Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Ответить
Автор
Member

Gold_Star
+
SleepNeep
Вище пан Gold_Star все сказав...

Отправлено спустя 1 минуту 56 секунд:
SleepNeep
Повiрте на слово,я порiвнював рiзнi моделi в своих умовах...ТIЛЬКИ ГЛЯНЕЦЬ!Ви будете задоволенi!
Filabatya
Member

памятаю як вперше аймак побачив вживу, кольора були дійсно насичені :up:
тут з оледом ефект має бути ще більш відчутний за рахунок контрасту)
SleepNeep
Member

Ось скріншот з Монітор Анбоксед
Screenshot 2025-07-09 103039.png
Такі відео мене вганяють в сумніви, бо тут мені глянець не подобається.
Зрозумійте, що монітори шалено дорогі і морочитись з поверненням не хочеться.

Щодо Маків. В мене на роботі колега має Мак ноут і за ним неможливо працювати (я сидів дивився). Закриває всі штори, двигає той ноут туди-сюди і всеодно бачить своє лице в моніторі :D . Він купив собі додатково матовий Делл ІПС і підключив до ноута.
odessitmws
Member

SleepNeep
справа он фиолетовый не потому что глянец, а потому что qd если вы про это
SleepNeep
Member

odessitmws
Так, я знаю про фіолетовий колір. Я мав на увазі силует чувака.
FirstTDM
Member

SleepNeep: 09.07.2025 10:44Він купив собі додатково матовий Делл ІПС і підключив до ноута.
Ага... ну вот как-то так для реальной работы и есть... это факт...

p.s. Ничего не имею против глянцевых OLED для игр/фильмов - это шикарно :up:
odessitmws
Member

SleepNeep
на фото это не видно, но в матовых это отражение тоже есть просто размазано по всей площади, но на качество тоже влияет поэтому лучше найти темный угол и приглушеное освещещение
walkman3000
Member

SleepNeep: 09.07.2025 10:44В мене на роботі колега має Мак ноут і за ним неможливо працювати (я сидів дивився). Закриває всі штори, двигає той ноут туди-сюди і всеодно бачить своє лице в моніторі . Він купив собі додатково матовий Делл ІПС і підключив до ноута.
це ж треба проміняти топовий мінілед мака на матову іпс :lol:
FirstTDM
Member

walkman3000: 09.07.2025 11:06це ж треба проміняти топовий мінілед мака на матову іпс
А что не так?

Топовый мак ноут - это 16", а хороший IPS от Dell - это 32". Для работы выбор очевиден - разве не так? :)
Gold_Star
Member

SleepNeep: 09.07.2025 10:44Такі відео мене вганяють в сумніви, бо тут мені глянець не подобається.
Тобто ви не бачите вщент піднятий рівень ISO по вигорілому фону на відео :rotate: Вживу цього ясно що не видно
SleepNeep: 09.07.2025 10:44Зрозумійте, що монітори шалено дорогі і морочитись з поверненням не хочеться.
Так, і ви це говорите власникам глянцевих QD-OLED, думку яких наче хотіли спитати, але почути не вийшло :laugh:

Отправлено спустя 8 минут 43 секунды:
FirstTDM: 09.07.2025 11:14а хороший IPS от Dell - это 32"
Глянув яке там покриття у цих ваших Dell™ UltraSharp®, а воно і не матове. Отакої :)
walkman3000
Member

FirstTDM: 09.07.2025 11:14Для работы выбор очевиден - разве не так?
для роботи де, в атб на касі?
SleepNeep
Member

Gold_Star: 09.07.2025 11:23 Так, і ви це говорите власникам глянцевих QD-OLED, думку яких наче хотіли спитати, але почути не вийшло :laugh:
І що це всім хочеться якось під'Хбнути?..
Я тільки почув, що ви купили і вам подобається. Не заперечую, що для ігор\медіа класно підходить.
Я не побачив розповідей типу "ходив вибирав, між кількома і мені глянець сподобався більше. Працюю за компом цілий день. Освітлення в кімнаті натуральне, денне і все класно".

Майже всі обзорщики оглядають монітори в темній кімнаті, в ідеальних умовах, без джерел світла, що можуть відбитись на моніторі.
Тому й питаю тут думку. В нас же форум тут для питань і тема "вибір монітора".
Gold_Star
Member

SleepNeep: 09.07.2025 11:36І що це всім хочеться якось під'Хбнути?..
Я тільки почув, що ви купили і вам подобається
:lol: Я вам десь писав особисті враження від покупки? Наче ні
Для резюме: екран мого QD-OLED трошечки більший за монітор, стоїть у повністю світлій кімнаті з панорамним вікном поруч. Ефекту дзеркала як такого, якого ви з лупою шукаєте на відео з викрученим ISO немає, навіть якщо ви впритул сядете перед екраном у білій футболці :) На відміну від матового, який не поглинає відбите світло, а повністю його розмазує по всій поверхні
Nutbar
Member

Vader: 09.07.2025 08:57 потім десь побачите в глянце,те саме,ви дуже засмутитесь,і згадаєте мене .. :D
Ви занадто драматизуєте. Поставити їх в темній кімнаті і зі звичайної відстані ви ніколи не скажете де який. У гляньця реально є проблеми з прямими відзеркаленнями. Ніхто ж не хоче бачити у себе на екрані лампочку чи якусь освітлену шафу? Якщо за спиною нічого світлого нема, тоді буде норм.
Gold_Star: 09.07.2025 09:27
SleepNeep: 09.07.2025 09:06я ж написав - вікно збоку, прямих променів немає
В таких умовах якраз матове покриття протипоказане - від вікна і відповідно від вас на поверхню екрану відбиватиметься суцільна світла пляма
Абсолютно вірно. В такому сценарії краще брати глянець.
Gold_Star: 09.07.2025 09:27 В усіх QD-OLED стоїть світлопоглинаюче поляризаційне скло, на якому ні вас не буде видно, ні світлої кімнати.
Абсолюнто невірно. Якраз поляризації в QD-OLED нема, просто дуже дуже хороший антиблік. Особливість технології така, що поляризатор затримував би половину яскравості самого монітора, тому від нього відмовились. У WOLED є поляризація (теж трохи від'їдає яскравості, але лише відсотків 10), тому там значно менше підіймається рівень чорного від розсіяного світла, але саме антиблікове покриття гірше і прямі відзеркалення мають більшу інтенсивність.
Vader
Member

SleepNeep
Як це,не побачив розповiдей?А кому я писав,що обирав,юзав i qd oled в глянцi,на я кому i спинився,i woled матовий..
Перший пост,зверху.. :spy:

Отправлено спустя 3 минуты 10 секунд:
Усі лампочки,освітлення в кімнаті включив,спецом для вас..Де ви бачите бліки?Можу сфотати з любого кута.

Отправлено спустя 3 минуты 5 секунд:
На вимкненому так,відображення є,але ж ви не будете працювати,чи грати на потухшому нє? :gigi:
Последний раз редактировалось Vader 09.07.2025 12:22, всего редактировалось 1 раз.
Gold_Star
Member

Vader
спойлер
Да ви батєнька касір :gigi:
Vader
Member

Gold_Star
:facepalm: я i не побачив)
ТакSleepNeep
Якщо подивився,я фото заберу з вашого дозволу :gigi:
Gold_Star
Member

Vader: 09.07.2025 12:13На вимкненому так,відображення є
І то воно мінімальне (вживу навіть менше видно білу стіну у відображенні вимкненого QD-OLED ніж на вашому фото)
Vader
Member

Скажу одне,даже якщо десь блiк,ви на ньому не концентру...сь..А в темну пору,то воще ВОГОНЬ!

Отправлено спустя 22 секунды:
Gold_Star
Тож так.. ;)
Gold_Star
Member

Vader: 09.07.2025 12:20я фото заберу з вашого дозволу
Та йой, най буде ;)
Ответить