Выбор БП

Куратор темы: Melofon
Корпуса и источники питания
Ответить
Автор
Member

Данная тема предназначена для обсуждения и выбора конкретных моделей блоков питания для ПК.

Рекомендации мощности БП к современному железу в виде таблицы:
спойлер
Изображение
PSU Tier List 1 (список по эшелонам БП с краткой инфой )

PSU Tier List 2 (список по эшелонам БП)

Рекомендации по моделям БП с информацией по каждому в виде таблицы

Рекомендации по моделям БП с информацией по каждому в виде текста

Шумовая сертификация (оценки) БП по CYBENETICS

Похожие темы:
Хватит ли блока питания?
Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение.
Корпуса
Выбор вентилятора в БП
Писк свист гул шум треск и прочие эффекты в блоке питания

Пожалуйста сформулируйте вопросы согласно шаблону, это поможет сэкономить ваше и наше время.
Правильная формулировка вопросов по шаблону:
спойлер
- Укажите конфигурацию ПК.
- Наличие/отсутствие разгона.
- Бюджет на покупку БП ( можно ли двигаться в большую сторону или нет ).
- Планируется ли апгрейд процессора и/или видеокарты. Если да, то примерный уровень апгрейда.
- Укажите нужно ли наличие таких фишек БП как:
- Сертификат КПД 80+ ( 80+, Bronze, Silver, Gold, Platinum, Titanium ).
- Полу-модульность ( часть кабелей отсоединяются от БП ).
Полная модульность ( все кабели отсоединяются от БП ).
- Полу-пассивный режим работы вентилятора ( при маленьких нагрузках таких как рабочий стол, использование браузера, просмотра видео и других не ресурсоемких задачах вентилятор не крутится и включается только по достижении определённого процента мощности или по достижении определённой температуры ).
- Когда задаете вопросы по конкретным бп обязательно пишите названия моделей правильно и полностью !!! (Это упростит нашу помощь вам и в будущем поиск по теме).
Правильное подключение кабелей БП к видеокарте:
спойлер
Видеокарты высокой мощности (более 225 Вт) обычно оснащены двумя (или тремя) слотами PCIe. По соображениям производительности и безопасности настоятельно рекомендуем использовать два (или три) отдельных кабеля PCIe для подключения таких карт к источнику питания:
спойлер
Изображение
спойлер
Изображение
Руководство по кабелям питания видеокарты:
спойлер
Изображение
Примечание. Все приведенные здесь значения потребляемой мощности взяты из спецификации ATX для блоков питания. И помните, спецификации не являются ограничениями. Фактическая мощность, которую кабель будет и может передавать, зависит от гораздо большего. Например, кратковременные всплески могут мгновенно потреблять до 2 раз больше средней мощности. Как вы можете видеть ниже, Vega64, карта мощностью 250 Вт~, увеличивает мощность до 420 Вт за 0,3 миллисекунды!
спойлер
Изображение
Может ли ваш кабель выдержать всю эту мощность, зависит от размера сечения кабеля и общего качества рассматриваемого блока питания. Кроме того, разъём питания 6+2 Molex Mini-Fit Jr (пластиковый разъём питания PCIe) может безопасно работать с мощностью до 288 Вт (8А×3×12В). Именно потому, что мощность 150 Вт не является пределом, мы подчеркиваем важность покупки блоков питания хорошего качества для рабочих станций и других систем с высокой нагрузкой.
Кабели-переходники питания видеокарт 12VHPWR обязательно подключать отдельными кабелями идущими от БП, есть три вида переходников в зависимости от мощности карты которые обычно идут в комплекте к ней, с 2-х, 3-х и 4-х 8-pin pci-e на один 12VHPWR и все их нужно подключать только отдельными кабелями!
спойлер
Изображение
Игнорирование правил конференции наказывается
Последний раз редактировалось Melofon 08.04.2026 15:52, всего редактировалось 30 раз.
Барбарис
Member

Аціо, до чого тут японці? 7 це розвиток їх стандартної лінійки.
Голда з платиною не однакові, платина однакова з 7 про. Ця плутанина пішла з тестів кібернетикс, куди прислали семпл без сертифікації в коробці голди. Та й самі тайванці з пів року платину продавали як голд про. І такий же окремо туди ж на тест купили з амазону, здається.
Аціо
Member

heidfeld: ↑ 04.10.2026 10:00
AlexWest: ↑ 04.10.2026 07:59 Аціо, дякую.
та кого ты благодаришь. он несет отборную чушь которую ему выдал ИИ :facepalm: :facepalm: :facepalm:

у чифтек стелс нету ни одного кондера тайваньского https://hwbusters.com/psus/chieftec-ste ... -review/3/

Пульсации. У убогогоцветка максимум 39.9 mV https://hwbusters.com/psus/super-flower ... -review/4/

у чифтек 26.7 mV https://hwbusters.com/psus/chieftec-ste ... -review/4/

весь остальной его бред мне вообще лень комментировать.

Бери Стелс, лучший бп за свои бабки. И не слушай местных психбольных

Бо (Chieftec) CWT дуже хитро налаштовує фільтрацію високочастотного шуму.
Якщо поміряти імпульси безпосередньо на платі блока Chieftec, там буде 35-45 мВ.
Проте на кінцях довгих дротів під навантаженням цей шум згладжується через індуктивність самого кабелю. Аріс вимірює пульсації суворо за стандартом Intel - на самому кінці конектора, що йде до заліза, де Chieftec показує чисті 20 мВ. Відбувається шахрайство про яке не знають новачки.

Натомість Super Flower не використовує додаткових маніпуляцій з дротами тому таке вимірювання у них покаже викривлений результат, більший у х2 х3 рази.
А от якщо замірювати пульсації з плати Super Flower Leadex VII показує 10-12мв коливання.
Вам треба медальку - не мамонт року.

Барбарис: ↑ 04.10.2026 10:19 Аціо, до чого тут японці? 7 це розвиток їх стандартної лінійки.
Голда з платиною не однакові, платина однакова з 7 про. Ця плутанина пішла з тестів кібернетикс, куди прислали семпл без сертифікації в коробці голди. Та й самі тайванці з пів року платину продавали як голд про. І такий же окремо туди ж на тест купили з амазону, здається.
Super Flower Leadex VII XP Pro Series це платина,
Super Flower Leadex VII XG це голда,
і вони всередині розрізняються тільки дротами та діодами, бо у платини трохи інша розводка через нові роз'єми 9пін.
Так через це діоди з меншим внутрішнім опором у платини, це єдина різниця між ними.
Барбарис
Member

Аціо, в платині нові мосфети, випрамляч 12v, конденсатори з меншим опором, біля виходів кабелів теж додаткові конденсатори, здається, дроселі нові, кабель 12V-2x6 замість 12VHPWR. Та ще здається по деяких елементах різниця, але то вже огляди треба перечитувати. А 9пін роз'єми на обох блоках, квітка вже давно такі робить.
Це ж було оновлення з 3.1 до 5.1
heidfeld
Member

Аціо: ↑ 04.10.2026 11:19
Якщо поміряти імпульси безпосередньо на платі блока Chieftec, там буде 35-45 мВ.
Проте на кінцях довгих дротів під навантаженням цей шум згладжується через індуктивність самого кабелю. Аріс вимірює пульсації суворо за стандартом Intel - на самому кінці конектора, що йде до заліза, де Chieftec показує чисті 20 мВ. Відбувається шахрайство про яке не знають новачки.

Натомість Super Flower не використовує додаткових маніпуляцій з дротами тому таке вимірювання у них покаже викривлений результат, більший у х2 х3 рази.
А от якщо замірювати пульсації з плати Super Flower Leadex VII показує 10-12мв коливання.
ох и бред :facepalm: сходи к доктору. сам себе противоречишь.

значит у чифтека на плате 40, а за счет кабеля становится 20.
у убогогоцветка на плате 10, а за счет кабеля становится 40. а че у убогогоцветка по твоей логике не становится меньше? 5 например?
или у чифтера провода особенные? :D

и да, фильтрующие кондеры на плате с клеммами проводов есть у обоих.

короче твой бред комментировать, себя не уважать.
Последний раз редактировалось heidfeld 04.10.2026 11:38, всего редактировалось 2 раза.
Аціо
Member

heidfeld: ↑ 04.10.2026 11:32
Аціо: ↑ 04.10.2026 11:19

ох и бред :facepalm: сходи к доктору. сам себе противоречишь.

значит у чифтека на плате 40, а за счет кабеля становится 20.
у убогогоцветка на плате 10, а за счет кабеля становится 40. а че у убогогоцветка по твоей логике не становится меньше? 5 например? или у чифтера провода платиновые? :D :laugh: :lol: а у убогогоцветка чугунные :D

короче твой бред комментировать, себя не уважать.
Тут прекрасне усе, :lol:
Екзамен на розуміння питання здали! - Йдіть працювати у Chieftec.

:facepalm:

Барбарис: ↑ 04.10.2026 11:31 Аціо, в платині нові мосфети, випрамляч 12v, конденсатори з меншим опором, біля виходів кабелів теж додаткові конденсатори, здається, дроселі нові, кабель 12V-2x6 замість 12VHPWR. Та ще здається по деяких елементах різниця, але то вже огляди треба перечитувати. А 9пін роз'єми на обох блоках, квітка вже давно такі робить.
Це ж було оновлення з 3.1 до 5.1
Та ну щось ви переплутали, в мене зараз в руках платина от узяв подивитись, немає тут ніяких 12пін, усі роз'єми 9пін. А чи ви за самі дроти? Не пам'ятаю комплект які йдуть дроти пробачте, а шукати ліньки.

У голди стандартні 8пін та 12пін були, та окремо сата - по пам'яті.
Я їх дивився всередині, вони ну просто близнюки по елементній базі були.
Ну крім діодів так та дротів, може дріб'язок неуважно роздивився.
Хоча у праці ККД показувало у обох схоже також, там різниця у буквально 92.5% проти 93%.
Барбарис
Member

Аціо, ??? Я ж все чітко розписав: 12 пін це про кабель для зелених карт, на бж у квітки виходи давно 9. З оглядів, наскільки я розумію, то елементна база оновлена - інші серії.
Аціо
Member

Барбарис: ↑ 04.10.2026 12:35 Аціо, ??? Я ж все чітко розписав: 12 пін це про кабель для зелених карт, на бж у квітки виходи давно 9. З оглядів, наскільки я розумію, то елементна база оновлена - інші серії.
Я в курсі що 9пін з 21 чи 22 року, я їх називаю новими щоб відокремити від стандартних, та і по звичці як наприклад 12 пін також наче давно вийшов, а багато хто називає його новим.
В мене саме були оновлені U2601 серія номеру, atx 3.1 котрі, я їх в березні 2026 порівнював, от тільки дійсно можу помилятись, то були "PRO XG" чи просто "XG" та "ХР" я до речі думав що вони однакові, вони ж однаково коштували. Ну "ХР" в мене і зараз на руках.

Та ні зараз поліз у маркування, наче все правильно PRO XG та XG це однакові,
як і PRO XP та XP однакові за елементною базою, та з невеликими різницями між собою.
Там головне не плутати їх з atx3.1 та atx3.0 от вони відрізняються.

спойлер
І так хто дійсно захоче не казки за Чіфтек - раджу дізнатись за компоненти які от ні разу не виготовляються в Китаї чи Тайвані в ньому, ну от не разу

- Sync Power SPN5003 (Китай)
- CM6500UNX (Китай та Німеччина)
- IPA60R099P6 (Тайвань та Китай)
- VS-3C08ET07T-M3 (Тайвань та Китай)
- Toshin Kogyo AZ (саме серія AZ майже уся виробляється в Китаї)
- Taiwan Semiconductor ES1DF (ну ви з назви здогадались так?)
Жодного ж компоненту з Тайваню, пам'ятаємо це бо так гуру БЖ як він любив казати сміття heidfeld не відмовиться від своїх сміттєвих слів. :lol: :lol: :lol:
Carlos10
Member

Вітання!
Меньш ніж за рік MSI 850W (MPG A850G PCIE5) почав хрипіти вентелем. Є стійке бажання повернути его в Телемарт. Якщо запропонують взяти адекватну грошову заміну, 6800 грн приблизно, то що в їхньому асортименті можна брати при відповідних ттх?
ipto
Member

Carlos10
Из имеющегося там в обозначенную цену на замену можно взять SAMA P850-1000 или ASRock Steel Legend SL-1000G.
Carlos10
Member

ipto: ↑ 07.10.2026 09:35 Carlos10
Из имеющегося там в обозначенную цену на замену можно взять SAMA P850-1000 или ASRock Steel Legend SL-1000G.
Если предположить, что ТМ не полезет в бутылку и вернет деньги, что в принципе можно взять в этом бюджете, чтоб без проблем и все такое? Карта 5070, то есть, в принципе, можно опуститься и до 750 В
Аціо
Member

Carlos10: ↑ 07.10.2026 08:52 Вітання!
Меньш ніж за рік MSI 850W (MPG A850G PCIE5) почав хрипіти вентелем. Є стійке бажання повернути его в Телемарт. Якщо запропонують взяти адекватну грошову заміну, 6800 грн приблизно, то що в їхньому асортименті можна брати при відповідних ттх?
Я б обирав серед цієї пари. Tier-S рівень кращі з кращих, хоч і не офіційний рейтинг.
спойлер
https://telemart.ua/ua/products/super-f ... ite-white/
спойлер
https://telemart.ua/ua/products/super-f ... 4xp-black/
Хоч як компроміс - також гарний БЖ. Багато його хто відносить до Tier-A тобто кращих.
спойлер
https://telemart.ua/ua/products/sama-p8 ... -eu-black/
Carlos10: ↑ 07.10.2026 10:06
ipto: ↑ 07.10.2026 09:35 Carlos10
Если предположить, что ТМ не полезет в бутылку и вернет деньги, что в принципе можно взять в этом бюджете, чтоб без проблем и все такое? Карта 5070, то есть, в принципе, можно опуститься и до 750 В
Там різниця 200-300 грн. за аналоги 750вт до 850вт та ще +300-500грн до 1000вт.
Я б радив саме Квіточку, тому що він буде взагалі безшумний та не грітись під таким навантаженням до 500вт у полу пасивному режимі.
Killy
Junior

Аціо, порадьте, будь-ласка, БЖ на 600-650W з японською начинкою.
Аціо
Member

Carlos10
Що стосується ASRock Steel Legend SL-1000G який вам порадили - лотерея,
там були партії з недоліками - раптово вимикаються і більше не працюють, і от як пощастить.
Killy: ↑ 07.10.2026 10:25 Аціо, порадьте, будь-ласка, БЖ на 600-650W з японською начинкою.
Ну з таких це лишень приходять на думку Seasonic Focus GX-650 ATX 3.1 та Seasonic Core GX-650 ATX 3.1

Killy
Хоча чи варто воно? 600-650вт а коштують як 850-1000вт майже, заощадити 500-1000грн ну якось смішно відверто, можна звичайно узяти зіграти у лотерею узявши компромісні варіанти, але то я вибачте не пораджу, не хочу бути чинником можливих сюрпризів уразі невдачі.
ipto
Member

Carlos10: ↑ 07.10.2026 10:06 Если предположить, что ТМ не полезет в бутылку и вернет деньги, что в принципе можно взять в этом бюджете, чтоб без проблем и все такое? Карта 5070, то есть, в принципе, можно опуститься и до 750 В
В иных местах можно взять Vinga GV3 850-1000, если подешевле или Chieftec Stealth подороже, но тоже норм за свою цену.

Отправлено спустя 3 минуты 39 секунд:
Аціо: ↑ 07.10.2026 10:43Seasonic Core GX-650 ATX 3.1
Бюджетная серия с тайванем внутри.
Последний раз редактировалось ipto 07.10.2026 11:01, всего редактировалось 1 раз.
Killy
Junior

Killy
Хоча чи варто воно? 600-650вт а коштують як 850-1000вт майже, заощадити 500-1000грн ну якось смішно відверто, можна звичайно узяти зіграти у лотерею узявши компромісні варіанти, але то я вибачте не пораджу, не хочу бути чинником можливих сюрпризів уразі невдачі.
Аціо
в мене система без відеокарти, і не планується. Тому і думав що 600W з головою.
Ну добре , а що з 750-850w?
Последний раз редактировалось Killy 07.10.2026 11:15, всего редактировалось 1 раз.
Аціо
Member

ipto: ↑ 07.10.2026 10:59
Бюджетная серия с тайванем внутри.
Весело тоді, раніше туди Nippon Chemi-Con ставили, значить і Seasonic здувся.
Тоді тільки Квітка залишилась адекватним варіантом.
Artem_K
Member

Killy
З японською начинкою ще серія Corsair RMx.
PS. Тільки з х, бо просто RM або RMe то інша історія.
Аціо
Member

Killy: ↑ 07.10.2026 11:01 в мене система без відеокарти, і не планується. Тому і думав що 600W з головою.
Ну добре , а що з 750-850w?
Якщо без лотереї то ті ж самі що я вище радив - Super Flower Leadex VII та SAMA P серії, так Chieftec Stealth та Vinga GV3 нормальні БЖ за начинкою, Vinga звичайно як компроміс.
ipto
Member

Killy: ↑ 07.10.2026 10:25БЖ на 600-650W з японською начинкою
Из самых дешевых на фул яп электролитах сейчас есть такой Enermax на свежей RSY https://hotline.ua/computer-bloki-pitan ... g-ahg-nac/ или аналогичный модульный вариант https://hotline.ua/computer-bloki-pitan ... g-ahg-mac/ Также модульный FSP Vita GM https://hotline.ua/computer-bloki-pitan ... ita-650gm/

Что-то дороже рассматривать под систему на встройке смысла не вижу.

Можно найти и Геймаксы или старые Винга на японцах подешевле, но я бы их не рассматривал.
Аціо
Member

[ipto
Enermax CyberG II 650W та Enermax Revolution III 650W - лотерея.

FSP Vita GM 650W от це вже краще, але трапляється співає дроселями.
Ответить