Вибір відеокарти

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
vsx
Member

Повідомлення

Vlaad13: 25.10.2025 20:42 їх тести настільки абсурдні - що їм може повірити лише повний профан
что конкретно из того видео что я выложил настолько абсурдно что в это поверит лишь полный профан?
Nouriel
Member

Повідомлення

vsx: 25.10.2025 14:19Последние тесты австралийцев показывают что 9070 ХТ всего на 7-8% в среднем быстрее своей младшей версии, если вы любите играть с апскейлером. Учитывая разницу в цене и энергопотреблении, ну как бы выводы напрашиваются сами собой. Так бывает когда типа разные карты делаются на одном чипе.
Но это все фигня т.к. народ все равно купит 5070
тоді виходить шо і 5070ті не куплять, бо то те саме шо 9070хт по параметрам і продуктивністю
чи як зрозуміти шо це написано?
Vlaad13
Member

Повідомлення

Yurius: 25.10.2025 21:07
Vlaad13: 25.10.2025 20:42з ваших авторитетних Австралійців рже весь закордонний Ютуб і Редіт (в тому числі інші місцеві Австралійські канали які не захотіли продаватися)
А з тебе весь наш форум , і шо?

А кого дивитесь,може оте русняве лайно,що ти завжди тулиш у кожній темі? :lol:
по перше не завжди русняві канали
по друге - я так розумію у вас зауваження до данного контенту тільки мова?
з технічною частиною тестів ви я так розумію згодні?
Nouriel
Member

Повідомлення

FirstTDM: 25.10.2025 15:57у многих юзеров в работе 5070/5070Ti - никто не жалуется ни на Asus, ни на MSI
а на шо жалітися якшо немає даних? :laugh: :laugh:
зайди на редіт подивись там є прикольні тепловізійні фотки з температурами 100° ))
приховування датчиків не значить шо немає проблем, а означає шо ти менше інфи отримуєш

Відправлено через 6 хвилин 5 секунд:
VodkaTM: 25.10.2025 19:15задовбався перевстановляювати дрова кожен раз
для чого це робили?
VodkaTM: 25.10.2025 19:15 драйверами-обс-стрімингом
у мене на 6800хт нічо не злітає в обс, як там взагалі може шось злетіти?
VodkaTM: 25.10.2025 19:15налаштування, стріминг, андервольтинг зберігання налаштувань
а де ви це зібрались робити у нвідії? там немає такого функціоналу

Відправлено через 5 хвилин 8 секунд:
Vlaad13: 25.10.2025 20:42з ваших авторитетних Австралійців рже весь закордонний Ютуб і Редіт (в тому числі інші місцеві Австралійські канали які не захотіли продаватися)
є 2 питання
а кому вони продались?
і звідки ти знаєш шо робиться на закордонному ютубі і редіті, якшо ти інфу черпаєш у руснявих блогерів, які показали себе не "підкупними" :laugh: :laugh: ?
Vlaad13
Member

Повідомлення

Nouriel: 25.10.2025 21:56
є 2 питання
а кому вони продались?
і звідки ти знаєш шо робиться на закордонному ютубі і редіті, якшо ти інфу черпаєш у руснявих блогерів, які показали себе не "підкупними" :laugh: :laugh: ?
редіт - ті ж самі закордонні блогери
ось я вам задам пряме питання і хочу почути пряму відповідь
чим відрізняються тести хардварів - від усіх інших?
ви ж експерт
можете сказати?
Nouriel
Member

Повідомлення

Vlaad13
а кому продались?
покажи хто рже
я нічого не бачив
Vlaad13
Member

Повідомлення

Nouriel: 25.10.2025 22:06 Vlaad13
а кому продались?
покажи хто рже
я нічого не бачив
так ви і не бачите різниці методики тестів Хардварів від усього іншого ютубу
я почую від вас відповіть - в чому у них різниця?
чи я так розумію ви теж не знаєте? (або не розумієте)
хоча типу видаєте себе за експерта?
Nouriel
Member

Повідомлення

Vlaad13
ясно ніякої конкретики, просто "почув у дворі як дядьки шось говорили"
Vlaad13
Member

Повідомлення

Nouriel: 25.10.2025 22:26 Vlaad13
ясно ніякої конкретики, просто "почув у дворі як дядьки шось говорили"
тобто ви на моє питання відповідати не хочете - а я на ваше повинен відповісти?
vsx
Member

Повідомлення

Nouriel: 25.10.2025 21:38 тоді виходить шо і 5070ті не куплять, бо то те саме шо 9070хт по параметрам і продуктивністю
чи як зрозуміти шо це написано?
Ну я в конце добавил что из этой троицы народ все равно пойдет покупать 5070
daesz
Member

Повідомлення

Nouriel: 25.10.2025 21:56як там взагалі може шось злетіти
Я припущу, що у нього не ОБС, а стрімлабс і він забув залогінитись. А так уявлення немаю що там може злетіти :gigi:
VodkaTM
Junior

Повідомлення

Nouriel: 25.10.2025 21:56
FirstTDM: 25.10.2025 15:57у многих юзеров в работе 5070/5070Ti - никто не жалуется ни на Asus, ни на MSI
а на шо жалітися якшо немає даних? :laugh: :laugh:
зайди на редіт подивись там є прикольні тепловізійні фотки з температурами 100° ))
приховування датчиків не значить шо немає проблем, а означає шо ти менше інфи отримуєш

Відправлено через 6 хвилин 5 секунд:
VodkaTM: 25.10.2025 19:15задовбався перевстановляювати дрова кожен раз
для чого це робили?
VodkaTM: 25.10.2025 19:15 драйверами-обс-стрімингом
у мене на 6800хт нічо не злітає в обс, як там взагалі може шось злетіти?
VodkaTM: 25.10.2025 19:15налаштування, стріминг, андервольтинг зберігання налаштувань
а де ви це зібрались робити у нвідії? там немає такого функціоналу

є 2 питання
а кому вони продались?
Все просто амд адреналін з купою фішек завжди не зберігає пресети чи злітає на 7000 серіїб на 6000 тільки 6700 і 6600 тестив.
Деякі ігри потребують даунгрейду драйверу настільки, що :censoured: (а також хеллоу ROCM та Photoshop що просто не працює рандомно) (дельта форс, хант шоудаун хеллоу)
В обс кодек - навіть новий H265 на 9070хт милить ще як, бачив купу тестів з нвідіа (навіть AVC не так розносить). Але сам точно прям не тестив тому тут не скажу точно.
У нвідіа джи форс експіеренс краще працює не чув щоб у людей налаштування злітали (пресети для ігор т.д) (по фільтрам і т.д).
Афтебєрнером нвідію зазвичай чаклують, а у амд адреналін те саме може але злітає, можно впринципі через афтебєрнер налаштувати і амд, але ж нафіга адреналін тоді потрібен)) :rotate:
Насправді амд адреналін мені дуже подобається но проблеми подібні задовбали, може саме 6800хт не має ніяких проблем з дровами не знаю.
(Сьогодні адреналін сам себе убив і тепер не стартує і усе мінус фільтри на єкрані((( )
daesz
Member

Повідомлення

VodkaTM: 26.10.2025 01:56не зберігає пресети чи злітає на 7000
В мене була 7800хт найтро+ пів року, нічого не злітало, все зберігало.
VodkaTM: 26.10.2025 01:56Photoshop що просто не працює рандомно
Фотошоп та афте ефект - це основні проги для роботи, все нормально працювало. Те, що рендерить на нвідії швидше (через наявність куди) - це інше діло.
VodkaTM: 26.10.2025 01:56В обс ху*овий кодек - навіть новий H265
В ОБС немає кодека, це софт. Кодить або проц, або ВК.
VodkaTM: 26.10.2025 01:56не чув щоб у людей налаштування злітали (пресети для ігор т.д)
А що там конкретно може в нвідія експерієнсі злетіти? Там окрім скачування/встановлення драйвера та фігового оптимізовувача (бо треба ще умудритись наоптимізовувати так, щоб гра показувала менший фпс чим все вправо, але нвідія експерієнс це зміг) налаштувань гри нічого більше немає лол.
VodkaTM: 26.10.2025 01:56амд адреналін те саме може але злітає
Ні, не злітає. Але немає змісту, бо адреналін банально кращий ніж афтебернер.
vsx
Member

Повідомлення

daesz: 26.10.2025 03:39 В мене була 7800хт найтро+ пів року, нічого не злітало, все зберігало.
Да он сам не понимает что пишет. Говорит адреналин после даунвольта для амд слетает а для нвидиа нет :laugh:
И проблемы в драйверах у него которые он сильно даунгрейдит для некоторых игр :super:
bes
Member

Повідомлення

VodkaTM: 26.10.2025 01:56 Афтебєрнером нвідію зазвичай чаклують, а у амд адреналін те саме може але злітає, можно впринципі через афтебєрнер налаштувати і амд, але ж нафіга адреналін тоді потрібен
то что на нвидия в драйверах нету настроек по умолчанию - это преимущество. А то что на амд можно так и так - это недостаток :laugh:
Yurius
Member

Повідомлення

Є у кого промокод у Click працюючий? Дякую
Vlaad13
Member

Повідомлення

адреналін виглядадає краще - але працює гірше :laugh:
oversteve
Member

Повідомлення

пару днів тому кидав посилання на китайські порівняльні огляди 5070, 5070ті та 9070хт на білібілі, там не можна було в норм якості дивитися без реєстрації, так що перезалив то в 1080р на гугл драйв і додав субтитри, які можна перекласти

https://drive.google.com/drive/folders/ ... drive_link

щодо самих оглядів - живе порівняння лоб в лоб купи відях (по 20-30шт кожного типу), є майже все, що у нас продається, в тому числі і ті карти, огляди на які поки що важко знайти типу того ж асус 5070 дуал, розбір з демонстрацією плат і СО, все китайською, але з сабами +- норм, та й по таблицях легко зорієнтуватися
VodkaTM
Junior

Повідомлення

vsx: 26.10.2025 09:52
daesz: 26.10.2025 03:39 В мене була 7800хт найтро+ пів року, нічого не злітало, все зберігало.
Да он сам не понимает что пишет. Говорит адреналин после даунвольта для амд слетает а для нвидиа нет :laugh:
И проблемы в драйверах у него которые он сильно даунгрейдит для некоторых игр :super:
Що незрозумілого, багато апсів не хочуть працювати з налаштуваннями амд адренілін буквально. На драйверному рівні в тебе крашить, і це навіть не завжди через андервольт, те що у люедй деяких не злітає не значит що це не проблема в моєму випадку а саме на 3 відеокартах схожі проблеми. В фотошопі я працював більше 2-3 років і все було ок, до оки дрова на 7800хт не почав обновляти черзе проблеми в деяких іграх, або не повний перформенс що амд дрова завжди допилюють. (наприклад є баг який навіть амд знає - коли в тебе в амд адреналін злітає інфа по моніторингу CPU залишає лише температуру та утіл проца і усе, навіть в пітримці відповили мені що це баг і треба чекати пофіксять)
Ставиш анти лаг + різкість + фільтри для кожної гри, через пару перезапусків гри чи деякі зовсім на пофігу не сприймають налаштування чи просто скидають їх до дефолту.
Ставишь аднервольт по мінімуму, паувер ліміт, частоту пам'яті міняєш, чи просто хочеш куллера накрутити - працює, працює а потім бах, заходиш а воно вже на дефолті. Це проблема радномна але в багатьох вона насправді є. Це просто можна загуглити це буквалньо сама амд в своїх дровах як невирішене іноді ставе....
А також виліти з ігор та краші драйверу в нових іграх чи хренова робота в старих - це все гуглиться ящо не віриться. Так у нвідіа також я є такі проблеми осболиво з новими серіями, і так, якщо в вас ціх проблеми нема а нвідія їх визнала офіційно, чи кожен 3 пост в діскашенах стіму це вілити на нвідія чи амд, це не значить що їх нема я несу хрінь) Може це і 5-10% хто лутає такі проблеми.... Але все одно прикро що ніяк не фікситься.

Відправлено через 4 хвилини 20 секунд:
Гугли дельта форс 25.8.1 проблеми на амд
Гугли хант шоудаун 9070 перформенс бефор-афтер апдейтс
Гугли амд адреналін не запускається
Знайдеш по півмілйона відосів на ці теми.
При чому не після андерваольта, а майже будь якого налаштування, пресет просто злітає до дефолтного іноді.

Відправлено через 1 хвилину 49 секунд:
oversteve: 26.10.2025 13:24 пару днів тому кидав посилання на китайські порівняльні огляди 5070, 5070ті та 9070хт на білібілі, там не можна було в норм якості дивитися без реєстрації, так що перезалив то в 1080р на гугл драйв і додав субтитри, які можна перекласти

щодо самих оглядів - живе порівняння лоб в лоб купи відях (по 20-30шт кожного типу), є майже все, що у нас продається, в тому числі і ті карти, огляди на які поки що важко знайти типу того ж асус 5070 дуал, розбір з демонстрацією плат і СО, все китайською, але з сабами +- норм, та й по таблицях легко зорієнтуватися
сенкс

Відправлено через 5 хвилин 39 секунд:
VodkaTM: 26.10.2025 15:05

Що незрозумілого, багато апсів не хочуть працювати з налаштуваннями амд адренілін буквально. На драйверному рівні в тебе крашить, і це навіть не завжди через андервольт, те що у люедй деяких не злітає не значит що це не проблема в моєму випадку а саме на 3 відеокартах схожі проблеми. В фотошопі я працював більше 2-3 років і все було ок, до оки дрова на 7800хт не почав обновляти черзе проблеми в деяких іграх, або не повний перформенс що амд дрова завжди допилюють. (наприклад є баг який навіть амд знає - коли в тебе в амд адреналін злітає інфа по моніторингу CPU залишає лише температуру та утіл проца і усе, навіть в пітримці відповили мені що це баг і треба чекати пофіксять)
Ставиш анти лаг + різкість + фільтри для кожної гри, через пару перезапусків гри чи деякі зовсім на пофігу не сприймають налаштування чи просто скидають їх до дефолту.
Ставишь аднервольт по мінімуму, паувер ліміт, частоту пам'яті міняєш, чи просто хочеш куллера накрутити - працює, працює а потім бах, заходиш а воно вже на дефолті. Це проблема радномна але в багатьох вона насправді є. Це просто можна загуглити це буквалньо сама амд в своїх дровах як невирішене іноді ставе....
А також виліти з ігор та краші драйверу в нових іграх чи хренова робота в старих - це все гуглиться ящо не віриться. Так у нвідіа також я є такі проблеми осболиво з новими серіями, і так, якщо в вас ціх проблеми нема а нвідія їх визнала офіційно, чи кожен 3 пост в діскашенах стіму це вілити на нвідія чи амд, це не значить що їх нема я несу хрінь) Може це і 5-10% хто лутає такі проблеми.... Але все одно прикро що ніяк не фікситься.

Відправлено через 4 хвилини 20 секунд:

Гугли дельта форс 25.8.1 проблеми на амд
Гугли хант шоудаун 9070 перформенс бефор-афтер апдейтс
Гугли амд адреналін не запускається
Знайдеш по півмілйона відосів на ці теми.
При чому не після андерваольта, а майже будь якого налаштування, пресет просто злітає до дефолтного іноді.

Відправлено через 1 хвилину 49 секунд:
oversteve: 26.10.2025 13:24 пару днів тому кидав посилання на китайські порівняльні огляди 5070, 5070ті та 9070хт на білібілі, там не можна було в норм якості дивитися без реєстрації, так що перезалив то в 1080р на гугл драйв і додав субтитри, які можна перекласти

сенкс
У нвідії фільтри кольорів не злітають на монік чи ігри (мені важлио в помарачневий колір щоб віддавало а в деяких іграх сильніше, через проблеми з очами)
Про кодек я мав наувазі взагалі, що з 265 на амд є проблеми рандомні, так я дивився що 265 на новій RDNA краще виглядає, але все одно в тестах також бачив деякі проблеми (скіп кадрів, рендом скачки бітрейту коли бітрейт статичний, кейфрейми ломаються іноді) це не те щоб проблема, воно виглядає ок, але все одно не топ із топу. Якось тут ціпляюють за кожну фразу, коли впринипі повино бути зрозуміло в чоьму проблема, якщо в цій тімі розбираєтеся. В загалому NVENC все ще кращий, жду 10000 серію від амд подивитсь що там буде з VCN.

Відправлено через 6 хвилин 51 секунду:
І взагалі моє питання було що-до PCB нвідії та амд. Що з них зараз краще, де є проблеми з перегрівом де не такі критичні.
А все інше це рандом дрйверів, чи кастомне налаштування за допомою іншого ПО впринципі не саме найважливіше щоб на ньому прям 100% вибір робити. А тут прям почали розказувати як на нвідії признаних нвідією проблем не виявлено, і як це все лише 1-5% ринку. У самсунг моніків також проблема не така часта з браком, може більша, чим тут, але ж кожен 5 в наших магазинах россказую з фотками як брак ловить.... іноді такий що тільчки через рік з'явиться
Nouriel
Member

Повідомлення

VodkaTM: 26.10.2025 01:56Все просто амд адреналін з купою фішек завжди не зберігає пресети чи злітає на 7000 серіїб на 6000 тільки 6700 і 6600 тестив.
ну а як ти нвідію будеш налаштовувати якшо такий функціонал який не "працює" це мінус для тебе? та і якшо відяха стабільно працює воно не злітає,
VodkaTM: 26.10.2025 01:56В обс ху*овий кодек - навіть новий H265 на 9070хт милить ще як, бачив купу тестів з нвідіа (навіть AVC не так розносить). Але сам точно прям не тестив тому тут не скажу точно.
не знаю я і на 6600 запускав стрім було непогано, а по тестах кодеків шо я бачив всі 3 виробники на +-одному рівні. цікаво було б побачити шо ти дивився
VodkaTM: 26.10.2025 01:56У нвідіа джи форс експіеренс краще працює не чув щоб у людей налаштування злітали (пресети для ігор т.д) (по фільтрам і т.д).
так і в адреналіні не злітає, а шось чув то таке собі джерело, я можу навести приклад як друг мучився з тим експірієнсом і потім просто видалив :laugh:
VodkaTM: 26.10.2025 15:17Ставишь аднервольт по мінімуму, паувер ліміт, частоту пам'яті міняєш, чи просто хочеш куллера накрутити - працює, працює а потім бах, заходиш а воно вже на дефолті.
так це проблема карти вона не може працювати стабільно з твоїми налаштуваннями, і те шо воно працює в моменті коли налаштував не значить шо воно стабільно. все так коли міняєш напругу тестується певний час. проц так само запустив норм, через день не стартує з тою напругою, те саме оперативка :laugh:
якби ти не крутив нічого, а тільки пресети і воно скидало то інше діло
Відповісти