S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

Игры для ПК, консолей и прочих платформ
Відповісти
Автор
Повідомлення
Барбарис
Member

Повідомлення

mycolaevich, який дистрибутив?
mycolaevich
Member

Повідомлення

Барбарис
Fedora.
З продуктивністю я сильно не заморочуюсь, інших проблем поки не мав взагалі. Все що поки пробував працювало "з коробки".
Барбарис
Member

Повідомлення

mycolaevich, дякую. Хочу спробувати, але немає часу на проблеми. Хочеться теж працююче «з коробки».
Zigrig
Junior

Повідомлення

Десь посередині сюжету проходив біля Дикого острова, та й думаю загляну. Лодочка вже "поплив". Безкінечний моноліт так задумано чи якийсь баг? Перебив штук 50, а вони все не закінчуються.
tablestikus
Member

Повідомлення

Zigrig
це схоже як з КПП моноліту на дузі чи хімзаводом варти - нон стоп спавняться
Panasi
Member

Повідомлення

Не втримався і все таки купив по знижці. Чекав півтора роки, щоб гру пропатчили. Більше всього боявся статтерів, враховуючи відгуки і двигун гри. Ну що я можу сказати? Фпс звичайно не супер на моєму конфігу, але статтерів на диво дуже мало, гра йде плавно і стабільно. Багів за перші 5 годин гри зустрів всього два - вони незначні. Так що хто чекав, як я, можете сміливо починати грати.
destructX
Member

Повідомлення

Panasi: 17.05.2026 12:09 Так що хто чекав, як я, можете сміливо починати грати.
Я б рекомендував вже почекати літа та виходу ДЛС і, можливо, оновлення рушія.
Panasi
Member

Повідомлення

destructX
Я теж чекав оновлення рушія, але останнім часом взагалі про це не згадують. Та і не факт, що це дасть суттєвий буст до продуктивності. Головне, що гра вже зараз працює стабільно без сильних просадок фпс та постійних статтерів. Хотілось би покращити освітлення, бо місцями сильні перепади по контрасту.
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

Мда... только вот на днях добрался до Сталкера 2... А что собственно изменилось то с Зова Припяти, кроме графики? Кривая анимация на месте, багов тьма. Налепили сверху UE5 и вуаля - кушать подано... На счет движка что интересно: в ночное время суток и под землей как будто движок игры меняется на X-Ray Engine по картинке... AI врагов конечно то еще + неожиданный респавн за спиной или перед тобой... Я то думал разрабы пофиксили уже в 2026, а нет. Все по классике: заходишь на условный nexusmods и начинается, патч на то, твик на это, мод на то, оптимизатор такой... Ох :facepalm:
Управление ватное, особенно с геймпада, где оно вообще поломано... Я разочарован... Ожидал большего, намного большего...
Единственное что в игре топ - это атмосфера... Но блин, на одной атмосфере не уедешь :-/

Про оптимизацию я промолчу :rotate:
destructX
Member

Повідомлення

Panasi: 17.05.2026 13:18 destructX
Я теж чекав оновлення рушія, але останнім часом взагалі про це не згадують. Та і не факт, що це дасть суттєвий буст до продуктивності. Головне, що гра вже зараз працює стабільно без сильних просадок фпс та постійних статтерів. Хотілось би покращити освітлення, бо місцями сильні перепади по контрасту.
Ну, логіка в цьому є, не сперечаюсь :laugh: Але длс повинні випустити влітку, я сподіваюсь в них є розум в голові не розтягувати це до осені, коли весь світ буде в інфополі GTA VI :eek:
byaka
Member

Повідомлення

XXXshadyXXX: 21.05.2026 00:49 Мда... только вот на днях добрался до Сталкера 2... А что собственно изменилось то с Зова Припяти, кроме графики? Кривая анимация на месте, багов тьма. Налепили сверху UE5 и вуаля - кушать подано... На счет движка что интересно: в ночное время суток и под землей как будто движок игры меняется на X-Ray Engine по картинке... AI врагов конечно то еще + неожиданный респавн за спиной или перед тобой... Я то думал разрабы пофиксили уже в 2026, а нет. Все по классике: заходишь на условный nexusmods и начинается, патч на то, твик на это, мод на то, оптимизатор такой... Ох :facepalm:
Управление ватное, особенно с геймпада, где оно вообще поломано... Я разочарован... Ожидал большего, намного большего...
Единственное что в игре топ - это атмосфера... Но блин, на одной атмосфере не уедешь :-/

Про оптимизацию я промолчу :rotate:
А менi люди з цього форума говорили що багiв вже нема як i спавну за спиною,уже не говорю про кривий шi ворогiв.
Ось i вiр людям пicля такого :mad:
Panasi
Member

Повідомлення

Пройшов перші дві локації, тепер можу зробити певні висновки. Атмосфера в грі дійсно топ, вони таки змогли її зберегти і навіть покращити, занурення на сто відсотків завдяки оточенню, погодним ефектам, звукам і музиці. Схід і захід сонця, дощ, шторм, викид виглядають просто фантастично, 10 із 10. В середині приміщень навпаки, все виглядає застарілим, майже на рівні першого сталкеру. Аномалії виглядають круто і стали дуже небезпечними, не прощають помилок.
Зброя пропрацьована класно, анімації на вищому рівні, стрільба приємна, кожна зброя має свій характер і відчувається по своєму, модифікації впливають на характеристики і іноді на зовнішній вигляд.
Квести проходити цікаво, часто мають розгалуження і потрібно робити вибір, але головний сюжет в цілому не цікавий.
Що стосується ші і a-life, то тут серйозні проблеми. З однієї сторони, вони використовують тактику, ховаються, міняють позиції, обходять з флангу і кидають гранати. Але болванчики бачать гравця з великої відстані скрізь кущі і дерева, стріляють всі, як снайпери. Стелсом проходити дуже важко, бо завжди палять. Бісить, що спавняться дуже швидко після зачистки якоїсь локації. Я би зробив кулдаун мінімум 3 доби. Але я не сказав би, що постійно спавняться прямо за спинаю, як всі кажуть, можливо патчі допомогли. Також бісить, що вони всі термінатори, навіть в голову не завжди з першого пострілу вмирають. Мутанти взагалі губки для куль.
Що стосується фізики і анімацій об'єктів, то тут все залишилось на рівні 2007 року. Таке відчуття, що вони її перенести зі старого рушія.
Економіка в гри всрата, ремонт власної зброї вартує дуже дорого, а продається хабар за копійки. Більше всього мене дратують схованки, їх дуже багато і в кожній лежить ковбаса, батон, горілка і бинт. Дуже рідко щось цікаве в них трапляється. Взагалі бісить, що на кожному кутку валяються ці батони і ковбаси. Ще й герой стає голодним буквально через 5 хв після їжі. Потрібно зменшити кількість схованок в 10 разів, але зробити лут адекватним, щоб був сенс їх шукати. І потрібно зменшити спавн батонів і ковбас разів в 20.
Баги є, але не часто трапляються і критичних я не зустрічав. Оптимізація на данний момент прийнятна, грати можна.
В цілому гра дуже нагадує першу частину, з копіюванням її переваг і недоліків. Так що фанатам зайде, а хто чекав революції, то її тут немає.
Барбарис
Member

Повідомлення

byaka, не знаю, у мене багів немає. Вороги не спавняться за спиною, а в радіусі метрів 30. Але в мене це вперше сталось на передостанньому патчі. Виправив модом на аі. Через кущі не бачать, але через деякі стіни кулі пролітають. Такого раніше теж не було. Звісно може й не помічав за 200+ годин. :lol: Насправді це сталось просто посеред нового проходження на майстрі: вперше потрапив на Дикий Острів, зберігся. Наступного дня пішов на Кордон і прямо на блокпості після одного стека бандитів заспавнився інший, далі за бп патрулі мсоп стали спавнитись навколо, а тоді бандоси в точці з Лисом побачили мене ледь не від вантажівки смерті. Побачив всі причини скарг за раз. З модів лише решейд на графіку та довгі дні/ночі.
Я думаю в грі просто щось ламається чи параметри накладаються.
Panasi, я перші пару лок нічого не ремонтую - викидаю та беру трофейні, а далі всього вистачає. А якщо збирати по кожному сюжетному квесту броню та стволи, то взагалі з головою. Хоча найвигідніше патрони та раніше були гранати.
Panasi
Member

Повідомлення

До речі, гра дуже складна. Граю на передостанньому рівні складності. Так часто я навіть в дарк солсах не вмирав. На деяких аномаліях можна вмерти по 5 разів підряд, поки дістанеш той артефакт. Гра взагалі не прощає помилок. Він деяких ворогів, наприклад кровососа, можна відкиснути за 2 секунди. Подобається, що гра кидає виклик і потрібно дуже обережно все робити.
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

Panasi: 21.05.2026 14:36Подобається, що гра кидає виклик і потрібно дуже обережно все робити.
Та тут скорее из за своей кривизны она и сложная, когда враги тебя за километр видят и с того же расстояния снайперски поливают огнем с узи :)
Hotspur
Member

Повідомлення

XXXshadyXXX: 21.05.2026 14:42Та тут скорее из за своей кривизны она и сложная, когда враги тебя за километр видят и с того же расстояния снайперски поливают огнем с узи
++
Panasi
Member

Повідомлення

XXXshadyXXX: 21.05.2026 14:42
Panasi: 21.05.2026 14:36Подобається, що гра кидає виклик і потрібно дуже обережно все робити.
Та тут скорее из за своей кривизны она и сложная, когда враги тебя за километр видят и с того же расстояния снайперски поливают огнем с узи :)
Есть такое дело, об этом писал више. Тут комплексная сложность за счет кривизны и за счет хардкора, поэтому иногда игра вызывает чувство раздражения и дискомфорта во время боя с врагами. Думаю, что если снизить хп врагам и убрать рентгеновское зрение, станет значительно лучше. В остальном к сложности вопросов лично у меня нет.
0kie
Member

Повідомлення

Закопайте уже этот труп... Нет здесь ни атмосферы, ни интересного геймплея - да ничего нет. Подоили фанатов на ностальгии и отвалили в закат.
Hotspur
Member

Повідомлення

Panasi: 21.05.2026 15:46убрать рентгеновское зрение, станет значительно лучше.
+
destructX
Member

Повідомлення

Panasi: 21.05.2026 14:36 До речі, гра дуже складна. Граю на передостанньому рівні складності. Так часто я навіть в дарк солсах не вмирав. На деяких аномаліях можна вмерти по 5 разів підряд, поки дістанеш той артефакт. Гра взагалі не прощає помилок. Він деяких ворогів, наприклад кровососа, можна відкиснути за 2 секунди. Подобається, що гра кидає виклик і потрібно дуже обережно все робити.
десь з мід гейму вона навпаки стає легкою, ваншот аномалій це норм, так і повинно бути, а от важко хіба через дизбаланс деяких монстрів, на мастері більше одного кровосіся у вузькому приміщенні пройти нереально, також контролер доволі важкий, бо підконтрольні ботіки стріляють лазерами через всю карту (як і інші ворожі нпс) Благо всі гуманоїдні в голову швидко кладуться.
Але навіть так на складі збирається стільки зброї/набоїв/розхідників шо нема куди дівати, тому якщо важкість ще легшу ставити то не знаю шо там взагалі робити можна ;)
Відповісти