Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
FirstTDM
Member

Повідомлення

tablestikus

А давайте просто посчитаем - декларируется 1152 зон локальной подсветки для разрешения 3840 x 2160 - т.е. в каждой зоне 7200 пикселей (я нигде не ошибся?) Дальше рассказывать или не надо? :)

Ну... наверное... нет выгорания - ну и что это дает на сегодня?

Отправлено спустя 3 минуты 13 секунд:
Nutbar: 08.10.2025 17:56але все одно компромісне рішення.
Ну вот как-то так... компромисс, в котором нет особого смысла - или брать привычный хороший не особо дорогой IPS, или прыгать в QD-OLED с шикарным качеством без компромиссов...
tablestikus
Member

Повідомлення

FirstTDM: 08.10.2025 18:10 Ну... наверное... нет выгорания - ну и что это дает на сегодня?
Нууу може це підійде тим кому оледи не подобаються)
StTechnik
Member

Повідомлення

tablestikus: 08.10.2025 23:00тим кому оледи не подобаються)
Это слепым что ли? Зачем им вообще монитор тогда?
daesz
Member

Повідомлення

Nutbar: 08.10.2025 17:56Дуже хороший крок вперед для моніків з IPS матрицею
Насправді, аж 1 монік з мінілед айспіес і він дуже не вдалий через поведінку local dimming у поєднанні із айпіес матрицею (якраз таки той не рівномірний глоу). На мінілед ВА цієї проблеми, здається, немає (по крайній мірі у аж двох АОС'ів).
tablestikus
Member

Повідомлення

StTechnik: 08.10.2025 23:26
tablestikus: 08.10.2025 23:00тим кому оледи не подобаються)
Это слепым что ли? Зачем им вообще монитор тогда?
Ну тут в темі часто бувають люди які не готові\не подобаються оледи
DEM
Junior

Повідомлення

Nutbar: 08.10.2025 17:56
Коротше, всі ті самі проблеми що й в інших мініледах: або гало довкола яскравих об'єктів
спойлер
2025-10-08 175039.jpg
Я думаю що цей скрін був зроблений на макс. налаштуваннях яскравості, бо інакше я не можу пояснити як "таке" можна було придбати.
Remonde
Member

Повідомлення

Приветствую, давно не следил за рынком мониторов но не давно увидел что цены на оледы стали скажем так нормально дешевле чем ранее, в связи с этим начали посещать мысли об смене монитора, присмотрелся пока msi mag 272qp qd oled x50, за 500 гц не гонюсь, подкупил экран третьего поколения, якобы исправлены косяки прошлого и т.д. 2к + больше диагональ текущего монитора, эксперты что скажете :) ?
Vader
Member

Повідомлення

Remonde
А что тут говорить?покупай!

Отправлено спустя 1 минуту 57 секунд:
Remonde
Да,тут исправлены косяки 2го поколения,которых еще ни кто не видел,по прошествии времени..Скоро выйдет четвертое поколение,которое исправит косяки,еще непроверенного третьего :lol: Все идет четко по плану! :rotate:

Отправлено спустя 43 секунды:
Тут быстрее зрение сядет,чем выгорит монитор B-)
ASTON
Member

Повідомлення

Vader: 10.10.2025 13:46 Тут быстрее зрение сядет,чем выгорит монитор B-)
Ото і в мене із віком зір все гірше стає, тож треба міняти на OLED свій старий ігровий TFT якому вже років 10 і полоса вертикальна вже рік як з'являється час від часу.
Реально вже досяг точки неповернення, коли пофігу, чи вигорить той монітор через 3 роки. Вигорить - куплю новий.
Благо вони зараз вже не стоять як весь ПК разом узятий, як раніше.
Зараз вони по півціни від доброї відяхи. Тож навіть якщо його викинути через 3 роки, то можна новий купити якогось 6 покоління і не думати взагалі про вигоряння.
Vader
Member

Повідомлення

ASTON
Боже!У вас железные нервы!У меня если б один пиксель появился,монитор отправился бы на олх. :gigi:
ASTON
Member

Повідомлення

Vader: 10.10.2025 15:51 ASTON
Боже!У вас железные нервы!У меня если б один пиксель появился,монитор отправился бы на олх. :gigi:
Та не ті часи були останній рік, щоб так діяти :)
Зазвичай проходило, коли рамочку монітора під полосою прижимав. Іноді не проходило, а само зникало через день-два.
Наразі давно не було.
Але OLED все одно вже замовлю.
Дружина хоче мені на ДН подарунок зробити. Запитала, що б хотілося. Я сказав, що монітор новий, але це дорого.
Вона сказала "живемо лише раз, мені неважливо скіки він коштує, хоч 2000 євро, замовляй". Тож отак я наслюнявився несподіванно на новий монітор :)
Сам би мабуть і далі економив.
Vader
Member

Повідомлення

ASTON
Покупайте!Правильно супруга сказала!Живем один раз,еще и неизвестно,что завтра будет. ;)
То,что вы не пожалеете-это однозначно!
lefrin
Member

Повідомлення

Монітор 26.5" MSI MAG 271QPX QD-OLED E2 - додам відгук до попереднього посту.
Можу сказати ствердно що якістю - фото, відео, перегляд фільмів і навіть тексту я задоволений.
Чим я не задоволений так це VRR мерехтіння - воно є навіть у віндовс періодично коли темна заставка і працює якийсь світлий фон (тут це не сильно), а ось у іграх в лоббі, або в деяких темних сценах, при завантаженні - реально напрягає і дуже видно.
Цікаво чи топових моделях караще чи меньше (дехто каже що меньше).
Загалом до купівлі рекомендую, але хочеться точно 4е покоління.
Nutbar
Member

Повідомлення

lefrin: 17.10.2025 13:54 VRR мерехтіння - воно є навіть у віндовс періодично коли темна заставка і працює якийсь світлий фон (тут це не сильно)
Увімкніть VRR тільки для фулскрін режиму. У мене воно так по дефолту було і інакше не пробував, я навіть здивувався трохи прочитавши ваш пост.
спойлер
2025-10-17 150914.jpg
mult
Member

Повідомлення

lefrin
У мене всі ці vrr і g-sync взагалі вимкнено.
Без них мені краще якось і проблем з мерехтінням немає.
Хоча з ввімкненим g-sync я теж мерехтіння не бачив.
Але я з ним мало грав, може просто не встиг побачити, на робочому столі теж не помічав.
lefrin
Member

Повідомлення

mult: 17.10.2025 17:25 lefrin
У мене всі ці vrr і g-sync взагалі вимкнено.
Без них мені краще якось і проблем з мерехтінням немає.
Хоча з ввімкненим g-sync я теж мерехтіння не бачив.
Але я з ним мало грав, може просто не встиг побачити, на робочому столі теж не помічав.
Так, ви ж писали, але на цьому моні прям ця ситуація є. Включив тільки у повноекранному режимі, побачим.
Мерехтить по царськи, але терпіти +- можна
FirstTDM
Member

Повідомлення

lefrin: 17.10.2025 13:54Чим я не задоволений так це VRR мерехтіння - воно є навіть у віндовс
Вот я в задумчивости и удивлении - откуда может возникнуть "VRR мерехтіння" под виндой при подключении по DP и выставлении статичных параметров? Ну вот у меня под виндой ВСЕГДА фиксированная частота в Гц и никаких проблем. В играх - ну это же совсем другая история...
lefrin
Member

Повідомлення

FirstTDM: 17.10.2025 18:15
lefrin: 17.10.2025 13:54Чим я не задоволений так це VRR мерехтіння - воно є навіть у віндовс
Вот я в задумчивости и удивлении - откуда может возникнуть "VRR мерехтіння" под виндой при подключении по DP и выставлении статичных параметров? Ну вот у меня под виндой ВСЕГДА фиксированная частота в Гц и никаких проблем. В играх - ну это же совсем другая история...
Перемкнув в нвідія параметра тільки на "повноекран", ну і ось вирішив глянути тільки що в мене вінда чорна, вайбер білий, панель задач мерехтить (не сильно але можна побачити.
Як це працює - я не знаю. В іграх то труба. Так можна вимкнути, але при вимкненому бувають розриви у шутері (не часто) юзать можна
FirstTDM
Member

Повідомлення

lefrin: 18.10.2025 10:16Перемкнув в нвідія параметра тільки на "повноекран", ну і ось вирішив глянути тільки що в мене вінда чорна, вайбер білий, панель задач мерехтить (не сильно але можна побачити.
Пока не совсем понимаю, что именно и как " панель задач мерехтить"

Монитор на QD-OLED (подключен кабелем DP 2.1) и в нем включаем:

* FreeSync Premium Pro = ON
* DSC (Display Stream Compression) =ON

- всё в G.I. нафиг не надо – выключаем
- Gaming/Game Mode = USER… всё остальное выключено, кроме FreeSync, DSC
- Professional/Pro Mode = USER… всё остальное выключено
- Image/Screen Size = AUTO

В винде 11- й все свежие обновы, для монитора свежие прошивки и дрова, для видяхи свежие дрова. Включаем родной цветовой профиль, ACM = ON (Автоматическое управление цветом), Динамическая частота = OFF, AutoHDR = OFF, Оптимизация… = OFF, Планирование GPU… = ON, Переменная частота… = ON

В Панели Управления NVIDIA включаем G-Sync в оконном и полноэкранном режиме + ставим "птичку" на Включить параметры для выбранной модели дисплея

В в NVIDIA App Color = DEFAULT (да, именно так – отдаем управление цветами Win 11)

Нажимаем "железное" Menu в мониторе и убеждаемся что разрешение "родное", частота стабильная 165 или 240 Гц, HDR=Off, FreeSync = ON, DP

И при таких настройках что-то "мерехтить"?
Gold_Star
Member

Повідомлення

Як правило мерехтить з увімкненим VRR при використанні оверлеїв типу MSI Afterburner
Відповісти