой Гений: 30.01.2026 12:48сразу на Олед, хочу взять ASUS XG27AQDPG на 500 герц
Хороший монитор - это на QD-OLED... можно посмотреть и другие варианты от MSI, GIGABYTE...на той же матрице... можно подумать и о 32" 4К на сейчас и перспективу... где-то писали, что 2026 год - это год олед мониторов - продажи растут очень внушительно...
Злой Гений
Member

FirstTDM: 30.01.2026 13:13
Злой Гений: 30.01.2026 12:48сразу на Олед, хочу взять ASUS XG27AQDPG на 500 герц
Хороший монитор - это на QD-OLED... можно посмотреть и другие варианты от MSI, GIGABYTE...на той же матрице... можно подумать и о 32" 4К на сейчас и перспективу... где-то писали, что 2026 год - это год олед мониторов - продажи растут очень внушительно...
Продажи ростут, но и цены тоже, дешевле точно не будет, в тем более со всеми новостями, у меня есть сейчас возможность взять его за 39т грн новый с офф гарантией, других производителей я не рассматриваю
FirstTDM
Member

Злой Гений: 30.01.2026 13:33Продажи ростут, но и цены тоже, дешевле точно не будет, в тем более со всеми новостями, у меня есть сейчас возможность взять его за 39т грн новый с офф гарантией, других производителей я не рассматриваю
Так я же ни с чем не спорю и поддерживаю - надо брать B-)

Там у Асуса весьма хитрое наименование моделей - проверить все буквочки в номере модели и убедится, что монитор на QD-OLED 3-го или выше поколения и смело можно брать :up:
Loris8869
Junior

Вітаю! Обираю 2к монітор до 14тис. Що ви думаєте про AOC Q27G3XMN? Які ваші рекомендації?
Свегер
Member

Відгуків про нього, поки що, не дуже багато, а з тих що є, нічого поганого не пишуть. В основному, всім дуже подобається. Один з найкращих змагальних варіантів, які наразі є на ринку.
Детальний огляд, якщо що, можна на цьому сайті знайти:
ASUS ROG Strix OLED XG27AQDPG
Також, про враження людей, на реддіт можете підчитати.
...
І, якщо, все ж таки придбаєте його і у вас буде час та бажання, то не соромтеся, напишіть тут відгук про нього, як він вам. Гадаю, тут багатом буде цікаво дізнатися, що він із себе являє. Можливо, комусь і ваші враження згодяться та допоможуть з вибором.
Filabatya
Member

Loris8869
а такий з 4кою посередині на ВА по чому, в ньому вже 1К зон проти 300 в цьому?
ще не бачив, думав може ви вздріли його десь, то точно топчик би був за цю ціну :super:
Последний раз редактировалось Filabatya 30.01.2026 22:01, всего редактировалось 2 раза.
MaxZema
Member

Filabatya: 30.01.2026 21:45 Loris8869
а такий з 4кою посередині на ВА по чому, в ньому вже 1К зон проти 300 в цьому?
такий в Україні не продається чи вже продається?
STARL1GHT
Member

Loris8869: 30.01.2026 17:01 Вітаю! Обираю 2к монітор до 14тис. Що ви думаєте про AOC Q27G3XMN? Які ваші рекомендації?
Наразі за 352$(~15000₴) є TITAN ARMY P275MS+

Що за звір — можете знайти на просторах інтернету. Особисто притягував з Китаю — більше ніж усім задоволений. Аналоги під іншою назвою бренду стартують спокійно від 25+.
спойлер
Промокод на знижку в $40:

Код: Выделить всё

WISLUV40
-

VALERA40
- -

TRURMNCE40
-

GIVEFIRE40
-
Последний раз редактировалось STARL1GHT 01.02.2026 08:34, всего редактировалось 1 раз.
Yurius
Member

STARL1GHT: 01.02.2026 08:27
Loris8869: 30.01.2026 17:01 Вітаю! Обираю 2к монітор до 14тис. Що ви думаєте про AOC Q27G3XMN? Які ваші рекомендації?
спойлер

WISLUV40
-

VALERA40
- -

TRURMNCE40
-

GIVEFIRE40
-
Мито в 3000 грн не забувай додавати і виходить 18000 грн за китай мінілед без гарантії з очікуванням до 2 міс (з урахуванням конченої митниці Укрпошти) , при тому що у нас можна купити qd oled 3 покоління у офіціалів по 22000 по акціям/кодам
STARL1GHT
Member

Yurius: 01.02.2026 08:34
STARL1GHT: 01.02.2026 08:27
спойлер

WISLUV40
-

VALERA40
- -

TRURMNCE40
-

GIVEFIRE40
-
Мито в 3000 грн не забувай додавати і виходить 18000 грн за китай мінілед без гарантії з очікуванням до 2 міс (з урахуванням конченої митниці Укрпошти) , при тому що у нас можна купити qd oled 3 покоління у офіціалів по 22000 по акціям/кодам
По перше, нормальна митниця у більшості випадків. Той же Росан — ось це воістину кончена контора.

По друге, лотерея з митом. Особисто я попав на мито, а замовляв вдруге — пропустили без мита. Продавець охоче йде на зміну інфо інвойсу.

По третє, цей екземпляр пропонує більше ніж аналоги у своїй категорії.

Єдине з чим згоден — з приводу гарантії. Але тут або йдеш на компроміс або переплачуєш. Особисто я готовий до компромісу, особливо знаючи як у нас виконуються гарантійні зобов'язання.
Yurius
Member

STARL1GHT: 01.02.2026 08:45Єдине з чим згоден — з приводу гарантії. Але тут або йдеш на компроміс або переплачуєш. Особисто я готовий до компромісу, особливо знаючи як у нас виконуються гарантійні зобов'язання.
Нормально виконується,ось на днях отримав новий холодос ЛГ по гарантії, попередній здох через 2 роки, просто замінили ,а так попадос був би на 30000грн.
З приводу як пощастить ,я трохи в темі з посилками з закордону -70% що не пощастить, з монітором ще більше, так как габаритне (з умовним процесором шанси вище) .

Тому за 18000 без гарантії цей монітор має 0 сенсу,ще раз ,краще вже купити Олед в оплату частинами за 22-23000 тут і зараз і з 3 роками гарантії.
FirstTDM
Member

STARL1GHT: 01.02.2026 08:27Наразі за 352$(~15000₴) є TITAN ARMY P275MS+
Ну... такое... играть в лотерею - зачем? Это явно не топовый монитор и страдать в ожидании, получать без проверки экземпляр, гарантия отсутствует и т.д. и т.п

Монитор - это же особый девайс и свои глаза надо беречь - для экономии можно взять меньше объемом RAM/SSD, младшие проц и видяху... всё равно стабильная работа собранного системника будет радовать любого юзера, а плохая картинка и скрипящий пластик в мониторе будет постоянно раздражать любого на протяжении нескольких лет...

Поддерживаю совет - смотреть в сторону OLED, выбирать экземпляр с проверкой и гарантией...
Ответить