Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Ответить
Автор
Member

oversteve
Поки ви думали, людина над вашим першим повідомленням взяла 4К 32" олед за 30к, шкода що вже розібрали :dontknow:
Ektalion
Member

oversteve: 29.11.2025 17:50 ті, що я перелічив 17к, 20к і 24к відповідно, а білий 4к то десь 40к+-
З них лише МСІ міні-лед.
oversteve
Member

Gold_Star: 29.11.2025 17:52 oversteve
Поки ви думали, людина над вашим першим повідомленням взяла 4К 32" олед за 30к, шкода що вже розібрали :dontknow:
бачив, то розетка ЕУ, доставка містм без можливості перевірити і відповідно можливим попандосом на 150 баксів так собі варіант :-/

Відправлено через 2 хвилини 14 секунд:
Ektalion: 29.11.2025 17:54
oversteve: 29.11.2025 17:50 ті, що я перелічив 17к, 20к і 24к відповідно, а білий 4к то десь 40к+-
З них лише МСІ міні-лед.
так, я знаю, просто цікаво було відгуки місцевих звичайний вс міні-лед бо загалом є неоднозначні відгуки, і думав, що можливо хтось вже щось подібне вибирав-тестував
Abracadabra
Member

Доброго часу й мирного неба, підкажіть хто користувався чи бачив як враження від 2к на 24" пощупати нема де в основному 27 або 24 фуллхд
Avenger80
Member

Abracadabra
А зачем? Это ж так мелко всё будет, если и на 27 дюймов мелковато 2k.
Radio Bay
Member

Avenger80: 30.11.2025 19:23А зачем? Это ж так мелко всё будет, если и на 27 дюймов мелковато 2k
Ну да, придумать себе гемор, чтоб потом помучаться и поставить увеличение масштаба на 125%
Abracadabra
Member

Radio Bay
я на 24 фулхд ставлю маштаб 150% :gigi: від монітора 110-120см сиджу :shuffle:
Avenger80
Member

Radio Bay
Не, ну честно, у меня какие-то двоякие чувства от 2k 27 дюймов по сравнение с 24 дюймами FHD, понятно, что привыкнуть нужно, он у сына, но когда сажусь за него - площадь кажется большой, а буквы и значки мелкие - какой-то диссонанс. Это на 100%, а если делаешь масштабирование, то кажется, что лучше всё-таки 100%, в общем какая-то борьба восприятий идёт. А что такое на 24 дюймах - 2k - это микроскоп нужен или как при 100%? А если включать масштабирование, то смысл? Пиксель меньше?

Отправлено спустя 2 минуты :
Abracadabra: 30.11.2025 19:47я на 24 фулхд ставлю маштаб 150% :gigi: від монітора 110-120см сиджу :shuffle:
Тогда и величина пикселя отпадает... Так для чего 24 дюйма и 2k?
Radio Bay
Member

Avenger80: 30.11.2025 19:50А что такое на 24 дюймах - 2k - это микроскоп нужен или как при 100%? А если включать масштабирование, то смысл? Пиксель меньше?
Да я о том же
Avenger80: 30.11.2025 19:50он у сына, но когда сажусь за него - площадь кажется большой, а буквы и значки мелкие - какой-то диссонанс
У моего 27" 2К, аналогично, вынос глаз, но ему норм.
Giseler
Junior

Пару місяців в муках вибору монітору.
Почитую тему, але від цього не стало простіше визначитись.
Приглядаюсь до Xiaomi Mini LED G Pro 27i.
Трішки дорожче морального бар'єру по ціні, але можу переступити.
Що скажете, шановні?
Чи за ці кошти можна щось доречніше придбати?
FirstTDM
Member

Abracadabra: 30.11.2025 18:59хто користувався чи бачив як враження від 2к на 24"
Я видел такое на Dell P2423DE - это только для спецов с орлиным зрением чертить что-то в кадах... для обычных людей слишком мелко...
Giseler: 30.11.2025 20:51Пару місяців... Почитую тему... Приглядаюсь до Xiaomi Mini LED G Pro 27i.
Внимательнее читайте... сто раз обсуждали поделки типа ксяоми... надоело уже...
Gold_Star
Member

Giseler
Dell U2724D
Свегер
Member

Abracadabra
Avenger80
Чим менший піксель, тим більша чіткість зображення. Цим все й пояснюється. Тому, на 24 в 2K(QHD) картинка однозначно буде виглядати краще.
З приводу масштабування, то з цього приводу виникає декілька моментів - комусь воно нормально підходить, а комусь ні. Одною з основних проблем при масштабуванні, яку я зустрічав у відгуках, це було погіршення чіткості шрифтів при масштабуванні. В основному таке помічали на 27@2K(QHD), і вирішувалася ця проблема в основному підбором більш правильного процентного відношення масштабування (наприклад - в кого погіршувалося зображення на 125%, то можна спробувати поставити 124%, чи щось подібне)
Щодо 24@2K(QHD), то в такому варіанті щільність пікселів буде ~123(PPI) в порівнянні з 27@2K(QHD) де 109(PPI), і тому погіршення відображення при масштабуванні, скоріше за все, взагалі не буде помітно.
Gold_Star
Member

Свегер: 30.11.2025 21:41Чим менший піксель, тим більша чіткість зображення. Цим все й пояснюється. Тому, на 24 в 2K(QHD) картинка однозначно буде виглядати краще.
На відстані метру від монітору це буде помітно?
FirstTDM
Member

Свегер

з 27@2K(QHD) де 109(PPI)
24@2K(QHD), то в такому варіанті щільність пікселів буде ~123(PPI)

Всё это логично и правильно, только вот особенности человеческого зрения не позволяют большинству сотрудников работать на 24@2K(QHD), поэтому для работы лучше взять 32" 4К с 138ppi - тут и глазам комфортно, и картинка отличная.
Свегер
Member

Giseler: 30.11.2025 20:51 Пару місяців в муках вибору монітору.
Почитую тему, але від цього не стало простіше визначитись.
Приглядаюсь до Xiaomi Mini LED G Pro 27i.
Трішки дорожче морального бар'єру по ціні, але можу переступити.
Що скажете, шановні?
Чи за ці кошти можна щось доречніше придбати?
Якщо хочете спробувати/подивитися, що більш-менш, собою являє HDR - то, цей mini Led, один із найдешевших варіантів для цього. Також, в ньому присутній баг з відображенням червоного відтінку у всіх профілях крім нативного (виправляється перемиканням режимів, чи чимось подібним, точно не пам'ятаю)
З приводу якості/надійності, він звісно поступається запропонованому Dell U2724D, але вирішувати вам.

Відправлено через 11 хвилин 53 секунди:
Gold_Star: 30.11.2025 21:43
Свегер: 30.11.2025 21:41Чим менший піксель, тим більша чіткість зображення. Цим все й пояснюється. Тому, на 24 в 2K(QHD) картинка однозначно буде виглядати краще.
Все звісно залежить від зору, але, як ви вірно підмітили, відстань це покращення буде дещо нівелювати. Хоча, помітно покращення всеодно буде...
SergN
Member

Abracadabra: 30.11.2025 19:47 Radio Bay
я на 24 фулхд ставлю маштаб 150% :gigi: від монітора 110-120см сиджу :shuffle:
Це щоб величезні пікселі не бачити? ;)
Перехід на 2к, а краще 4к врятує, але краще себе порадувати одночасно збільшенням діагоналі.
Ektalion
Member

ІПС монітор без HDR, кутова підсвітка(КАРЛ), за 17+к грн. Це дуже поганий жарт :laugh:
FirstTDM
Member

Ektalion: 30.11.2025 22:16ІПС монітор без HDR, кутова підсвітка, за 17+к грн.
Да. Так и есть. Это лучший 27" монитор для работы - качество картинки и изготовления на высоте. И поиграть на нём хорошо.

Поспрашивайте - тут уже есть владельцы такого монитора...
Последний раз редактировалось FirstTDM 30.11.2025 22:22, всего редактировалось 1 раз.
l-m
Member

Gold_Star: 30.11.2025 21:43
Ось є непоганий калькулятор - http://tools.rodrigopolo.com/display_calc/
Для 24" QHD він каже що якість буде чудовою з 28.09” (71 см та далі).
Для 27" QHD - 31.60” (80 см чи далі).
Отже, зі 100 см для більшості не буде різниці між 24" чи 27". Але чи всі так далеко сидять? Особисто я — ні, та з 70 см вже буде різниця.
Ответить