Платформа 1366 стоит ли?

Обсуждение всего, что связано с CPU
Ответить
Автор
Member

TheBlackFox:Volosaty
А все и так несут деньги интелу.
За топічні проци гроші занесли давно, їх інтел вже забула ;) Зараз наварюються тільки китайці)
Death
Member

Grava:а 6/12 x5650 около 800
ткните ссылкой
Grava
Member

Death:ткните ссылкой
x5650 чуть больше 745 гривен по курсу нбу
спойлер
https://ru.aliexpress.com/item/Original ... 7f4ae859a6
х5550 165 грн, у этого продавца свой заказывал.
спойлер
https://ru.aliexpress.com/item/For-Inte ... 0.0.x4t19W
Smurniy
Member

Обвал цен :laugh:
antihope
Member

да что толку от таких цен на процы, если материнок с разгоном днем с огнем не найдешь, а так то конечно 5650 за 800 выглядит очень вкусно
ALEX-SS
Member

Лучшеб обвал цен был на 2011 старый хотябы :(
Какая перспектива слазить с 1366 давно надо а альтернативы вменяемой нет по норм цене :insane:
Fetjoy
Member

TheBlackFox:Volosaty
А все и так несут деньги интелу.
Изображение

Отправлено спустя 19 минут 40 секунд:
Volosaty:
Andrewshko:посмотрите барахолки - там полно камней под 1366, а вот качественные мамки редкие и достаточно дорогие (как для 7-ми летних) и задайтесь логичным вопросом - почему?
Коли вийшла 1366, вона була дуже дорогою. Особливо на фоні 775 і АМД. Пробула на ринку років два і так в бюджет і не спустилась (фактично у інтела не було вибору, і в десктоп притягли серверну платформу). Тому мамок мало, всі вони з топсегменту. Своє діло зробили і розганятори, і 25вт на PCH - мало того що мамок було небагато, так їх ще й масово гнали ї палили. Того ж 1156 вистачає, хоча платформа пробула на ринку ще менше 1366, бо була зразу орієнтована лоу/мід, і мамок встигли наклепати.
Все вірно...1366 мамок було в рази менше ніж тих самих 1156, бо платформа була в той час, як ви вже підмітили, дуже дорогою і шлаку практично в тому сегменті материнок не було + тоді була якраз мода на 16+ фази і подвійну мідь в текстоліті..., що зробило туж саму P6T серію асуса практично невбиваємою в адекватних руках...а ще ж були і саблезуби і рампаги і в інших виробників теж саме було...а тепер порівняйте якість колишніх ТОП плат з теперішніми тоненьким :censoured: навіть в топі
sensey
Member

Fetjoy
Вірно підмічено. Коли береш до рук Gigabyte GA-X58-OC то мимоволі кажеш - ого. Важезна...аж дико...напевно кілограм по вазі.
Fetjoy
Member

sensey:Fetjoy
Вірно підмічено. Коли береш до рук Gigabyte GA-X58-OC то мимоволі кажеш - ого. Важезна...аж дико...напевно кілограм по вазі.
Колись мріяв про цю плату :) Вміли же колись робити дійсно хороші речі...
zhekaice
Member

Постав перед Гамлэтовським "брати? чи не брати?"

Зваблива пропозиція: мамка за 45+ у.о. процик (рівня 2500(К) за 10 у.о. память (есс) відносно не дорога. охолодження.
Все разом (без відяхи) в районі 100 у.о. (це ціна одного лише 2500К).

Інший варіант, ніби перспективніший, новіший - 1151.
Новий сокет, новий техпроцес і т.д.
Але, людська материнка 75-100 у.о. Проц від 50 у.о. (4560 / 4400) або і3 від 100 у.о. Память 50 у.о. і того 200 у.о. І слабша потужність.

але думаючи про переспективи, зггодом подешевшають 1151 і7/і5 і 1366 уже не таке і яскраве видасться?
Andrewshko
Member

zhekaice
1366 vs 1151 :facepalm:
Может имеется ввиду 1150? - тогда думайте...
На 1366 можно поставить 6-ть ядер, а на 1150 - нельзя.
Volosaty
Member

zhekaice:але думаючи про переспективи, зггодом подешевшають 1151 і7/і5 і 1366 уже не таке і яскраве видасться?
Сильно івіки і5/і7 подешевшали? А тим паче хасвели? А 120баксів за 2600 (і то у китайців у вигляді зіону)? 2011v3-v4 ціни космос (там правда є варіанти і вигляді ES, але їх мало і кажуть не все гладко).
Я б особисто не розраховував на хоч якесь відчутне зниження цін на скайлейки ще років 5 мінімум.

Одно з 2х: якщо задовольняє якийсь 1336/1156/1155/2011 і немає нагальної потреби в нових плюшках (AVX, AES, etc) - брати мамонта і не морочити собі голову, або зразу башляти за сучасний мід/топ. ІМХО через півроку і райзени як платформу вилижуть.

Я мав на руках дві платформи на двоядерних хасвелах, і це скінчилось х3440@3.4GHz, а друга мабуть такою і зостанеться (ну максимум якийсь зіон чи і3 накопаю не дуже задорого на барахолках)
zhekaice
Member

Andrewshko:zhekaice
1366 vs 1151 :facepalm:
Может имеется ввиду 1150? - тогда думайте...
На 1366 можно поставить 6-ть ядер, а на 1150 - нельзя.
Що не так? Я не зовсім зрозумів ваше "рукаліцо"!

Я для себе бачу 2 варіанта, або 1366 або 1151. 1155 не розглядаю. з 1150 уже зліз.
І суть не в кількості ядер. АМД 3 ядра ігрше, як Інтел 2.
Чому всі так вузько прив'язуються до ядер?
Andrewshko
Member

Volosaty:Я б особисто не розраховував на хоч якесь відчутне зниження цін на скайлейки ще років 5 мінімум.
Если менеджеры Санта-Клары пустят HEDT платформу в массы - то цена на это барахло сильно упадет очень скоро.
zhekaice: Що не так? Я не зовсім зрозумів ваше "рукаліцо"!

Я для себе бачу 2 варіанта, або 1366 або 1151. 1155 не розглядаю. з 1150 уже зліз.
І суть не в кількості ядер. АМД 3 ядра ігрше, як Інтел 2.
Чому всі так вузько прив'язуються до ядер?
Ну, как бы объяснить - слезли с 1150 - значит текущим задачам это не соответствовало, а 1366 привлекательно только кол-вом ядер за малые деньги. Самый топовый 4-х ядерник на 1366 - это номинал 2600К и то под разгоном. А озвученный Вами бюджет на мать не позволить добиться таких показателей да + стоимость хорошего куллера, TDP то 130W.
Итак 1151 - это текущая современная архитектура, слухи о поддержке coffelake и тд ... это хоть и не HEDT, но все же при номинальных частотах выдает то, что 1366 не под силам даже под диким разгоном.
Вот потому и "рука лицо" сравнение поколений и бюджеты озвученные Вами не сопоставимы.
Последний раз редактировалось Andrewshko 27.04.2017 10:11, всего редактировалось 3 раза.
Grava
Member

zhekaice
А что от пк требуется? Скажите ваши задачи тогда и будем решать, что лучше(хотя для этого есть отдельная тема).
Dert
Member

Платформа 1366 стоит ли?
Думаю, уже не стоит... :dontknow:
TheBlackFox
Member

Dert
А есть альтернативы?
Andrewshko
Member

Dert:
Платформа 1366 стоит ли?
Думаю, уже не стоит... :dontknow:
Если у тебя в районе 16 тыс грн на то, чтоб собрать пк - то как раз стоит ;)
CPU - ~1000 (x5650 @4ghz)
MB - ~3000
RAM - ~1800 (3x4gb)
HDD - ~1000
БП - ~2000
Cooller - ~1500
Видеокарта - ~5500 (уровня печ970)
корпус - на сдачу
На этой платформе все, что играется сейчас - летает в fullHD на ультрах + неплохой задел для поработать в приложениях.
Альтернатива за меньшее $$$?
TheBlackFox
Member

Andrewshko
Видеокарта - ~5500 (уровня печ970)
Можно уже на 1060 смотреть при таком раскладе.
Smurniy
Member

Та я уже давно хочу сменить платформу, вот только нема по ценам ничего вменяемого.
Думал брать Х79, но теперь сильно не уверен и склоняюсь к Х99. Особенно в свете анлока ТБ у зионов.
Ответить