Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
Igor_1974
Member

Повідомлення

Striker: 05.09.2025 21:38 Думав, що ефект вау буде сильніший, можливо вже знав, що мене очікує, і можливо попередній IPS був непоганим, пізніше порівняю.
Блін, шкода. Я теж думав що буде ефект вау. Надіюсь в мене буде ефект вау
FirstTDM
Member

Повідомлення

Имхо, по играм на OLED + HDR с ярко выраженным эффектом Вау! :super:

* Cyberpunk 2077
* S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
* The Last of Us™ Part II Remastered - ночью в лесу с факелами :up:
* Horizon Zero Dawn Remastered
* Horizon Forbidden West
* Indiana Jones and the great circle
................................................

Отправлено спустя 1 минуту 51 секунду:
Igor_1974: 05.09.2025 22:39Блін, шкода. Я теж думав що буде ефект вау
Так там же: "Ще плівку не знімав, вона також може впливати на зображення. Як мінімум вона сильно блікує." :)
Igor_1974
Member

Повідомлення

Мій завтра має приїхати, ну і мене втішає те що на роботі з 9 до 18 стабільно, тому монік мав би підійти. А для Сталкера куплю з часом кращу карту :)
Gold_Star
Member

Повідомлення

Striker
Вітаю з покупкою! Плівка заважатиме хіба що в денному користуванні. Знімете вже коли все протестуєте протягом 14 днів.
Бачу він у вас в доволі економному режимі налаштований в стоці. Попробуйте трошки з настройками побавитись по типу цього відео:
спойлер
Nutbar
Member

Повідомлення

Gold_Star: 05.09.2025 17:22 Зрозуміло, ви просто не маєте базового розуміння що таке контрасність. Або живете у своїй реальності, де у людей немає смартфонів з (ам)олед екраном, які навіть на вулиці видають той рівень яскравості, при якому з зберігається контрастність вище будь-якого LCD екрану в тих же умовах.
У телефонів кращий антиблік і є поляризація, там рівень чорного підіймається не так стрімко, як на qd-oled моніторах. А ще вам мабуть не траплявся дійсно якравий LCD - там теж все ок з видимістю на сонці.
Gold_Star: 05.09.2025 17:22 3 ніти - це світло (у вигляді того самого "фіолетового чорного"), яке відбиває антибліковий шар, який сам по собі не іллюмінує, а отже не може завадити пікселям видавати свою яскравість і відповідно контраст.
Яскравості дійсно не завадить, але виведіть темний фон яскравістю в пару нітів і нічого не побачите. Вам розповісти як рахується контраст моніторів? Беремо яскрвість білого, ділимо на яскравість чорного. Якщо мінімальний рівень чорного це 3 ніт, а білий 300 ніт, то яка виходить контрастність? Отакої...
Дійсно, 1000 люмен то нереалістично багато. Звичайна така кімната в 5-10 раз темніше, от і рахуйте, те на те й виходить. І на практиці реально монітори відрізнити складно. Де олед виривається вперед так це в HDR, ну і в темній кімнаті, звісно. Ще в оледах нема глоу ефекту, але то вже треба на монік під непрямим кутом дивитись.
Gold_Star: 05.09.2025 17:22 Тому самі собі перечите, займаючись вотебаутизмом. Різниці з VA же не видно?
В мене оледи просто тому що я міг їх собі дозволити, ну і вони дійсно кращі, просто не на стільки, на скільки тут деякі намагаються це зобразити. От і все. Я порівнював з тим, що в мене було до того. Різниця не велетенська. Тому якщо хтось вибирає собі монік за 10к грн, хоч на IPS, хоч на VA матриці - в SDR вони зараз показують себе відмінно. Це моя основна думка.

FirstTDM: 05.09.2025 17:51 Ну вот серьезно - дальше читать нет необходимости - что такое 1000 люкс:
Поміряйте рівень освітленості в вашій кімнаті вдень. Можете навіть трохи вікна завісити. Це буде десь 100-400 люкс. 1000 я взяв лише тому, що саме це значення використовують на RTINGS при тестуванні моніторів, і саме для нього є конкретне значення рівня чорного. Не складно порахувати, що і для набагато менших значень це все одно буде вище рівня чорного на VA матриці.
FirstTDM: 05.09.2025 17:51 Это шутка? Зачем искать разницу "вдень під прямим кутом"??? :rotate:
Ви монітором вдень не користуєтесь? Чи може він у вас стоїть якось боком при цьому? :facepalm:
Gold_Star: 05.09.2025 18:28 Ви не бачили ще одного перлу від цього гумориста:
Цей гуморист це все каже з власного досвіду.
Vader: 05.09.2025 20:51 На VA,после Oled,особенно вблизи,ощущается как некая зернистость..сложно обьяснить..Я не говорю,что это сильно заметно,но отличия есть!
Це залежить від типу покриття экрану. Ви кажете про кристалічний ефект, що дійсно досить поширений на матових екранах. Оледи теж бувають з матовими екранами. А IPS/VA бувають з глянцевими. І не на всіх матових екранах він виражений. Хай бог милує, чому це доводиться пояснювати на 1132-й сторінці обговорення моніторів?
Gold_Star: 05.09.2025 19:04 В принципі нічого нового - паритет виявився тільки в охваті sRGB.
Я буквально так і написав, хіба ні? І більшість користувачів саме в ньому і "споживають контент". Дизайнери і без нас розберуться який монік їм краще підійде, і це вже точно буде не невідкаліброване щось прямо з полиці магазину.
FirstTDM
Member

Повідомлення

Nutbar: 06.09.2025 00:01Яскравості дійсно не завадить, але виведіть темний фон яскравістю в пару нітів і нічого не побачите. Вам розповісти як рахується контраст моніторів? Беремо яскрвість білого, ділимо на яскравість чорного. Якщо мінімальний рівень чорного це 3 ніт, а білий 300 ніт, то яка виходить контрастність? Отакої...
Формально - контрастность у OLED бесконечна... указывают 1 000 000 : 1 ... в реальности - сами материалы монитора излучают немного света, поэтому для целей измерения у них предполагается черная яркость ~0,0005 нит.
Nutbar: 06.09.2025 00:01Можете навіть трохи вікна завісити. Це буде десь 100-400 люкс.
400 - это слишком ярко... рекомендуется 50-150 люкс в рабочей комнате
Nutbar: 06.09.2025 00:01Тому якщо хтось вибирає собі монік за 10к грн, хоч на IPS, хоч на VA матриці - в SDR вони зараз показують себе відмінно. Це моя основна думка.
Мысль очень интересная и спорная. Отличные мониторы на IPS или VA стоят в 5-10 раз дороже... ну а выдающиеся мониторы стоят как "крыло от боинга" - это что-то типа 32" Apple Pro Display XDR Standard Glass, 32" Dell UP3218K, 32" EIZO ColorEdge CG319X...

Однако, если работать с максимально простыми объектами типа тексты/таблицы, то и за 10К можно обеспечить себе хороший монитор, но это мы уже обсуждали...
Gold_Star
Member

Повідомлення

Nutbar: 06.09.2025 00:01А ще вам мабуть не траплявся дійсно якравий LCD - там теж все ок з видимістю на сонці.
Для такого edge case пропонуєте мінілед телевізор з піковими 2000 ніт виносити на вулицю? Принаймні серед телефонів подібного я не бачив - автономність в таких умовах вийшла би з чату.
Nutbar: 06.09.2025 00:01виведіть темний фон яскравістю в пару нітів і нічого не побачите
Так тут одне на друге. У WOLED стоїть поляризатор для збереження максимального рівня чорного при меншій яскравості, а у QD-OLED хороший антиблік з більшою яскравістю - в кінцевому результаті ± буде те саме.
Nutbar: 06.09.2025 00:01ну і вони дійсно кращі, просто не на стільки, на скільки тут деякі намагаються це зобразити
Тут і намагатися не треба - телевізор зазвичай береться для перегляду динамічних сцен, а не втикання у один і той же фон по 6 годин на добу. В сценарії користування монітором як з олед телевізором мало кому захочеться повертатися у чергове "асус таф геймінг за 10к", яке окрім цього
Nutbar: 06.09.2025 00:01точно буде не невідкаліброване
Хоча тут наче ніхто не казав, що потрібно брати олед монітор для сидіння у браузері чи кодінгу. Але і в цьому будуть плюси, оскільки більша контрастність - менша нагрузка на очі.
Nutbar: 06.09.2025 00:01Дизайнери і без нас розберуться який монік їм краще підійде, і це вже точно буде не невідкаліброване щось прямо з полиці магазину.
Або візьмуть відкалібрований Делл. Чого і іншим бажаю, хто шукає монітор для роботи в статиці на заміну чергового "топу за 10к", який ви вперто намагаєтесь співставити до часто теж відкаліброваного з заводу оледу.
Nutbar
Member

Повідомлення

FirstTDM: 06.09.2025 00:27 Формально - контрастность у OLED бесконечна... указывают 1 000 000 : 1 ... в реальности - сами материалы монитора излучают немного света, поэтому для целей измерения у них предполагается черная яркость ~0,0005 нит.
Формально так. На практиці, рівень чорного підіймається в освітленій кімнаті і контрасність вже ніяка не безкінечна.
FirstTDM: 06.09.2025 00:27 400 - это слишком ярко... рекомендуется 50-150 люкс в рабочей комнате
Попросимо сонце не виходити. Ну ви знущаєтесь чи як?) Я в себе ввечері міряв як той пост писав, було 200 люкс, і це ще вікна виходять на схід і були частково зашторені. Але це не принципово. Беремо ваші 100 люкс - це відповідає 0.3ніт рівню чорного на qd-oled моніку. Навіть якщо яскравість викртутити на максимальні для SDR 300 ніт (вже чекаю від вас ремарку, що рекомдується шось там інше, та суть же не в цьому), отримаємо контраст 1000:1. І очами десь так воно і сприймається. Що ще раз підтверджує мою тезу про те, що олед виграє контрастом лише в темній кімнаті. В реальних умовах вдень однаково.
Gold_Star: 06.09.2025 02:09 Для такого edge case пропонуєте мінілед телевізор з піковими 2000 ніт виносити на вулицю? Принаймні серед телефонів подібного я не бачив - автономність в таких умовах вийшла би з чату.
Нічого не пропоную. Кажу, що ваша думка про те, що OLED на телефонах краще читається завдяки нативному контрасту панелі, хибна трохи менше, ніж повністю. Відмінностей багато, але головну ви й так назвали - яскравість. І чому складно зробити супер яскравий LCD ви також сказали - сжере всю батарейку, а може й спалить щось, бо підсвічувати тре одразу все. Хоча були телефони на IPS з зонами підсвітки і там і на сонці норм і навіть олвейз он був. Такі сценарії не можна порівнювати з домашнім користуванням.
Gold_Star: 06.09.2025 02:09 Або візьмуть відкалібрований Делл. Чого і іншим бажаю, хто шукає монітор для роботи в статиці на заміну чергового "топу за 10к", який ви вперто намагаєтесь співставити до часто теж відкаліброваного з заводу оледу.
Я не розумію як ви сприймаєте інформацію. Де я таке співставляю? :lol: Для ігор в sdr підуть такі моніки - от і все. Олед кращий? - так. Сильно? - та ні. Вау ефект буде? - від hdr, кутів огляду і користування вночі. Ото і все.
Свегер
Member

Повідомлення

Gold_Star: 06.09.2025 02:09 Хоча тут наче ніхто не казав, що потрібно брати олед монітор для сидіння у браузері чи кодінгу. Але і в цьому будуть плюси, оскільки більша контрастність - менша нагрузка на очі.
Також не потрібно забувати, що всі Oled монітори мають, низькочастотне миготіння, яке відповідає частоті оновлення екрану. І хоча, це не те саме ШІМ миготіння, як на моніторах з підсвічуванням, але всеодно, в декого воно може викликати дискомфорт, якраз збільшуючи навантаження на очі.
walkman3000
Member

Повідомлення

FirstTDM: 06.09.2025 00:27Отличные мониторы на IPS или VA стоят в 5-10 раз дороже... ну а выдающиеся мониторы стоят как "крыло от боинга" - это что-то типа 32" Apple Pro Display XDR Standard Glass, 32" Dell UP3218K, 32" EIZO ColorEdge CG319X...
просто покупается 4К олед и калибруется. получаем выдающийся монитор в 5 раз дороже бюждетного, студиодисплеи покупают/выдают по другой причине. вы заканчиваете работу в офисе, пришли домой, открыли ноут и получили ту же точность. работает так же с айфоном. просто на маке альтернатив нет, там или 5/6К ультрафайн или эпловский дисплей. некоторые щупают оледы
Nutbar: 06.09.2025 00:01Дизайнери і без нас розберуться який монік їм краще підійде, і це вже точно буде не невідкаліброване щось прямо з полиці магазину
епл, тому що всі на маках. вінда не може в колор менеджмент :popcorn:
Gold_Star: 06.09.2025 02:09Або візьмуть відкалібрований Делл
калібровка де 2 однакових мона дають різне зображення :gigi:
Свегер
Member

Повідомлення

walkman3000: 06.09.2025 07:20 калібровка де 2 однакових мона дають різне зображення :gigi:
Для цього ж і робиться калібрування, щоб монітори відтворювали максимально схожі зображення. Звісно, краще підбирати однакові монітори (а ще краще, щоб вони були із однієї партії, для цього, бажано, замовляти одразу два монітора, а не докуповувати другий, через деякий час), щоб в силу своїх конструктивних особливостей, монітори показували максимально ідентично.
Професійні фотографи, наприклад, взагалі, калібрують (завантажують) в свої монітори профіль принтерів на яких хочуть друкувати зображення, щоб всі відтінки та кольори співпадали з тими, що будуть зображені на фото.
Anytime
Member

Повідомлення

Доброго дня. Ось і від'їхала підсвітка на старому Samsung S23B350T. За ремонт просять 1400, не знаю чи варто воно того.
Думав на заміну узяти такий звичайний монітор, може б\в. Прийшла ідея, може глянути якийсь entry-level з більш високою частотою, а то відчуваю себе старим на фоні трендів і усе життя, що вдома що на роботі 60-75Гц :)

На розетці якраз закінчується розпродаж і по хорошій ціні є кілька FHD 120Гц моніторів (Asus VA259HGA 24,5", Acer EK251QGbi 24,5" та Samsung Essential S3 24")
та один відносно не дорогий 144Гц (Asus VY249HGE 24") вже з модною припискою gaming
Чи порадити один з них чи іншу модель. Задачі не тривіальні та описані нижче, для пересічного користувача.

Невелий потік свідомості по цілям використання.
спойлер
Правда монітор в пару до доволі старої системи на RX580. HDMI 2.0b на карті 1080р 144Гц по спекам тягне. Система в основному на вихідних попрацювати з файлами та в браузері. Хоча як не обійтися без трохи пограти, система не у під нові ігри, але в основному використовую V-synk у налаштуваннях або з локом 60фпс. Побігати в відьмака чи посидіти в Total War WH2 вистачає. Звісно питання від новачка і сидів роками на одному і тому ж. За моделями та характеристиками моніторів дуже давно не слідкував як все це буде на високій герцовці виглядати (не плавна картинка, посмикуванння, що і на 60Гц моніку при просадках помічаєш). В мережі багато суперечливих досвідів від людей. Багато моментів за розбором упиралось у вертикальну синхронізацію чи інше. Можна і на роботу 60Гц перемкнути у крайньому випадку.
FirstTDM
Member

Повідомлення

Anytime: 06.09.2025 10:24Чи порадити один з них чи іншу модель.
Имхо, все три модели бюджетные, на IPS и по хорошей цене. Картинка должна быть +/- одинаковая. Вот лично я бы взял ASUS VA259HGA - тут и нога удобная (меньше места на столе занимает), и наклейки gaming нет, и динамики встроенные, что для бюджетных моделей полезно.

Спорить на тему, что лучше 100, 120, 144 Гц не буду - есть более важные характеристики мониторов.

Ну и традиционно рекомендую взглянуть на:

Dell E2425HM
Dell SE2425HM
Dell S2425H
Anytime
Member

Повідомлення

FirstTDM: 06.09.2025 10:47
Anytime: 06.09.2025 10:24Чи порадити один з них чи іншу модель.
Имхо, все три модели бюджетные, на IPS и по хорошей цене. Картинка должна быть +/- одинаковая. Вот лично я бы взял ASUS VA259HGA - тут и нога удобная (меньше места на столе занимает), и наклейки gaming нет, и динамики встроенные, что для бюджетных моделей полезно.

Спорить на тему, что лучше 100, 120, 144 Гц не буду - есть более важные характеристики мониторов.

Ну и традиционно рекомендую взглянуть на:

Dell E2425HM
Dell SE2425HM
Dell S2425H
На рахунок герцовки не те що сперечатися, просто так вийшло, що скільки років, а руками "не щупав" як воно, і тим більше в парі з доволі старою GPU в плані якщо грати на 60 ФПС. А для простої роботи має бути всеодно.
А вот за те що нагадали про Dell, дякую, гляну. Як перейшов з хотлайну на розетку де може бути більше відгуків випали вони в мене з фільтрів.
FirstTDM
Member

Повідомлення

Anytime: 06.09.2025 10:58На рахунок герцовки не те що сперечатися, просто так вийшло, що скільки років, а руками "не щупав" як воно,
Ну вот и пришло время - в любом варианте новый от 100Гц и выше будет... сравните переход от 60Гц в работе и играх... :)
Z440_User
Member

Повідомлення

Anytime, як власник RX580 та придбаного цього тижня за порадою FirstTDM монітору Dell S2425H, можу сказати одне, я їм дуже задоволений. Хоча тут ще є фактор що на нього я переліз з 20 річногого TN+film Samsung 223BW.
Ну і стосовно вбудованих динаміків, у цьому моніторі вони не просто пасивні динамікі, а з підсилювачем. Коротше грає він як непогана блютуз колонки, краще за звичайні ноути, басить в міру своїх можливостей. Головне що місця на столі для колонок не треба. Але його звук то не про музику та інше, це про вільне місце на столі.
З мінусів можу сказати лише що виходу на навушники немає, але мені він і не потрібен, я не користуюсь навушниками, хоча і маю декілька.
Свегер
Member

Повідомлення

Anytime: 06.09.2025 10:24 На розетці якраз закінчується розпродаж і по хорошій ціні є кілька FHD 120Гц моніторів (Asus VA259HGA 24,5", Acer EK251QGbi 24,5" та Samsung Essential S3 24")
та один відносно не дорогий 144Гц (Asus VY249HGE 24") вже з модною припискою gaming
Чи порадити один з них чи іншу модель. Задачі не тривіальні та описані нижче, для пересічного користувача.
Монітори бюджетні і детальних оглядів, як таких, немає. Тому, впершу чергу, краще почитати про них відгуки, як вони взагалі і що собою являють.
Вибирати бажано в відомих/перевірених вами ін-т магазинах і краще з трьох річною гарантією, про всяк випадок.
Оскільки, надається 14 днів для перевірки, то в цей термін монітор бажано перевірити на всілякі можливі недоліки: биті пікселі, сильні засвічення чи сильно виражений глоу-ефект, можливо є якісь перепади відтінків кольорів. Все це бажано проглянути, щоб потім не виникало ніяких питань, адже ці недоліки, не вважаються гарантійними випадками і продавець може відмовити у повернені, хоча, може і прийняти, але краще перестрахуватися.
Перевіряти монітор, бажано в "стандартному" профілі/режимі (не в "ігровому", чи "фільм", або будь-який інший). В ньому не буде перенасичених відтінків, кольорів та високої контрастності.
Перевіряти на дефекти, найкраще всього у вечірній темний час доби, так вони краще будуть проявлятися. Для цього, потрібно завантажити однотонні різнокольорові зображення (чорни, білий та ін), чи просто зайти на якийсь сайт для перевірки зображення екранів.
Контрастність на моніторі, бажано не чіпати, в більшості випадків вона з заводу налаштовується правильно і змінюючи її ви тільки погіршите правильність відображення кольорів.
А от яскравість та колірну температуру, бажано підлаштовувати під внутрішнє освітлення - вдень збільшуючи, а у вечірній час знижуючи практично до 0% (ці рекомендації стосуються білого фону, на інших чи темних тонах, можна ставити вище значення яскравості).
Далі. Навіть, якщо з монітором буде все нормально, є ще деякі моменти на які варто звернути увагу. А саме, комфортність користування. Якщо, протягом дня або декількох годин, при користуванні монітором у вас від нього виникає якийсь дискомфорт, втомлюються очі, болить голова чи виникають інші неприємні відчуття, то можливо він вам не підходить і краще спробувати інший.
...
Щодо інших варіантів, то повністю погоджусь рекомендаціями від FirstTDM, Dell досить якісна і надійна торгова марка, серед моніторів, яку без вагань купують ті, хто не хоче перебирати різні варіанти поки знайдуть те що їм підходить. Але коштують монітори від Dell на відсотків 30% і більше ніж аналогічні моделі від інших виробників. Такою ж якістю, як в Dell, на сьогодні, можуть похвалитися ще монітори від BenQ.
...
З приводу більшої частоти оновлення екрану (герцовки), то різницю у самому Windows зможете побачити у плавнішому скролінгу сторінок на екрані, а в іграх це проявиться лише якщо кількість кадрів (FPS), яку зможе згенерувати ваша відеокарта, буде більше, хотя би 100-120 FPS.
Anytime
Member

Повідомлення

FirstTDM: 06.09.2025 10:47 Ну и традиционно рекомендую взглянуть на:

Dell E2425HM
Dell SE2425HM
Dell S2425H
Якщо розглядати Dell, яка в них перевага? IPS матриця чи підсвітка краща, набір технологій? Якщо порівнювати з тим же Asus VA259HGA. Між цими трьома моделями на перший погляд основні відмінності набір портів, у однієї колонки та кут нахилу.
Z440_User: 06.09.2025 11:32 Anytime, як власник RX580 та придбаного цього тижня за порадою FirstTDM монітору Dell S2425H, можу сказати одне, я їм дуже задоволений. Хоча тут ще є фактор що на нього я переліз з 20 річногого TN+film Samsung 223BW.
Ну і стосовно вбудованих динаміків, у цьому моніторі вони не просто пасивні динамікі, а з підсилювачем. Коротше грає він як непогана блютуз колонки, краще за звичайні ноути, басить в міру своїх можливостей. Головне що місця на столі для колонок не треба. Але його звук то не про музику та інше, це про вільне місце на столі.
З мінусів можу сказати лише що виходу на навушники немає, але мені він і не потрібен, я не користуюсь навушниками, хоча і маю декілька.
Так, виходу для навушників не вистачає, вже років 10 сиджу в навушниках, про колонки забув. Як з плавністю на ньому? Я звісно не з такого старого монітору буду переходити :)
Свегер: 06.09.2025 11:47 Монітори бюджетні і детальних оглядів, як таких, немає. Тому, впершу чергу, краще почитати про них відгуки, як вони взагалі і що собою являють.

Перевіряти на дефекти...
...
Щодо інших варіантів, то повністю погоджусь рекомендаціями від FirstTDM, Dell досить якісна і надійна торгова марка, серед моніторів, яку без вагань купують ті, хто не хоче перебирати різні варіанти поки знайдуть те що їм підходить. Але коштують монітори від Dell на відсотків 30% і більше ніж аналогічні моделі від інших виробників. Такою ж якістю, як в Dell, на сьогодні, можуть похвалитися ще монітори від BenQ.
Ну на зовсім безіменні китайськи не дивився і не в останню чергу на моделі з відгуками, а розетка це місце де їх найбільше, хоч і не без великої кількості "ааа зламався через день, не рекомендую цей бренд". Нажаль, у цих Dell відгуки майже відсутні.
Діло випадку по надійності, навіть, перевірені бренди можуть без проблем пустити партію браку не переживаючи. Як не було б сумно, але за Dell зараз також не можна сказати, що надійно та якісно - дефективний маркетинг та деоптимізація залишили свій вплив. Знаю людей, які колись сильно топили за dell та намагались закуповувати його, але з часом більше усієї електроніки "вирівнялись" в плані якості для масового споживача.
FirstTDM
Member

Повідомлення

Anytime: 06.09.2025 12:09Якщо розглядати Dell, яка в них перевага? IPS матриця чи підсвітка краща, набір технологій?
Общее качество изготовления и цветопередача... в цифрах этого не видно...

"Dell досить якісна і надійна торгова марка, серед моніторів," (С)Свегер :up:
Z440_User
Member

Повідомлення

Anytime, да наче плавно, при скролі текст читати можна. Ігроман я ще той, серію з 3х ігор біошок проходив 4 роки :lol: Тому за ігрові відчуття сказати нічого не можу, окрім що картинка гарна. 8 годин за кресленням в Компасі/Солід втоми для очей не викликають.
Після порад "монітор за 5кгрн з HDMI підключенням та від fullhd" пішов дивитися запропоновані моделі. На вибір в комфі було аж 3 шт в такому бюджеті. Той відеоролик що крутиться в комфі на екранах цікавіше виглядав саме на Делл ніж на MSI. Його і вибрав.
P.S. Якщо навушники, у мене є великий аудіосетап у вітальні та з нього прокинутий в кімнату до монітору вихід для них, тож за потреби мені є куди втикнути навушники. Тай взагалі, варіантів організації виходу на навушники багато, бюджетних в тому числі, але то вже суто індівідуально до потреб та смаків кожного.
Відповісти