Vlaad13
и почему такой большой разброс?

Великий, бо не вирішив ще, який монік буду брати, спочатку хочу визначитись з умовною системою і в скільки мені стане геймінг.
І я розумію, що умовну 4080 не слід брати для 1080, а вже під 2к і вона вартує як цілий комп.
Якщо я влізу в ту суму визначену + пару тис. ( не хочу брати найдешевше з компонентів, фірм, бо розумію, що різниця між фірмами є і є пару топів і біля них, і більш простіші виробники) для 2к візьму її, якщо переплата буде занадто висока візьму просто під 1080.
Prescott
PS
Можно около 1000 убрать с БП и добавить её например до ССД большего объема или лучшего вендора видика, но это уже технические детали, глобально это ам5 с 5м райзеном + 4070.
З вашої збірки не чув виробника ссд взагалі. ССД планую 2, менший під систему, більший для ігор.
Кращий виробник відеокарт: чи є смисл переплачувати напр за Асус, МСІ 6 к, напр модель MSI GeForce RTX 4070 Gaming X Slim 12G?
І чи варто подумати над 4070ТІ для 1080 розуміючи, що ввилізу за бюджет чи це просто марне викидання грошей і досить 4070?
Відправлено через 17 хвилин 12 секунд:
lordep
Повітряне охолодження Noctua NH-D15 chromax.black
Читав пару сторінок десь назад, що краще водянка Арк тік360 (це надійна водянка?), по ціні вони однакові з цим кулером. І що вона краще охолоджує проц. Тут виходить потрібно вибирати чи гірше охолодження, але надійність чи воду, яка є напевно менш надійна.