Новини
Останні статті і огляди
Выбор монитора
-
WaRMacTep
Member
Vader
1.5 года на товар... тоесть после замены останется еще 1.5 года гарантии а не + 1.5
1.5 года на товар... тоесть после замены останется еще 1.5 года гарантии а не + 1.5
-
FirstTDM
Member
А нужные/важные иконки с рабочего стола куда спрятать? У MSI же опция есть - Taskbar Detection - имхо, этого приглушения достаточно.Nutbar: ↑ 09.09.2025 19:22(таскбар ховається)
Аналогично... у меня комфортные 100-120 нит... должно меньше выгорать...l-m: ↑ 09.09.2025 19:19Але, він там 200 ніт яскравість використовує, що для мене особисто заяскраво.
-
Vader
Member
Ок,выгорать,не выгорать..Я думаю,что я смогу себе позволить купить покруче монитор ,через 3 года..Дольше пару лет,у меня девайсы не задерживаются...
-
WaRMacTep
Member
Vader
ну тогда все пуком бери и не парься
ну тогда все пуком бери и не парься
-
Nutbar
Member
У самса теж є таке приглушення (через додаток). Але там нема чого приглушувати - таскбар майже чорний. На відео тут у людини вигоріла саме верхня частина екрану. Коротше, трошки промахнулися з фічеюFirstTDM: ↑ 09.09.2025 19:56 А нужные/важные иконки с рабочего стола куда спрятать? У MSI же опция есть - Taskbar Detection - имхо, этого приглушения достаточно.
Що до робочого столу, то нічого не ховається, купа різних іконок, але на порожній робочий стіл я якось ніколи не дивлюсь, завжди щось відкрито.
-
l-m
Member
Ні.WaRMacTep: ↑ 09.09.2025 19:53 Vader
Відповідно до закону про захист прав споживачів при заміні товару неналежної якості на новий, гарантійний термін обчислюється заново з дня видачі нового товару споживачеві. Це також позиція Цивільного кодексу України та рішень судів у більшості подібних справах.
Тобто, якщо поміняють навіть на 354 день другого року, то будуть знову нові +3 роки, та загалом 6.
Винятки — якщо замінять тільки матрицю, то буде залежати скільки гарантії виробник дає саме на матрицю, але термін не може бути меншим за залишок початкової гарнатії (але може бути більшим).
Та якщо видадуть іншу модель, у якої термін гарантії менше. Наприклад — якщо у нової 2 роки, тоді буде тільки +2 роки. Однак, якщо монітор зламається через 0.5 року, то гарантія не може бути меншою за залишок початкової моделі, та буде в будь-якому випадку 2.5 роки.
Але на іншу модель можна не погоджуватись та забрати гроші, якщо це буде більш вигідно на той момент.
-
WaRMacTep
Member
l-m
в реальності це не так працює, особливо для складної техніки як монітори, смартфони та т.п. вам же не міняють товар неналежної якості на новій належної, вам пофакту мінять товар з набутим дефектом тому і гарантія рахується з дати продажу товару,а так як новий вам не продавали а замінили вже ваш товар то ця стаття не працює
в реальності це не так працює, особливо для складної техніки як монітори, смартфони та т.п. вам же не міняють товар неналежної якості на новій належної, вам пофакту мінять товар з набутим дефектом тому і гарантія рахується з дати продажу товару,а так як новий вам не продавали а замінили вже ваш товар то ця стаття не працює
-
l-m
Member
Це якась софістика та локшина від продавців)WaRMacTep: ↑ 09.09.2025 20:28 l-m
Якби товар був належної якості, то у нього б не було набутих дефектів протягом гарантійного терміну. Отже, це товар неналежної якості, та все працює, покупець отримає новий монітор з новим гарантійним терміном, якщо він звісно не лошок.
Відправлено через 3 хвилини 56 секунд:
І ніяких умов про новий продаж у законодавстві немає. Крім ЦКУ, ще є роз'яснення і від КМУ. Але, якщо комусь вподобається коли його дурять, то це вже його особиста справа.
-
WaRMacTep
Member
l-m
я так розумію ви ніколи або раз 2 по гарантії хоть щось відправляли ....
-
Vader
Member
Так я взял,как пару месяцев назад,и не парюсь..
-
WaRMacTep
Member
Vader
поздравляю пусть он у вас работает пока не надоест без проблем
поздравляю пусть он у вас работает пока не надоест без проблем
-
Danilo
Junior
Шукаю монітор на заміну старому 27" BenQ 2700U
Щось універсальне (наскільки це взагалі можливо) - інтернет, офіс, графіка, відео, Сталкер. 32"4К.
Що скажете про новий ASUS ROG Strix XG32UCWG, хтось його вже мацав вживу? Чи порадите інші варіанти?
Щось універсальне (наскільки це взагалі можливо) - інтернет, офіс, графіка, відео, Сталкер. 32"4К.
Що скажете про новий ASUS ROG Strix XG32UCWG, хтось його вже мацав вживу? Чи порадите інші варіанти?
-
tablestikus
Member
Десь так якщо користуватися як він в екстремальному режимі. Для пересічних це х2-х3 часу. І тоді можливо вони побачать вигорання, а може не побачать.l-m: ↑ 09.09.2025 19:19Ну, через 1.5 року нарешті вигоряння помітне при звичайному використанні, так що можна вважати що вигорівtablestikus: ↑ 09.09.2025 16:15 Свіже оновлення для свідків вигорання оледів останнього покоління.![]()
Але, він там 200 ніт яскравість використовує, що для мене особисто заяскраво. Цікаво ці 4500 годин на 200 ніт перевести у більш традиційні 120 ніт, навряд, банальна арифметика 200/120*4500, яка дає 7500 годин буде точною. Ймовірно вийде дещо ще більше.
Відправлено через 8 хвилин 56 секунд:
Насправді це можна було відносно точно прикинути по споживанню — заміряти при увімкненому моніторі, але з чорним екраном (D0), при 120 ніт білого (B120) та при 200 ніт білого (B200). Тоді (B200-D)/(B120-D) дасть відповідь у скільки разів 200 ніт це більш "важкий" режим для конкретної матриці.
-
FirstTDM
Member
Этот монитор на 3-м поколении WOLED - я бы не брал, т.к. линейка, например, MSI/GIGABYTE на QD-OLED явно с лучшими цветами и шрифтами... или ждать 32" на 4-м поколении WOLED или выбирать что-то на QD-OLED...Danilo: ↑ 09.09.2025 21:57Що скажете про новий ASUS ROG Strix XG32UCWG, хтось його вже мацав вживу? Чи порадите інші варіанти?
-
Danilo
Junior
FirstTDM
А що не так у WOLED зі шрифтами?
Дивлюсь також і на QD-OLED, але: 1. вигорає за 2-3 роки; 2. світло на робочому місці підсвічує монітор збоку під гострим кутом, і чорний QD-OLED може стати рожево-фіолетовим, але тут точно не знаєш, поки на конкретному робочому місці сам не перевіриш.
А чекати 4-е покоління на 32"4К мабуть, ще цілий рік будемо...
А що не так у WOLED зі шрифтами?
Дивлюсь також і на QD-OLED, але: 1. вигорає за 2-3 роки; 2. світло на робочому місці підсвічує монітор збоку під гострим кутом, і чорний QD-OLED може стати рожево-фіолетовим, але тут точно не знаєш, поки на конкретному робочому місці сам не перевіриш.
А чекати 4-е покоління на 32"4К мабуть, ще цілий рік будемо...
-
StTechnik
Member
Опять эти фантазии про 2-3 года и фиолетовый черный. 
-
Gold_Star
Member
Ржу.Danilo: ↑ 09.09.2025 22:24світло на робочому місці підсвічує монітор збоку під гострим кутом, і чорний QD-OLED може стати рожево-фіолетовим
Я себе у виключеному телевізорі ледве бачу, коли збоку з вікна валить сонячне світло, а ви тут про якесь підсвічування і рожевість.
-
l-m
Member
І не раз, і не два.WaRMacTep: ↑ 09.09.2025 21:25 l-m
Саме тому, що магазини/СЦ полюбляють розводити клієнтів, я ще 15 років тому вперше прочитав той закон, та потім завжди успішно розв'язував подібні питання на свою користь, а не слухав юридично нікчемні маніпуляції. Зазвичай все закінчується вже на етапі прохання надати письмову відмову чи/та скарзі до керівництва, навіть не доходячи до Держпродспоживслужби (яка оштрафує магазин/СЦ) чи суду (який в 95%+ винесе рішення на користь споживача та компенсує юридичні витрати та невелику моральну шкоду).
-
Gold_Star
Member
Третє покоління вийшло тільки минулого року, а перше на моніторах і того в 2023 пішло в масси, про що йде мова?Danilo: ↑ 09.09.2025 22:24вигорає за 2-3 роки
-
FirstTDM
Member
Я в холиварах не участвую - к тому же всё индивидуально и субъективно - обзоров и сравнений множество WOLED vs QD-OLEDDanilo: ↑ 09.09.2025 22:24А що не так у WOLED зі шрифтами?
Никто не знает этого точно - первые массовые матрицы QD-OLED v.3.0 появились в середине 2024 года - три года еще ни у кого не прошло.Danilo: ↑ 09.09.2025 22:24Дивлюсь також і на QD-OLED, але: 1. вигорає за 2-3 роки;
Нет. Это не так. Черный остается черным. Ну, конечно, если 1000 люменов на экран направить - то всё может быть...Danilo: ↑ 09.09.2025 22:24 чорний QD-OLED може стати рожево-фіолетовим,
27" у ASUS на 4-м поколении WOLED уже доступен монитор для покупки...Danilo: ↑ 09.09.2025 22:24А чекати 4-е покоління на 32"4К мабуть, ще цілий рік будемо...