Intel рекомендует использовать в игровых ПК Core i7-10700K вместо AMD Ryzen 9 3900XT

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

Vitalio:Уявляю відчуття тих, хто купував core i7 8700k за 600$, а зараз це рівень core i5 10-го покоління за 200$
неуважно ти за цінами слідкував.

MSRP 8700k — $359.00 - $370.00, MSRP його аналога у вигляді 10600k — $262.00 - $263.00. на відміну від R7 2700 і 3300х, фпс в іграх у нового i5 і старого i7 однаковий.

між випуском цих процесорів минуло 3 роки, скинули ціну аж на 100 баксів. оце так так, власники 8700к в шоці, рвуть волосся на голові.

комусь може здатись, що ця ситуація майже однакова з R7 1700\2700 на перспективу і 3300х, але, як на мене, то твоя спроба не зарахована :laugh:

p.s.
якщо брати максимальні спекулятивні ціни, то і про R7 1800х по 800 баксів не забудь, були у нас і такі.
Vitalio
Member

leif:
Vitalio:Уявляю відчуття тих, хто купував core i7 8700k за 600$, а зараз це рівень core i5 10-го покоління за 200$

MSRP 8700k — $359.00 - $370.00, MSRP його аналога у вигляді 10600k — $262.00 - $263.00. на відміну від R7 2700 і 3300х, фпс в іграх у нового i5 і старого i7 однаковий.

між випуском цих процесорів минуло 3 роки, скинули ціну аж на 100 баксів. оце так так, власники 8700к в шоці, рвуть волосся на голові.

комусь може здатись, що ця ситуація майже однакова з R7 1700\2700 на перспективу і 3300х, але, як на мене, то твоя спроба не зарахована :laugh:

p.s.
якщо брати максимальні спекулятивні ціни, то і про R7 1800х по 800 баксів не забудь, були у нас і такі.
https://hotline.ua/computer-processory/ ... 0xbcaewof/

https://hotline.ua/computer-processory/ ... 84i78700k/

Дивіться пункт ДИНАМІКА ЦІН

Ви зрівняйте core i5 10400f vs i7 8700k
(ядра/потоки рівні, ціна х2 ) :beer:

https://cpu.userbenchmark.com/Compare/I ... 3937vs4073

не стидно дорослому дядькові таку єресь нести, ви називаєте максимальну ціну при старті ... А середнє значення для Вас немає значення? Чи ви якщо на базарі побачите огірки по 100грн, то спорячи з кимось що ліпше помідои чи огірки, то будете маніпулювати ціною огірків у високосний рік(100грн), коли не було урожаю, хоча реальна ціна на момент спору є 20грн за огірки і 24грн за помідори :lol: СПЕКУЛЮЄТЕ ФАКТАМИ :nunu:
Последний раз редактировалось Vitalio 21.08.2020 20:37, всего редактировалось 3 раза.
DuckRider
Member

IInLight:Ourcutemilf
В свете обсуждения новости и заяв Боба Лебедя о том, что циферки измерений не показатель, а важен real world performance, то такие тесты не идут в ногу с политикой партии, ведь в риал ворлд никто не играет в 720р и не покупает хайенд для фуллхд.
А если все же такие тесты котируются, то и всякие бенчи должны.
в реал ворд перфоманце любой райзен равен ой5 4/4 в 4к.
Vitalio
Member

black_frog:
Vitalio:i7 8700k за 600$
:think:
Так це така ж спекуляція, як вкид комрада про ryzen 1800x за 800баксів .... Хотя якщо поглянути на пікову ціну зі старта 8700k, то це 14000грн при курсі 27, получається 518$, так шо й не така вже спекуляція ... Краще придеріться до його цін на ryzen зі старту :lol:
IInLight
Member

DuckRider: в реал ворд перфоманце любой райзен равен ой5 4/4 в 4к.
Как и 10900 ;) ну и фоновые таски в риал ворлд не закрывают, так что удачи 4м потокам в условной батле/колде.
leif
Member

Vitalio:Ви зрівняйте core i5 10400f vs i7 8700k
(ядра/потоки рівні, ціна х2 )
ну це зовсім некоректне порівняння, шановний. 10400f без вбудованого відео і з заблокованим множником, що в результаті розгону 8700к дасть ~700мгц частоти по всіх ядрах. повірте, різниця в продуктивності і фпс в іграшках відчується одразу, а купувати 8700к і не розганяти немає жодного сенсу ;)
Vitalio
Member

leif:
Vitalio: 10400f без вбудованого відео і з заблокованим множником, що в результаті розгону 8700к дасть ~700мгц частоти по всіх ядрах. повірте, різниця в продуктивності і фпс в іграшках відчується одразу, а купувати 8700к і не розганяти немає жодного сенсу ;)
Я Вам кинув бенч, загальна статистика ... В нас в державі мінімальна зарплата 5000грн ... То людині, студенту, любій далекій від ПК людині, яка буде вагатися між 8700k та 10400f Ви будете задвигати про важливість відеоядра ... Коли більшість прихильників інтелу навіть не знають, що є інші системи охолодження вюкрім боксової. Тепер стоп, Ви заганяєте за розгон, задаємося норм охладом від 2000-3000грн. І тим більше розгон це питання кремнію та мат. плати, так стоп ше плату треба норм, ну добре 5000грн ... І того, що 16000-17000грн(материнка+проц+охлад, ще добавте низькотаймінгову і високочастотну пам'ять, і пересічна людина не піде купувати за бугор шоб подешевше, а тут розетка і похідні магази) і це все за 14нм і байки внукам : "Я там 700МГц накидав, і ше встройка була"...
Короче calm down і вертайтесь в неньку Україну! :beer:
RX4D ютуб канал спеціально створений для вас, звичайно якщо Ви не адепт технокнязя
https://youtu.be/DVktzawmkes
Fulkrum
Member

falcongrig:Таких и на этом ресурсе не сильно много (хотя здесь, возможно, даже больше 1% наберется), но в глобальном плане... Ты это все серьезно
Я про большинство говорил? Я сказал что у нас много кому нужны многоядерные процессоры кроме игроков. Лейф пишет что 99% покупателей топ процов играют в игры, я считаю иначе. Да и айти сектор Украины генерирует порядка 5 ярдов уе прибыли, ты серьезно думаешь что эти деньги делают люди которые не владеют базовыми знаниями?
Ourcutemilf:99% бичхаба стримят с нвенка/амф
Ещё один у которого 99%. С потолка нахватаются цифр и вещают свое экспертное мнение. Почитаешь вас - никому ненужны эти лишние ядра и потоки, потом откроешь топ процов по продажам на амазон, а там #1 3700X 8/16, #5 3900X 12/24, $12 3950X 16/32.

Отправлено спустя 16 минут 55 секунд:
leif: на мою суб'єктивну нефанатську думку
Ох рассмешил :lol:
leif:ну і монтажерів в кращому випадку тисячі, коли геймерів рахунок йде мільйони.
Причем миллионы играют на телефонах, ещё миллионы на икскоробке и миллионы на плойке. А тех кто на топовых картах с топовыми процами выжимают непосильным трудом 500+ фпс - их где то столько же сколько тех кто компом работает. Моя объективная нефанатская оценка :shuffle: .
leif:що для пересічного домашньо-ігрового використання 6700к — більш швидкий і приємний процесор
Явно нефанатское суждение.
leif:якщо колись доведеться виконувати реальну роботу за компом — зрозумієш
Да уж, ты тут один дядька прожженый жизнью реальные работы за компом делаешь.
DuckRider
Member

ну как обычно всё. Чел на 2200г поясняет за многопоток и копит на 1600
black_frog
Member

Айти обладает достаточными знаниями, чтобы гребцам выдать ноуты и компы на старых ой5-ой7, а для билдов арендовать облако.
leif
Member

Fulkrum:Лейф пишет что 99% покупателей топ процов играют в игры
ні, я писав про 99% покупців всіх проців.
Fulkrum:Да и айти сектор Украины генерирует порядка 5 ярдов уе прибыли, ты серьезно думаешь что эти деньги делают люди которые не владеют базовыми знаниями?
більшість не володіють, серед моїх знайомих іт-спеців більшість взагалі не мають десктопа, а працюють на ноуті. все їх влаштовує нубів нещасних :laugh:
Fulkrum:топ процов по продажам на амазон, а там #1 3700X 8/16, #5 3900X 12/24, $12 3950X 16/32.
ще про майнд факторі згадай. кожен раз виходили ці мега-новини на втіху амд-фанам, що амд 85% — інтел 15% продажів, після того через місяць виходить звіт Mercury research про загальну ситуацію на ринку і в ньому все з точністю до навпаки.

та і на амазоні купують ці процесори не тому що вони реально потрібні людям (комусь, звичайно потрібні, але небагатьом), а тому що маркетинг "ера багатоядерності" працює, понтів для однокласників всім треба, більше ядер — краще комп, це ж всім відомо :laugh: до того ж, це модно-маладьожно зараз: ПК, потужні збірки, гамінг, РГБ оце от все. 10 років тому було зовсім інакше.

насправді, якщо об'єктивно, то для іграшок без кібер-спортивного угару + типових домашніх тасків цілком достатньо ~150-доларових 10400f\3600\3300x. навіть з картою рівня 5700xt\2070. все інше — проф\напів-проф. користувачі, ентузіасти, затяті гамери і т.д. але через розкручені маркетингові тези про "епоху багатоядерності" і "кожен другий створює важкий контент" люди купують більше ніж їм потрібно.
Vitalio: Вам кинув бенч, загальна статистика ... В нас в державі мінімальна зарплата 5000грн ... То людині, студенту, любій далекій від ПК людині, яка буде вагатися між 8700k та 10400f Ви будете задвигати про важливість відеоядра
це вже зовсім інша тема. насамперед в контексті розмови про релевантність багатоядерності мова йшла про те, що 8-ядерні процесори, які вийшли в 2017-2018 роках, були флагманами на АМ4 і коштували недешево (нехай навіть не 400, але в середньому 350$) виявились слабше в іграшках ніж 4-ядерний 120$ процесор того ж виробника на покращеній архітектурі, що вийшов в 2020 році (і то цей анонс штучно затягнули, щоб не підривати продажі попередніх поколінь завчасно). а ти притягнув приклад з синього табору, який зовсім з іншої опери.
black_frog
Member

На Amazon и Mindfactory все красиво, а в реальности AMD за весь 2019 + Q1-Q2 2020 получили % рынка меньше, чем за Q3-Q4 2018.
leif
Member

Fulkrum:Да уж, ты тут один дядька прожженый жизнью реальные работы за компом делаешь.
звичайно, далеко не один, просто я полюбляю старий добрий холівор і частіше за інших пишу в таких абсолютно марних обговорення типу цього :rotate:
але так, пропорція приблизно така, як я і писав раніше: на 1 людину, хто реально працює за компом — як мінімум сотня гамерів і глядачів ютубчиків, і деякі з них все знають про проф. використання заліза, бо ж тестування подивились в сайнбенчі і графік з ФШ-бенчмарку, як на попередній сторінці вивчили :lol:

Відправлено через 5 хвилини 46 секунди:
Fulkrum:Явно нефанатское суждение
ніхто не забороняє кожному мати свою думку з цього приводу. підкріплену власним досвідом чи ні. Я не тішу себе ілюзіями, що я оце напишу і переконаю в чомусь якогось прихильника амд типу тебе. ви всі залишитесь впевнені, що я неправильно все побачив, що насправді все інакше. але тут така амд-вакханалія постійно відбувається, що нехай буде. хоч для якогось балансу думок і для тих людей, хто ще не визначається з вибором залізяк і формує свої погляди на старий добрий холівор :)
Fulkrum
Member

DuckRider:Чел на 2200г поясняет за многопоток и копит на 1600
Да не, мне на самом деле 2200ж хватает. Думал взять 3600 потому что дёшево, но не смог придумать зачем он мне нужен. А по поводу пояснять - чтоб обсуждать футбол не обязательно играть в высшей лиге.
leif: а тому що маркетинг "ера багатоядерності" працює
Эх помню как все кинулись покупать FXы восьмиядерные. Прям как сейчас 7 из 10 топ продаваемых процов были FX. Или нет?
leif:слабше в іграшках ніж 4-ядерний 120$ процесор того ж виробника на покращеній архітектурі, що вийшов в 2020 році
Вау, невероятно, то есть прогресс у АМД все же есть? А те кто купил 1700 за 300 баксов сегодня уже не могут играть нормально? GTX1070 в проц упирается?
leif:Я не тішу себе ілюзіями
Именно это ты и делаешь.
kentesh
Junior

Так шокупити, хлопці? ryzen 3600 b450 чи intel 10400 b460? Безрозгону! Для After Effects, Proshow Producer. Ігри ненада.
Nuclear World
Member

leif:

Могу сказать по факту, когда 8700К появился у нас в продаже его можно было взять за 7000-7500 серые завозы в блистере и бокс версии по 8000, в магазинах он стоил 9000. Так вот, я взял в прошлом году зимой 8700К по той же цене за которую я мог взять его на старте три года назад! Вот тут и вопрос, смысл был играть в ждуна? По факту я только три года потерял и лишил себя возможности использовать топ проц все эти годы, когда он был крайне актуальным.

Потом да, интел с барыгами с катушек слетели и цены были неадекватными, но до спекулятивного скачка цен, цена на него была вполне нормальная!

Сейчас кстати новый 10600К видел в продаже по 8500-9000грн. А там уже припой под крышкой и частоты из коробки выше. Для тех кто собирает платформу с нуля, вполне годное решение.

Отправлено спустя 17 минут 40 секунд:
Сейчас глянул точнее, 10600К стоит 8600 на ехе, а 3700Х стоит 8200)) Как по мне выбор очевиден))))
falcongrig
Member

Fulkrum:
falcongrig:Таких и на этом ресурсе не сильно много (хотя здесь, возможно, даже больше 1% наберется), но в глобальном плане... Ты это все серьезно
Я про большинство говорил? Я сказал что у нас много кому нужны многоядерные процессоры кроме игроков. Лейф пишет что 99% покупателей топ процов играют в игры, я считаю иначе. Да и айти сектор Украины генерирует порядка 5 ярдов уе прибыли, ты серьезно думаешь что эти деньги делают люди которые не владеют базовыми знаниями?
Если брать конкретно Украину, то есть взять все население и посчитать, скольким из них нужен многоядерный проц, то, скорее всеого, и 1% не наберется (и многие, наоборот, спросят "шо?" :lol: ). Ты, видимо, просто любитель судить всех по себе, или мало бывал в разных местах нашей страны. IT сектор у нас силен, но в пересчете на душу всего населения это мизер.
Vitalio
Member

Nuclear World: Сейчас глянул точнее, 10600К стоит 8600 на ехе, а 3700Х стоит 8200)) Как по мне выбор очевиден))))
2700х -6500грн новый(я не мониторю репки и прочее, барыги моего города очень адекватны, -10-12% относительно розетки), друг брал на вторичке - за 4500(образцовый от 1usmus"а) ... пропасть межу zenaми есть, но если чуть разогнать ЦП и ОЗУ то Zen1,Zen+ будут пободрее стокового Zen2(это инфа 100%).... и как я понял, 3700самый доступный ведро/поток с производительностю ядра 3600-го :) самый подходящий для стриминга игр .... А 10600к когда упадет цена к 6500грн, и мат. плата, аля томагавк 490ый будет 4500грн - то это будет самая топовая игрово/разгонная сборка в 2020-2021, но как все знают - цены интела падают только при выходе новых интелов :gigi:
10600к при разгоне
разогнанный 10600к с лоу-латенси +хай частоты озу может побороть 10900
https://youtu.be/vbHyF50m-rs
leif
Member

Fulkrum:Эх помню как все кинулись покупать FXы восьмиядерные
цей шлак купували так само як зараз купують райзен, якщо ти не в курсі: у амд в 2013 році була така ж частка ринку як в 2020-му. нещодавно обговорювали в новинах. упороті мавпи бігли за ними аж гай гудів, у кого "обчислення", "фоновий софт" і "на перпективу" :laugh:
Fulkrum:Вау, невероятно, то есть прогресс у АМД все же есть?
у тебе проблеми з читанням? повернись на 10 сторінку, перечитай, спробуй ще раз зрозуміти що я написав про прогрес.
Fulkrum:А те кто купил 1700 за 300 баксов сегодня уже не могут играть нормально? GTX1070 в проц упирается?
так, навіть gtx 1070 на інтел видасть вищий фпс (особливо по 1% і 0.1%, де відрив буде 30-50%) ніж на R1700. і це буде ну дуже помітно особливо в full hd, для якого цю карту і тримають в ігрових системах сьогодні. давай, ти ж вмієш в гугл, шукай тести, аналізуй ;)
Fulkrum:Именно это ты и делаешь.
заспокойся. я ж казав, що кожен залишиться при своїй думці.
kentesh:yzen 3600 b450 чи intel 10400 b460? Безрозгону! Для After Effects, Proshow Producer
під цей софт однозначно інтел.
Ответить