Новини
Останні статті і огляди
S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
-
Барбарис
Member
mycolaevich, який дистрибутив?
-
mycolaevich
Member
Барбарис
Fedora.
З продуктивністю я сильно не заморочуюсь, інших проблем поки не мав взагалі. Все що поки пробував працювало "з коробки".
Fedora.
З продуктивністю я сильно не заморочуюсь, інших проблем поки не мав взагалі. Все що поки пробував працювало "з коробки".
-
Барбарис
Member
mycolaevich, дякую. Хочу спробувати, але немає часу на проблеми. Хочеться теж працююче «з коробки».
-
Zigrig
Junior
Десь посередині сюжету проходив біля Дикого острова, та й думаю загляну. Лодочка вже "поплив". Безкінечний моноліт так задумано чи якийсь баг? Перебив штук 50, а вони все не закінчуються.
-
tablestikus
Member
Zigrig
це схоже як з КПП моноліту на дузі чи хімзаводом варти - нон стоп спавняться
це схоже як з КПП моноліту на дузі чи хімзаводом варти - нон стоп спавняться
-
Panasi
Member
Не втримався і все таки купив по знижці. Чекав півтора роки, щоб гру пропатчили. Більше всього боявся статтерів, враховуючи відгуки і двигун гри. Ну що я можу сказати? Фпс звичайно не супер на моєму конфігу, але статтерів на диво дуже мало, гра йде плавно і стабільно. Багів за перші 5 годин гри зустрів всього два - вони незначні. Так що хто чекав, як я, можете сміливо починати грати.
-
destructX
Member
Я б рекомендував вже почекати літа та виходу ДЛС і, можливо, оновлення рушія.Panasi: ↑ 17.05.2026 12:09 Так що хто чекав, як я, можете сміливо починати грати.
-
Panasi
Member
destructX
Я теж чекав оновлення рушія, але останнім часом взагалі про це не згадують. Та і не факт, що це дасть суттєвий буст до продуктивності. Головне, що гра вже зараз працює стабільно без сильних просадок фпс та постійних статтерів. Хотілось би покращити освітлення, бо місцями сильні перепади по контрасту.
Я теж чекав оновлення рушія, але останнім часом взагалі про це не згадують. Та і не факт, що це дасть суттєвий буст до продуктивності. Головне, що гра вже зараз працює стабільно без сильних просадок фпс та постійних статтерів. Хотілось би покращити освітлення, бо місцями сильні перепади по контрасту.
-
XXXshadyXXX
Member
Мда... только вот на днях добрался до Сталкера 2... А что собственно изменилось то с Зова Припяти, кроме графики? Кривая анимация на месте, багов тьма. Налепили сверху UE5 и вуаля - кушать подано... На счет движка что интересно: в ночное время суток и под землей как будто движок игры меняется на X-Ray Engine по картинке... AI врагов конечно то еще + неожиданный респавн за спиной или перед тобой... Я то думал разрабы пофиксили уже в 2026, а нет. Все по классике: заходишь на условный nexusmods и начинается, патч на то, твик на это, мод на то, оптимизатор такой... Ох
Управление ватное, особенно с геймпада, где оно вообще поломано... Я разочарован... Ожидал большего, намного большего...
Единственное что в игре топ - это атмосфера... Но блин, на одной атмосфере не уедешь
Про оптимизацию я промолчу
Управление ватное, особенно с геймпада, где оно вообще поломано... Я разочарован... Ожидал большего, намного большего...
Единственное что в игре топ - это атмосфера... Но блин, на одной атмосфере не уедешь
Про оптимизацию я промолчу
-
destructX
Member
Ну, логіка в цьому є, не сперечаюсьPanasi: ↑ 17.05.2026 13:18 destructX
-
byaka
Member
А менi люди з цього форума говорили що багiв вже нема як i спавну за спиною,уже не говорю про кривий шi ворогiв.XXXshadyXXX: ↑ 21.05.2026 00:49 Мда... только вот на днях добрался до Сталкера 2... А что собственно изменилось то с Зова Припяти, кроме графики? Кривая анимация на месте, багов тьма. Налепили сверху UE5 и вуаля - кушать подано... На счет движка что интересно: в ночное время суток и под землей как будто движок игры меняется на X-Ray Engine по картинке... AI врагов конечно то еще + неожиданный респавн за спиной или перед тобой... Я то думал разрабы пофиксили уже в 2026, а нет. Все по классике: заходишь на условный nexusmods и начинается, патч на то, твик на это, мод на то, оптимизатор такой... Ох![]()
Единственное что в игре топ - это атмосфера... Но блин, на одной атмосфере не уедешь![]()
Про оптимизацию я промолчу![]()
Ось i вiр людям пicля такого
-
Panasi
Member
Пройшов перші дві локації, тепер можу зробити певні висновки. Атмосфера в грі дійсно топ, вони таки змогли її зберегти і навіть покращити, занурення на сто відсотків завдяки оточенню, погодним ефектам, звукам і музиці. Схід і захід сонця, дощ, шторм, викид виглядають просто фантастично, 10 із 10. В середині приміщень навпаки, все виглядає застарілим, майже на рівні першого сталкеру. Аномалії виглядають круто і стали дуже небезпечними, не прощають помилок.
Зброя пропрацьована класно, анімації на вищому рівні, стрільба приємна, кожна зброя має свій характер і відчувається по своєму, модифікації впливають на характеристики і іноді на зовнішній вигляд.
Квести проходити цікаво, часто мають розгалуження і потрібно робити вибір, але головний сюжет в цілому не цікавий.
Що стосується ші і a-life, то тут серйозні проблеми. З однієї сторони, вони використовують тактику, ховаються, міняють позиції, обходять з флангу і кидають гранати. Але болванчики бачать гравця з великої відстані скрізь кущі і дерева, стріляють всі, як снайпери. Стелсом проходити дуже важко, бо завжди палять. Бісить, що спавняться дуже швидко після зачистки якоїсь локації. Я би зробив кулдаун мінімум 3 доби. Але я не сказав би, що постійно спавняться прямо за спинаю, як всі кажуть, можливо патчі допомогли. Також бісить, що вони всі термінатори, навіть в голову не завжди з першого пострілу вмирають. Мутанти взагалі губки для куль.
Що стосується фізики і анімацій об'єктів, то тут все залишилось на рівні 2007 року. Таке відчуття, що вони її перенести зі старого рушія.
Економіка в гри всрата, ремонт власної зброї вартує дуже дорого, а продається хабар за копійки. Більше всього мене дратують схованки, їх дуже багато і в кожній лежить ковбаса, батон, горілка і бинт. Дуже рідко щось цікаве в них трапляється. Взагалі бісить, що на кожному кутку валяються ці батони і ковбаси. Ще й герой стає голодним буквально через 5 хв після їжі. Потрібно зменшити кількість схованок в 10 разів, але зробити лут адекватним, щоб був сенс їх шукати. І потрібно зменшити спавн батонів і ковбас разів в 20.
Баги є, але не часто трапляються і критичних я не зустрічав. Оптимізація на данний момент прийнятна, грати можна.
В цілому гра дуже нагадує першу частину, з копіюванням її переваг і недоліків. Так що фанатам зайде, а хто чекав революції, то її тут немає.
Зброя пропрацьована класно, анімації на вищому рівні, стрільба приємна, кожна зброя має свій характер і відчувається по своєму, модифікації впливають на характеристики і іноді на зовнішній вигляд.
Квести проходити цікаво, часто мають розгалуження і потрібно робити вибір, але головний сюжет в цілому не цікавий.
Що стосується ші і a-life, то тут серйозні проблеми. З однієї сторони, вони використовують тактику, ховаються, міняють позиції, обходять з флангу і кидають гранати. Але болванчики бачать гравця з великої відстані скрізь кущі і дерева, стріляють всі, як снайпери. Стелсом проходити дуже важко, бо завжди палять. Бісить, що спавняться дуже швидко після зачистки якоїсь локації. Я би зробив кулдаун мінімум 3 доби. Але я не сказав би, що постійно спавняться прямо за спинаю, як всі кажуть, можливо патчі допомогли. Також бісить, що вони всі термінатори, навіть в голову не завжди з першого пострілу вмирають. Мутанти взагалі губки для куль.
Що стосується фізики і анімацій об'єктів, то тут все залишилось на рівні 2007 року. Таке відчуття, що вони її перенести зі старого рушія.
Економіка в гри всрата, ремонт власної зброї вартує дуже дорого, а продається хабар за копійки. Більше всього мене дратують схованки, їх дуже багато і в кожній лежить ковбаса, батон, горілка і бинт. Дуже рідко щось цікаве в них трапляється. Взагалі бісить, що на кожному кутку валяються ці батони і ковбаси. Ще й герой стає голодним буквально через 5 хв після їжі. Потрібно зменшити кількість схованок в 10 разів, але зробити лут адекватним, щоб був сенс їх шукати. І потрібно зменшити спавн батонів і ковбас разів в 20.
Баги є, але не часто трапляються і критичних я не зустрічав. Оптимізація на данний момент прийнятна, грати можна.
В цілому гра дуже нагадує першу частину, з копіюванням її переваг і недоліків. Так що фанатам зайде, а хто чекав революції, то її тут немає.
-
Барбарис
Member
byaka, не знаю, у мене багів немає. Вороги не спавняться за спиною, а в радіусі метрів 30. Але в мене це вперше сталось на передостанньому патчі. Виправив модом на аі. Через кущі не бачать, але через деякі стіни кулі пролітають. Такого раніше теж не було. Звісно може й не помічав за 200+ годин.
Насправді це сталось просто посеред нового проходження на майстрі: вперше потрапив на Дикий Острів, зберігся. Наступного дня пішов на Кордон і прямо на блокпості після одного стека бандитів заспавнився інший, далі за бп патрулі мсоп стали спавнитись навколо, а тоді бандоси в точці з Лисом побачили мене ледь не від вантажівки смерті. Побачив всі причини скарг за раз. З модів лише решейд на графіку та довгі дні/ночі.
Я думаю в грі просто щось ламається чи параметри накладаються.
Panasi, я перші пару лок нічого не ремонтую - викидаю та беру трофейні, а далі всього вистачає. А якщо збирати по кожному сюжетному квесту броню та стволи, то взагалі з головою. Хоча найвигідніше патрони та раніше були гранати.
Я думаю в грі просто щось ламається чи параметри накладаються.
Panasi, я перші пару лок нічого не ремонтую - викидаю та беру трофейні, а далі всього вистачає. А якщо збирати по кожному сюжетному квесту броню та стволи, то взагалі з головою. Хоча найвигідніше патрони та раніше були гранати.
-
Panasi
Member
До речі, гра дуже складна. Граю на передостанньому рівні складності. Так часто я навіть в дарк солсах не вмирав. На деяких аномаліях можна вмерти по 5 разів підряд, поки дістанеш той артефакт. Гра взагалі не прощає помилок. Він деяких ворогів, наприклад кровососа, можна відкиснути за 2 секунди. Подобається, що гра кидає виклик і потрібно дуже обережно все робити.
-
XXXshadyXXX
Member
Та тут скорее из за своей кривизны она и сложная, когда враги тебя за километр видят и с того же расстояния снайперски поливают огнем с узиPanasi: ↑ 21.05.2026 14:36Подобається, що гра кидає виклик і потрібно дуже обережно все робити.
-
Hotspur
Member
++XXXshadyXXX: ↑ 21.05.2026 14:42Та тут скорее из за своей кривизны она и сложная, когда враги тебя за километр видят и с того же расстояния снайперски поливают огнем с узи
-
Panasi
Member
Есть такое дело, об этом писал више. Тут комплексная сложность за счет кривизны и за счет хардкора, поэтому иногда игра вызывает чувство раздражения и дискомфорта во время боя с врагами. Думаю, что если снизить хп врагам и убрать рентгеновское зрение, станет значительно лучше. В остальном к сложности вопросов лично у меня нет.XXXshadyXXX: ↑ 21.05.2026 14:42Та тут скорее из за своей кривизны она и сложная, когда враги тебя за километр видят и с того же расстояния снайперски поливают огнем с узиPanasi: ↑ 21.05.2026 14:36Подобається, що гра кидає виклик і потрібно дуже обережно все робити.![]()
-
0kie
Member
Закопайте уже этот труп... Нет здесь ни атмосферы, ни интересного геймплея - да ничего нет. Подоили фанатов на ностальгии и отвалили в закат.
-
Hotspur
Member
+Panasi: ↑ 21.05.2026 15:46убрать рентгеновское зрение, станет значительно лучше.
-
destructX
Member
десь з мід гейму вона навпаки стає легкою, ваншот аномалій це норм, так і повинно бути, а от важко хіба через дизбаланс деяких монстрів, на мастері більше одного кровосіся у вузькому приміщенні пройти нереально, також контролер доволі важкий, бо підконтрольні ботіки стріляють лазерами через всю карту (як і інші ворожі нпс) Благо всі гуманоїдні в голову швидко кладуться.Panasi: ↑ 21.05.2026 14:36 До речі, гра дуже складна. Граю на передостанньому рівні складності. Так часто я навіть в дарк солсах не вмирав. На деяких аномаліях можна вмерти по 5 разів підряд, поки дістанеш той артефакт. Гра взагалі не прощає помилок. Він деяких ворогів, наприклад кровососа, можна відкиснути за 2 секунди. Подобається, що гра кидає виклик і потрібно дуже обережно все робити.
Але навіть так на складі збирається стільки зброї/набоїв/розхідників шо нема куди дівати, тому якщо важкість ще легшу ставити то не знаю шо там взагалі робити можна