S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

Игры для ПК, консолей и прочих платформ
Ответить
Автор
HWBOT OC Team

Мда, якщо фінальна перестрілка а-ля деф це все... То щось дуже слабо :(
Барбарис
Member

Пограв нові квести, отримав ще декілька мініоновлень зі стім. Графіка ще покращилась, особливо світанки та заходи сонця, бурі. Рослинність, ліси та живність стали реалістичніше. Нові квести цікаві та мають різні шляхи вирішення. Схоже з релізної версії їх просто вирізали через недоробленість, бо деякі моменти натякали й в перших патчах.
Мутантів ще окуазулюють, зброю підтягнули: кувалда стала якоюсь імбою, з автоматичної поки найкраще в мене ріман, але 20 патронів ні про що.
Найдальша зауважена перестрілка за 300м. Мутанти чи бандоси ніби раніше з'являлись, тому спеціально перезавантажився - з'являються далеко та йдуть у своїх справах або просто виходять на точку, але через гаму важко когось помітити - або коли загряться, або коли компас покаже.
Гг тепер не є пріоритетною ціллю мутантів та нпс, мути можуть і зблизька не тригернутись, якщо не гуляєш перед ними, а збоку чи ззаду.
iamduxa
Junior

В Стиме сейчас скидки, можно купить игру за 839 гривен :) хорошая возможность для тех, кто ещё не играл но хочет побегать :shuffle:
waylander
Junior

закінчив ігру вчора, сподіваюсь сталкер 3 робити не будуть, а буде щось нове, я думаю не треба вже мучати цей всесвіт далі. Атмосфера сподобалася, графіка сподобалася, більш меньше вони змогли оптимізувати уріна енжин 5. Стрільба сподобалася у грі. Прям круто. Деякі квести ок.
Головний сюжет лайно на 1 з 10, мотивація не зрозуміла, постановка - переграють актори... Я усю ігру не розумів що і навіщо робить головний герой.
Анімації монстрів перекачали з першого сталкера...
Ничкі на карті де буханка хлібу і водка, це просто юбісовщина...
Загалом в середньому на 7-8 з 10 ігра заслуговує. Але сцяними тряпками треба гнати авторів сюжету і діалогів.
Барбарис
Member

waylander, все як у попередньому сталкері та аддонах. Але атмосфера кайфова.
Hotspur
Member

Барбарис: 07.01.2026 15:01Але атмосфера кайфова.
мені також сподобалось, тільки кінець гри вже пустий трохи
Барбарис
Member

Hotspur: 07.01.2026 15:29 мені також сподобалось, тільки кінець гри вже пустий трохи
:lol:
Барбарис: 07.01.2026 15:01 все як у попередньому сталкері та аддонах.
Барбарис
Member

В другому проходженні добрався до складу в Рудому лісі. Тепер псевди що плюються радіацією та кидають ящиками? Раніше опромінення було тільки поруч нього, тепер ще й на відстані кидає.
Vlasov_s
Member

Може хто підкаже, на 7500f+9070 гра зависає(пропадає відеосигнал), доводиться повністю перезаввнтажувати пк.
БП, температури, навантаження, драйвери, оновлення - все наче ок.
На мінімалках наче не вилітає, але на високих з +-100fps буває часто.
Інші ігри все норм.

Де шукати проблему?
Hotspur
Member

Vlasov_s: 15.02.2026 23:13Де шукати проблему?
завжди таке було ?
Барбарис
Member

Vlasov_s, гра чи весь пк? Фср чи інші приблуди включені? Який мон, бж, підключення карти до мона? Інші ігри не релевантні - може там герої 3 і сан андреас, с2 вимогливий. Може треба зафіксувати частоту навіть. Також важливо як підключена карта до бж. Це навіть може бути через контролер пам'яті на проці чи вольтаж. Треба пробувати без хмр.

Поставив мод на графіку - фотореалістік зон, здається. Дуже гарно, але при зміні погоди трохи підвисання. З останнього патчу об'єкти вдалині стали рябити, то включив фср в натів аа - найкраще згладжування поки. Досі без генератора.
Ще погіршився алайф - стали спавнитись навколо вороги або тупо стояти на точках і агритись, коли підійдеш. Але, знову ж таки, неприємно що повернулось зосередження на гг. Правда, коли вже вступили з кимось в бій, то не перемикаються.
Поставив проти цього комбат нпс, здається. Вороги мали стати розумніші, але деякі помічають здалеку та стріляють (може то мсоп був, бо у них всі вороги, через перевантаження не став зв'язуватись). Загалом ще треба тестити, бо далі не вистачило світла. Жаль мод на розчленування конфліктує.
Hotspur
Member

Барбарис: 16.02.2026 08:15Ще погіршився алайф - стали спавнитись навколо вороги або тупо стояти на точках і агритись, коли підійдеш. Але, знову ж таки, неприємно що повернулось зосередження на гг.
:weep: :weep: :weep: :weep:
Барбарис
Member

Hotspur, :gigi:
Судячи з відгуків у темі, для багатьох це звична історія. В мене було графічних модів та один новий автомат, тому виявилось доволі несподівано. Особливо на Кордоні, де спавнились на горбах заідки їх не залутати. Надіюсь мод виправить.
Vlasov_s
Member

Барбарис: 16.02.2026 08:15 Vlasov_s, гра чи весь пк? Фср чи інші приблуди включені? Який мон, бж, підключення карти до мона? Інші ігри не релевантні - може там герої 3 і сан андреас, с2 вимогливий. Може треба зафіксувати частоту навіть. Також важливо як підключена карта до бж. Це навіть може бути через контролер пам'яті на проці чи вольтаж. Треба пробувати без хмр.
1. Весь ПК, і тільки на сталкері, як пропажа відеосигнала+краш гри з "була помилка, відправте звіт"
2. Вилітає і з фср, і без, приблуди повідключав.
3. Мон dell S3225qc, БЖ superflower 1kwt platinum, по hdmi
4. Інші ігри все чотко
5. не знаю, що ще може бути, усе з запасом, температури в нормі, живлення з запасом, хіба що ще amd expo у біосі відключити.
6. На мінімалках без вильотів.
Барбарис
Member

Vlasov_s, карта одним кабелем чи двома підключена?
Кабель для дб чи інший ндмі є?
Лог помилки що пише?
Vlasov_s
Member

Барбарис: 16.02.2026 22:38 Vlasov_s, карта одним кабелем чи двома підключена?
Кабель для дб чи інший ндмі є?
Лог помилки що пише?
1. Одним
2. Іншого немає, тільки один цей
3. Не вникав, але по всьому це обрив відеосигналу
Hotspur
Member

Vlasov_s: 16.02.2026 22:226. На мінімалках без вильотів.
тут копати
Барбарис
Member

Vlasov_s
1. Якщо на карті 2×8 пін, то може спрацювати захист карти.
2. Це неможливо. Хіба він бв.
3. Це якраз схоже на просадку напруги, бо один кабель.
Шукайте ще чи на форумі спробуйте кастомний, але для квітки це часто 3×3 конектори.
Vlasov_s
Member

Барбарис: 17.02.2026 05:48 Vlasov_s
1. Якщо на карті 2×8 пін, то може спрацювати захист карти.
2. Це неможливо. Хіба він бв.
3. Це якраз схоже на просадку напруги, бо один кабель.
Шукайте ще чи на форумі спробуйте кастомний, але для квітки це часто 3×3 конектори.
Підключена двома кабелями від комплекту БЖ, то я не про те прочитав.
Вони там модульні
MAKKACIN
Member

Vlasov_s
окремо 2 лінії від бж чи 1 кабель 2 живлення?
Ответить