Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
Vader
Member

Повідомлення

Striker
Ты обратил внимание,что в топовых мониках,как раз встроенный блок..Если интересно,то он не греется вообще. ;)
Востаннє редагувалось 03.09.2025 13:34 користувачем Vader, всього редагувалось 1 раз.
Striker
Member

Повідомлення

Vader: 03.09.2025 13:32У него стрельнуло чё то в прошлом Монике,теперь панически боиться
А тепер уявіть, що це сталося на вашому OLED.
Vader
Member

Повідомлення

Striker
Ну и что..Это техника,и ни кто не застрахован,Ламбы,Феррари,тоже ломаются не?
Gold_Star
Member

Повідомлення

Striker: 03.09.2025 13:18Та що ж це за халепа. В цьому Dell також вбудований блок живлення.
І на AORUS FO27Q2 також дивлюся, що вбудований.
Це не панацея. Люди ж якось беруть телевізори, а там тільки вбудовані блоки :rotate:
Для заспокоєння і додаткового захисту від перешкод в електропроводці можна взяти простенький стабілізатор, зазвичай такі беруть під холодильник чи котел для стабільної роботи інверторного двигуна :gigi:
Striker
Member

Повідомлення

Vader: 03.09.2025 13:33Ты обратил внимание,что в топовых мониках,как раз встроенный блок..Если интересно,то он не греется вообще.
У мене на Full HD Tuf gaming також вбудований, я майже 2 роки за ним якось просидів і було норм, трохи грівся в районі БЖ, але не критично. Тому новий брав також з вбудованим, бо мені не потрібний бів ще один девайс, тобто зовнішній БЖ, щоб його кудись ще ховати зі столу. Але тут вже не пощастило, і наступати вдруге на ті ж граблі не хочеться. На новому моніку БЖ теж трохи грів матрицю.
Востаннє редагувалось 03.09.2025 13:38 користувачем Striker, всього редагувалось 1 раз.
Vader
Member

Повідомлення

Striker
Ты ж не знаешь,что у тебя бахнуло,может это и не в нем...Кто знает,какое напряжение тебе в розетку зашло...и такое может быть..

Отправлено спустя 1 минуту :
Striker
Твое дело,покупай,что душа пожелает ;)
Striker
Member

Повідомлення

Vader: 03.09.2025 13:39Кто знает,какое напряжение тебе в розетку зашло...и такое может быть.
Все можливо, або якийсь жучок теоретично міг залізти всередину і зробити доріжку. Я після цього купив 3 шт. розеточних реле напруги, то в принципі і без стабілізатора можна обійтися.
Gold_Star: 03.09.2025 13:37взяти простенький стабілізатор,
Та то вже бандура, є невеличкі малопотужні, чисто на монітор поставити. Але це вже зайве, реле напруги має вистачити.
Востаннє редагувалось 03.09.2025 13:48 користувачем Striker, всього редагувалось 1 раз.
FirstTDM
Member

Повідомлення

StTechnik: 03.09.2025 13:27А в чем плюс данной опции? Всю жизнь имел мониторы только с внутренними БП - никаких проблем. Может я чо не знаю
Аналогично. Ни разу не встречал в работе другие мониторы - это же очень удобно, внутренний БП - кинул стандартное питалово от уже проложенных кабелей (от розетки или UPS) и всё, монитор заработал...
Striker: 03.09.2025 13:33При неполадках в БЖ простіше замінити зовнішній, ніж колупати весь монітор.
Вот честно - ни разу не встречал Dell с проблемами БП за много лет... да, матрицы тускнели немного за 7-10 лет, иногда неравномерность засветки усиливалась, но вот БП продолжают работать...
gavrilioni: 03.09.2025 13:28Какая видяха стоит? чтоб норм тянуло 4к монитор )
У меня уже давно только 4К мониторы - видяхи ...2080, 3080, 4080, сейчас 5080... ААА синглы всегда тянули до 60-80 фпс... если совсем тормозит - ну чуть пошаманить с настройками...
Востаннє редагувалось 03.09.2025 13:50 користувачем FirstTDM, всього редагувалось 1 раз.
Vader
Member

Повідомлення

Striker
У меня вся техника в квартире Только!!!через стабилизатор напряжения! :super:
maxud_b
Member

Повідомлення

StTechnik: 03.09.2025 13:27 А в чем плюс данной опции?
Недолік вбудованого в вазі, нагріві і високому центру мас монітора. Для нього потрібно більшу і міцнішу підставку і для ремонту бж треба розбирати монітор, а це гарантія. Для виробника з зовнішнім блоком легше в уніфікацію по напрузі 100 чи 220В, бо це одна модель, а не дві різні для різних ринків, легше замінити згорівший бж, ніж його ремонтувати, бо це напряг для сервісного центру плюс ще й додатковий прибуток за новий блок живлення. У мене є як вбудований так і зовнішній жодного разу не ломалися.
BloodyElf
Member

Повідомлення

StTechnik: 03.09.2025 13:27
Striker: 03.09.2025 13:18тільки з зовнішнім БЖ
А в чем плюс данной опции? Всю жизнь имел мониторы только с внутренними БП - никаких проблем. Может я чо не знаю
А ще такі моніки можна підключати напряму в зарядну станцію або в павербанк 65Вт+ (через відповідні перехідники), коли відсутня електроенергія з якоїсь причини.
Можливо не всі, залежить від характеристик живлення, але колеги на роботі так робили коли були графіки відключень.
Для автора, схоже що причина в іншому, але може комусь актуально.
Востаннє редагувалось 03.09.2025 13:54 користувачем BloodyElf, всього редагувалось 1 раз.
Vader
Member

Повідомлення

Само собой центральный(общий)на всю хату,и на комп,котел ,стиралка,холодильник ещё по персональному :gigi:
Gold_Star
Member

Повідомлення

Striker: 03.09.2025 13:48Але це вже зайве, реле напруги має вистачити.
Це добре, якщо є реле. А то ситуації бувають різні - від дихаючої на ладан радянської проводки і скачків напруги по фазі до завад в синусоїді, від чого в людей реально техніка плавиться :rotate:
Striker
Member

Повідомлення

BloodyElf: 03.09.2025 13:49У автора, якщо я не плутаю, згорів БЖ в моніторі.
Трошки плутаєте, бахнуло як петарда всередині і все потушило, монік і системник, а монік потім і далі працює. :D Але все одно повіз в сервіс, з Телемарта дзвонили на днях і пропонували забрати назад, бо він працює, але я наполіг на відправку далі в сервіс. Але в сервісі скоріш за все його ніхто навіть розбирати не буде. Тому я затіяв покупку ще одного моніку, а той бахнутий :rotate: віддам дружині, той комп хоч не так жалко буде втратити, а мій все-таки під 100к грн.
Vader
Member

Повідомлення

Striker
Я вам сейчас покажу одну штуку,скажите мне,что это? B-)
Через это подключается Gigabyte Aorus FO27Q2 B-)
спойлер
Зображення
Igor_1974
Member

Повідомлення

FirstTDM: 03.09.2025 10:07 Там матрица самая лучшая среди IPS - термин: IPS Black - это обеспечивает более качественную картинку, цветопередачу в деталях... ну и шикарная контрастность...
Эта модель из старшей линейки UltraSharp - это общее высокое качество изготовления монитора, надежность, комфорт использования, долговечность...
Dell UltraSharp 27 U2724D - это модель для работы (великолепная четкая картинка) и отдыха с мультимедия (фото, видео...), играть в синглы очень комфортно, но на киберспорт не ориентирована...
Замовив, в суботу мають привезти. Надіюсь буду задоволений ним і приїде без якихось критичних багів.
StTechnik
Member

Повідомлення

maxud_b: 03.09.2025 13:48Для нього потрібно більшу і міцнішу підставку і для ремонту бж треба розбирати монітор, а це гарантія.
У меня мой 9.5.кг монитор парит в воздухе на кронштейне и есть не просит. Все прекрасно. Что касается второго - случилось что то в питании - так и несите по гарантии - пусть там разбираются. Еще раз - за жизнь было штук под 10 разных мониторов. Абсолютно все с внутренним БП. Даже супруге недавно Самсунг покупал для работы - а самсунг как раз и грешит внешними БП - но я умудрился купить с внутренним. 0 (ноль) проблем.
Striker
Member

Повідомлення

Vader: 03.09.2025 14:11Я вам сейчас покажу одну штуку,скажите мне,что это?
:laugh:
Норм, я як раз в огляді з розпаковкою вже побачив, що там блок зовнішній. Дякую. :up:
А на рахунок Dell, знайшов в англоютубі коментар, що чувак 4 такі моніки перебрав - і всі з засвітами. Тому в цьому плані OLED буде краще, звісно.
Vader
Member

Повідомлення

Striker
А где вы смотрели спецификации?что блок питания встроенный.. :spy:

Отправлено спустя 2 минуты 33 секунды:
А ну да,че то в магазинах перепутали,один дурень написал,остальные скопировали.. :D
FirstTDM
Member

Повідомлення

Striker: 03.09.2025 15:23чувак 4 такі моніки перебрав - і всі з засвітами.
Вот люблю я такие каменты: "ВСЕ! С ЗАСВЕТАМИ!" :D Ужас! Что делать будем!? Оказывается, что у мониторов на IPS есть засветы (неравномерная яркость) :rotate:

Ну не бывает IPS совсем без засветов, особенно если яркость на максимум выкрутить B-) Насколько они мешают работе/игре при правильной настройке - да никак не мешают на хороших мониторах.

Засветы на IPS-мониторах — это видимое свечение, которое проявляется как неравномерная яркость на темном фоне, особенно по краям и в углах экрана. Это физическая особенность технологии IPS (In-Plane Switching), где подсветка проходит через жидкие кристаллы и может «просачиваться». Хотя это и не дефект, а конструктивная особенность, его можно сделать менее заметным, снизив яркость монитора, отрегулировав угол просмотра и повысив освещенность в комнате.
Відповісти