Общая тема по OLX

Разговоры обо всем
Ответить
Автор
Moderator

В данной теме всё о мошенничестве и мошенниках на OLX

Местные "герои": Внимание! Ненадежные люди!

Для того, чтобы ознакомиться или оставить отзыв о сделках на Барахолке нашего форума, просьба обратить внимание на следующую тему:
Путеводитель по разделу отзывов. Где оставить отзыв, как искать, FAQ

Правила конференции распространяются в полной мере на данную тему (п.2.3, п.2.4, п.3.6, п.3.9, п.3.10)

Сообщения без конкретики - удаляются

OlxSupport:Здравствуйте.

Оставьте, пожалуйста, контакты мошенников по этой ссылке - _http://blog.olx.ua/4019/ne-dadim-moshennikam-shansa/ чтобы проинформировать и обезопасить других пользователей. Также обязательно напишите нам о подозрении на мошенника через Службу поддержки _http://olx.ua/uk/contact/. Если Вы стали жертвой мошенника, то советуем поступить так:
Свяжитесь с администрацией сайта с помощью раздела «Обратная связь». Предоставляйте, пожалуйста, полное подтверждение мошеннических действий пользователя (а именно - сканкопию или фото чека, накладной, счета с координатами, телефоном и другими данными мошенника), подробности вашей сделки, переписку с продавцом.

Мы также рекомендуем вам обратиться в местное отделение милиции с заявлением о факте мошенничества. После вашего обращения на основании официального запроса мы сможем предоставить представителям правоохранительных органов данные для дальнейшего расследования.

Обязательно прочитайте нашу статью, которая может Вам помочь вернуть деньги. _http://blog.olx.ua/9185/o-moshennichestve-kak-vernut-ukradennyie-dengi-s-bankovskoy-kartyi/

Официальная поддержка Olx
viewtopic.php?p=1558297#p1558297

Центр поддержки клиентов: 0800204444

Полезная статья: Как уберечься от мошенников в интернете

Сайт Управління боротьби з кіберзлочинністю МВС України: порядок действий

Альтернатива ОЛХ: всё о других торговых площадках
nummus777
Junior

leonid4d: 17.10.2025 14:03
nummus777: 17.10.2025 13:46 Добрий день.
Купили товар на OLX до 1000 грн.(передплата), після чого покупець надав дані для відправлення, де відправник не я, а інша людина, а отримувач не покупець і теж інша людина. Як бути в цій ситуації і чи варто хвилюватися?
Возможно он кому-то продавл этот товар за 1500 и отправителем он указан
Справа в тому що покупець вказав відправником не себе, а іншу людину.
Hotspur
Member

Купили товар на OLX до 1000 грн.(передплата), після чого покупець надав дані для відправлення, де відправник не я, а інша людина, а отримувач не покупець і теж інша людина. Як бути в цій ситуації і чи варто хвилюватися?
а що за товар ?
nummus777
Junior

Hotspur
Це комерційна таємниця.
Shpoker
Member

сам таким помышлял, имя на олх одно, карта вторая, отправка от третьего, возврат на четвертого и прочие извращения.
какая разница? деньги получил, пойди отнеси на почту как удобно человеку. Если наложка - то там да, другой подход ибо можно не увидеть ни товара ни денег.
Hotspur
Member

nummus777: 17.10.2025 14:31 Hotspur
Це комерційна таємниця.
а нащо на форум зайшли ?
OverPow
Member

Hotspur: 17.10.2025 14:52
nummus777: 17.10.2025 14:31 Hotspur
Це комерційна таємниця.
а нащо на форум зайшли ?
Таємниця.

Людина не розуміє елементарних речей, що ви від нього хочете.
nummus777
Junior

Shpoker: 17.10.2025 14:37 сам таким помышлял, имя на олх одно, карта вторая, отправка от третьего, возврат на четвертого и прочие извращения.
какая разница? деньги получил, пойди отнеси на почту как удобно человеку. Если наложка - то там да, другой подход ибо можно не увидеть ни товара ни денег.
Відправив. Але цікаво от що: відправника в базі нема, а по номеру отримувача зареєстрована інша людина. А якщо відправлення по наложці(післяплаті) і покупець залишив завдаток у розмірі дороги, то як бути?
Бумик
Member

Це що за маячня?
Продаю материнку на ОЛХ.Пише мені- а можна я на карту зкину,бо в мене ліміт на ОЛХ доставку закінчився.Просто вимагає номер картки для якихось махінацій чи по ОЛХ доставці якесь нововведення?Ліміти якісь,перший раз від нього чую.
Поки заблокував його,гірше не буде.
спойлер
маячня.jpg
maxn
Member

Бумик: 17.10.2025 23:59 Це що за маячня?
Нельзя заказать через олх доставку с оплатой при получении больше 3-4 посылок вроде, человек просто хочет вам оплатить товар.
Бумик
Member

maxn: 18.10.2025 00:04 Нельзя заказать через олх доставку с оплатой при получении больше 3-4 посылок вроде
Так а що йому заважає оформити ОЛХ доставку просто з оплатою карткой,а не з оплатою при отриманні?Якось дивно виглядає.
maxn
Member

Бумик
2-3% процента комиссии лоху решил не платить. У вас хороший профиль, товар не дорогой и располагает оплатить товар сразу. Не хочет регать кредитку в олх, так как она мамына.
Qwerty1987
Member

У меня так один раз проц купили, 4600грн на карту скинули, ни проверок, ни фоток дополнительных, был немного удивлен что такие люди на олх обитают : )
Бумик
Member

maxn
Qwerty1987
Людина тільки зкинула скрін,що є обмеження на ОЛХ доставку.Але ліміт не з оплатою в відділенні,а при оплаті карткою.Це якась вимога UaPay.
спойлер
1212.jpg
mklm
Member

Qwerty1987: 18.10.2025 00:34 У меня так один раз проц купили, 4600грн на карту скинули, ни проверок, ни фоток дополнительных, был немного удивлен что такие люди на олх обитают : )
дуже часто так роблю, якщо профіль гарний
vovse
Junior

_VlaD_: 16.10.2025 17:55
daesz: 16.10.2025 16:41 Тут не потрібно знати акаунти та площадки, виведення коштів буде поступати на одну карту/рахунок.
Але, не завжди люди купляють через ЛОХ-доставку.
Наприклад, людина дзвонить та просить відправити наложкою. Або каже що "я тут недалеко живу, куди підійти та забрати". Десь 80 відсотків у мене так продається.

Тай акаунти можуть бути різними з різними картками на різних людей. Я наприклад з акаунту дружини продаю. А можу ще на батьків два акаунти зробити чі ще якихось родичив. Хоча, продаю я дуже мало і мені це не потрібно. Просто міркування.
Якщо більшість почне відмовляться від лох доставки, лох заборонить відправляти мимо неї і перейде на модель як працював IZI. Вони вже це тестуюсь ховаючи номери продавців в певних категоріях. В повідомленнях номери ріже і залишилось зробити щоб вони взагалі там не відкривались.
Дивно що вони це зараз не зробили, бачачи що з нею зараз відбувається в описах: якщо лох доставкой +2% і 20грн, на карту дешевне і так далі :laugh:

Мабуть їм тільки і самовивози заважають це зробити.
Бумик
Member

Там ще прикол у чому.Може воно вже давно,але я тільки побачив,що якщо покупець оформлює ОЛХ доставку з оплатою у відділенні (тобто,таж сама наложка),то з продавця ще додатково знімають 15 гривнів,це ще на додачу к отой комісії,що вже пару років як накинули на гаманець продавця.Умовно - хочу отримати за товар 400 грн,треба ставити ціну 430 та отримую 401 грн.Це якщо оплата карткою зразу.Але якщо покупець оформлює з оплатою у відділенні.додатково з продавця стягують ще 15 грн,то вже отримує 386 грн.Зрозуміло,що вони вигадують все нові і нові введення,вигадуючи ,як же ще *побрити * пересічного громадянина.
Georgin
Member

Бумик
Там щє якась дивна штука намалювалась.
Раніше, якщо покупець замовляв OLX-доставку з оплатою у відділенні замість оплати картою онлайн - відразу до суми оплати додавалось + 100 грн. (на страховку).
Зараз для перевірки замовляю з тією ж оплатою у відділенні - і мені видає, що тепер оплата у відділенні дешевша ніж оплата карткою онлайн.
leonid4d
Junior

Бумик: 17.10.2025 23:59 Це що за маячня?
Продаю материнку на ОЛХ.Пише мені- а можна я на карту зкину,бо в мене ліміт на ОЛХ доставку закінчився.Просто вимагає номер картки для якихось махінацій чи по ОЛХ доставці якесь нововведення?Ліміти якісь,перший раз від нього чую.
Поки заблокував його,гірше не буде.
спойлер
маячня.jpg
С номером карты без другой информации никаких манипуляций сделать невозможно. А эти лимиты реально существует, какой-то бред с ограничениями покупок по кокнкретным категориям, у меня этом меяце так человек не смог olx-доставку оформить, правда на карту платить после этого не захотел.
Бумик
Member

Georgin: 18.10.2025 09:06 Бумик
Там щє якась дивна штука намалювалась.
Раніше, якщо покупець замовляв OLX-доставку з оплатою у відділенні замість оплати картою онлайн - відразу до суми оплати додавалось + 100 грн. (на страховку).
Зараз для перевірки замовляю з тією ж оплатою у відділенні - і мені видає, що тепер оплата у відділенні дешевша ніж оплата карткою онлайн.
Виходить,що комісію за наложку перевели з покупця на продавця,Я вище писав,що людина замовила в мене так,то стягнули додатково 15 грн.Але,це для товару до 500 грн,якщо товар дорожче,то комісія відповідно зростає.Чекаємо ще комісій додаткових :lamer: Щось вигадають ще
ddO
Member

Бумик
Уже досить давно різні дрібниці до 1000 грн в перевірених продавців із хорошим профілем купую через переказ на карту. Ті ж термопрокладки і термопаста навіть більшу суму збирали. І проблем ніразу не було. Останній раз купив дещо за 500 - так продавець не захотів переказом, а сказав що йому післяплатою зручніше. Так за переказ коштів нова пошта взяла ще комісію в ~30грн. Цікаво яка у них комісія за суми 10 000 та більше...? Там, мабуть, ні продавець не заробить, ні покупець не зекономить - тільки нова пошта збагатиться. Взагалі останнім часом чи то так шахраїв розвелося, чи люди такі недовірливо-обережні стали - коли раніше просив продавця оплату переказом - він радів, а зараз можуть навіть нічого не відписати/ заблокувати. Якби із карти можна було зняти гроші тільки по її номеру - ми б уже давно вернулись на готівку.
Ответить