Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
Gold_Star
Member

Повідомлення

FirstTDM: 08.09.2025 00:27Я не сторонник всяких "улучшайзеров" для цветов - на всех мониторах использовал только режимы USER или PROF, т.е. те, в которых можно настроить RGB
Це не "улучшайзер", я ж пояснив звідки воно з'явилося...
FirstTDM: 08.09.2025 00:27Нет. Не надо так делать. Вносим лишние искажения.
Їх на sRGB і не повинно бути. Але саме в ньому не буде провалів темних участків в "чорну діру". Ще раз - це стосується тільки ігор в SDR в sRGB. Якщо працюєте в DCI-P3 чи іншому просторі, або граєте в HDR - тут тільки Full RGB 0-255 з обов'язково увімкненими 10 біт в настройках вінди.
FirstTDM
Member

Повідомлення

BloodyElf: 08.09.2025 00:28Все ж таки хочу спробувати формат 21:9, 3440x1440, вигнуті 34" до 20000грн.
Если сильно хочется - значит в добрый путь! Ну зачем отговаривать :) Я бы взял в такой ситуации Dell

p.s. Тут в ветке уже столько раз обсуждали мифические 1 мс на VA, что лень повторятся...
Gold_Star
Member

Повідомлення

FirstTDM: 08.09.2025 00:27Я же не для красоты или игрушек монитор настраиваю, а стараюсь подобрать правильную/максимально стандартную цветопередачу
Так і я теж не прихильник кислотних кольорів. Без тих настройок у мене червоний суттєво був насиченіший, а рожевий міг перевалювати в мадженту. Тепер в старих іграх краще промальовані далекі об'єкти, а ближчі цікавіше стало розглядати...
Vader
Member

Повідомлення

Nutbar: 07.09.2025 22:31зазвичай розробники не залишають ніяких налаштувань в HDR, окрім точки білого.
Во многих играх по 3-4 ползунка для настройки HDR - например, Horizon
спойлер
Зображення
По части настроек hdr в играх :D
Это cronos the new dawn
FirstTDM
Member

Повідомлення

Gold_Star: 08.09.2025 00:32Це не "улучшайзер", я ж пояснив звідки воно з'явилося...
Я ни с чем ни спорю - просто еще раз напоминаю, что предпочитаю "правильные" цвета и не включаю никакие премиумы, бустеры и т.д. и т.п.

Может быть на следующих поколениях мониторов опять вернусь к этим вопросам, а пока SDR картинка на QD-OLED должна максимально точно совпадать по цветам с правильно откалиброванным IPS монитором и всё, финиш.

Режим HDR EOTF Boost - играть хорошо, публикаций множество, споры продолжаются... HDR пространство неисчерпаемо...
Gold_Star: 08.09.2025 00:32або граєте в HDR - тут тільки Full RGB 0-255 з обов'язково увімкненими 10 біт в настройках вінди.
Да, именно так - играю только в HDR - ну а зачем я OLED купил B-)

Отправлено спустя 1 минуту 26 секунд:
Vader: 08.09.2025 00:48По части настроек hdr в играх
Это cronos the new dawn
Спасибо! Вижу, опять новые параметры... они издеваются... :D
Gold_Star
Member

Повідомлення

Vader
Це у вас виставлені 4000 ніт в піку, чи просто чужий скріншот?
BloodyElf
Member

Повідомлення

FirstTDM: 08.09.2025 00:42 Я бы взял в такой ситуации Dell
У вашому виборі я не сумнівався :D
FirstTDM: 08.09.2025 00:42 p.s. Тут в ветке уже столько раз обсуждали мифические 1 мс на VA, что лень повторятся...
Та ок, хай не 1, я ж не сперечаюсь)
Суть питання це не змінює. З можливого хочеться вибрати краще.
Vader
Member

Повідомлення

Мой скриншот...Я спецом выкрутил.. :gigi: Тест на внимательность)На самом деле я играю на параметре в 1200
Вот тут тело обьясняет..
спойлер
Востаннє редагувалось 08.09.2025 00:56 користувачем Vader, всього редагувалось 1 раз.
Gold_Star
Member

Повідомлення

FirstTDM: 08.09.2025 00:49Да, именно так - играю только в HDR - ну а зачем я OLED купил
Ще би той HDR в усіх іграх був грамотно реалізований, а тому у більшості випадків просто не використовується уся кольорова гамма:
спойлер
Отправлено спустя 55 секунд:
Vader
:gigi: одночасно цього німця виклали
FirstTDM
Member

Повідомлення

Gold_Star: 08.09.2025 00:56Ще би той HDR в усіх іграх був грамотно реалізований, а тому у більшості випадків просто не використовується уся кольорова гамма:
Согласен :up:

p.s. Сейчас в Сталкере - подобрал параметры - Вау! эффект достигается, особенно по сравнению с IPS :)
Nutbar
Member

Повідомлення

Gold_Star: 08.09.2025 00:09 В настройках драйвера відеокарти усе має бути по-замовчуванню. Потрібно змінити одну настройку, так званий "рівень чорного" або "кольоровий простір" - виставляємо RGB Limited 16-235.
Ігри та інтерфейси вінди/програм малюються саме в 0-255. 16-235 майже виключно відео контент і він автоматично буде розтягнутий плеєром/відеорендерером до 0-255.
Gold_Star: 08.09.2025 00:09 Якщо працюєте в DCI-P3 чи іншому просторі, або граєте в HDR - тут тільки Full RGB 0-255 з обов'язково увімкненими 10 біт в настройках вінди.
10 біт це взагалі 0-1023.

Будь-ласка, розберіться в цих стандартах, бо ваші поради надзвичайно шкідливі.
Gold_Star
Member

Повідомлення

Nutbar: 08.09.2025 01:00Ігри та інтерфейси вінди/програм малюються саме в 0-255.
Брехня
Nutbar: 08.09.2025 01:0010 біт це взагалі 0-1023.
Це заважає у вінді виставити ліміт на рівень чорного?
Nutbar: 08.09.2025 01:00Будь-ласка, розберіться в цих стандартах, бо ваші поради надзвичайно шкідливі.
Будь-ласка, не заходьте у цю тему за відсутності корисних порад чи допомоги у вирішенні питань. Поки що нічого корисного від вас тут ніхто не бачив.
Nutbar
Member

Повідомлення

В цьому відео чувак увімкнув full діапазон, а на карті захвату виставив лімітед, тому тіні крашнулись. В коментах він сам в тому зізнався. Давайте ще.
Gold_Star
Member

Повідомлення

Nutbar: 08.09.2025 01:11В цьому відео чувак увімкнув full діапазон, а на карті захвату виставив лімітед, тому тіні крашнулись. В коментах він сам в тому зізнався.
Він написав що карта не змінює цей рівень - можна вважати що це аналог HDMI Auto. І на відео я бачу повний провал деталей в Full. Знову зайшли пофантазувати?
Nutbar
Member

Повідомлення

Gold_Star: 08.09.2025 01:18 Він написав що карта не змінює цей рівень - можна вважати що це аналог HDMI Auto.
спойлер
Screenshot_20250908_032350_YouTube.png
Screenshot_20250908_032014_YouTube.png
Вам не набридло? Автор відео прямим текстом каже, що карта підтримувала лише лімітед діапазон. І з нього там ржуть типу нашо він взагалі таке виклав.
Gold_Star: 08.09.2025 01:18 на відео я бачу повний провал деталей в Full. Знову зайшли пофантазувати?
Ну звісно там буде провал деталей. Я написав чому в попередньому коментарі. І на скріншотах вище теж пишуть чому. Зупиніться :)
Gold_Star
Member

Повідомлення

Nutbar
Цікавий факт - від коментаря ситуація в реальності не змінюється. Це підтверджується не тільки безліччю подібними відео по ютубу, а й моїми власними спостереженнями (і так, у мене рівні співпадають). А тому й не дивно що у вас так сильно вдень просідає контраст в SDR, що не бачите різниці з VA :gigi:
Купуєте дорогі екрани - хоч навчіться ними користуватися...
Gold_Star
Member

Повідомлення

Ображенка Nutbar пішла у атаку і мінусує усі мої комменти :lol: Стидоба...
Nutbar
Member

Повідомлення

Gold_Star: 08.09.2025 04:00 Nutbar
Цікавий факт - від коментаря ситуація в реальності не змінюється. Це підтверджується не тільки безліччю подібними відео по ютубу
Реальність така, що відео мали бути схожі по тону і кольору, тільки 16-235 з дещо спотвореними градієнтами. Безліччю відео? - то давайте ще. А то кинули якийсь висер 10-річної давнини.
Gold_Star: 08.09.2025 04:00А тому й не дивно що у вас так сильно вдень просідає контраст в SDR
А вночі раптово на тих же налаштуваннях стає ок? Мені здавалось, що те питання закрите, справа в піднятому чорному кольорі від розсіяного по екрану світла, ваш метод натягування лімітед діапазону з цим не допоможе.
Gold_Star: 08.09.2025 11:27 Ображенка Nutbar пішла у атаку і мінусує усі мої комменти :lol: Стидоба...
Ви даремно мене антагонізуєте, я проти вас особисто нічого не маю, лише вказую на нісенітницю, яку ви пишете.
113520.png
І навіть на цій сторінці не на всі ваші коменти проставлені мінуси.

Чому так складно визнати свою неправоту і закінчити цю беззмістовну суперечку? Всі користуються саме full діапазоном і тільки чомусь ви один осягнули таїнства розтягування 16-235 :facepalm: І про HDR та 10 біт маячню написали.
Gold_Star
Member

Повідомлення

Nutbar: 08.09.2025 11:55Чому так складно визнати свою неправоту і закінчити цю беззмістовну суперечку?
Хм, дайте подумати... Не перша людина сюди заходить після покупки олед монітору, яка в рамках пристойності висловлює своє невдоволення і не бачить різниці від попереднього на IPS/VA - вас тоді не видно, ніяких порад немає... Так хто тут розводить суперечки по причині "мені не подобається те що ти пишеш, ятакскозав"? :)
Nutbar: 08.09.2025 11:55Всі користуються саме full діапазоном
І я так само спершу ставив фулл для SDR ігор і не розумів, чому втрачаються деталі в темних сценах. Як же так - PC mode увімкнений, Game mode з ALLM працює, ніяких "улучшайзерів" і виплавнялок немає, в сервісному меню нічого не чіпав... Спробуйте це пояснити не аргументом "телевізор по-іншому сприймає сигнал з HDMI".
Nutbar: 08.09.2025 11:55 І про HDR та 10 біт маячню написали.
Маячню про те, що для HDR 10 bit потрібно вмикати фулл діапазон RGB? :lol:

Якщо вам не має з ким посперечатися - побалакайте з чатжпт :gigi:
Відповісти