21:9, 3440x1440 це мінімум 34". І це не "4К", а все те ж 1440р, тільки ультра широке. Можна сказати "3К"spong: ↑ 07.01.2026 10:51 Artem_M
Дякую. "21:9 в 1440р буде максимум по комфорту для 5070Ті" але ж всі QD OLED від 32 діагоналі будуть 4к, а меньше 32 я вже не хочу )
Новости
Последние статьи и обзоры
Выбор монитора
-
Artem_M
Member
-
spong
Member
Artem_M
А все зрозумів, ви маєте на увазі, що 5070ti краще впорається з 34 21:9, ніж з 16:9 і справжнім 4к
А все зрозумів, ви маєте на увазі, що 5070ti краще впорається з 34 21:9, ніж з 16:9 і справжнім 4к
-
Artem_M
Member
Так, але дюймовка тут не роляє...spong: ↑ 07.01.2026 12:15 Artem_M
-
l-m
Member
34" 21:9 по висоті такий же маленький як 27" 16:9.
Після 32" 16:9 - мало такої висоти. Ну й DPI теж так собі. Я б брав 32". Налаштування в іграх можна зменшити, а внаслідок вищої роздільної здатності виглядати буде все одно краще на 4к.
Виняток — якщо дуже подобається "занурення "в кривий 34" 21:9... але знов таки, мені якось мало висоти для занурення
Після 32" 16:9 - мало такої висоти. Ну й DPI теж так собі. Я б брав 32". Налаштування в іграх можна зменшити, а внаслідок вищої роздільної здатності виглядати буде все одно краще на 4к.
Виняток — якщо дуже подобається "занурення "в кривий 34" 21:9... але знов таки, мені якось мало висоти для занурення
-
Sahniuk
Member
Якості Мсі теж не дуже вірю ,ставлять комплектуху дешеву останнім часом ,де мають бути запобіжники там знову у Мсі їх нема.FirstTDM: ↑ 07.01.2026 10:03
Samsung Odyssey OLED G5 - 23К
MSI MAG 273QP QD-OLED X24 - 26К --- а тут всё отлично: DP 1.4, HDMI 2.1, 250 кд/м², 240Гц...
Дякую за пораду.
-
FirstTDM
Member
Я аналогично волновался при переходе от привычных Dell на MSI QD-OLED, но вроде как с этой линейкой у MSI всё хорошо - и по обзорам, и на практике... уже многие купили разные свежие варианты олед от MSI - жалоб, пока, нет...Sahniuk: ↑ 08.01.2026 04:18Якості Мсі теж не дуже вірю ,ставлять комплектуху дешеву останнім часом ,де мають бути запобіжники там знову у Мсі їх нема.
-
Artem_M
Member
Насправді вони вже є. Навіть у відгуках на розетці є прецеденти. Але мені здається, що у всіх виробників +/- схожа ситуація.FirstTDM: ↑ 08.01.2026 09:40...уже многие купили разные свежие варианты олед от MSI - жалоб, пока, нет...Sahniuk: ↑ 08.01.2026 04:18Якості Мсі теж не дуже вірю ,ставлять комплектуху дешеву останнім часом ,де мають бути запобіжники там знову у Мсі їх нема.
-
Sahniuk
Member
FirstTDM, Artem_M дякую панове,запропрную камарадові побачим ,як купить саме олед ,зроблю тут допис.
-
Свегер
Member
Ось, знайшов цікавинку, анонсували вже, появу на ринку нових IPS моніторів з підтримкою нової технології від NVIDIA - "NVIDIA G-SYNC Pulsar"
ASUS ROG Strix XG27AQNGV та AOC AGON Pro AG276QSG2
Також, є ще інші моделі, які пізніше також мають з'явитися в продажу:
Acer Predator XB273U F5
Asus ROG swift PG27AQNR
Acer Predator XB323QX
MSI MPG 272QRF X36
- спойлер
- Що насправді робить NVIDIA G-Sync Pulsar?
NVIDIA G-Sync Pulsar - це наступний етап еволюції технології VRR (змінна частота оновлення) від NVIDIA. Замість простого узгодження частоти оновлення монітора з частотою кадрів графічного процесора, Pulsar додає адаптивне стробоскопічне підсвічування, яке змінює час для кожного кадру. Більш конкретно, підсвічування монітора розділене на горизонтальні зони, які пульсують зверху вниз, синхронізовано з переходами пікселів PK-дисплея. Підсвічування освітлює пікселі лише після того, як вони повністю стабілізуються, запобігаючи "розмиванню", спричиненому часом відгуку PK-дисплея. Стробоскопічне підсвічування регулюється для кожного кадру, навіть коли частота кадрів коливається. Це працює в широкому діапазоні VRR і підтримує чіткість навіть нестабільного FPS. Більшість панелей Pulsar працюють на частоті 360 Гц, але NVIDIA стверджує, що сприйнята чіткість руху еквівалентна дисплею з частотою 1000 Гц. Це пояснюється тим, що розмиття руху залежить від поведінки вибірки та утримання, а не лише від частоти оновлення. Стробоскопічне підсвічування Pulsar додає це обмеження. Ця технологія використовує скалер MediaTek, тому не потрібен власний модуль G-Sync.
ASUS ROG Strix XG27AQNGV та AOC AGON Pro AG276QSG2
Також, є ще інші моделі, які пізніше також мають з'явитися в продажу:
Acer Predator XB273U F5
Asus ROG swift PG27AQNR
Acer Predator XB323QX
MSI MPG 272QRF X36
-
spong
Member
Скажіть будь ласка, які думки стосовно цього монітору, Gigabyte 31.5" Aorus FO32U OLED Black 165Hz https://click.ua/shop/monitor-gigabyte- ... ent=557481
-
Filabatya
Member
spong
MO32U24
MO32U24
-
spong
Member
Маєте на увазі що AORUS FO32U це теж саме що і MO32U24 ? Просто MO32U24 практично не має пропозицій.
-
Filabatya
Member
харвард монітор казав шо рітейл 850 паперів, значить ціна буде така ж як на попередній, а можливо і менше. я би точно з місяць потерпів за кращу панель за ту ж ціну 
сам би його хотів або аналог на тандемі, що дешевше, міні лед має коштувати 500 паперів гора 600, якщо ціна буде менша на 200 баксів то хай там хоч 2к зон підсвітки впаяють я би не брав
сам би його хотів або аналог на тандемі, що дешевше, міні лед має коштувати 500 паперів гора 600, якщо ціна буде менша на 200 баксів то хай там хоч 2к зон підсвітки впаяють я би не брав
Последний раз редактировалось Filabatya 09.01.2026 17:48, всего редактировалось 4 раза.
-
Rhizone
Member
Його недавно анонсували. Там ргб-страйп, ефективніші оледи, нове покриття екрану. Тобто, по всім параметрам краще, але питання коли він з'явиться в продажу.spong: ↑ 09.01.2026 17:36Просто MO32U24 практично не має пропозицій.
-
Patruletz
Member
можна і на міні лед почекати, вже почали більш-менш появлятись у наявності, може й ціни стануть гуманніші
-
Nikolay Yeryomenko
Member
А чи є в OLED моніторах якась технологія виготовлення, яка зменьшує вирогідніть появи битих пікселів? Ну щоб вони взагалі не з"являлись з часом.
-
Filabatya
Member
Nikolay Yeryomenko
гарантія називається
гарантія називається
-
Nutbar
Member
Я так розумію, це поєднання технології BFI з VRR. І звучить як якийсь кошмар. Коли всі жаліються на наймʼякшу ШІМ, ці спеціально роблять стробоскопСвегер: ↑ 08.01.2026 23:10 стробоскопічне підсвічування
-
Nikolay Yeryomenko
Member
Filabatya
А хіба до певної кількості битих пикселів не вважається допустимим?
А хіба до певної кількості битих пикселів не вважається допустимим?
-
Patruletz
Member
там має бути декілька штук, а то 1 то не показник і скоріше за все відмовлятьFilabatya: ↑ 09.01.2026 17:52гарантія називається