Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Ответить
Автор
Member

Дык видно ж..Включаешь одну демку в hdr,ужасно выглядит,такое ощущение,что просто на ламповом телике смотришь,а бывает попадаешь на такую,что аж дух захватывает..
FirstTDM
Member

Vader: 08.09.2025 17:24Дык видно ж..Включаешь одну демку в hdr,ужасно выглядит,такое ощущение,что просто на ламповом телике смотришь,а бывает попадаешь на такую,что аж дух захватывает..
Ну да... от реализации контента сильно зависит... а контент сильно отстает от железа... всё как обычно... B-)
FOZZIEGW
Member

Доброго времени суток, подскажите пожалуйста норм монитор до 12к грн, или 250-300$, критерии QHD, IPS, 144hz+, качественная матрица и фрисинк премиум. Смотрю в сторону Lenovo Legion R27qe Gen 2 (68C7GAC3UA) цена его 10к. Какие есть альтернативы? Спасибо за внимание ;)
Gold_Star
Member

Nutbar
Короче, я зрозумів в чому справа була.
Зараз при встановленні відповідних параметрів на консолі і ТВ немає різниці між лімітед та фулл ні в темних сценах, ні у відтінках. Взагалі, нуль. Однакова картинка з точки зору контрасту і забарвлення.
А різниця на користь лімітеда проявлялась в наступній ситуації. При першому підключенні консоль передавала свій колірний профіль через HDMI-CEC на телевізор, де власне з'являється окремий девайс "Xbox Series S|X". В самій же консолі встановлювались свої "оптимізовані" настройки зображення, в яких і стояв Standard (Recommended). Вже після цього, коли я цей параметр міняв на PC RGB, було видно помітне затемнення у відтінках та темних сценах. Тобто проблема була не стільки в настройках телевізора, скільки у калібровці профіля Xbox. Потім вже підганяючи настройки ТВ по паттернам я зрозумів що цей профіль не давав добитися потрібного результату, тому я його видалив з телевізора, а консоль перевів в профіль ПК, де усе працює як золотий годинник. Щоправда до цього часу я не здогадався перевірити різницю в лімітед та фулл, оскільки і так все працювало добре, тому все було залишено як є.
Так що, перемогла у цій ситуації зрада :gigi:
FirstTDM
Member

FOZZIEGW: 08.09.2025 19:51Доброго времени суток, подскажите пожалуйста норм монитор до 12к грн, или 250-300$, критерии QHD, IPS, 144hz+, качественная матрица и фрисинк премиум. Смотрю в сторону Lenovo Legion R27qe Gen 2 (68C7GAC3UA) цена его 10к. Какие есть альтернативы? Спасибо за внимание
В этом классе и бюджете стоит посмотреть на новые Асусы/MSI :

ASUS TUF Gaming VG27AQ5A
ASUS TUF Gaming VG27AQL5A

MSI MAG 275QF
MSI MAG 274QRFW

Был еще хороший Dell G2724D (210-BHTK), но его сняли с производства, хотя можно рискнуть и купить с 3-х летней гарантией...

Лучшие мониторы выходят за рамки бюджета:

Dell U2724D (210-BKVB)
BenQ EX271Q (9H.LNCLB.QBE)
Striker
Member

FirstTDM: 08.09.2025 20:45В этом классе и бюджете стоит посмотреть на новые Асусы
viewtopic.php?p=4028996#p4028996
Краще вже Dell. :D
Nutbar
Member

Gold_Star: 08.09.2025 20:17 Nutbar
Короче, я зрозумів в чому справа була.
Зараз при встановленні відповідних параметрів на консолі і ТВ немає різниці між лімітед та фулл ні в темних сценах, ні у відтінках. Взагалі, нуль. Однакова картинка з точки зору контрасту і забарвлення.
Так, приблизно однаково і має бути :up: Може на якихось градієнтах лімітед себе трохи гірше покаже, але загальне враження від картинки рівне. Радий, що все вирішилось найкращим чином.
FOZZIEGW
Member

FirstTDM: 08.09.2025 20:45
FOZZIEGW: 08.09.2025 19:51Доброго времени суток, подскажите пожалуйста норм монитор до 12к грн, или 250-300$, критерии QHD, IPS, 144hz+, качественная матрица и фрисинк премиум. Смотрю в сторону Lenovo Legion R27qe Gen 2 (68C7GAC3UA) цена его 10к. Какие есть альтернативы? Спасибо за внимание
В этом классе и бюджете стоит посмотреть на новые Асусы/MSI :

ASUS TUF Gaming VG27AQ5A
ASUS TUF Gaming VG27AQL5A

MSI MAG 275QF
MSI MAG 274QRFW

Был еще хороший Dell G2724D (210-BHTK), но его сняли с производства, хотя можно рискнуть и купить с 3-х летней гарантией...

Лучшие мониторы выходят за рамки бюджета:

Dell U2724D (210-BKVB)
BenQ EX271Q (9H.LNCLB.QBE)
Эти варианты фигня?
Lenovo Legion R27qe Gen 2
AOC Q27G4ZR
Xiaomi 27" G Pro 27i

Глянул на асус там тот что 400 кандел 15к, не пойму разницы моделей, платишь 2к+ за 100 нит?))
FirstTDM
Member

FOZZIEGW: 08.09.2025 21:18Эти варианты фигня?
AOC Q27G4ZR
Xiaomi 27" G Pro 27i
Я бы ни один из них не брал бы, особенно остерегаться ксяоми... в крайнем случае взял бы AOC...
FOZZIEGW: 08.09.2025 21:18Глянул на асус там тот что 400 кандел 15к, не пойму разницы моделей, платишь 2к+ за 100 нит?))
Без комментариев по ценообразованию - идем на сайт производителя и смотрим все характеристики...
FOZZIEGW
Member

FirstTDM: 08.09.2025 21:42
FOZZIEGW: 08.09.2025 21:18Эти варианты фигня?
AOC Q27G4ZR
Xiaomi 27" G Pro 27i
Я бы ни один из них не брал бы, особенно остерегаться ксяоми... в крайнем случае взял бы AOC...
FOZZIEGW: 08.09.2025 21:18Глянул на асус там тот что 400 кандел 15к, не пойму разницы моделей, платишь 2к+ за 100 нит?))
Без комментариев по ценообразованию - идем на сайт производителя и смотрим все характеристики...
Ну ксяоми вы правы, то уже в китайские дебри полез.. Ещё недавно обзор смотрел на Acer 27" XV272UF3bmiiprx вроде тоже не плохой, короче я так понял брать новый асус за 15к и не морочить голову что ли, на счёт делл я хотел его взять когда он ещё был, но провтыкал, долго присматривался и импонировал он из-за обзора на rtings, хороший бал он собрал.
FirstTDM
Member

FOZZIEGW: 08.09.2025 21:50Ну ксяоми вы правы, то уже в китайские дебри полез.. Ещё недавно обзор смотрел на Acer 27" XV272UF3bmiiprx вроде тоже не плохой, короче я так понял брать новый асус за 15к и не морочить голову что ли, на счёт делл я хотел его взять когда он ещё был, но провтыкал, долго присматривался и импонировал он из-за обзора на rtings, хороший бал он собрал.
Ну вот как-то так... новые Asus или MSI в таком бюджете...
voyt9
Member

Привіт, може була в кого практика/тест моніторів серед бюджеток 1080п, 100-160гц, 27"? Для роботи, бюджет <5к. Розглядаю ксяомі/філіпс/лижа/асус але можливо сенсу обрати нема, і в цій ціні вони +- однакові??
FirstTDM
Member

voyt9: 08.09.2025 23:18Привіт, може була в кого практика/тест моніторів серед бюджеток 1080п, 100-160гц, 27"? Для роботи, бюджет <5к. Розглядаю ксяомі/філіпс/лижа/асус але можливо сенсу обрати нема, і в цій ціні вони +- однакові??
Выше пару страниц обсуждали такое - для работы Dell E2725HM, Dell SE2725HM
tablestikus
Member

Свіже оновлення для свідків вигорання оледів останнього покоління.

l-m
Member

tablestikus: 09.09.2025 16:15 Свіже оновлення для свідків вигорання оледів останнього покоління.
Ну, через 1.5 року нарешті вигоряння помітне при звичайному використанні, так що можна вважати що вигорів :shuffle:

Але, він там 200 ніт яскравість використовує, що для мене особисто заяскраво. Цікаво ці 4500 годин на 200 ніт перевести у більш традиційні 120 ніт, навряд, банальна арифметика 200/120*4500, яка дає 7500 годин буде точною. Ймовірно вийде дещо ще більше.

Відправлено через 8 хвилин 56 секунд:
Насправді це можна було відносно точно прикинути по споживанню — заміряти при увімкненому моніторі, але з чорним екраном (D0), при 120 ніт білого (B120) та при 200 ніт білого (B200). Тоді (B200-D)/(B120-D) дасть відповідь у скільки разів 200 ніт це більш "важкий" режим для конкретної матриці.
Vader
Member

Отлично!гарантию на QD OLED на выгорание дают на 3 года..Буду менять,каждые полтора года на новый моник :gigi:
Nutbar
Member

l-m: 09.09.2025 19:19 Ну, через 1.5 року нарешті вигоряння помітне при звичайному використанні, так що можна вважати що вигорів :shuffle:
"Deliberately Burning" не дорівнює звичайному використанню. В мене за 5600 годин жодних слідів (таскбар ховається). І, думаю, сила вигорання зібльшується нелінійно в залежності від яскравості.
l-m
Member

Nutbar: 09.09.2025 19:22
l-m: 09.09.2025 19:19 Ну, через 1.5 року нарешті вигоряння помітне при звичайному використанні, так що можна вважати що вигорів :shuffle:
"Deliberately Burning" не дорівнює звичайному використанню.
Звісно, я вірив що не тільки я уважно дивився відео :up:
Nutbar: 09.09.2025 19:22 І, думаю, сила вигорання зібльшується нелінійно в залежності від яскравості.
Так, але думаю залежить від того наскільки близькі 200 ніт до максимального режиму у конкретної матриці. Для тої, де максимальна яскравість наприклад 230 ніт,це буде помітно важчий режим, ніж для тої де це 300 ніт.
Та як раз енергоефективність це має відображати, тобто чим більш комфортний режим для матриці, тим буде кращий (тобто менший) показник Вт/ніт.
Nutbar
Member

l-m
Здається, для панелей першого покоління пік - 1500, другого - 2000, третього - 3000 і 4-го - 4000. Ці пік саме для панелей, в кінцевих пристроях обмежують хто як хоче. Але так, логіка якась така. Ще може в більш жаркому кліматі/приміщенні скоріше вигорають, плюс якщо блок живлення в самому моніку підігріває.
Vader
Member

NutbarЯкщо в самому монiку вiн присутнiй..в мене,наприклад,бп зовнiшнiй.. ;)
Ответить