Новости
Последние статьи и обзоры
Выбор монитора
-
Vader
Member
Дык видно ж..Включаешь одну демку в hdr,ужасно выглядит,такое ощущение,что просто на ламповом телике смотришь,а бывает попадаешь на такую,что аж дух захватывает..
-
FirstTDM
Member
Ну да... от реализации контента сильно зависит... а контент сильно отстает от железа... всё как обычно...Vader: ↑ 08.09.2025 17:24Дык видно ж..Включаешь одну демку в hdr,ужасно выглядит,такое ощущение,что просто на ламповом телике смотришь,а бывает попадаешь на такую,что аж дух захватывает..
-
FOZZIEGW
Member
Доброго времени суток, подскажите пожалуйста норм монитор до 12к грн, или 250-300$, критерии QHD, IPS, 144hz+, качественная матрица и фрисинк премиум. Смотрю в сторону Lenovo Legion R27qe Gen 2 (68C7GAC3UA) цена его 10к. Какие есть альтернативы? Спасибо за внимание 
-
Gold_Star
Member
Nutbar
Короче, я зрозумів в чому справа була.
Зараз при встановленні відповідних параметрів на консолі і ТВ немає різниці між лімітед та фулл ні в темних сценах, ні у відтінках. Взагалі, нуль. Однакова картинка з точки зору контрасту і забарвлення.
А різниця на користь лімітеда проявлялась в наступній ситуації. При першому підключенні консоль передавала свій колірний профіль через HDMI-CEC на телевізор, де власне з'являється окремий девайс "Xbox Series S|X". В самій же консолі встановлювались свої "оптимізовані" настройки зображення, в яких і стояв Standard (Recommended). Вже після цього, коли я цей параметр міняв на PC RGB, було видно помітне затемнення у відтінках та темних сценах. Тобто проблема була не стільки в настройках телевізора, скільки у калібровці профіля Xbox. Потім вже підганяючи настройки ТВ по паттернам я зрозумів що цей профіль не давав добитися потрібного результату, тому я його видалив з телевізора, а консоль перевів в профіль ПК, де усе працює як золотий годинник. Щоправда до цього часу я не здогадався перевірити різницю в лімітед та фулл, оскільки і так все працювало добре, тому все було залишено як є.
Так що, перемогла у цій ситуації зрада
Зараз при встановленні відповідних параметрів на консолі і ТВ немає різниці між лімітед та фулл ні в темних сценах, ні у відтінках. Взагалі, нуль. Однакова картинка з точки зору контрасту і забарвлення.
А різниця на користь лімітеда проявлялась в наступній ситуації. При першому підключенні консоль передавала свій колірний профіль через HDMI-CEC на телевізор, де власне з'являється окремий девайс "Xbox Series S|X". В самій же консолі встановлювались свої "оптимізовані" настройки зображення, в яких і стояв Standard (Recommended). Вже після цього, коли я цей параметр міняв на PC RGB, було видно помітне затемнення у відтінках та темних сценах. Тобто проблема була не стільки в настройках телевізора, скільки у калібровці профіля Xbox. Потім вже підганяючи настройки ТВ по паттернам я зрозумів що цей профіль не давав добитися потрібного результату, тому я його видалив з телевізора, а консоль перевів в профіль ПК, де усе працює як золотий годинник. Щоправда до цього часу я не здогадався перевірити різницю в лімітед та фулл, оскільки і так все працювало добре, тому все було залишено як є.
Так що, перемогла у цій ситуації зрада
-
FirstTDM
Member
В этом классе и бюджете стоит посмотреть на новые Асусы/MSI :FOZZIEGW: ↑ 08.09.2025 19:51Доброго времени суток, подскажите пожалуйста норм монитор до 12к грн, или 250-300$, критерии QHD, IPS, 144hz+, качественная матрица и фрисинк премиум. Смотрю в сторону Lenovo Legion R27qe Gen 2 (68C7GAC3UA) цена его 10к. Какие есть альтернативы? Спасибо за внимание
ASUS TUF Gaming VG27AQ5A
ASUS TUF Gaming VG27AQL5A
MSI MAG 275QF
MSI MAG 274QRFW
Был еще хороший Dell G2724D (210-BHTK), но его сняли с производства, хотя можно рискнуть и купить с 3-х летней гарантией...
Лучшие мониторы выходят за рамки бюджета:
Dell U2724D (210-BKVB)
BenQ EX271Q (9H.LNCLB.QBE)
-
Striker
Member
viewtopic.php?p=4028996#p4028996FirstTDM: ↑ 08.09.2025 20:45В этом классе и бюджете стоит посмотреть на новые Асусы
Краще вже Dell.
-
Nutbar
Member
Так, приблизно однаково і має бутиGold_Star: ↑ 08.09.2025 20:17 Nutbar
-
FOZZIEGW
Member
Эти варианты фигня?FirstTDM: ↑ 08.09.2025 20:45В этом классе и бюджете стоит посмотреть на новые Асусы/MSI :FOZZIEGW: ↑ 08.09.2025 19:51Доброго времени суток, подскажите пожалуйста норм монитор до 12к грн, или 250-300$, критерии QHD, IPS, 144hz+, качественная матрица и фрисинк премиум. Смотрю в сторону Lenovo Legion R27qe Gen 2 (68C7GAC3UA) цена его 10к. Какие есть альтернативы? Спасибо за внимание
ASUS TUF Gaming VG27AQ5A
ASUS TUF Gaming VG27AQL5A
MSI MAG 275QF
MSI MAG 274QRFW
Был еще хороший Dell G2724D (210-BHTK), но его сняли с производства, хотя можно рискнуть и купить с 3-х летней гарантией...
Лучшие мониторы выходят за рамки бюджета:
Dell U2724D (210-BKVB)
BenQ EX271Q (9H.LNCLB.QBE)
Lenovo Legion R27qe Gen 2
AOC Q27G4ZR
Xiaomi 27" G Pro 27i
Глянул на асус там тот что 400 кандел 15к, не пойму разницы моделей, платишь 2к+ за 100 нит?))
-
FirstTDM
Member
Я бы ни один из них не брал бы, особенно остерегаться ксяоми... в крайнем случае взял бы AOC...FOZZIEGW: ↑ 08.09.2025 21:18Эти варианты фигня?
AOC Q27G4ZR
Xiaomi 27" G Pro 27i
Без комментариев по ценообразованию - идем на сайт производителя и смотрим все характеристики...FOZZIEGW: ↑ 08.09.2025 21:18Глянул на асус там тот что 400 кандел 15к, не пойму разницы моделей, платишь 2к+ за 100 нит?))
-
FOZZIEGW
Member
Ну ксяоми вы правы, то уже в китайские дебри полез.. Ещё недавно обзор смотрел на Acer 27" XV272UF3bmiiprx вроде тоже не плохой, короче я так понял брать новый асус за 15к и не морочить голову что ли, на счёт делл я хотел его взять когда он ещё был, но провтыкал, долго присматривался и импонировал он из-за обзора на rtings, хороший бал он собрал.FirstTDM: ↑ 08.09.2025 21:42Я бы ни один из них не брал бы, особенно остерегаться ксяоми... в крайнем случае взял бы AOC...FOZZIEGW: ↑ 08.09.2025 21:18Эти варианты фигня?
AOC Q27G4ZR
Xiaomi 27" G Pro 27i
Без комментариев по ценообразованию - идем на сайт производителя и смотрим все характеристики...FOZZIEGW: ↑ 08.09.2025 21:18Глянул на асус там тот что 400 кандел 15к, не пойму разницы моделей, платишь 2к+ за 100 нит?))
-
FirstTDM
Member
Ну вот как-то так... новые Asus или MSI в таком бюджете...FOZZIEGW: ↑ 08.09.2025 21:50Ну ксяоми вы правы, то уже в китайские дебри полез.. Ещё недавно обзор смотрел на Acer 27" XV272UF3bmiiprx вроде тоже не плохой, короче я так понял брать новый асус за 15к и не морочить голову что ли, на счёт делл я хотел его взять когда он ещё был, но провтыкал, долго присматривался и импонировал он из-за обзора на rtings, хороший бал он собрал.
-
voyt9
Member
Привіт, може була в кого практика/тест моніторів серед бюджеток 1080п, 100-160гц, 27"? Для роботи, бюджет <5к. Розглядаю ксяомі/філіпс/лижа/асус але можливо сенсу обрати нема, і в цій ціні вони +- однакові??
-
FirstTDM
Member
Выше пару страниц обсуждали такое - для работы Dell E2725HM, Dell SE2725HMvoyt9: ↑ 08.09.2025 23:18Привіт, може була в кого практика/тест моніторів серед бюджеток 1080п, 100-160гц, 27"? Для роботи, бюджет <5к. Розглядаю ксяомі/філіпс/лижа/асус але можливо сенсу обрати нема, і в цій ціні вони +- однакові??
-
tablestikus
Member
Свіже оновлення для свідків вигорання оледів останнього покоління.
-
l-m
Member
Ну, через 1.5 року нарешті вигоряння помітне при звичайному використанні, так що можна вважати що вигорівtablestikus: ↑ 09.09.2025 16:15 Свіже оновлення для свідків вигорання оледів останнього покоління.
Але, він там 200 ніт яскравість використовує, що для мене особисто заяскраво. Цікаво ці 4500 годин на 200 ніт перевести у більш традиційні 120 ніт, навряд, банальна арифметика 200/120*4500, яка дає 7500 годин буде точною. Ймовірно вийде дещо ще більше.
Відправлено через 8 хвилин 56 секунд:
Насправді це можна було відносно точно прикинути по споживанню — заміряти при увімкненому моніторі, але з чорним екраном (D0), при 120 ніт білого (B120) та при 200 ніт білого (B200). Тоді (B200-D)/(B120-D) дасть відповідь у скільки разів 200 ніт це більш "важкий" режим для конкретної матриці.
-
Vader
Member
Отлично!гарантию на QD OLED на выгорание дают на 3 года..Буду менять,каждые полтора года на новый моник 
-
Nutbar
Member
"Deliberately Burning" не дорівнює звичайному використанню. В мене за 5600 годин жодних слідів (таскбар ховається). І, думаю, сила вигорання зібльшується нелінійно в залежності від яскравості.l-m: ↑ 09.09.2025 19:19 Ну, через 1.5 року нарешті вигоряння помітне при звичайному використанні, так що можна вважати що вигорів![]()
-
l-m
Member
Звісно, я вірив що не тільки я уважно дивився відеоNutbar: ↑ 09.09.2025 19:22"Deliberately Burning" не дорівнює звичайному використанню.l-m: ↑ 09.09.2025 19:19 Ну, через 1.5 року нарешті вигоряння помітне при звичайному використанні, так що можна вважати що вигорів![]()
Так, але думаю залежить від того наскільки близькі 200 ніт до максимального режиму у конкретної матриці. Для тої, де максимальна яскравість наприклад 230 ніт,це буде помітно важчий режим, ніж для тої де це 300 ніт.Nutbar: ↑ 09.09.2025 19:22 І, думаю, сила вигорання зібльшується нелінійно в залежності від яскравості.
Та як раз енергоефективність це має відображати, тобто чим більш комфортний режим для матриці, тим буде кращий (тобто менший) показник Вт/ніт.
-
Nutbar
Member
l-m
Здається, для панелей першого покоління пік - 1500, другого - 2000, третього - 3000 і 4-го - 4000. Ці пік саме для панелей, в кінцевих пристроях обмежують хто як хоче. Але так, логіка якась така. Ще може в більш жаркому кліматі/приміщенні скоріше вигорають, плюс якщо блок живлення в самому моніку підігріває.
Здається, для панелей першого покоління пік - 1500, другого - 2000, третього - 3000 і 4-го - 4000. Ці пік саме для панелей, в кінцевих пристроях обмежують хто як хоче. Але так, логіка якась така. Ще може в більш жаркому кліматі/приміщенні скоріше вигорають, плюс якщо блок живлення в самому моніку підігріває.
-
Vader
Member
NutbarЯкщо в самому монiку вiн присутнiй..в мене,наприклад,бп зовнiшнiй..