Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Ответить
Автор
Member

FirstTDM: 06.09.2025 12:12
Anytime: 06.09.2025 12:09Якщо розглядати Dell, яка в них перевага? IPS матриця чи підсвітка краща, набір технологій?
Общее качество изготовления и цветопередача... в цифрах этого не видно...

"Dell досить якісна і надійна торгова марка, серед моніторів," (С)Свегер :up:
В цифрах - так, мало кому що скажуть значення sRGB, контрасності чи яскравості в різних профілях та налаштуваннях. Пересічний користувач взагалі забуде про всі ці профілі як ігрові, кінотеатру, для читання та інш. Поки що виходить подумати між ASUS VA259HGA (ціна - набір функцій по тій знижці на розетці) та одним з Dell, які наведені вище.
Z440_User: 06.09.2025 12:18 Anytime, да наче плавно, при скролі текст читати можна. Ігроман я ще той, серію з 3х ігор біошок проходив 4 роки :lol: Тому за ігрові відчуття сказати нічого не можу, окрім що картинка гарна. 8 годин за кресленням в Компасі/Солід втоми для очей не викликають.
Після порад "монітор за 5кгрн з HDMI підключенням та від fullhd" пішов дивитися запропоновані моделі. На вибір в комфі було аж 3 шт в такому бюджеті. Той відеоролик що крутиться в комфі на екранах цікавіше виглядав саме на Делл ніж на MSI. Його і вибрав.
P.S. Якщо навушники, у мене є великий аудіосетап у вітальні та з нього прокинутий в кімнату до монітору вихід для них, тож за потреби мені є куди втикнути навушники.
Це просто невелике переживання, що якщо дійде до пограти без казусів. Теж є куди навушники підключити, і одні бездротові, коли потрібно рухатись по кімнаті і балакати :D
Gold_Star
Member

Nutbar: 06.09.2025 05:40Кажу, що ваша думка про те, що OLED на телефонах краще читається завдяки нативному контрасту панелі, хибна трохи менше, ніж повністю.
Nutbar: 06.09.2025 00:01У телефонів кращий антиблік і є поляризація, там рівень чорного підіймається не так стрімко
:popcorn:
Nutbar: 06.09.2025 05:40 Де я таке співставляю?
Nutbar: 06.09.2025 00:01Тому якщо хтось вибирає собі монік за 10к грн, хоч на IPS, хоч на VA матриці - в SDR вони зараз показують себе відмінно. Це моя основна думка.
:popcorn:
Продовжуйте собі перечити, бачу що у вас є на це багато часу.
Свегер: 06.09.2025 07:01Також не потрібно забувати, що всі Oled монітори мають, низькочастотне миготіння, яке відповідає частоті оновлення екрану.
Щось з розряду "бабка в черзі сказала". Таке миготіння фактично можна було би своїми очима бачити.
Свегер
Member

Anytime: 06.09.2025 12:09 Нажаль, у цих Dell відгуки майже відсутні.
Цифра 25 у назві моделі вказує на рік. Це нові моделі, які з початку року та весною тільки почали завозити на наш ринок. Ці моделі звісно бюджетні офісні, а відгуки офісні працівники, для яких закупили партію робочих екранів, навряд чи будуть часто писати.
Anytime: 06.09.2025 12:09,
Діло випадку по надійності, навіть, перевірені бренди можуть без проблем пустити партію браку не переживаючи. Як не було б сумно, але за Dell зараз також не можна сказати, що надійно та якісно - дефективний маркетинг та деоптимізація залишили свій вплив. Знаю людей, які колись сильно топили за dell та намагались закуповувати його, але з часом більше усієї електроніки "вирівнялись" в плані якості для масового споживача.
Гаразд, щодо конкретних виробників не будемо вас більше переконувати. Ви запитали інші варіанти, вам запропонували.
Gold_Star: 06.09.2025 12:44 Щось з розряду "бабка в черзі сказала". Таке миготіння фактично можна було би своїми очима бачити.
Та не зовсім. В огляді кожного Oled монітора на Rtings, в розділі "мерехтіння зображення", вказано, що Oled монітори з мерехтінням
Gold_Star
Member

Свегер: 06.09.2025 13:01Та не зовсім. В огляді кожного Oled монітора на Rtings, в розділі "мерехтіння зображення", вказано, що Oled монітори з мерехтінням
Ви про VRR Flickering?
Свегер
Member

Gold_Star: 06.09.2025 13:05 Ви про VRR Flickering?
Ні, це інше.
Ось, на скріні обвів куди перейти, щоб почитати
Изображение
Изображение
Изображение
Це звісно не ШІМ миготіння і наскільки воно шкідливе важко сказати, але воно все ж присутнє
Anytime
Member

Свегер: 06.09.2025 13:01
Anytime: 06.09.2025 12:09 Нажаль, у цих Dell відгуки майже відсутні.
Цифра 25 у назві моделі вказує на рік. Це нові моделі, які з початку року та весною тільки почали завозити на наш ринок. Ці моделі звісно бюджетні офісні, а відгуки офісні працівники, для яких закупили партію робочих екранів, навряд чи будуть часто писати.
Це було зрозуміло, що 25 - це рік. Трохи відгуків по зарубіжним платформам подивився. А огляди в оснвному 1,5 чоловіки на ютубі чи індус, вимову якого не розбереш чи просто поверхневий огляд.
Свегер: 06.09.2025 13:01 Гаразд, щодо конкретних виробників не будемо вас більше переконувати. Ви запитали інші варіанти, вам запропонували.
Не був упередженим чи прискіпливим до виробників, і добре, що мені нагадали за dell вище, випали з поля зору коли фільтрував щоб на щось відгуки були. Якщо за якимись GPU\CPU та в меншій мірі Материнки\PSU хоч трохі відслідковував останні роки по моніторам велика прогалина в роки, коли останній раз цікавився. Просто зненацька застало.
FirstTDM
Member

Свегер: 06.09.2025 13:25Це звісно не ШІМ миготіння і наскільки воно шкідливе важко сказати, але воно все ж присутнє
Ну да... это вполне себе сложный и не совсем понятный вопрос... имхо, это просто особенности технологии, а не бросающийся в глаза недостаток монитора...

Вот, например, читаем про MSI MPG 321URX QD-OLED:

The backlight isn't technically flicker-free because it has a slight dip in brightness that corresponds to the 240Hz refresh rate.

Ну и оценка Image Flicker = 10, т.е. лучшая/наивысшая B-)

Изображение
Nutbar
Member

Gold_Star
Перестаньте видирати окремі фрази з контексту і приписувати думки, що не висловлювались. Дивимось ваше початкове твердження, з якого почалась розмова про телефон.
Gold_Star: 05.09.2025 16:06 Ви упускаєте один момент - олед в рамках закладеного ресурсу сам по собі може організувати ту яскравість, при якій контраст буде видний навіть на сонці.
У олед моніків в sdr режимі максимальна яскравіть 300 ніт, тому піднятий рівень чорного дуже впливає на контрастність. Це не телефони з 2000 ніт, і не hdr режим.
І мова виключно про таке користування. Дивимось мій початковий допис:
Nutbar: 05.09.2025 14:32 В SDR статиці різниця мінімальна з тим що зараз на qd-oled. [...] Вдень...
Потім теж видрали, прямо в тих процитованих коментарях все пояснюється. Тільки треба дочитати.
Nutbar: 06.09.2025 05:40 Де я таке співставляю? :lol: Для ігор в sdr підуть такі моніки - от і все. Олед кращий? - так. Сильно? - та ні. Вау ефект буде? - від hdr, кутів огляду і користування вночі. Ото і все.
Nutbar: 06.09.2025 00:01 Різниця не велетенська. Тому якщо хтось вибирає собі монік за
Як бачите, 10 раз повторив вам одне й теж: за певних умов вони будуть схожі. Абсолютно нормально можна користуватись ips/va поряд з оледом.
Свегер
Member

Anytime: 06.09.2025 13:29 Це було зрозуміло, що 25 - це рік. Трохи відгуків по зарубіжним платформам подивився. А огляди в оснвному 1,5 чоловіки на ютубі чи індус, вимову якого не розбереш чи просто поверхневий огляд.
Це звісно не ті огляди.
Треба, щоб був більш менш повноцінний огляд бажано з калібруванням, щось схоже як ось тут:
Огляд монітора Dell P2425H
4 найкращих монітори до 200 доларів 2025 року
Але можна й попростіше.
Anytime: 06.09.2025 13:29 Не був упередженим чи прискіпливим до виробників, і добре, що мені нагадали за dell вище, випали з поля зору коли фільтрував щоб на щось відгуки були. Якщо за якимись GPU\CPU та в меншій мірі Материнки\PSU хоч трохі відслідковував останні роки по моніторам велика прогалина в роки, коли останній раз цікавився. Просто зненацька застало.
Нічого. Кожен має власну думку і для кожного вона є правильною. Тут на форумі, постійно, кожен відстоює своє бачення, а що воно там дійсно правильно, хто його зна. Головне, що кожен для себе тут щось пізнає та знаходить
StTechnik
Member

Шотут? Снова ОЛЕДЫ выгорают и мерехтят? :spy:
Свегер
Member

FirstTDM: 06.09.2025 13:57 Ну да... это вполне себе сложный и не совсем понятный вопрос... имхо, это просто особенности технологии, а не бросающийся в глаза недостаток монитора...

Вот, например, читаем про MSI MPG 321URX QD-OLED:

The backlight isn't technically flicker-free because it has a slight dip in brightness that corresponds to the 240Hz refresh rate.

Ну и оценка Image Flicker = 10, т.е. лучшая/наивысшая B-)
Згоден. Я також не дуже в цей момент вникав/розбирав, адже в мене звичайний IPS. Просто помітив, що цей нюанс присутній у всіх оглядах Oled-ів.
Та й є багато чутливих до всяких моментів людей, яким не підходять, наприклад Oled смартфони (особливо Samsung, начебто через низькочастотний ШІМ), то їм і Oled монітори також мабуть не підійдуть.
Anytime
Member

Свегер: 06.09.2025 13:59
Anytime: 06.09.2025 13:29 Це було зрозуміло, що 25 - це рік. Трохи відгуків по зарубіжним платформам подивився. А огляди в оснвному 1,5 чоловіки на ютубі чи індус, вимову якого не розбереш чи просто поверхневий огляд.
Це звісно не ті огляди.
Треба, щоб був більш менш повноцінний огляд бажано з калібруванням, щось схоже як ось тут:
Огляд монітора Dell P2425H
4 найкращих монітори до 200 доларів 2025 року
По старій пам'яті заходив на ресурс по першому посиланню. І бачив цей огляд, але на скільки корелюються P2425H та S2425H? Набір характеристик по типу матриці, відгук та певні технології однакові (чи одна і таж матриця, зважаючи на різницю в ціні). Ну так на перший погляд P2425H має додатково більше портів та регулювання по висоті.
Igor_1974
Member

Приїхали мої покупки, Dell U2724D - поки відчуття дуже позитивні. Особливо 120 герц - це блін реально прикольно, ну і 2к теж круто. Думав що буду під себе міняти масштаб - але мені і на 100% все дуже класно.
FirstTDM
Member

Igor_1974: 06.09.2025 14:21Приїхали мої покупки, Dell U2724D - поки відчуття дуже позитивні. Особливо 120 герц - це блін реально прикольно, ну і 2к теж круто.
Поздравляю с новым монитором! :super:

Про масштаб - ну так всё индивидуально...
Свегер
Member

P - це професійна робоча/офісна серія моніторів в основному з якимось usb хабом, чи іншим начинням для роботи;
S - це мультимедійна (має в наявності динаміки) серія. Більш домашній варіант. Підходить для пограти, попрацювати і фільми подивитися.
Варіацій моніторів в кожної серії вистачить на кожен смак і під різні потреби.
Із обраних вами:
Dell P2425H vs Dell S2425H
відмінності, ви якраз все правильно підмітили - USB хаб та регулювання по висоті в P варіанті, але без динаміків, а в S - це наявність динаміків.
На Dell в основному, навіть через сервісне меню, неможливо подивитися модель матриці. Хоча, що це дає, якщо монітор складається не тільки з матриці, а й з багатьох інших важливих компонентів, без яких навіть хорошу матрицю можна зробити ніякою, якщо наприклад поставити якийсь дешевий скалер. І навпаки, із не дуже хорошої матриці, можна зробити - не погану, завдяки хорошій комплектній базі.
Anytime
Member

Свегер: 06.09.2025 16:10 P - це професійна робоча/офісна серія моніторів в основному з якимось usb хабом, чи іншим начинням для роботи;
S - це мультимедійна (має в наявності динаміки) серія. Більш домашній варіант. Підходить для пограти, попрацювати і фільми подивитися.
Варіацій моніторів в кожної серії вистачить на любий смак.
Із обраних вами:
Dell P2425H vs Dell S2425H
відмінності ви якраз все правильно підмітили - USB хаб та регулювання по висоті в P варіанті, але без динаміків, а в S - це наявність динаміків.
На Dell в основному, навіть через сервісне меню, неможливо подивитися модель матриці. Хоча, що це дає, якщо монітор складається не тільки з матриці, а й з багатьох інших важливих компонентів, без яких навіть хорошу матрицю можна зробити ніякою, якщо наприклад поставити якийсь дешевий скалер і навпаки із не дуже хорошої матриці можна зробити не погану завдяки хорошій комплектній базі.
Дякую за відповідь, вже ці моменти встиг з'ясувати і переглянути на офіційному сайті Dell ну і на тому ж ресурсі за вашим посиланням. Є ще модель S2425HS, яка додатково має можливість регулювання по висоті та обертам, але це заклали в +15$ в ціні, а в нас це від магазина від 800 грн. Прикольна можливість, але з доволі помітною доплатою)

upd
просто цікаво, на вашу думку чим може бути гірший то й же Asus VY249HGE з плашкою gaming, у нього багато позитивних відгуків.
Ще момент - трохи не подобається, що більшість доступних моніторів з вбудованим блоком живлення. Як погортав останні сторінки обговорення не я один такий)
Scoffer
Member

FirstTDM: 06.09.2025 00:27рекомендуется 50-150 люкс в рабочей комнате
Ким рекомендується? Гномами Морії?
https://svitlo.kyivcity.gov.ua/wp-conte ... 8-2006.pdf
Освітленість в кімнаті не має бути менше за 200, а при роботі з мілкими деталями доходить до 1200 при системі загального освітлення. Більш того, поверхня спостереження ніяк не має бути менше 100, а при роботі з мілкими деталями має доходити до 300.
Не всуйте зір, не сидіть в темноті. Це реально шкідливо.
Anytime
Member

Scoffer: 06.09.2025 16:47
FirstTDM: 06.09.2025 00:27рекомендуется 50-150 люкс в рабочей комнате
Ким рекомендується? Гномами Морії?
https://svitlo.kyivcity.gov.ua/wp-conte ... 8-2006.pdf
Освітленість в кімнаті не має бути менше за 200, а при роботі з мілкими деталями доходить до 1200 при системі загального освітлення. Більш того, поверхня спостереження ніяк не має бути менше 100, а при роботі з мілкими деталями має доходити до 300.
Не всуйте зір, не сидіть в темноті. Це реально шкідливо.
Вже запізно, працював з маленькими деталями при поганому освітленні :( Не завжди стараність при роботі окупається, коли був тим самим гномом.
FirstTDM
Member

Scoffer: 06.09.2025 16:47Освітленість в кімнаті не має бути менше за 200, а при роботі з мілкими деталями доходить до 1200 при системі загального освітлення.
А при чем тут работа за монитором? Какие еще "мелкие детали" - это про сборку мониторов разговор?

Комфортнее всего работать с мультимедийными объектами при приглушенном мягком освещении (никак не в полностью темной комнате). Это разговор о работе за монитором и только.
Свегер
Member

Anytime: 06.09.2025 16:20 просто цікаво, на вашу думку чим може бути гірший то й же Asus VY249HGE з плашкою gaming, у нього багато позитивних відгуків.
Ще момент - трохи не подобається, що більшість доступних моніторів з вбудованим блоком живлення. Як погортав останні сторінки обговорення не я один такий)
Та можливо, він нічим не гірший. Asus досить непоганий бренд. Думаю, можете брати, перевіряти, якщо вам все сподобається і підходить, то залишайте й користуйтеся. Але краще з трьох річною гарантією, про всяк випадок! Он, на Розетці, зараз на нього якраз і акція.
Просто, як я вже писав раніше, за Dell іще BenQ, в основному дорожчі за аналогічні моделі від інших брендів, а але й вони по якості внутрішніх компонентів і надійності довговічності будуть дещо кращі.
В мене на роботі, в більшості співробітників монітори від Dell працюють (різної цінової категорії), по 10-15 років без нарікань і проблем. А змінюють їх, не через якісь поломки чи проблеми, а просто вже хочуть оновити на більш новіші, більші за розміром та іншими потребами. І також, в основному, Dell купують. Тому, я й спокійно рекомендую їх, навіть в бюджетному асортименті. А от щодо інших брендів, цього сказати не можу, що там та як.
Особисто від себе: щоб не прогадати і не переживати, щодо якості товару, потрібно купувати, щось середньої чи дорогої цінової категорії, відомих/перевірених вами брендів, тоді як на мене все буде добре.
Відносно, вбудованих блоків живлення, то якось, проблем з ними в мене і моїх знайомих не виникало. Важко в цьому плані, щось порекомендувати. Гадаю, якщо не купувати самий низ бюджету, то можна не хвилюватися
Ответить