Scoffer: ↑
20.01.2026 20:20Звісно що ні. Витік струму це коли через провода фази і нуля проходять різні струми. При КЗ пройде однаковий. Здоровений, але однаковий.
давай на практиці. якщо фен підключити через УЗО і потім його кинути в воду працюючим УЗО спрацює ?
Hotspur: ↑
20.01.2026 20:24давай на практиці. якщо фен підключити через УЗО і потім його кинути в воду працюючим УЗО спрацює ?
Дивлячись куди кинути. В пластиковий тазик - не спрацює. В ванну - в залежності від залежностей, які труби, яка вода, яка ванна. Теж має всі шанси що ні.
Для надійності можеш кидати одразу в річку, тоді точно спрацює
Звичайна середняков збірка, з красивого там хіба що деталі на 3Д принтері, все інше таке собі. Краще б з'єднання нормальні поробив, блін 2,8мОм на клемах для 4S під такі струми - то дофіга і трошки. У мене он поточна 8S на тих же 280 комірках на терміналах комірок має 1,71мОм, а на вихідних клемах десь 3,7мОм - так це через автомат і там ще провід від плюсового термінала довжиною близько метра.
nutman: ↑
20.01.2026 17:47с типичным гибридным anenji китайцем на 24в и заменой вентиляторов на нём?
Если речь про 4000 Вт версию, то это вероятно самый тихий инвертор, который можно было купить на Али (из дешёвых).
То есть не типичный. Типичный - в первом посте темы, там и видео есть (под спойлерами). Сравните
Hotspur: ↑
20.01.2026 20:24давай на практиці. якщо фен підключити через УЗО і потім його кинути в воду працюючим УЗО спрацює ?
Дивлячись куди кинути. В пластиковий тазик - не спрацює. В ванну - в залежності від залежностей, які труби, яка вода, яка ванна. Теж має всі шанси що ні.
Z440_User: ↑
20.01.2026 20:12А також співіснування Deye з семисторним стабом, який категорично проти зустрічного струму.
В чём проблема стабилизатор поставить после инвертора? Это логичнее даже если он будет переваривать встречку.
Инвертор работает от любого напряжения на входе и заряжает нужным (не предельным) током, а потребителей стабилизирует стабилизатор (простите).
Кроме Deye никто не даст 50 А заряда в полной тишине (для 51,2 В). И та свистит (близко), если уже на то пошло
Сложно понять визию, учитывая что текущая система у Вас не 51,2 В, а Deye - 51,2 В. Амперы были для кого?
Что-то древнее, я такого не успел увидеть в продаже. Соотв. тезис про самый тихий не актуален. Если там что-то EASun образное (типичные 3000 Вт), то оно реально шумное. На канале VM было тематическое видео:
Scoffer: ↑
20.01.2026 20:28В ванну - в залежності від залежностей, які труби, яка вода, яка ванна. Теж має всі шанси що ні.
acm_fan
Без навісного монтажу додаткових ліній не обійтись. Якщощиток свій у себе вдома то таки переробляти щиток. Я розумію що техніку потужну треба відключати потужними контакторами навіть нормальними , а не тими що на дін рейку, а от подавати управляючий струм на котушку силового контактора можна вже якимось маленьким управляючим реле. Але тут тільки по принципу є/ нема , а далі вже управління контактором. А от більше 210 Вольт - тут вже треба якусь розумну систему яка буде типи контакторами управляти Z440_User тобі ще не казали ? Безшумні рішення відносно дорогі, і такі рішення це від 700 євро за deye 6 кВт з ncon nl враховуючи доставку , є ще звісно і менш популярні в нас, але вже під свої акб акб наприклад foxess, huawei з акб luna взагалі космос ціна , потроху зʼявляються ще не відомі у нас бренди але це все не дешеве
Кто-то знает про какие-то ЖК, в которых своя котельная отопления запитана от инвертора с хранилищем энергии типа LiFePo4? Контакты людей оттуда есть у кого-то? Объект - человейник обычный по 8 - 12ч даунтайма через 2 - 3ч аптайма. Пики до 50кВт потребления у котельной. Среднего пока не знаю. После прилётов даунтаймы на сутки+. Такое вообще реально запитать от павэрбанк сетапа бесперебойно?
Hotspur про узо один білорус розказав якщо треба знайду відправлю . Про що мова ? Узо має бути у всіх .
Відправлено через 3 хвилини 25 секунд: inquisition так продаються системи , хороші богаті осбб купують , масове явище. Тільки чому 50 кВт ? Щось трохи багато зазвичай буває менше . Хоча і 50 є в наявності зараз в Україні на вже.
1985god: ↑
20.01.2026 21:50Hotspur про узо один білорус розказав якщо треба знайду відправлю . Про що мова ? Узо має бути у всіх .
Відправлено через 3 хвилини 25 секунд: inquisition так продаються системи , хороші богаті осбб купують , масове явище. Тільки чому 50 кВт ? Щось трохи багато зазвичай буває менше . Хоча і 50 є в наявності зараз в Україні на вже.
Да мне б живого потребителя этой махины распросить про условия эксплуатации, спецификации, затраты. Я пока не представляю какой вход по току надо замутить, чтоб всё это одоробло в шкафах зарядить хотяб на 80% во время работы котельной при подаче электричества, которая сама есть хочет, и чтоб оно не ушло в 0 за 8 часов, а лучше за сутки, иначе смысл в этом, если потом всё равно сидишь и дрогнешь от холода
І шо в ньому особливого? Нафіг не потрібна в цій збірці китайська свистоперділка за 20 баксів з алі "щоб було" і зняти контент.
Інвертор на 2,5кВт від 12В, струми до 200А, що він там нею мірять зібрався з високою точністю і навіщо? На таких струмах вимірювань від жеки-бмс з головою достатньо, яка своїми штатними засобами може підключатись до вайфаю ще й керувати акумулятором при цьому, на відміну від безкорисного кулометра. То для чого там ця приблуда?
Світло є 3,5г = 1440Вт*3,5г=5кВт*г
Вимкнення по 7-8годин
Як би кВт'и без сонця жерти ніхто не буде від АКБ, та й ємність більше за 5,2кВт теж таке, як її заряджати.
Вхідна мережа зазвичай тримається 170-180В. Бувають провали до 160В (на 30-60хв), буває прориває на 240-250В (останні 30хв до вимкнення). Як хтось варить (приватний сектор...), чи мережу просто ковбасить (буває від сильного вітру коливаються дроти на стовпах) - напруга скаче в межах 170-250В.
Як Deye до такого віднесеться, якщо я її напряму на ввод підключу, а живлення з неї візьму через стабілізатор? Ну і щоб заряджала АКБ вона від 30А коли є мережа.
Після останнього обстрілу, мережа була 260-272В декілька днів, в потім пів тижня 140-160В.
Так и задумано Он же импульсный. Диапазон рабочего входного напряжения смотреть надо у любого инвертора (и установки для него).
Инвертор не стабилизатор и в байпасе (через себя) даст вход на выход, вопрос что дальше.
Какая разница инвертору что там после него стоит? Главное - не перегружать.
При работе от батареи так стабилизатор просто будет бесполезно расходовать энергию - вот минус.
То есть именно про зарядный ток шла речь и 51,2 В? А лучше 53 В хотя бы посчитать, хоть и грубо, говоря про заряд. Никакие инверторы без гигантского радиатора сзади так не сумеют (чтобы без вентиляторов). А дальше уже по вкусу, особенно если солнца не будет (хотя его не будет пока что... а там кто знает ).
спойлер
Часть инверторов Victron идут без MPPT (без солнечного входа), то за доп. прайс извольте, как и прочий "парк" девайсов конторы. И все супер не дешёвые.
Кроме вентиляторов есть ещё и дроссели. И тут увы. При заряде свист будет, вопрос лишь в его степени.
Hottoro: ↑
20.01.2026 23:46inquisition
Як на мене то краще генератор, він гарантовано буде працювати при любих інтервалах відключення світла, тільки паливо заливай.
Одним шумит, другим воняет, третим просто пофиг, четвертые за копейку удавятся. В остатке жалкая кучка, кому действительно надо. С теми, кто тут есть, генератор не нарешать. А те, кто рассказывает про сетап павэр станции в чате жк осбб на 7 подъездов, квартир уже не помню сколько - в районе 300, за жалкие 15-20к$, не соображают, что несут, и в каких обстоятельствах находятся . По-этому захотелось основательно нарыть инфы об этом в суровых реалиях, когда даунтаймы вообще непрогнозируемые часто, а аптайм просто жалок по продолжительности.
Грубими цифрами показав що вище 50А немає сенсу заряджати, у мене ДТЕКа автомат ввідний на будинок 25А.
2,5 кВт буду жерти заряду на своїх 170-180В мережі + прання чи духовку увімкнув і ввідний автомат ДТЕКа вибило. Це не кажучи про навантаження ТП при таких напругах.
Писк Deye SUN-6K я чув на відосіках в ютубчику. Наче як більш-менш прийнятний рівень шуму. Але питання роботи з поганою мережею відкрите. Як би вона при найменшому вибрику на АКБ не тікала. А ставити її за стабом - читав що вона в мережу щось скидає попри заборону, в даному випадку зустрічний струм для стаба буде. перша година ночі, люди здебільшого спати вже полягали, вихідну мережу стаб показує аж 193В. До вимкнення 25хв. лишилося.
Я ото смикаюся в ті гібридники з причин що щось важке (2кВт+) по таймеру не запустити коли з'являється мережа по графіку, бо треба перемкнутися з дбж на мережу, а потім назад на ДБЖ перед вимкненням чи коли вже вимкнули.
Або по перейшов на ДБЖ, по хаті все включено що зазвичай, разом з теплими підлогами, на ДБЖ висить 800-1000Вт і якщо треба умовний міксер включить, то треба щось виключить...
Як зникає світло, то автоматами вимикається зайве для економії АКБ (насосна станція 370Вт та дві підлоги на 500-600Вт загальної).
Як би 1кВт мені вистачає, та і самозбір свій 280А*г 12В більше 60% ще не розряджав і по 400Вт зарядки ДБЖ встигає його відновити за 3,5години.
Коротше, не знаю я що робити. Але брати інвертора дорожче за Deye, та особливо гучніше за Deye чи Кулона теж не хочу.
А сонце: у мене до обіду воно з однієї сторони даху, післяобід з іншої. Але щоб їх підчепити на дах - його спочатку треба перекрити, бо не витримає вагу, та і конфігурація незручна. Скат з ізломом.
А якщо на землі ставити стол, то це метрів 50 від будинку буде... Тобто або інвертор до стола тащити, або дроти від стола до інвертора тащити.
Касаемо смыслов: будет подача ЭЭ час в сутки (хочется верить, что не будет такого, пишу это чтобы донести мысль точнее) - то про стиралки плюс духовки и речи не будет. А придётся заряжаться как успеется и позволит состояние сети
Опция солнца в текущих реалиях не выглядит чем-то лишним, особенно в частном доме, а не в
где их (панели) разместить там - супер затруднительно, даже если сторона нужная, а если не юг и прилегающие, то вообще...
В Deye ВЧ свист (импульсник), а у Victron трансформатор гудит
плюс ещё их истории с установками/настройками через что-то стороннее. В комментах под видео:
Доброго дня. Підскажіть що це за модуль який вимикає певний шум і де його придбати, а також як підключити ? Якщо вентилятор не працює чи не згорить сам інвертор?
Доброго! Це програмний модуль який встановлюється в конфігурацію інвертора через VEConfigure, про цей водуль буде окреме відео, там різні варіанти налаштувань.
Стосовно "згорить", ні, не згорить, інвертор контролює температуру всередині себе і зменьшує свою потужність з ростом температури, на максимум 50%