Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
Gold_Star
Member

Повідомлення

Дивно що у зелених тільки зараз дали DP 2.1, у червоних уже два покоління з цим стандартом. Відповідний кабель вже дають в комплекті до монітору (ще б за таку ціну не давали). Ну і класика жанру - раніше люди на VGA так бухтіли проти DVI i HDMI :gigi:
feniks_tm
Member

Повідомлення

Gold_Star: 26.11.2025 18:13 у червоних уже два покоління з цим стандартом.
Порізаним UHBR13.5, тобто по факту +- той же HDMI2.1. Для 4К@240 без DSC треба саме повний UHBR20.
Mantisus
Junior

Повідомлення

FirstTDM: 26.11.2025 17:00
Т.е. картинка та же с теми же параметрами, но сделали некие улучшения и оптимизировали... наверное поэтому и пишут: 4-е поколение (EL Gen 3)
Так, з того, що я начитав, ідея саме в цьому.

Як я розумію, у вас є досвід роботи з різними моніторами QD-OLED. Сам, на жаль, не маю, вивчаю питання, поки вибираю, що брати.

Можете підказати, наскільки комфортна робота з текстом? І чи є якась відчутна різниця в щільності пікселів між 27" та 32" на 4К.

Останній раз вибирав монітор у 2011 році, тому дещо відстав від технологій. Зараз доводиться наздоганяти. :)
FirstTDM
Member

Повідомлення

Mantisus: 26.11.2025 18:20Можете підказати, наскільки комфортна робота з текстом?
Уже отвечал на предыдущих страницах - всё хорошо с текстами на 32" 4К - почти идеально на 99% по сравнению с топовым IPS
Mantisus: 26.11.2025 18:20І чи є якась відчутна різниця в щільності пікселів між 27" та 32" на 4К.
Мне очень тяжело оценивать 27" - много лет только на 32" работаю/играю.
Mantisus: 26.11.2025 18:20Останній раз вибирав монітор у 2011 році, тому дещо відстав від технологій. Зараз доводиться наздоганяти.
Бывает и так... если кратко:

* для работы - хороший IPS 32" 4К от Dell или BenQ или по вкусу/кошельку...
* для работы/игр/мультимедиа - свежий QD-OLED 32" 4К по вкусу/кошельку... выбор из десятка моделей...
Vpupkin
Member

Повідомлення

Mantisus
Чому ви взагалі розглядаєте QD-oled для роботи?
FirstTDM
Member

Повідомлення

Vpupkin: 26.11.2025 18:52Чому ви взагалі розглядаєте QD-oled для роботи?
Мне на нем комфортно работать B-)

На QD-oled отлично и правильно настраиваются цвета для фото/видео, презентаций, таблиц, графиков, интерфейсов! Я не говорю про супер проф. уровень, связанный с кино или предпечатной подготовкой больших макетов - имхо, для 99% обычных сотрудников настроенный QD-oled великолепно подходит для работы в правильно освещенном рабочем помещении.

Ну и поиграть после работы шикарно :rotate:
Vpupkin
Member

Повідомлення

FirstTDM
WOLED має бути краще для роботи і прожити довше, але це не точно.
FirstTDM
Member

Повідомлення

Vpupkin: 26.11.2025 19:04WOLED має бути краще для роботи і прожити довше, але це не точно.
Вполне может быть... или наоборот... B-) всё индивидуально... мне картинка на QD от MSI больше понравилась...
Vpupkin
Member

Повідомлення

FirstTDM
Я б мітив на воледи бо менший ризик вигорання що дуже важливо для робочого монітору, але це не точно.
feniks_tm
Member

Повідомлення

Vpupkin: 26.11.2025 19:16 FirstTDM
Я б мітив на воледи бо менший ризик вигорання що дуже важливо для робочого монітору, але це не точно.
Я б мітив від woled, якщо робота включає в себе темно-сірі інтерфейси :rotate:
Vpupkin
Member

Повідомлення

feniks_tm: 26.11.2025 19:17Я б мітив від woled, якщо робота включає в себе темно-сірі інтерфейси
Чому?
feniks_tm
Member

Повідомлення

Vpupkin: 26.11.2025 19:28
feniks_tm: 26.11.2025 19:17Я б мітив від woled, якщо робота включає в себе темно-сірі інтерфейси
Чому?
Нерівномірність сірого, що виливається у ефект зернистості/"тканини" + бандінг. На тандемах, схоже, зараз воно ще веселіше проявляється :insane:
StTechnik
Member

Повідомлення

Vpupkin: 26.11.2025 18:52Чому ви взагалі розглядаєте QD-oled для роботи?
Ну вот опять. Больше года. Не просто "разглядаю", а работаю за ним по 6-8 часов. И может конечно прозвучит странно, но все прекрасно и чудесно. Кто то прочитал где то детские страшилки, посмотрел картинки в кропе х100 и на этом остановился. Нет там никаких проблем от слова вообще.
Vpupkin
Member

Повідомлення

StTechnik: 26.11.2025 19:49Нет там никаких проблем от слова вообще.
Має нескінченний ресурс?
StTechnik
Member

Повідомлення

Vpupkin: 26.11.2025 19:51Має нескінченний ресурс?
Я тебя расстрою, но нескінченного ресурсу" не имеет никто. Даже ты :D
Конкретно моя модель - (на ютубике миллионы роликов и обзоров) - за более чем год работы - ноль намеков на како то выгорание. Я не покупаю мониторы на века. 5-7 лет - он мне внешне просто надоест и я захочу его сменить.
feniks_tm
Member

Повідомлення

StTechnik: 26.11.2025 19:58 5-7 лет - он мне внешне просто надоест и я захочу его сменить.
На актуальні оледи можна спокійно закладати 3-5 років, якщо повністю не забивати на "OLED Care". За цей час уже мали б викатити щось на "нормальній" RGB розкладці (PHOLED), виправляючи основні недоліки обох панелей. Якщо не було б прогресу, то дійсно можна було б переживати за ресурс, а так... все одно захочеться оновитись на щось "досконаліше".
Востаннє редагувалось 26.11.2025 20:15 користувачем feniks_tm, всього редагувалось 1 раз.
Vpupkin
Member

Повідомлення

StTechnik: 26.11.2025 19:58Я тебя расстрою, но нескінченного ресурсу" не имеет никто. Даже ты
Конкретно моя модель - (на ютубике миллионы роликов и обзоров) - за более чем год работы - ноль намеков на како то выгорание. Я не покупаю мониторы на века. 5-7 лет - он мне внешне просто надоест и я захочу его сменить.
Та ОК, але чим більш живучій олед гірше?
StTechnik
Member

Повідомлення

feniks_tm: 26.11.2025 20:01На актуальні оледи можна спокійно закладати 3-5 років, якщо повністю не забивати на "OLED Care".
Так я об этом же и говорю :beer:
Vpupkin: 26.11.2025 20:02Та ОК, але чим більш живучій олед гірше?
Ну во первых - я нигде не сказал что "гірше". Лично мне QD нравится за счет хорошей яркости и насыщенности цветов. Как минимум на момент моего выбора. Если LG со своими панелями там подтянулась в этом смысле - окей. Ничего не имею против.
Ну и во вторых - "більш живучій" - это вообще не точно от слова совсем. У них примерно одинаковый ресурс. Я кстати не знаю - Лыжа там научилась не ставить вентиляторы в мониторы на своих панелях?
Gold_Star
Member

Повідомлення

WOLED настільки живучий, що не обходиться без радіатора або кулера :lol:
Mantisus
Junior

Повідомлення

Vpupkin: 26.11.2025 18:52 Mantisus
Чому ви взагалі розглядаєте QD-oled для роботи?
Тому що розважальний контент буде на цьому ж моніторі.

У плані роботи для мене достатньо, щоб було комфортно читати/писати. Інтерфейси у мене і так вже багато років стоять темні. У цьому плані ризик вигоряння +- знижений.

А для ігор і фільмів хотілося б вау-ефекту.

Але я зараз в процесі вивчення технології, щоб визначитися з кінцевими вимогами.

WOLED я також розглядав, але поки що схиляюся до QD-OLED.
Відповісти