Новини
Останні статті і огляди
Выбор монитора
-
Gold_Star
Member
Під "найкращий варіант ціна/якість" я особисто розумію Dell UltraSharp U2724D, але бюджет потрібно буде примножити вдвоє
-
LemonScent
Junior
дуже дякую, можливо чиїсь інші рекомендації будуть більш ліберальними в плані ціни
-
FirstTDM
Member
Увы, нет там 40 моделей в указанном бюджете - там всего две новые модели, MSI предпочтительнее:LemonScent: ↑ 06.11.2025 18:11Виходячи з моїх вимог, той самий хотлайн видає майже 40 моделей.
ASUS VA27AQSE
MSI Pro MP275QPG
-
Gold_Star
Member
Спробував наклацати щось з адекватного до 8к в тих ваших хотлайнах, сподобалась модель Philips Evnia 27M2N5500, з особливостей: 27" 2К, регулювання по висоті, 8 біт+FRC, sRGB 125%, HDR400, IPS 1200:1, 3 роки гарантії. За такі гроші дуже навіть непогано, ще би вживу оцінити зображення
-
Vpupkin
Member
Gold_Star
Крива підсвітка може нівелювати все, IPS вони такі.
Крива підсвітка може нівелювати все, IPS вони такі.
-
FirstTDM
Member
Ну так не надо покупать 2К 27" монитор "на сдачу" - это же не FullHD на условном ресепшне.... всё будет хорошо с IPS у Dell UltraSharp U2724D как уже и рекомендовали...Vpupkin: ↑ 06.11.2025 21:32Крива підсвітка може нівелювати все, IPS вони такі.
-
Vpupkin
Member
Не факт, люба іпса з едж підсвіткою може бути з бдідими або навіть з жовтими плямами.FirstTDM: ↑ 06.11.2025 21:56всё будет хорошо с IPS у Dell UltraSharp U2724D как уже и рекомендовали...
-
Striker
Member
Та що ви тут заливаєте. Я коли обирав собі новий 2к 27", то і Dell'и ips дивився, то там купа відгуків в ютубах і не тільки, що купа засвітів. Один чувак взагалі 3 моніка поміняв ту ж модель, і всюди засвіти. Тому плюнув і взяв Oled, щоб не страждати засвітами. Хоча мій колишній Asus Strix 2к 27" без ЖОДНОГО засвіту, але при цьому сильно блікує.
Востаннє редагувалось 06.11.2025 22:24 користувачем Striker, всього редагувалось 2 разів.
-
Gold_Star
Member
Монітор - це перше, на що людина дивиться при роботі за ПК. На таку повсякденну річ потрібно дивитися не через фіксований прайс по старому курсу долара, а з особистих вражень від прямої взаємодії вживу. Взяти до порівняння кілька моделей з різної цінової категорії, оцінити деталізацію кольорової палітри, контрастність, кути огляду і рівномірність фону. Сформувати на основі цього бачення про наявний ринок моніторів, який зараз дуже стрімко міняється, а вже потім думати скільки можна відкласти кровних грошей. Врешті решт, перестати думати що начинка усюди однакова, а ціну формує лише націнка на бренд 
-
FirstTDM
Member
БюджетStriker: ↑ 06.11.2025 22:22Тому плюнув і взяв Oled, щоб не страждати засвітами.
Отправлено спустя 1 минуту 7 секунд:
Ну да... только вот у серии UltraSharp все присущие IPS недостатки меньше всего заметны...Vpupkin: ↑ 06.11.2025 22:22Не факт, люба іпса з едж підсвіткою може бути з бдідими або навіть з жовтими плямами.
Отправлено спустя 3 минуты 58 секунд:
При это еще и почти постоянно смотрит...Gold_Star: ↑ 06.11.2025 22:23Монітор - це перше, на що людина дивиться при роботі за ПК
Полностью поддерживаюGold_Star: ↑ 06.11.2025 22:23Врешті решт, перестати думати що начинка усюди однакова, а ціну формує лише націнка на бренд
-
LemonScent
Junior
Дякую. Скажіть, будь ласка, а чому ви розглядаєте тільки найновіші моделі? Старі, як мінімум, за необхідними мені характеристиками їм не поступаються.FirstTDM: ↑ 06.11.2025 20:46Увы, нет там 40 моделей в указанном бюджете - там всего две новые модели, MSI предпочтительнее:LemonScent: ↑ 06.11.2025 18:11Виходячи з моїх вимог, той самий хотлайн видає майже 40 моделей.
ASUS VA27AQSE
MSI Pro MP275QPG
-
FirstTDM
Member
Мониторы постоянно совершенствуются, монитор служит более 5 лет - не вижу смысла покупать старые модели... да и специфические протоколы последних версий типа Adaptive-Sync есть только в новых моделях... опять же - DisplayPort может не быть в старых моделях, не говоря уже про версии DP, HDMI.... а ведь еще есть HDCP... через пару лет будут новых видяхи, новые системники и лучше подключать их к современным мониторам...LemonScent: ↑ 07.11.2025 00:15Скажіть, будь ласка, а чому ви розглядаєте тільки найновіші моделі?
Я уже писал, что не надо столь пристально смотреть на циферки в мониторах - они обманчивы... качество не всегда выражается числами...LemonScent: ↑ 07.11.2025 00:15Старі, як мінімум, за необхідними мені характеристиками їм не поступаються.
-
Roland90
Junior
Всім привіт, майже рік юзав odyssey oled g6 на 360гц, зрозумів що 27 дюймів це не моє, бо до нього був odyssey g7 4к 32 на IPS і він мені більше якось заходив, хоча в оled звісно контрастність та якість руху значно краща. Я думаю що вся річ в діагоналі і вона тут вирішальна. Бо саме діагональ дає ефект занурення. Також, я розчарувався у великій герцовці, бо для мене все що вище 120гц є +/- однаковим. Сценарій використання на 90% це ігри.
Тепер думаю що взяти в 32 дюйми 4к, застряг на выборі між OLED та MiniLed. З одного боку є цікавий та відносно доступний Philips Evnia 32M2N6800M, а з іншого повно варіацій оледів по такій же ціні (AOC AG326UD, Dell S3225QC), або докласти грошей і взяти взагалі Alienware AW3225QF? MiniLed я ніколи не юзав, в магазинах Києва я їх теж не побачив, щоб вживу подивитись. Можливо хтось має свій досвід, то поділіться будь ласка.
Тепер думаю що взяти в 32 дюйми 4к, застряг на выборі між OLED та MiniLed. З одного боку є цікавий та відносно доступний Philips Evnia 32M2N6800M, а з іншого повно варіацій оледів по такій же ціні (AOC AG326UD, Dell S3225QC), або докласти грошей і взяти взагалі Alienware AW3225QF? MiniLed я ніколи не юзав, в магазинах Києва я їх теж не побачив, щоб вживу подивитись. Можливо хтось має свій досвід, то поділіться будь ласка.
-
Filabatya
Member
32 4К тандем оледні від лджі аж в наступному році будуть
-
odessitmws
Member
про мини лед на ипс как конкурент оледа можно сразу забыть, ны рынке буквально считаные единицы мониторов минилед которые могут дать ощущение оледа что бы по скорости норм было и ореолы не бросались в глаза с 1200+ зон подсветкиRoland90: ↑ 12.11.2025 12:24Philips Evnia 32M2N6800M
поэтому лучше чуток переплатить и взять олед чем потом жалеть что за не такую и большую разницу в % получили ни то ни се
-
FirstTDM
Member
Полностью согласен и поддерживаю :Roland90: ↑ 12.11.2025 12:24Я думаю що вся річ в діагоналі і вона тут вирішальна. Бо саме діагональ дає ефект занурення. Також, я розчарувався у великій герцовці, бо для мене все що вище 120гц є +/- однаковим. Сценарій використання на 90% це ігри.
Забыть про MiniLed и смотреть на QD-OLED 3-го поколения модели 2025 года - выбор из 4-го поколения WOLED пока невелик и там еще нет моделей 32" 4КRoland90: ↑ 12.11.2025 12:24Тепер думаю що взяти в 32 дюйми 4к, застряг на выборі між OLED та MiniLed.
-
SmartFox
Member
Я зараз обираю для себе між Samsung NEO G9 57 та LG 45GX950A обидва варіанта є за гарною однаковою ціною. Фокус в основному в мене на программуванні 80% та 20% це геймінг в сінгл ігри чи щось накшталт BF6 / Arc Raiders але без вимоги до ФПС. Через те що розробка на MacOS більше склоняюсь до LG бо usb C, краща підтримка роздільної здатності, але OLED та постійна статика відштовкують. Буде перший ultrawide, зараз два 32" 4k то тому 57 від Samsung здається теж гарною заміною. Застряг в виборі)
-
FirstTDM
Member
Я пробовал продуктивно работать на 2-х 32" - шея заболела, т.к. крутить часто приходилосьSmartFox: ↑ 12.11.2025 15:15зараз два 32" 4k то тому 57 від Samsung здається теж гарною заміною
Имхо, LG 45GX950A кажется более разумным выбором... всё-таки 44.5" это еще как-то вменяемо... спорить не буду
-
OldGoodGames
Member
Шановні, що можна сказати про такий прошарок моніторів?
~10к грн, 32", VA, curved, 2k, 180гц
~10к грн, 32", VA, curved, 2k, 180гц
-
SmartFox
Member
А что думаете про LG G5 48" как монитор? вроде 4к , норм PPI, на него сейчас скидки норм, даже дешевле мониторов)